Kiirastorstai-iltana kokkailtu, lankalauantaina blogiin lisätty.
[b]Kasvishöystö[/b] (ohje kahdelle)
Kun aloitin tämän ruokalajin väsäämisen, en oikeastaan tiennyt mitä olin tekemässä. Kalalle kaveriksi jotain, jossa hiilihydraattien osuus on vähäinen.. Pakkasesta ja jääkaapista kahmin työpöydälle aineksia – ja noin se homma eteni (pari kertaa ’oho’, mutta ei mitään isompaa =D):
3 rkl sipulilla ja basilikalla maustettua auringonkukkaöljyä
300 g kukkakaali-parsakaali-porkkanapakastetta (tuoreetkin käy)
n. 10 kpl etikkaliemeen säilöttyjä valkosipulinkynsiä
1 dl kuohukermaa
2 tl rakuunaa
0,5 tl (maun mukaan) mustapippuria ja suolaa
50 g mustaleimaa
50 g fetaa
Pannu kuumaksi ja reilusti maustettua öljyä (esim. aurinkokuivatuiden tomaattien säilöntäöly) pannulle ja sitten..
1. Freesaa kukka-/parsakaali-porkkanasekoitus pannulla.
2. Lisää säilötty valkosipuli ja paistele hetki.
3. Lisää kerma ja hauduta kokoon.
4. Mausta rakuunalla, mustapippurilla ja ripauksella suolaa.
5. Jaa höystö valmiiksi annoksi tarjoiluvuokiin.
6. Pilko mustaleima tikuiksi ja työnnä tikut kasvisten lomaan.
7. Lusikoi fetakuutiot höystön päälle.
Uuniin (n. 200´) n. 10 minuutiksi.
Tarjosin höystön pestopuna-ahvenen kyytipoikana kynttilän valossa, mutta sopii mielestäni oikein hyvin myös esim. paksun medium-miinus naudanfileunelman seuralaiseksi tai vaikka ihan silleen syötynä.