Voiko vitutukseen kuolla?

  • Paavo Arhinmäki

Nykyinen ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrynen kysyi kuulemma tätä jonkun niukan vaalitappion jälkeen 1980-luvulla. Henkilääkäri oli hänelle onneksi kertonut, että ei voi kuolla. Samaa oli kuulemma pohtinut silloinen pääministeri Paavo Lipponen 2003 hävittyjen vaalien jälkeen. Ja tämä tuli mieleen 2009 eurovaalien jälkeen Paavo Arhinmäelle.

Vasemmistoliitto lyötiin kanveesiin. Menetimme ainoan europarlamenttipaikkamme vajaan 2700 äänen marginaalilla ja kadotimme kannatuksestamme kolmasosan. Paljon pahemmin ei voi enää hävitä vaaleissa.

Eurovaalit olivat murheelliset myös äänestysprosentin osalta ja kaikkien Suomen työväenpuolueiden kannalta. Suomen kolmestatoista europarlamentaarikosta ainoastaan yksi kuuluu työväenpuolueeseen!

*

Vasemmistoliiton vaalitappion syitä voi yrittää hakea ehdokasasettelusta tai epäonnistuneesta kampanjasta. Ne ovat kuitenkin vain selittelyä tilanteessa, jossa puolue menettää kolmasosan kannatuksestaan.

Näissä vaaleissa suuria voittajia olivat perussuomalaiset (tai siis Timo Soini) ja vihreät. Perussuomalaiset voittivat vaaleissa, koska puolue on ainoana pystynyt luomaan kansalle kuvan kriittisestä vastavoimasta nykyiselle politiikalle. Ja nyt en puhu "maahanmuuttokriittisyydestä".

Vihreät ovat taasen pystyneet alustamaan keskusteluita ja nostamaan politiikan agendalle uusia teemoja. Moderni puolue vetoaa ihmisiin.

Jos eritellään vasemmiston tappion syitä, ne ovat juuri käänteisiä perussuomalaisten ja vihreiden menestyksen perustalle.

Kolmas selvä voittaja oli RKP. Ruotsalainen kansanpuolue onnistui täydellisesti kampanjallaan saamaan liikkeelle omat kannattajansa. Kun äänestysprosentti jää alhaiseksi, äänestäjänsä parhaiten mobilisoiva puolue on vahvoilla.

Täytyy onnitella blogisti-toveri Carl Haglundia europarlamentaarikon paikasta ja onnistuneesta vaalikampanjasta. Kampanjasta joka vei sillä vajaan 2700 äänen marginaalilla Vasemmistoliiton paikan.

*

Vasemmistoliitto on lyöty nyt kanveesiin ja tuomari laskee lukua. Suuret nyrkkeilijät ovat nousseet kuitenkin polviltaan vielä voittoon. Niin Vasemmistoliittokin tekee, mutta se vaatii puolueen täydellistä uudistamista niin politiikan tekemisen, politiikan sisältöjen kuin puolueen organisaation osalta.

Uuden Vasemmistoliiton rakentamisen pitää alkaa NYT. Uuden Vasemmistoliiton on turha odottaa yksittäisiä messiaita. Kasvoja pitää uudistaa, mutta pelkät henkilövaihdokset eivät riitä. Tarvitaan uutta politiikkaa. Sen pitää nousta nuoresta sukupolvesta.

Kutsun kaikki vasemmistoa symppaavat mukaan tähän työhön.

43 kommenttia

Anonyymi

9.6.2009 01:32

mINÄ SYMPPAAN! Jos olisin äänestänyt, Vasemmistoliiton tappio olisi ollut vain 2699. Täytyy siis myöntää että nukuin vaalien aikaan.
Surettaa se, että Kokoomuksen mainokset uppoavat kansaan kuin häkään. Vasemmistoliitolta puuttuu (onneksi) sellainen harhaanjohtava mielikuvamainonta. Voisiko se kuitenkin olla tappion syy - karvalakkimainonta ei sytytä "wannabe-rich-image"-porukkaa.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

9.6.2009 02:18

Totta turiset Paavo. Stalisnismi pitäisi keksiä uudelleen.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

9.6.2009 10:06

Vasemmistopuolueiden pitäisi oikeasti kyetä tarjoamaan realistinen vaihtoehto. Talousasioita monelta kannalta katsovia osaajia ei tunnu Vasemmistoliitossa olevan Suvi-Anne Siimeksen jälkeen.
On turha jeesustella liberaalista markkinataloudesta, kun Suomen taloudellinen nousu 2000-luvulla perustuu vapaakauppaan. Noilla tuloilla ja amerikkalaisten eläkesäästäjien suomilla optioilla on pyöritetty muutamaa päiväkotia. Saatikaan noiden tulojen kerrannaisvaikutuksista.
Tämän saman asian kääntöpuolena: tällä hetkellä suuri osa työstä on sellaista, josta kilpailee maailman miljardiväestö. Kysyntä ja tarjonta eivät ole tasapainossa.
P.s. Lisäksi demareilta tuntuu jääneen huomaamatta se, että ns. suuren ikäluokan duunarit, joilla on siis töitä, ovat itse asiassa hyväosaisia tässä maassa ja itse asiassa koko maailmassa.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

9.6.2009 10:39

Huomasin eilen TV:stä, että sinä olet Paavo lihonut, vaikka saavuitkin polkupyörällä yhteen haastatteluun. No, tämä meni hiukan ohi aiheen, mutta olen samaa mieltä kanssasi vasemmiston nykytilasta. Kannattaisko sittenkin vielä kuitenkin harkita sitä vasemmistoliiton ja SDP:n yhdistämistä, mitä mieltä olet Paavo siitä?

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Henri

9.6.2009 10:46

Suomen kolmestatoista europarlamentaarikosta ainoastaan yksi kuuluu työväenpuolueeseen!
Mikä ihmeen työväenpuolue?? En työläisenä tunnista enää vasemmistoa työväenpuolueena. Vasemmisto ajaa vaan sosiaalipummien asioita, eikä työväen asiaa.
Se tässä eniten vituttaakin kun maksan liitolle jäsenmaksua ja sillä kustannetaan näitä pummien hyysäys puolueita>Sdp-vasemmistoliitto.
Näyttäkää että olette todella työväen asialla niin voi niitä ääniäkin ruveta tulemaan.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

WilleWau

9.6.2009 11:42

Tosiasioiden tunnustamisesta ja tehtyjen virheiden myöntämisestähän moni paranemisprosessi käynnistyy, jos on käynnistyäkseen.

Itseäni ihmetyttää se, että kokoomuksen nuoret "messiaat"; kuten Katainen ja Stubb edustavatkin tosiasiallisesti hyvin konservatiivisia arvoja sekä siten nykyistä hyvin vastuilta suojeltua finanssialaa. Eikä siinä mitään, kunhan tekisivät sen avoimesti ja rehellisesti.

Globaalin talouden ja koko maailman talouden ongelma lienee kiistattomasti Esko Seppäsen lanseeraama hötöraha. Joka hänen Hullun rahan tauti - kirjassaan olevan sanaston mukaan = saman omaisuuden monipolvisesta ketjuomistamisesta syntyvä virtuaaliraha. Paljonkohan sitä on liikkeellä Suomessa? Tilastokeskus ja verottaja ovat olleet hötörahan osuudesta kansantaloudessamme hyvin hiljaa. Samoin kuin Suomen Pankin ja demarivaikuttaja Erkki Liikasen ohjauksessa oleva Finanssivalvonta kuin myös kokoomuksen Piia-Noora Kaupin ohjastama Finanssialan keskusliitto...

Tosin kun nyt jo tietää, että oikeisto eli konservatiivit ovat europarlamentissa ja Suomessakin vallankahvassa, niin tosiasiallisia rahamarkkinoiden valvontamekanismeja tuskin saadaan aikaiseksi.

Niin kuin kävi aiemmin molemmissa paikoissa sosialistileirin ollessa vallassa. Mm. Lipposen Paavon pääministeriaika Suomessa.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

9.6.2009 14:36

Olisiko niin, että kasarmikommunismin tai anarkistipunkkareiden arvomaailmalla ei yksinkertaisesti saada kuin muutama kansanedustaja tai kaupunginvaltuutettu?

Vasemmistoliitto ja Sinä edustatte aatemaailmaa, joka ei kestä enää nykyajan stressitestejä.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Brilleaux

9.6.2009 14:44

Miksi vasemmistoliitto ja demarit ovat menettäneet suosiotaan? Sen takia että heillä ei ole mitään annettavaa. "Työntekijän asialla" takoittaa vaan että pidetään mukamas korkeat palkat ja suuret verot, joilla ei saa kuitenkaan edes hyvää terveydenhuoltoa. Nyt on vasemmistoliiton ajatusreformin aika!

Ajatusreformi. Lama -> työttömyys -> köyhyys -> ahdistus ja masennus. Mutta ei köyhyydestä pitäisi tulla ahdistusta ja masennusta. Työttömyys ja köyhyys ovat kaikki luonnollisia ja jopa tervetulleita asioita. Ihmiset sanovat että köyhyys on pahasta, mutta itse asiassa köyhyys on hyvästä. Mitä köyhempiä ihmiset ovat, sitä vallankumouksellisempia he ovat. On kauhea kuvitella aikaa, jolloin kaikki ovat rikkaita... Ylimääräisten kalorien takia ihmisillä on vielä kaksi päätä ja neljä jalkaa.

Elintaso on laskenut pysyvästi länsimaissa, ja siihen pitää vaan tottua. Jotkut ajattelevat vieläkin, että Eurooppa ja Pohjois-Amerikka ovat ensimmäistä maailmaa ja Aasia ja Etelä-Amerikka köyhiä. Totuus on, että ihmiset pystyvät tekemään samoja asioita halvemmalla ei-länsimaissa, ja sen takia työpaikat häviävät länsimaista. Elintason säilyttäminen onkin turha harha.

Jouko Ahonen, paperiliiton johtaja, ei voi olla viisas mies: "Pidetään työntekijöiden korkea palkka loppun asti, kunnes kaikki paperitehtaat on siirretty Etelä-Amerikkaan." Johtopäätös: lasketaan palkkoja ainakin puolella. Sitten kun kellään ei ole varaa ostaaa mitään, niin myyjät joutuvat laskemaan hintojaan kanssa: yksinkertainen päättely.

Tai ei sitten tehdä parannausta, vaan annetaan kaiken mennä hunnigolle. Nyt ollaan niin korkealla, että tätä Baabelin tornia on turha enää yrittää kasvattaa. Tuhotaan infrastruktuuri ja lauletaan samalla taistolaisia lauluja! "Kaikki rakentaminen on myös vanhan tuhoamista”.

Sitä paitsi, demokratia, vapaus, tasa-arvo ja veljeys ovat käsitteitä, joita tulee käyttää vain "poiittisiin tarpeisiimme." On valitettavaa, että jotkut puhuvat niistä kuin ne olisivat aitoja ihanteita. Ihanteet ovat tärkeitä, se myönnettäköön, mutta todellisuus on vielä tärkeämpi.

On ihan turha valittaa mistään, sillä asiat menevät kumminkin jollain tavalla. Que sera, sera. Esim. vasemmistoliiton toiminnassa "ei pelkästään ole mitään arvosteltavaa vaan se on myös täysin oikein."

Silti, kritiikkiin pitää suhtautua kuin suurena lahjana, jos siinä on jotain järkeä. Nykyään ihmiset ottavat kritiikistä nokkiinsa, vaikka krittiikki on vain ehdotus tavasta hoitaa asiat paremmin. Pitää vain erottaa järkevä kritiikki ei-järkevästä. Sillä, jos systeemi olisi jo täydellinen, niin ei sitä voi enää parantaa. Tästä esimerkkinä vaikkapa Koraani ja Raamattu.

Vastaavasti, ihmiset töissä lähettävät 'kaupallisia raportteja' luettavakseni. Niitten lukeminen on äärimmäisen rasittavaa. Raportit sisältävät vain tylsiä luetteloita ja lukuja, eivätkä lainkaan tarinoita. Niitä voisi täydentää vaikkapa kivalla vitsillä, vähintään. Tämä on hyvä ehdotus. Nauru pidentää ikää.

Toinen hyvä ehdotus on käyttää Aalto-yliopiston rahat vaikka hammashuoltoon. Aalto-vouhotus on hulluuutta, sillä porvarillisten professoreiden tietoon pitäisi suhtautua kuin koiran pieruihin; se ei ole minkään arvoista ja ansaitsee vain halveksuntaa, ylenkatsetta ja pilkkaa...

Mitä enemmän kirjoja ihminen lukee, sitä tyhmempi hänestä tulee. Totta kai ihminen voi lukea vähän, mutta liika lukeminen vie turmioon, todella turmioon. Me siis tarvitsemme 'Pidetään kansa tyhmänä' –politiikkaa.

Jotkut ulkomaalaiset sanovat, että ajatusreformimme on aivopesua. Minun mielestäni he ovat oikeassa, se on juuri aivopesua.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

9.6.2009 17:30

Vasemmistoliiton ongelmana on nimenomaan punavihreys. Punaisten mielestä se on liian vihreä ja vihreiden mielestä liian punainen. Siks toisekseen, koska vihreä puolue on jo olemassa niin vihreitä kannattavat äänestävät mielummina itoa asiaa kuin jäljitelmää.

Suomessa on tilaus todelliselle vanhakantaiselle kommaripuolueelle. Vasemmistoliitosta voisi vihreät, Paavo mukaanlukien, panua vihreisiin ja maltilliset demareihin. Änkyrät jäisivät puolueeseen ja siihen liittyisi SKP. Puolue joka nimenomaan olisi huolissaan suomalaisten työläisten ja työttömien asioista eikä suinkaan femakoista, maahanmuuttajista ja sukupuolisista vähemmistöistä. Vihreät osaavat heistä huolehtia paljon paremmin.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

t--

9.6.2009 18:41

Vasemmistopuolueilla on se ongelma, että niillä on huonompi tuote kuin perussuomalaisilla. Joko vasemmistopuolueet muuttavat politiikkaansa kansan mielipiteitä vastaavaksi tai sitten kuihtuvat pois puoluekartalta.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

9.6.2009 20:47

Paavo, arvostan koko sydämestäsi suoraa puhettasi vasemmiston ongelmista. Niistä ei selvitä vaikenemalla vaan nostamalla kissa pöydälle. Hienoa, pidä toi.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

9.6.2009 20:50

Vasemmistolla on vaalien paras tuote: oikeudenmukainen Suomi. Mutta nyt ei kaivata arvolätinää tai suuria linjoja, nyt kaivataan konkretiaa. Mitä taloudelle pitää tehdä ja miksi. Silloin kontulalainen duunari ymmärtää jälleen, ettei hänen asiaansa aja Kokoomus vaan Vasemmistoliitto.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

9.6.2009 21:14

Uudistakaa poliittinen ohjelmanne samanlaiseksi populistiseksi nuoleksinnaksi kuin Per-Su, niin saatte äänivyöryn taaksenne. Ei nykyihmistä vittuakaan kiinnosta naapurin hätä, oikeasti, kun kaikki on niin köyhiä ja kipeitä. Suomessa "hyvinvointia" eli tarpeeksi pätäkkää on enää kovin harvoilla ja ne keillä sitä on, haluavat oikeiston takaamaan omien etujen säilymisen. Anteeksi vaan, ei meillä oikeasti ole halua auttaa vähäosaisempia ja esim. maahanmuuttajia, joille sossu maksaa paremmat oltavat, kuin meillä itsellämme.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

9.6.2009 21:20

Paavo on Messias!

Vitsi vitsinä, mutta vakavasti puhuen Korhonen ja muut patut on saatava pois Vasemmistoliiton johdosta. Sinä, Paavo, olet tällä hetkellä se henkilö, johon panen toivoni Vasemmistoliiton pelastuksesta ja uudesta noususta. Teillä on päteviä ja kiinnostavia ihmisiä Vasemmistonuorissa, mutta he eivät pääse loistamaan ennen kuin muutama sukupolvimuuri on murrettu. Tehtävä on vaikea ja vastuu raskas, mutta sinä olet ainoa, joka sen voi tällä hetkellä hoitaa.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

9.6.2009 21:31

Vasemmistoliitto voisi nyt vallata paikan nuorten puolueena. Ammattiliittojen sedät osaavat kyllä ajaa omaa asiaansa ihan itse, vieläpä SDP:n avustuksella. Mutta kuka huolehtisi meistä huonosti palkatuista pätkätyöläisistä, joita ammattiliitot sorsivat?

Mitäkö tarkoitan?
Ammattiliitot ajavat Suomessa jäsentensä etuja. Jäsenet eivät vaan nykypäivänä ole päähänpotkittuja työläisparkoja, vaan vakituisissa töissä ja viroissa olevia viisikymppisiä setiä ja tätejä. Nuoret pätkätyöläiset jäävät etujen ulkopuolelle ja ammattiliitot toimivat jopa heitä vastaan.
Esimerkiksi kelvatkoon OAJ: se puolustaa kynsin ja hampain virassa olevien opettajien etuja, mutta katsoo surutta vierestä, kun sijaisten etuja poljetaan. OAJ:lle sopii hyvin, että sen jäsenet palaavat virkavapaalta töihin aina kesäksi palkkaa nostamaan ja pudottautuvat jälleen syksyllä ulos hommista. Sijaisten etuja ei aja kukaan. Tämä on vain esimerkki, kaikissa ammattiliitoissa toistuu sama kuvio.

Lisäksi SAK on julistanut avoimen sodan nuoria vastaan:
http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-koulutus/2009/06/02/sak-potkuja-mieluummin-nuorille/200913626/139

Vasemmisto, tehdään jotain tälle asialle!

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ollimarkku_

9.6.2009 22:08

Jossain luki et myös isämitro olis sdp:n jäsen, liittynyt pääsiäisenä?
Onneks Jaakonsaari on järki-ihminen, kannattaa natojäsenyyttä yms.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Yucca Pet

10.6.2009 00:03

Aika ajaa näköjään ohi. Vasemmistoliiton äänestäjä on aito vasemmistolainen - ei pepsodenthymy, jolla rouva paskapää pesee puhtaammankin puhdasta pyykkiä. Ei mainostoimistokamppanjat tavoita oikeita duunareita! Surkeampaa ja pinnaliisemppa kampanjaa en ole koskaan nähnyt! Pohjanoteeraus ja päitä vadille! Vasemmistoliitto marssii kapitalistien määräämää tahtia! Hävetkää!

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

10.6.2009 09:18

PerSut ovat vieneet paljon kannattajia Vasemmistolta, koska perusduunari ei ole viherpiipertäjä vaan pohjimmiltaan hyvin konservatiivinen. Tosiaalta taas nämä Persuihin loikanneet vasemmistolaiset eivät tajua, että he kannattavat äänillään myös kaikenmailman uusnatseja ja halla-aholaisia virtuaalifasisteja. Soini voi olla lupsakanoloinen kansanmies mutta myös piinkova oikeistopopulisti ja patavanhoillisten ja konservatiivisten arvojen ajaja.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

10.6.2009 10:16

Vasemmistoliiton ongelma on se, että se ajaa politiikallaan lähinnä kokopäiväisesti pubeissa istuvien dokujen asiaa. Homma on tullut vaan hoidettua niin hyvin, että porukan ei tarvitse enää lähteä sieltä pubista edes äänestämään vaan Vasemmistoliiton vankka kannattajapohja voi keskittyä juuri siihen, mikä heitä eniten kiinnostaa.

t: kokoomuslainen

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

10.6.2009 11:41

Ongelma piilee siinä, että nykyään kukaan ei halua ajatella olevansa sorrettu. 70-luvulla duunari ajatteli, että herrat ja porvarit imivät hyvinvointinsa duunarin selkänahasta. Se piti silloin paikkansa ja pitää vieläkin, mutta kukaan ei myönnä edustavansa sorrettua luokkaa tai ainakaan jäävänsä köyhäksi koko elämänsä ajaksi. "Viiden vuoden kuluttua mulla on oma yritys ja olen rikas, eli mun kannattaa äänestää kokoomusta, koska se ajaa rikkaiden asiaa."
Luokkavihaa, tuota vasemmistolaisuuden parasta polttoainetta, ei enää ole, koska duunari haluaa ja uskoo voivansa siirtyä omistavaan luokkaan.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sleve

10.6.2009 13:15

Arhinmäki puheenjohtajaksi!!! Herätkää tälle vuosituhannelle...

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

10.6.2009 13:30

Kannattaa vaan keskittyä jatkuvasti niihin ilmaisten töhrypaikkojen järjestämisiin ja paskaduuneja karttavan prekariaatin kanssa hillumiseen määräajoin järjestettävän eurovaalin sijasta. Nyt ei tarvitse enää nuorison murehtia paskaduuneistakaan, kun niitä ei ole. Kannattaa siis priorisoida jatkuvaan anarkistiseen toimintaan ja unohtaa tuollaiset satunnaiset vaalit.

Kyllä kansa tietää

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pajautus

10.6.2009 13:44

Soini voitti, muut hävisivät. Hyvä Soini.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

10.6.2009 15:13

Korhonen on liian kiltti ja nössö. Hänestä huokuu se, että hyvin menee ja rahaa tulee. Paavo on nuori ja vihainen ja siksi paljon uskottavampi tyyppi työläisten eturintamaan. Uskon, että Paavo on valmis tappelemaan oikeudenmukaisuuden puolesta.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

10.6.2009 15:25

Ainakin sä olet Paavo rehellinen. Vasemmisto on alennustilassa ja Urpilainen hymyilee että joo, ihan kivasti menee, tsempataan hei vaan vähän enemmän.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

10.6.2009 15:46

Nyt se Korhonen sitten erosi. Paavo, aika näyttää kyntesi!

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

10.6.2009 18:56

Kyllä vitutukseen voi kuolla! Mun vanhaa ystävää vaan vitutti niin paljon, meni ja tappoi itsensä!

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

10.6.2009 19:55

Vasemmistoliitto.. mitä se edustaa? En ihmettele yhtään että äänenne ovat siityneet muille puolueille. Ongelmanne on kuten demareillakin, teillä ei ole juuri mitään uusia vaihtoehtoja tai ratkaisumalleja mihinkään, työttömyyteen tai talouden heikkoon tilaan, asia nyt vain on niin, että ajat ovat mitä ovat. Perussuomalaisten onni on siinä että heillä on karismaattisen tuntuinen puheenjohtaja, muutenhan sekin puolue tuntuu olevan vailla omia ajatuksia, katsotaan kauanko heidän suosio kestääkään?

Suomessa on paljon perusduunareita jotka eivät optioita saa tai joiden liksoilla ei ostella suuria veneitä tai huviloita, ainakaan käteisellä... ei pidä olla kateellinen heille jotka ovat onnistuneet saamaan työnteollaan paljon rahaa, meille kaikille se ei ole se asia numero yksi=)

Vasemmistoliitto voisi olla enemmän tavallisen palkansaajan puolella, mutta miten, sitä minäkään en osaa tarkemmin mainita, mutta Teiltä puuttuu se jokin, joka kolahtaisi äänestäjään omana juttuna.. "heitä haluan äänestää, koska he ajavat minulle tärkeitä asioita". Vihreillä on se yksi tärkeä juttunsa, ja se on ainakin mielestäni helposti kannatettava asia: Ympäristö ja siitä huolehtiminen, jopa sen suojelu. Onneksi europarlamenttiin pääsivätkin nuo kaksi mielestäni kokenutta ja aikaansaavaa hyvää naisehdokasta, onnea heille.

Paavo, arvostan sinua ainakin jalkapalloihmisenä, mutta kun nyt menet puolueen johtoon sinulla on kaikki avaimet aloittaa uudistus, asia- ja imagotasolla ainakin, tuskin henkilöissä voi olla suuresti vikaa. Tulkaa lähemmäs peruspalkansaajaa ja heittäkää sellainen vanha 1900-lukulainen vasemmisto-imago huitsin Nevadaan... UUDISTUKAA! (ja helppo täältä on näitä neuvoja heitellä=))

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hungryforyou

11.6.2009 00:09

Ei vasemmistoliitto nouse vasemmistoliittoa uudistamalla, koska se ei sen jälkeen ole enää vasemmistoliitto. Aatteet nousevat ja kuolevat - smp:kin kuoli ja kuinka ollakaan, sen raunioista nousi PerSut - tämän päivän menestyspuolue. Pisteet silti sinulle, Arhinmäki, joka uskallat ajatella ääneen.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

pepperi

11.6.2009 00:36

paavo unohti kertoa mikä tämän uuden vasemmistoliiton pointsu on..

mikä on juju?

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

11.6.2009 04:20

Hyvä Paavo nyt pääsit kalifiksi kalifin paikalle ja voit nostaa vasemmistoliiton kannatuksen 20%:iin. Sitä odotellessa.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

11.6.2009 10:56

Olenkin tässä odotellut, että susta tulee puoueen puheenjohtaja. Viimeinkin voin liittyä jäseneksi. Sun johtama Vasemmistoliitto on uskottava, Korhosen ei ollut.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

11.6.2009 11:45

Vasemmistoa ei lyöty kanveesiin. Vasemmisto meni kanveesiin ilman lyöntiä.

Tällä hetkellä poliitikassa vasemmisto näyttäisi kamppailevan sisäisissä ongelmissa ja identiteettikriisi vaivaa niin sdp:tä kuin vasemmistoliittoa. Ainakin aina vaalien jälkeen.
Oikeistollehan tämä periaattessa käy, mutta ei se sillekään edullista ole. Mikäli päästäisiin käymään edes muutama erä, niin oikeisto joutuisi kenties yrittämäänkin jotain, nyt riittää rutiininomaiset puheet ja edellä ollaan, koska vastustaja on lämmiteltyään jo hengästynyt puolikuoliaaksi.

Näitä puheita muutoksien teosta ja puolueen rakentamisesta uudelleen, kuullaan joka vaalien jälkeen. Ovat sanoja ja kertomuksia jonkinlaisista aikeista, mutta aika usein taitaa näille aikeille käydä samoin, kun ihmisille jotka päättävät laihduttaa tai alkaa kuntoilemaan - pari kertaa ehkä jaksaa, mutta sitten jämähtää.

Suuri kysymys onkin siis, miten vasemmisto lähtee uudistumaan ja missä vaiheessa. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

11.6.2009 19:06

Äänestän SDP:tä. En voi äänestää Vasemmistoliittoa, koska minulle on yksikertaisesti täysin epäselvää, mitä vasurit ajavat. Miten kerrotte äänestäjille, miksi äänestäjä äänestäisi vasureita SDP:n tai Vihreiden sijaan? Olkaa rehellisiä ja tuokaa esille rehellisesti kansalaisille, mikä on vasureiden ero vihreisiin ja demareihin. Tällöin vasta ihmiset voivat tehdä valintansa ja äänestää vasureita.

Vasureiden kannattaisi myös luopua pakkoruotsin kannattamisesta, koska ainakin 2/3 osaa suomalaisista haluaa pakkoruotsin pois. Seksuaalisen suuntautumisen suhteen vasurit ajavat aktiivisesti vapautta, mutta kielten suhteen asian on toisinpäin. Tämä antaa lähinnä sekopäisen kuvan ihmisille vasureista.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Fantte

11.6.2009 20:07

Ottakaa ihan rauhallisesti. Ei ole kiire minnekään. Seuraaviin vaaleihin on kaksi vuotta aikaa. Ehditte siellä vasemmistossa kyllä nujakoimaan kiihkeästi kyseinen aika. Tulos voi kyllä lähennellä silloin jo nollaa vaalituloksella mitattuna.

Sitten voi jo jotakuta vähän vituttaa. =D

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

12.6.2009 00:30

Eli siis vanhat pois ja uudet tilalle? Niinkö? Ihan kaikkiko. Olet paavo sinäkin siellä jo aikas ollut ja vaalitappio senkun syveneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee... Ei hjuva.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

12.6.2009 02:42

"Tosiaalta taas nämä Persuihin loikanneet vasemmistolaiset eivät tajua, että he kannattavat äänillään myös kaikenmailman uusnatseja ja halla-aholaisia virtuaalifasisteja. Soini voi olla lupsakanoloinen kansanmies mutta myös piinkova oikeistopopulisti ja patavanhoillisten ja konservatiivisten arvojen ajaja."
Ainoa asia, miksi olen äänestänyt, ja tulen jatkossakin äänestämään, tiettyjä ehdokkaita Perussuomalaisten listoilta, on maahanmuuttokriittisyys. Niinsanotun humanitäärisen maahanmuuton lopettaminen on selkeä ja konkreettinen tavoite. En ole perehtynyt persujen (muihin) poliittisiin tavoiteisiin eivätkä ne edes kiinnosta minua. En äänestä puoluetta, vaan tiettyä asiaa. Jos Vasemmistoliitto lähtee siinä tietyssä asiassa samalle linjalle, saatan hyvin äänestää sen listalla olevaa maahanmuuttokriittistä ehdokasta.

Toivon, että MYÖS hölmöt kiljuskinit, lähiöpubien maailmanparantajat, "kaikenmailman uusnatsit", kuvitteelliset fasistit ja kuka tahansa äänestävät kuten minä, samanlaisia ääniä ne ovat kuin vuorineuvoksilla ja monikulttuurikonsulteilla.

Konservatiivisuus tarkoittaa halua säilyttää. Haluan säilyttää Suomen mahdollisimman monokulttuurisena. (Ja siitä vaan viisastelemaan, että Suomessakin on alakulttuureja. Tiedätte kyllä, mitä tarkoitan.)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

14.6.2009 07:26

Sama kommentti kuin pepperillä:

Mikä on se uusi politiikka ja uusi Vasemmistoliitto? Sinulla olisi ollut loistava paikka kertoa, mitä haluat Vasemmistoliiton olevan ja ajavan.

Ehdotan yhtä yksinkertaista teemaa, joka on oikeudenmukaisuus.

Vapaus on myöskin erinomaisen tärkeä asia, mutta oikeisto ajaa jo vapautta. Sanokaa tekin, että kannatatte täydellä sananvapautta, elinkeinovapautta, uskonnonvapautta, jne., mutta että köyhällä ja kipeällä ei sitä vapautta ole niin paljon kuin terveellä ja rikkalla, ja että me kaikki voimme jossain vaiheessa joutua köyhäksi ja/tai kipeäksi. Tämän korjaamiseksi maan pitää olla myös sosiaalisesti oikeudenmukainen.

Tämä on siis ihan vasemmiston peruskauraa, mutta se pitää vaan tuoda esiin koko ajan, konkreettisesia esimerkkejä mainiten. Kertokaa, että mielestänne on epäoikeudenmukaista, että sairaanhoitajat ovat niin kiireisiä ja stressattuja ja huonosti palkattuja, ja luvatkaa, että teette korjauksen asiaan mikäli pääsette valtaan. Kertokaa, että on mielestänne epäoikeudenmukaista, että lapset joutuvat käymään koulua homeisissa ja epäterveellisissä koulurakennuksissa, ja että teette korjauksen asiaan mikäli pääsette valtaan. Jne.

Konkretiaa, ei lässytystä, ja keskitytte siihen yhden teeman ajamiseen ylitse muiden: sosiaalinen oikeudenmukaisuus.

Kerrotte myös, että mitä tasa-arvoisempi yhteiskunta on, sen onnellisempi se on. On tutkittua tietoa, että mitä suuremmat tuloerot yhteiskunnassa on, sitä huonommin se voi, vaikka huonompiosaiset olisivat jollain absoluuttisella mittarilla parempiosaisia kuin joku keskiluokkainen sata vuotta sitten. On siis vale, että yhteiskunnalle on se ja sama, että rikkaat rikastuvat, mikäli köyhien tulot vain pysyvät entisellään.

-- Antti Oksidantti

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

26.6.2009 22:16

Toivotan onnea puolueen puheenjohtaja äänestykseen. Jos tulet valituksi ja nuori sukupolvi saa enemmän sananvaltaa puolueessa, tulen liittymään puolueeseen. Vasemmistoliitto on Suomen ainoa vasemmistopuolue ja nyt jos koskaan vasemmistoa tarvitaan. Niistä vanhoillisista ja konservatiivisista AY-änkyröistä on vain päästävä, tai muuten puolueen paha perii.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

26.7.2009 00:13

Niin Paavo on tosiaankin lihonut...hyi...hyi sinulle. Pitäisi olla parampi itsekuri Paavolla. Paavo ei ole ylipainoisena uskottava nälkää näkevän kurjalliston ja leipäjonoissa notkuvien lähimäisten silmissä.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

27.7.2009 23:22

Näin Vasemmistoliittoa viime vaaleissa äänestäneenä alkaa jo hieman kaduttaa. Puolueen nykytila on hirvittävää katsottavaa, täysin päätöntä touhua jo muutaman vuoden.

Tätä päättömyyttä edustaa se, että nuorentunut puolue tuntuu koostuvan kannabista polttelevista hipeistä, jotka ajavat kaikkien muiden paitsi äänestävien ihmisten asiaa. Koko tukijoukko koostuu pääkaupungin hampunhöyryisistä pipopäistä, jotka tuskin edes vaivautuvat äänestämään. Jos Vasemmistoliitto rupeaisi ajamaan maahanmuuttoa liikaa ylistävän politiikan, Israel-vastaisuuden sekä muun hörhöilyn sijaan jälleen suomalaisten pienituloisten, opiskelijoiden, pienyrittäjien sekä työläisten asiaa, voitaisiin seuraavissa vaaleissa jopa menestyä. Loppupeleissä vaaleissa äänestävät ihmiset ovat juuri tavallisia keskiluokkaisia pulliaisia, jotka haluavat äänilleen rehellistä edustusta. Ei se niin vaikeaa ole.

Tuokaa sosialismi takaisin, tehkää Vasemmistoliitosta jälleen työväenpuolue. Paneutukaa kannanotoissanne siihen, miten olette työtä tekevien kansalaisten tuki- sekä vastavoima oikeistopolitiikkaa vastaan tukemalla esimerkiksi ammattiliittojen toimintaa. Älkää keskittykö globaaliin maailmanparantamiseen.

Arhinmäki on hyvä johtaja Vasemmistoliitolle, sillä hän on radikaali ja valmis voimakkaisiinkin kannanottoihin. Ongelmana on vain että kenen etua hän puheissaan julistaa. Korostan, että puoluejohtajan on johdettava joukkonsa takaisin työväenpuolueeksi nykyisen epämääräisen "punavihreyden" sijaan.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

21.8.2009 19:33

"Mikä ihmeen työväenpuolue?? En työläisenä tunnista enää vasemmistoa työväenpuolueena. Vasemmisto ajaa vaan sosiaalipummien asioita, eikä työväen asiaa."

Oikeistotrollit taas selostamassa sanomaansa. No mikäs se työväenpuolue sitten sinulle duunarina on? Kokoomus.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:47

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus