Blogi

Näytetään kirjoitukset heinäkuulta 2006.

Perth, Indian-pacific, Adelaide  2

Geraldtonin sekoilujen jalkeen saavuin sit vihdoinkin Perthiin. 3 paivan aikana, ma en tehny mitaan muuta kun nukuin, kattelin telkkaria ja lueskelin kirjaa... Harvinaisen tylsa jatka. Viikonloppu selvinpain!!! No meen Perthiin myohemmin uudestaan, joten sit voi kayda kattelee kaikki nahtavyydet.
Perthista otin Indian-Pacific junan Adelaideen. 45 tuntia junassa on aika tuskaa, varsinkin ku penkit oli aivan p.....sta. Eipa tullu hirveesti nukuttua. No onpahan nyt tullu koettua sekin. Kun meen takas Perthiin niin se on kyl lentokoneen paikka.
Nyt oon sit jo Adelaidessa, takas samas hostellissa missa olin aikasemminkin. Mun piti tana aamuna lahtee Melbourneen, mutta ups. tuli eilen maisteltua vahan eri viineja ja enka sit heranny aamulla bussiin. Melbournesta oli tarkotus menna skimbaamaan australian alpeille, mut eipa tarvii menna nyt sinnekkaan. Kavin tanaan yhessa matkatoimistossa kyselee pakettimatkoja, mutta nepa ilmotti siella, ettei kannata menna. Ei oo lunta. Perkeles!!! No otin sit paremman vaihtoehdon. Lahen keskiviikkona uuteen-seelantiin viikoks skimbaamaan ja samal hinnal mil olisin skimbannu taal viikon. Nyt mul on autokin kaytossa viikon!!! Ei harmita yhtaan, ettei taal oo lunta!


Geraldton-Hutt River Province  1

Nyt on sit nahty australian toisiks suurin valtio. Eipa ollu koolla pilattu. Tapasin oikein valtion paamiehen Prinssi Leonardin. On vahan sekanen aija. 1970 taa prinssi loys porsaan reian australian perustuslaista ja perusti oman valtion. Siita kaytiin isot vaannot oikeudessa, mut yllari Australia havis. Nyt se reika on paikattu, eika tommoseen oo enaa mahdollisuutta. Tietty Hutt Riverin asukkilta evattiin oikeus terveydenhuoltoon ja muuhun, mut eipa ne maksa verojakaan.

Jos menee juna-asemalta ostamaan junalippua, niin eiko sen yleensa saa sielta? No ei Geraldtonissa. Tyhma suomalainen meni juna-asemalle ja halus lipun Perthiin. Lipun myyja katteli mua hetken tyhmana ja sano, ettei juna oo kulkenu 35 vuoteen! Ostin bussilipun. Perthista lisaa myohemmin.


Coral bay-Denham-Geraldton  3

Vikat paivat Coral bayssa oli yhta odottamista. Oloa kyl helpotti yks aussi neitokainen, joka ei kainostellut yhtaan. Illalla vaihto yopaitaa paalle eika peitellyt itteans yhtaan. Natit maisemat. No Coral Bayn jalkeen yobussi kohti Denhamia ja Monkey Mian kuuluisia delfiineja.
Denham oli pikku kaupunki n.1000 asukasta, joten aika hiljanen paikka. Saavuttiin sinne perjantai aamuna ja koko paiva meni oikeastaan nukkuessa. Illalla pelattiin monopolia 2 japanilaisen ja yhen korealaisen kanssa. Lukuisten "oooooo" ja "aaaaaaa" lausahdusten jalkeen Suomi-poika oli vararikossa. Havisin siis pelin. Perkeleen aasialaiset!!
Seuraavana paivana Denhamissa oli speedway kisat. Hostellin omistaja tuli kysyy, etta halutaanko menna kattelee kisoja. No mika ettei. Kaveri anto sitten oman autonsa avaimet ja niinpa otettiin sit sen auto. Eka kerta taalla kun ajan manuaalilla, ratti vaaralla puolella.(en kolaroinu, enka sekoillu liikenteessa). Paiva sit vietettiin kattellen ku autot pyori ympyraa... Ihan hauskaa ajan vietetta.
Sunnuntai aamuna nokka kohti Monkey Miaa ja kuuluisia delfiineja. Joka aamu delfiinit ui rantaan ja sit niita syotetaan. Voin sanoo,et eipa ollu mikaan erikoinen kokemus. Tylsa paikka. MOnkey MIassa tavattiin nahtiin Trevor. N.45.v ukko, joka asu samas hostellissa, kuunteli Kornia ja kaikkea rankempaa musaa. Se kyseli jos halutaan lahtee kattelee Peronin kansallispuistoa, mika oli suht lahella. Sinne siis. Paiva pyorittiin sit siel puistossa tai lahinna rannoilla ja bongailtiin delfiineja, kaloja, kilppareita ja kaikkea semmosta. Tietysti nautiskeltiin muutama alkoholipitoinen juomakin. Illalla sit takas hostellille grillailee.
Maanantai aamuna matka jatku kohti Geraldtonia ja tanne saavuttiin joskus 2 aikaan paivalla. Hostelli, missa nyt majailen on aika... kolkko. Oon 24 sangyn dormissa ja tal hetkel meita ei oo ku 2 jatkaa siel. Huone nayttaa ihan intin tuvalta. No pari paivaa ja sit kohti Perthia.
Huomiseks vuokrasin auton ja lahen kattelee Australian toisiks suurinta valtiota. Hutt River Provincea. Siita lisaa myohemmin.


Coral Bay  1

Paska taal mitaan snorklaamaan paase!!! Jarkyttava tuuli ja helvetin kylma! Snorklaus ja rannalla makoilu on oikeastaan ainoat aktiviteetit taalla ja kumpaakaan ei pysty tekemaan. Saan pitais parantua perjantaina ja yllatys, etta ma jatkan matkaa perjantaina! On sit hivenen tylsaa... Ma lahen pubiin...


Exmouth- Coral bay  1

Uin valashain kanssa ja selviydyin!!!! No eipa siina paljoa pelattavaa ollut. Isosta koosta huolimatta maailman suurin kala syo vaan planktonia. Yksilo minka kanssa me uitiin oli pienimmasta paasta, ainoostaan 3 metria, kuitenkin aika vaikuttavan nakoinen otus, Ekan kerran kun nain sen tuli lusikallinen janna kakkaa housuun! Se oli yhtakkia mun edessa ja ui suoraan kohti. Ei muuta kun rapsimaan kuvia ja yrittamaan uida takaperin karkuun... selvisin... :)
No nyt oon Coral bayssa ja taal olis tarkotus kans menna snorklailemaan. Viime yona kun tulin tanne, oli mun buukkaus unohdettu kokonaan. Eipa ollu alku yosta punkkaa mihin menna. Istuskelin vahan aikaa hostellin respassa ja ihmettelin maailman menoa. Sittenpa tuli tarve menna vessaan. Siella sit odotti kiva yllatys, kun joku jatka makas keskella vessan lattiaa alasti, ylta paalta oksennuksessa ja kuorsas suht kovaa. Menin naisten vessaan. vessa reissun jalkeen istuskelin taas respassa ja odotin aamua, kun yks hemmo tuli sanoo, etta futis finaali nakyy viereisessa kuppilassa. Sinne siis kattelee kun sammakot havis spageteille. Sielta sit takas taas hostelille. Noin puol viiden aikaan tuli yks hemmo taas kyselee, etta mita me (mina ja suomalainen tytto jonka tapasin broomessa) siina istutaan. Kerrottiin tilanne ja se sano, etta sen huoneessa on vapaita punkkia. Sinne sit nukkumaan loppu yoks. Aamulla sit respaan kyselee, etta mika mattaa, kun ei yolla saatu huonetta, niin ne oli rehellisesti unohtanu meidat. Saatiin 6 hengen dormi 10 hengen hinnalla. Pieni alennus, mut kuitenkin. Nyt taytyy taas lahtee snorklailee. Taal pitais olla paljon rauskuja. Ne on aika jaatavia! Palataan!


Broome-Exmouth  1

Vihdoinkin sain tan toimimaan!!!
Vietin broomessa yli 2 viikkoa ja voin sanoa, etta on aika leppoinen paikka. Ei plajoa rannalta tarvinnu liikahtaa. Juhannus tuli ja meni ja sita juhlittiin ruotsalaisten ja yhden suomalaisen kanssa. Keitettiin "uusia" perunoita ja tehtiin omat juhannus sillit ja titysti juotiin amparikaupalla alkoholipitoisia juomia. Sunnuntaina oloa paranneltiin rannalla futista pelaten ja tietysti loukkasin jalkapoytani. Seuraavana paivana tohtorin pakeille ja se maaras muutaman paivan pelkkaa lepoa... Istuin siis toisin sanoen hostellin baarissa enka liikkunut mihinkaan!
Kun sain jalkani parannettua siihen kuntoon, etta pystyin taas kavelemaan, niin oli aika jatkaa matkaa kohti etelaa ja Perthia.
Eka pysahdys on taal Exmouthissa. Aika perahikia. Eilen yritettiin paasta kattelee valashaita ja uimaan sen vierella, mutta eipa nakyny yhtaan. Huomen uus yritys. Nahtiin kuitenkin valaita, kilppareita ja uitiin rauskujen kanssa. Ma en oo snorklannu 15 vuoteen ja ekan kerran ku meni sukeltelee meinasin hukkua!!! Enpa osannu enaan hengittaa putken lapi. No pari yritysta myohemmin homma palautu taas mieleen. Oli mahtavaa sukellella korallien keskella ja leikkii kalojen kanssa.
No taa paiva menee odotellessa tietoa, etta mennaanko huomenna merelle vai ei... Suht tylsaa. Lauantaina on taas aika jatkaa matkaa... jonnekkin.