Rapsakkata

Näytetään kirjoitukset huhtikuulta 2007.
Edellinen

Lautamiehistä kankkumiehiin?  1

Oikeusministeri Tuija Braxin ensimmäinen esitys julkisuudessa on poistaa käräjäoikeuksien lautamiehet.

Asiassa on varmasti kyseessä keskustelunavaus.

Seuraavaksi varmasti kuullaan kuinka paljon rahaa ao.menettelyllä säästetään?

Ja riittävätkö rahat lisätuomareiden palkkkaamiseen ja kuinka monen?

Itse päätöshän asiassa on puhtaasti poliittinen, joten hyviä istumalihaksia asian ratkaisu vaatii.


Hauskaa wappua  1

Oikein hurvikasta ja hauskaa wappua kaikille.

Katsottuani muutamia kuvia kuvagalleriasta, niin kyllä ainakin te kaikki kuvianne sinne asettaneet rohkeat suomalaiset olette myös kuvauksellista kansaa.

Meitä on moneksi. Niin kuin tiedetään. Jopa Ruonansuun Jopeksi.

Hienoa on ollut myös huomata, että huumori kukkii kuvissakin. Sillä kyllä elämän ilman eläväistä huumoria olisi aikamoista tervapastillien nielemistä.

Joitakin kuvaotoksia olen uskaltanut katsoa vain vaivihkaa toisella silmällä.... Ettei vaan tule äkillisiä pupillin pullistumia eikä siten piilolinssien menetyksiä.

* * * * * *

Toista se oli ennenvanhaan.

"Vain heinäladon ulkopuolen hämärissä hiljaa hiivittiin ja ilman mitään kuvayhteyttä aikuisten lähikontaktien ääniä ihmeissämme kuunneltiin..."


Musiikin mäyräkoira  1

Valtiovierailut tapahtuvat monesti kaupan ja teollisuuden valtuuskuntien ryydittäminä.

Ja hyvä niin. Sähköiset asiointi- ja kaupankäyntijärjestelmät mullistavat maailmaa, mutta edelleenkin perusta kaikelle menestykselle luodaan toimivien ihmissuhteiden kautta.

Teknisen kehityksen ansiosta uusia sisääntuloväyliä ihmisten sydämiin edustavat ainakin korvat ja silmät. Senpä takia meidän pitäisi saada viimeinkin arvovaltaisten kaupallisten valtuuskuntien mukaan edustajia suomalaisesta rockmusiikkimaailmasta.

Perusteena se tosiasia, että virallisten manoveerien lisäksi tarvitaan sideaineksia hyviin suhteisiin molempien osapuolten ruohonjuuritason sykkeestä.

Tämän hetken suomalainen rockmusiikki on vientituotteena yksi eniten kasvupotentiaalia sisältävä tuotannonala. Varsinkin systemaattisemman valtiovallan tukeman kauppapolitiikan saralla.

Ehdotuksenani on, että suomalaisen panimoteollisuuden mäyräkoiraa laajennetaan raikkaaksi pakkauskooksi rockmusiikin myynninedistämispuolelle.

Suomalaisten muotoilijoiden avulla CD-mäyrispakkaukselle löytyvät varmasti materiaali, muoto ja värit, jotka houkuttelevat pakkauksen saajan ottamaan myös sisällön aktiivikäyttöön.

Ensimmäinen 12 kappaleen CD:n setti edustaisi suomalaista englanninkielistä rockmusiikkia. Vetokoukkuina: HIM-Rasmus-Nightwish-Hanoi Rocks-Leningrad Cowboys-Negative. Jatkotykityksinä: Children of Bodom-Waltari-Tarot-Stratovarius-Sonata Artica-69 Eyes.

CD-levyn tyhjille ROM-raidoille tuotettaisiin sisältöä tietokoneisiin kunkin bändin musiikki-, keikka- ja ajatusmaailmasta. Musamäyriksen levysettiä vaihdeltaisiin vuosittain.

Asiaa rupeaisi hoitamaan alan ammattilaisten työyhteenliittymä Larvannon Lataamo (LL). Se olisi jatkossa formaateista vapaa asian käytännön puolen hoitaja ja saisi rahoituksensa Raha-automaattiyhdistyksen, Veikkauksen, Teoston ja Gramexin voittovaroista.

Ammattikyynikkojen suhteen ideaa ja pakkauskokoa voisivat vapaasti hyödyntää jatkossa kaikki suomalaiset musiikkilajit. ”Anna oiva ja hyvin soiva setti Suomi-musiikkia lahjaksi.”

Toki rockmusiikin suurlähettiläät liikkuisivat ensi alkuun eri kulkuneuvoilla ja ohjelmalla varustettuna kuin virallisempi väki, mutta kuitenkin samaan aikaan valtiovierailun kohdemaassa liikkuen. Yllätyskeikkoja pubeissa, puistoissa ja kouluissa.

Tärkeintä olisi tavoittaa juuri niitä ruohonjuuritason ihmisiä, joidenka kautta kaikenlainen edistyksellinen loppujen lopuksi alkaa, kehittyy ja pullahtaa kukoistukseensa tai kuihtuu pois.

Musamäyristä jaettaisiin kunkin valtiovierailun yhteydessä ainakin 1000 kappaletta. Viralliselle VIP-kokoonpanolle olisi tietysti omat erikoismäyriksensä.

Tuo 1000 kappaleen määrä jaettaisiin henkilökohtaisesti. Alkaen kohdemaahan saapumisesta. Ilman hanureiden vilauttamisia, vaikka niitäkin mukana instrumentteina olisikin.

Musamäyrikselle kehitettäisiin tekstiviestikilpailulla vieläkin paremmalta kuulostavia sloganeita kuin tyyliin: ”Meet The Real Finnish Meat-Beat!” - ”Pure Hound Dog Pack!”

* * * * *

Eikä sitä koskaan tiedä, minkä sortin "rokkiromoottori" asuu vientiasioista vastaavan ministerimme Väyrysen Paten sisuksissa.


Onko oppositio ostettavissa rahalla?  1

Eduskunnassa on viime vuodet ollut loppujen lopuksi aika vetelää oppositiopolitiikkaa.

Varsinkin minua on ihmetyttänyt se, että nelikannan (kolmikanta + vakuutusala) tekemiin lakiesityksiin ei ole saanut tehdä mitään muutoksia. Tästä asiastahan muun muassa vihreiden Osmo Soinivaara kertoi vuoden alussa Hesarissa.

Lakiesitykset ovat koskeneet mm. eläketurvan heikennyksiä ja lakisääteisiin vakuutuksiin liittyvän vakuutusturvan määrittelyn antamista entistä enemmän vakuutusyhtiöiden käsiin.

* * * *

SDP on käynyt ärhäköimään voimakkaasti uudelle hallitukselle ongelmista, joihin sillä itsellään on ollut vuosikausien ajan mahdollisuus vaikuttaa suuresti.

Vaan onko todellisuudessa SDP:lle varattu kabineteissa rooli "hyvinvointíyhteiskunnan" purkamiselle ja se sitten korvataan jotain muuta kautta...

* * * *

Tosin sen tunnustamiseen saattaa mennä vielä aikaa, jos vallassa olevat/olleet isot puolueet noudattavat Markku J. Jääskeläisen/sd (mmm. TELA ry) neuvoa:

"Muuan tuttu tuomari antoi minulle perusneuvon, jota tosin en ole vielä joutunut soveltamaan. Sen mukaan tunnustamaan ei ole koskaan kiire. Jos tunnustaa, voi saada pienemmän tuomion, mutta jos ei tunnusta, ei saa tuomiota lainkaan. Ja sitä paitsi, hän lisäsi, tunnustamaan ehtii aina."

Lähde: 31.07.2006 Uutispäivä Demari

* * * *

Ai, niin ja sitten tuohon otsikon aiheeseen:

Sdp on luopunut suunnitelmasta lomauttaa puoluetoimistonsa henkilökunta heinäkuuksi.

Puoluesihteeri Maarit Feldt-Rannan mukaan perusteena ollut uhka puoluetuen huomattavasta vähenemisestä on poistunut.

Uusi päätös perustuu porvarihallituksen ohjelmaan, jossa luvataan puoluetukeen tasokorotus heinäkuun alusta lukien. Tukeen käytetään lähes 2,8 miljoonaa euroa enemmän kuin kuluvan vuoden budjettiin on merkitty.

Tuki nousee 90 000 euroon edustajaa kohden.

Lomautuksesta sovittiin, kun kahdeksan paikkaa vaaleissa hävinnyt Sdp näytti menettävän jo tänä vuonna puoluetukea noin 370 000 euroa.

Lähde: Helsingin Sanomat 26.4.2007

* * * * *

Onkohan hetkellisesti heikosti menevillä pk-yrityksillä mahdollisuus samanlaiseen tukeen?


Keihäänheittäjä kusessa  1

Päivän Iltasanomissa kerrotaan keihäänheittäjä Aki Parviaisen alkaneesta taistelusta vakuutusyhtiönsä kanssa.

"Parviainen jätti korvaushakemuksen vuosi sitten. Pohjolan helmikuinen vastaus tyrmistytti Sevillan maailmanmestarin: ei mitään korvausta. Yhtiö katsoo, ettei mikään Parviaisen vajaasta kymmenestä diagnosoidusta urheilutapaturmasta ole yksin aiheuttanut pysyvää työkyvyttömyyttä.

Parviaisen leiri pitää yhtiön kantaa käsittämättömänä ja katsoo, ettei päätökselle löydy tukea vakuutusehdoista tai urheilijoiden tapaturma- ja eläketurvaa koskevasta laista."

* * * * *

Näinhän se menee. Valitettavasti. Vakuutuslääkärijärjestelmä ja vakuutuslääketieteen salat ansaitsevat kaiken mahdollisen julkisuuden viimeistään nyt.

Vaan nyt nähdään onko julkisesta urheilijasankarin asemasta hyötyä taistelussa vakuutusyhtiötä vastaan.....

Toteutuuko kansalaisten tasa-arvoisuus ja yhdenvertaisuus lain edessä.

* * * * *

Aki Parviaisen taistelusta saattaa tulla pitkä, ellei julkisuus auta Pohjolaa pyörtämään päätöksiään.

Jääkiekkoilija Esa Keskinenhän tappeli ammatissaan tapahtuneen työtapaturmansa korvauksista Pohjolan kanssa 7 vuotta. Taistelu päättyi sovintoratkaisuun kesällä 2006 Helsingin hovioikeuksissa.

Tiedä sitten tuliko Pohjolaan soitto Tampereen kanslerilta, mutta ainakin isot sponsorisopimukset Pohjolan kanssa jatkuvat.

* * * * *

Voitte halutessanne tutustua kaikessa rauhassa vallitsevaan todellistuuteen vakuutusten maailmassa osoitteessa: http://www.blogilista.fi/info.php?id=8541
* klikkaamalla Oikeusturvan ajankuva - otsikkoa pääsette siirtymään suoraan blogiin


Eduskunnan lakivaliokunta ja vihreät  1

Hesarin (21.4.07) mukaan vihreät epäonnistuivat eduskunnassa yrityksessään vaihtaa lakivaliokunnan puheenjohtajan paikka jonkin toisen valiokunnan puheenjohtajuuteen.

Hesarissa olleiden tietojen mukaan vaihtoyritys johtui siitä, että lakivaliokuntaa vetänyt Tuija Brax (vihr) nimitettiin oikeusministeriksi, eikä vihreillä ole muita juristeja.

* * *

Viime eduskuntakaudella sosiaali- ja terveysvaliokuntaa johti putkimiehen ammattitaustalla Valto Koski/sd ja varapuheenjohtajana toimi Eero – Akaan Penttilä/kok ammattitaustaltaan mm. Ilmarisen vakuutuslääkäri.

Ja olihan lakivaliokunnan varapuheenjohtajana viime eduskuntakaudella Susanna Rahkonen/sd, jonka siviilitoimi hallitussihteerinä löytyy CV-tietojen mukaan sosiaali – ja terveysministeriön vakuutusosastolta.

Pienet vajaavaisuudet ammattinimikkeissä tai jääviyskysymyksiä eivät ole Suomessa niin kovin noponnuuka asia.

Muuten. Mielenkiintoista olisi, jos suomalaisen tutkivan journalismin taitajat tekisivät pientä selvitystyötä sosiaali- ja terveysministerinä toimineen Tuula Haataisen ja hänen aviopuolisonsa Janne Metsämäen mahdollisista keskinäisistä jääviysongelmiin vivahtaneista kytkennöistä….

* * *

Joten ei vihreiden kannata tuosta lakivaliokunnan johtopaikasta olla huolissaan. Heidi Hautalalta löytyy jytyä tähän hommaan mielestäni erinomaisesti.

Ja onhan Kirsi Ojansuu toiminut Kelan valtuutettuna, jonka kautta hän tuntee hyvin sosiaalisen vakuuttamiseen liittyvät merkkaamattomat miinakentät ja sosiaaliturvaverkkojen isoksi repsahtaneet aukot.


Seuraava Yleisradion toimitusjohtaja  1

Applen palveluksessa olevista poliitikkotaustaisista henkilöistä minulla ei ole tietoa. Siis ainakaan Suomessa.

" Väitän, että nuorena oikeustieteen lisensiaattina suljin Sdp-valinnallani itseltäni enemmän ovia kuin avasin." Ylen tj Mikael Jugner Talouselämä - lehdessä.

Valtioneuvoston kansliasta häipyi eduskuntavaalien jälkeen Suomen Microsoftin palvelukseen Mikko Alkio niminen keskustalaisen taustan omaava terhakka mieshenkilö.

Valistuneesti arvaan jo tässä vaiheessa, että seuraavaksikin Ylen tj:n pallille istutetaan taas mieshenkilö ja puoluetaustaltaan tällä kertaa keskustasta.

* * * * *

Oikeustieteiden kandidaatti Mikko Alkio on nimitetty Microsoft Oy:n tietoyhteiskuntasuhteiden johtajaksi. Alkio siirtyy tehtävään valtioneuvoston kansliasta, jossa hän viimeisimmäksi toimi pääministerin talouspoliittisena neuvonantajana. Alkio aloittaa uudessa tehtävässään 2. huhtikuuta.

Mikko Alkio on toiminut eri tehtävissä sekä valtioneuvostossa että Euroopan komissiossa. Alkio on työskennellyt viimeisen neljän vuoden aikana muun muassa komissaari Olli Rehnin kabinetin jäsenenä EU:ssa sekä valtioneuvoston kansliassa kansallisen globalisaatiohankkeen projektipäällikkönä. Ennen tätä hän toimi teknologia- ja kilpailuoikeusjuristina lakiasiaintoimistossa.

- Erityisesti arvostan Microsoftin tapaa rakentaa tietoyhteiskuntaa kaikkien ulottuville. Microsoft keskittyy siihen, mitä osaa – luo tietotekniikalla mahdollisuuksia ihmisten, yritysten ja eri organisaatioiden kehittymiselle ja kasvulle. Tehtävänäni on tämän puitteissa edistää tietoyhteiskuntaa ja vastata Microsoftin suhteista järjestöihin ja julkiseen sektoriin yhteistyössä muiden alan yritysten kanssa, Alkio sanoo.

Lähde: Microsoftin www - sivusto

* * * * *

Itselläni ei ole mitään keskustalaista Yleisradion toimitusjohtajaa vastaan.

Tässä kohtaa, jos missä olisi ylen tärkeä paikka päästää pätevä naispuolinen henkilö näyttämään taitojaan voimakkaasti elävässä sähköisen viestinnänmaailmassa.

HÄN voisi katsoa tekniikan asioita reilusti Speden lanseeraamalla naisen logiikalla. Kysyen ja kyseenalaisten insinöörien innovatiiviset tuoteajatukset arkipäivän rutiinien kuten siivouksen kannalta.

Muuten pelkään, että kotien johtoviidakko ja erilliset rumanväriset unbeaty - boxit jatkavat kodin sisäpuolella lisääntymistään siihen tahtiin, että joka kodin Windows – päivityshelvetti on pian todellisuutta.


Vastarinta vaikenee rahalla?  1

Opiskelijat taisivat saada ymmärtääkseni vaateensa uudelta hallitukselta ensimmäisenä ryhmänä läpi. Vai alkaako heidänkin kohdallaan lupausten peruuttelu….

Toisaalta toimintakyvyn kannalta opiskelijoista voikin löytyä eniten räyhähenkistä vastusta, joten poliittisesti onkin viisasta ”ostaa” heidät heti alusta alkaen puolelleen.

Vaan toisaalta tämä seuraava Paavo Lipponen – nimisestä kirjasta lainattu pätkä lienee säilyttänyt edelleen ajankohtaisen tuoreutensa.

Muutosvastarinta tulee olemaan ainakin työministeriössä melkoinen. Vaan hehän ovat juuri olleet niitä työelämän muutosten asiantuntijoita, joten nyt omat opit nopeasta muuntautumiskyvystä ovat osuneet omalle kohdalle.

Eilisessä Maikkarin uutisessa työministeriön edustaja puhui jopa 4-5 vuoden siirtymäaikatarpeesta…..

* * * * * *

Kekkosesta oleva lainaus kirjasta Paavo Lipponen, jonka on kirjoittanut Katja Boxberg

* * * * * *

Porvariston härnääminen oli Kekkosen lempiharrastus.

Presidentti kannusti ylioppilaita kokeilemaan uutta ja rikkomaan tabuja.

Jo vuonna 1960 Ylioppilaslehden haastattelussa 6o-vuotias Kekkonen moitiskeli nuorisoa vanhoillisuudesta.

”Seuraan jatkuvasti ylioppilasmaailman tapahtumia. Tämän päivän ylioppilas on opinnoissaan tunnollisempi kuin monet aikaisemmat polvet. Ehkä se liiaksi laskettelee ’vanhoissa raiteissa’, kun on kysymys suurista yhteiskunnallisista ja kansallisista kysymyksistä. […]

Toivoisin, että opintojen ohella jäisi aikaa seurata oman yhteiskunnan ja maailman tapahtumia, joiden arvioinnissa pitäisi antaa tilaa ennakkoluulottomuudelle.

Haluaisin virittää jokaisessa henkilökohtaista rohkeutta ajatella itsenäisesti tarpeen tullen myös vastoin enemmistöä ja sanoa julki, mitä ajattelee”, Kekkonen yllytti.

Kun Ylioppilaslehden päätoimittaja Jorma Cantell vuonna 1964 joutui lehden kirjoittelun vuoksi yliopiston rehtorin ankaraan puhutteluun, kirjoitti Kekkonen Cantellille kannustuskirjeen.

”Olen seurannut lehteänne ja pidän sen rohkeasta uutta näkemystä edustavasta toimitavasta. Kirjoitin kerran, että rapatessa roiskuu, mutta uutta ei saada aikaan ellei rakenneta ja rapata”, presidentti lohdutteli.

* * * * * *

Miten uuden hallituksen ja varsinkin eduskunnan yksittäisten kansanedustajien rohkeus riittää? Itsenäisen ajattelun suhteen ja toimimisesta vastoin ns. poliittisen eliitin enemmistöä vastaan. Eniten odotan todellisia tekoja totta kai vihreiltä.

Muutenhan edesmenneen Juicen lausahdus: ”Kun kansa on tyytymätön keskustan ja sosiaalidemokraattien harjoittamaan politiikkaan, niin ne menevät ja äänestävät vaihtoehtona kokoomusta”, saattaa mennä käänteiseksi.

Eli seuraavissa vaaleissa vaihtoehtona äänestetään taas sosiaalidemokraatteja.

Vaan jospa vihreillä nyt kerrankin riittäisivät rohkeus ja rahkeet. Vasemmistoliiton poliittisten jargonien jukeboxi tuntuu nimittäin juuttuneen paikalleen.


Eläkkeelle pukkaseminen tuloksen parannuskeinona?  1

Törmäsin eilen tällaiseen uutiseen, joka koski Suomen suurinta puoluetta eduskunnassa eli keskustaa.

Luin uutisen eri tiedotusvälineistä ja sitten tulin vierailleeksi pitkästä aikaa keskustan oman Verkkolehti Apilan sivuilla.

Luin saman uutisen kerran, sitten toisen ja vielä kohta kolmannenkin.

Sitten hokasin, että miksi Maikkarin ja Nelosen tekstitelkkarin uutisissa puhutaan talousvaikeuksista ja eläkejärjestelyistä. Kun taas keskustan omassa mediassa ei ole asiasta halaistua samasta asiasta.

Juttuhan meni uutistekstien valossa tarkasteltuna näin.

* * * * *

Keskustan talous tiukoilla - 21.04.2007 MTV3-STT

Talousvaikeuksiensa vuoksi keskusta karsii puoluetoimistonsa henkilökuntaa eläkejärjestelyjen avulla.

Keskustan talous on joutunut tiukoille eduskunta- ja presidentinvaalien aiheuttaman velkataakan vuoksi.

Puoluesihteeri Jarmo Korhosen mukaan puoluetoimiston henkilökunta supistuu eläkejärjestelyjen kautta neljänneksellä. Ketään ei kuitenkaan irtisanota.

Puolueen talous pyritään saaman kuntoon vuoteen 2009 mennessä. Keskusta aikoo haalia ulkopuolista rahoitusta 700 000 euroa vuosittain.

* * * * * *

Keskustan oma Verkkolehti ei siis kerro alla olevassa samaa asiaan koskevassa uutisessaan halaistua sanaa Maikkarin kertomista eläkejärjestelyistä….

Asian tekee mielenkiintoiseksi se, että tähän ristiriitaiseen asiaan on legendaarinen Raimo Sailaskin julkisuudessa puuttunut.

Muun muassa EK vaatii koko ajan työeläkkeelle pääsyiän nostamista ja sitten kun tulee tarve nopeasti parantaa organisaation talouslukuja, niin työntekijöitä pukataan keinolla millä hyvänsä eläkkeelle. Likaisen pelin irtisanomisia ei tarvita. Eikä tarvitse tapella ammattiliitojen kanssa, koska niillekin menettely tuntuu passelilta…

Työeläkkeistähän maksetaan kaksi kolmasosaa työtä käyvien palkoista ja yksi kolmasosa rahastoista.

Itse olen miettinyt sitä, että onko tässä asiassa työnantajilla ja työeläkeyhtiöillä sellainen diili, että työnantajat voivat aina tarvittaessa tehdä tällaisen nopean liikkeen kustannuspuoleensa.

Vastakauppana sitten työnantajat pitävät turpansa kiinni hyvin tietämistään salatun vakuutuslääkäri- ja suljetun erityistuomioistuinjärjestelmän systemaattista törkeyksistä.

Samoin kuin työntekijäpuolen ammattiliitot. Myyväthän ne myös omalle jäsenkunnalleen Suomen mittakaavoissa ennätysmääriä valitsemansa vakuutusyhtiön vapaa-ajan vakuutuksia.

* * * * * *

Sähkeet 21.4.2007

Keskusta velattomaksi vuoteen 2009 mennessä

Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen paalutti puoluevaltuuskunnalle lähivuosien toiminnan tavoitteita. Samalla hän harmitteli sitä, että eduskuntavaalien ykköspuolueen asemasta huolimatta puolue ei saavuttanut asetettua kannatustavoitetta eli 24,9 prosentin ja 700000 äänen osuutta.

- Tavoitteessa ei onnistuttu ja siitä vaalipäällikkö kantaa vastuun. Kiitos ehdokkaille, tukiryhmille, järjestöväelle, piirien ja puoluetoimiston henkilöstölle kovasta vaalityöstä, jonka ansiosta säilytimme suurimman puolueen aseman.

Puoluesihteeri Korhonen kiinnitti huomiota Keskustan taloustilanteeseen. Kahden edellisen tilikauden tulos on ollut molempina vuosina noin 250 000 euroa tappiollinen. Uuden hallituksen ohjelmassa puoluetukeen on tulossa tasokorotus.

Korhosen mukaan tästä huolimatta Keskustan on panostettava varainhankintaan ja sen kehittämiseen. Eduskuntavaalien jälkeen taloustilanne olisi voinut olla tukalampi, ellei vaaleja varten olisi onnistuttu keräämään ulkopuolista rahoitusta noin 700 000 euron edestä.

- Jatkossa kehitämme varainhankintaa yhdessä piirien kanssa. Tavoitteena on, että puolue olisi kevääseen 2009 mennessä velaton, hän lupasi.

Tuomas Koivuniemi/Verkkolehti Apila

* * * * * *

Epilogi 1: Valheesta maksetaan enemmän. Totuus on kutsumusala. (Markku Envall)

Epilogi 2: Poliitikko elää kulissiavioliitossa totuuden kanssa, salarakkaana valta. (Markku Envall)

* * * * * *

Jahas.

Ruutujen takaa kuuluu aivan oikeutettua älämölöä.

Mitä se demareiden sinkosiiven Sailas todellisuudessa sanoikaan? Suomiko Sailas todella suomalaista eläkeputkea?

* * * * * *

Sailas suomii eläkeputkea - 20.09.2006 MTV3-STT

Raimo Sailaksen mielestä EK:n puheet ja jäsenyritysten teot ovat ristiriidassa.

Valtiosihteeri Raimo Sailaksen mielestä nykyinen eläkejärjestelmä tarjoaa yrityksille liian helpon mahdollisuuden siirtää työntekijöitä irtisanomistilanteessa eläkeputkeen.

Etelä-Suomen Sanomien haastatteleman Sailaksen mukaan Elinkeinoelämän keskusjärjestön puheet ja yritysten teot ovat ristiriidassa.

Sailaksen mielestä on kummallista, että EK:n puhuessa myöhentyneen eläkkeellelähdön puolesta, niin samaan aikaan sen jäsenyritykset kiittelevät itseään siitä, kuinka paljon ovat onnistuneet järjestämään ihmisiään eläkkeelle irtisanomisten yhteydessä.

* * * * * * * *

Eikös tässä olisi ainakin miljardin euron paikka työntekijöiden ammattiliitoille tulla julkisuuteen kertomaan työelämässä vallitsevan pelin todellisesta luonteesta?

Uutispäivä Demarihan kirjoitti jo pääkirjoituksessaan 20.4.07 tiukkaa tekstiä otsikolla - Keskustan ja MTK:n korporaatio valmistelee tuottoisaa yhteistyötä


Muista aina liikenteessä  1

Tuollahan tavoin alkoi ennen vanhaan liikennelaulu ja varoitteli, että monta vaaraa onpi eessä.

Karpon lopetellessa uutistietojen mukaan toimintaansa, niin saadakseen epäkohtia julkisuuteen kansalaisten on vain ruvettava hyödyntämään entistä enemmään internetin mahdollisuuksia.

* * * *

Vaan miten sitten liikenteessä uhkaavat takaperspektiivin vaaratilanteet? Niistähän ei tuossa otsikon laulussa puhuttu ollenkaan.

Sain ystävältäni seuraavanlaisen linkin, jonka laitan tutustumisen jälkeen tähän kohtaan esille:
http://www.hannumikkonen.com/

Tässä peräänajokolarissa voitte tutustua vakuutusyhtiö Tapiolan toimintaan ja logiikkaan korvaustoiminnassaan.

Toivottavasti kyseessä ei ole kuitenkaan ko.yhtiön vakiintunut tapa toimia...

Edellinen