Rapsakkata

Näytetään kirjoitukset elokuulta 2007.
Edellinen

Ruutu pimenee  1

Huomenna se sitten on totta.

Ei ole digiboksia eikä vähän aikaan tulekaan.

Jännä kokeilla pärjääkö ilman. Muutamat kaveritkin kokeilevat.

Aika tietysti näyttää mitä kaikkea digi-tv tuo tullessaan. Toivottavasti ei kuitenkaan täyttä kaaosta. Mutta jotenkin tämä juttu on ristiriidassa sen kanssa, että pitäisi säästää energiaa.

Vaan onpahan enemmän aikaa harjoittaa "sex,ducks and meatballs"

- - - - - -

Tällaisen viestiketjun kävi muuten kaverini aiheesta liikenneministeriön kanssa (Tarkemmat tunnistetiedot poistettu):

Datum: Thu, 16 Aug 2007 07:11:29 +0200 (CEST)
Ämne: Digiboksien ympäristövaikutukset
Till: kirjaamo@mintc.fi

Hyvää päivää liikenneministeriöön,

Viittaan oheiseen liitteenä olevaan Iltalehden julkaisemaan kirjoitukseeni.

Sen rohkaistumana tiedustelen Teiltä kohteliaimmin, että mistä löytyy tieto digiboksien käytön ympäristövaikutusselvityksestä?

Esimerkiksi kaukosäätimien määrän lisääntymisen myötä paristojen käyttötarve kotitaloudessamme kasvaa.

Mikäli vastauksen antaminen ei kuulu liikenneministeriön toimialaa, niin toimittanette viestini kohteliaimmin eteenpäin.

Toivon saavani vastauksen kysymykseeni 1.9.07 mennessä.

Ystävällisin terveisin
X X
Digiboksiton kansalainen

* * * * * *

Ämne: VL: Digiboksien ympäristövaikutukset,sähköpostiviesti 16.8. dnro xxx4/08/2007
Datum: Tue, 28 Aug 2007 12:44:23 +0300

Kiitos viestistänne, jossa tiedustelitte digiboksien ympäristövaikutuksista. Arvioita vaikutuksista on julkisuudessa esitetty, mutta mitään varsinaista kokonaisvaikutusten arviointia ei ole julkaistu.

Digisovittimien sähkönkulutuksesta ja laitteiden uusimisesta on viime aikoina puhuttu paljon. Kotitaloudet ovat viime aikoina digiboksien ohella muutoinkin ahkerasti panostaneet uusiin elektroniikkalaitteisiin.

Lisääntynyt kodin viihde- ja hyötyelektroniikkalaitteiden määrä on ylipäänsä lisännyt sähkönkulutusta ja digisovittimet toki lisäävät tätä kuormaa.

Toisaalta on nähtävissä, että ajan kuluessa laitemäärä ei välttämättä kokonaisuudessaan lisäänny.

Esimerkiksi digisovittimet "siirtyvät" vähitellen integroiduksi osaksi televisiota ja tallentavat digisovittimet korvaavat vanhat VHS-videonauhurit.

Samalla kannattaa muistaa, että jokainen voi omilla päätöksillään vaikuttaa asiaan.

Terveisin
X X
Neuvotteleva virkamies
Liikenne- ja viestintäministeriö

- - - - - -

~ Digi-tv hanke haisee - Kuvakollaasi ~
~ Digi-tv hanke haisee - Kuvakollaasi ~

Kirkko ja kaupunki  1

Sieltä se postiluukusta kerran viikossa pömpsähtää. Ihan hyvänä muistutuksena maallisen menon hengellisistä ulottuvuuksista.

Vaikka itse olen pitänyt suoria yhteyksiä yläkertaan päin, niin aina olen kyseisestä lehdestä pyrkinyt lukemaan mielipiteet ja sakastissa nauretaan osuudet.

Niistä kuvastuu monesti ne surut ja myös ilot, joidenka kanssa itse kukin meistä painii oman elonsa jossain vaiheessa.

Uusimmassa numerossa kiinnittyi huomioni Emilia Hirven kirjoitukseen vakuutuslääkärijärjestelmästä, jonka soisi päätyvän laajempaankin esittelyyn suomalaisissa tiedotusvälineissä.

- - - - -

Lääkärit tuhoavat mieliä järjettömästi (28.8.2007)

On käsittämätöntä, että Kelan ja vakuutusyhtiöiden lääkärit mitätöivät valansa vannoneiden erikoislääkäreiden perusteelliset lausunnot potilaiden työkyvyttömyydestä tapaamatta koskaan potilasta tai häntä kauan tutkineita ja hoitaneita lääkäreitäkään.

Kroonisten kipujen, fyysisten ja psyykkisten rajoitteiden kanssa vuosikausia tuskailleet oikeasti sairaat ja työkyvyttömät ihmiset joutuvat yhä uudelleen nöyryyttävään paperisotaan yrittäessään todistaa työkyvyttömyyttään jollekin kasvottomalle taholle, jonka ei koskaan tarvitse ottaa heitä henkilökohtaisesti vastaan. Sen ei koskaan tarvitse nähdä heidän todellista vointiaan tai kuulla heidän kärsimyshistoriaansa.

Löytyykö eduskunnasta ihmistä joka haluaisi ja pystyisi vaikuttamaan siihen, että sairaiden ihmisten kasvottomasti tapahtuva simputtaminen lakiin vedoten saataisiin Suomessa loppumaan? Näiden sairaiden ihmisten epätoivo heijastuu rajusti myös heidän puolisoidensa, lastensa ja vanhempiensa elämään.

Lue koko kirjoitus osoitteessa:
http://www.kirkkojakaupunki.fi/
> Mielipiteet


Flugrekorden nicht öffnen  1

Eilen julkistettiin sisäministeriön poliisin ylijohdon teettämän tarkastuksen tulokset Supossa Stasi – materiaalin suhteen.

Suojelupoliisin Stasia-aineistoa koskeva tarkastuskertomus löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta www.intermin.fi/julkaisu/stasi

Keskeiset kohdat olivat Maikkarin uutisten mukaan:
Salaamisen ehdot muualta
Supolla ei erillistä Stasi - arkistoa

Kirjoitukseni tämän kertainen otsikko on myös Rammstein – yhtyeen mainion levyn nimi ja sen luoma äänimaailma sekä poljento sopivat erinomaisesti tämän aiheen taustoittajiksi.

- - - - -

Tiistain Iltalehdessä, 21.8.07, kerrottiin Rusin tapauksesta itselleni uutta tietoa:

19.4.02 Yleisradion Olli Ainola otti yhteyttä Alpo Rusiin kysellen vakoiluepäilyistä.

12.5.02 Suposta soitettiin Rusille ja pyydettiin seuraavaksi aamuksi Ratakadulle.

13.5.02 Supossa puhutteluna alkanut tilaisuus muuttui yllättäen kuulusteluksi.

10.9.02 Ylen TV-uutiset kertovat Rusin esitutkinnasta.

- - - - -

Mikäli nuo lehdessä julkaistut tiedot pitävät paikkansa, niin Rusin jutussa alkaa olla draaman kaarta koko illan elokuvaan.

Oliko Ylen Olli Ainolan tehtävä laittaa Supon syötti vireille, jonka pohjalta Supo pääsi mahdollisesti seuraamaan eri tavoin Rusin reagointia huhu pohjaiseen painostukseen?

Tämän myötä herää tietysti mielenkiintoinen kysymys siitä, että mikä on verovaroin ja lupamaksuin kustannettavan Yleisradion rooli Supon kenttätoiminnassa?

Vaan toivottavasti tiistaina 28.8.07 aiheesta selviää jo jotakin, kun todistamaan astuu Yleisradion Olli Ainola.

Taustalla soi Rammsteinin kappale ”Mein Teil”

- - - - -

Mielenkiintoista on tietää myös se, että kenen hallussa lopulta on tämän Rusin jutun mustalaatikko ja avataanko sitä koskaan julkisuudelle?


Kannatetaan  1

Suomalaisissa tiedotusvälineissä on alkanut näkyä merkkejä piristymisestä.

Niissä alkaa erilaisia uutisten pääaiheita ja painotuspisteitä päivittäin.

Satakunnan Kansa heittää Hesarissa olleen uutisen mukaan aika hyvän pallon Yleisradion suuntaan:

Satakunnan Kansa kysyy, miksei Yleisradio lähetä Alpo Rusin valtiota vastaan käymää oikeusistuntoa suorana, niin kuin se lähetti Bodomjärven oikeudenkäynnin.

"Vaikka kyseessä on siviilioikeudenkäynti, sillä on suurta yhteiskunnallista merkitystä."

"Onko syynä, että Yle kokee asian kiusallisena? Ylehän oli yhtenä ensimmäisenä kertomassa, että Rusia epäillään vakoilusta DDR:n hyväksi."

"Rusin oikeudenkäynnissä punnitaan valtion oikeus puuttua yksityisen ihmisen elämään tavalla, joka leimaa hänet loppuiäkseen."

"Oikeudenkäynnissä on todistajina henkilöitä vallankäytön huipulta. Suomalaisessa oikeudenkäytössä on erittäin harvinaista, että todistajana kuullaan entistä tasavallan presidenttiä."

"Koska pääroolissa on lisäksi Supo, olisi erityinen avoimuus perusteltua."

- - - -

Olen samaa mieltä, koska tämä oikeudenkäynti tulee menemään tarvittaessa KKO:n jälkeen ainakin Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen asti.

Eikun tietoa avoimesti Yleisradion kautta eetteriin, niin saamme tietää ainakin sen, että mitä väyliä pitkin Rusin esitutkinnasta salassa pidettävä tieto lupsahti juuri Yleisradion kautta julkisuuteen....


Uusi ulottuvuus Rusin oikeusjutussa  1

Yksi selkeistä parannuksista suomalaisissa internetissä toimivissa tiedotusvälineissä on tekstin ja videomateriaalin linkittäminen toisiinsa.

Uutisen otsikon ja tekstin perusteella voi tehdä itse kukin päätökset siitä, että kiinnostaako uutinen laajemmin.

Luin Alpo Rusin tapauksen uutisointia ja kiinnostukseni pomppasi ainakin potenssiin neljä katsottuani MTV3-kanavalta löytyneen Supon kuulusteluvideon. Vakoilu- ja maanpetossyytökset ovat sen verran kovan luokan tykistä, että ainakin Suomessa Rusin ceissi nousee varmasti oikeustieteellisten tiedekuntien vankaksi ja vakioiduksi oppimateriaaliksi.

Rusin kuulusteluvideosta tulee mielestäni esiin mielenkiintoisia asioita.

Kuka henkilö vuoti tiedon Rusin kuulusteluista Supossa tuoreeltaan Yleisradion Olli Ainolalle?
Voidaanko kuulustelussa syyttää mistä tahansa teoista näyttämättä epäilyksenalaiselle, mistä asiakirjoista on kysymys?
Miten pitkään syytöksiin pohjautuvat asiakirjat olivat olleet Supon hallussa?
Miksi Rusin juttu laukesi käyntiin vasta vuonna 2002, jossa kuulusteluvideon syytöksissä olevat vanhimmat asiakirjat olivat vuodelta 1969?
Keiden toimesta Rusin juttu käynnistettiin ja millä faktoilla?
Ovatko keskustelu ja kuulustelu Supossa toistensa synonyymejä?
Kuinka paljon Supolla on vastaavaa vakoiluun ja/tai maanpetokseen viittaavaa vakava luonteista materiaalia vielä varastossaan?
Kuinka moneen suomalaiseen henkilöön ne kohdistuvat?
Milloinka asioista tehdään mahdolliset esitutkinnat ja syyteharkinnat?

Rusin kuulusteluvideo osoitteessa - Body language kertoo aina paljon
(Videon lataantuminen kestää sen kuuluisan "pikku hetkisen"):
http://nettitv.mtv3.fi/uutiset/index.shtml/uutiset/uutiset/lisamateriaali?106368#106368

Tosin video on tehty vain yhdellä kameralla, joten toivottavasti jatkossa myös vastaisten tapausten varalle kuvaus tehdään kahdella kameralla, jolla taltioidaan kulloinkin syytöksiä aiheuttavat asiapaperit. Iso määrä asiapapereita voidaan kuvata digitaaliseen muotoon myös asiakirjaskannerin kautta ja liittää kuvatun videon kuulustelukohtiin.

Sen jälkeen molemmille osapuolille jää identtiset kappaleet siitä, mitä syytökset koskevat.

Näin toimien kuulustelussa olevan oikeusturva parantuu, koska syytöksen alaisia asiakirjoja ei voida enää tuon jälkeen vaihdella mielin määrin. Näin valmistelutyöt on tehty paremmin eivätkä nyt julkisuuteen pullahtaneet samanlaiset mokat Supossa toivottavasti toistu.

- - - - -

Oikeustieteen lisensiaatti Päivi Tiilikka Helsingin yliopistosta on tiedotusvälineissä kertonut, että Rusi korvausvaade on tavaton ja kynnys vahingonkorvausten saamiseen on korkea.

Suomessahan on kaksijakoinen systeemi vallalla. Kun puhutaan yleisesti kustannusten aiheuttamisesta, niin laskelmat ovat yläkanttiin.

Sitten kun puhutaan henkilövahinkojen ja kärsimyksen korvaamisesta, niin summat pyörivät reilusti alakanttiin. Sehän on tietysti valtion ja vakuutusalan toimijoiden välitön etu.

Rusin tapauksella tulee mielestäni olemaan merkittävä ennakkopäätöksen luonne, koska vallankäytön kulisseissa työskentelee parhaillaan korvaus- ja oikeuskäytäntöjä uudistava työryhmä, jossa ei ole taaskaan mukana yhdenkään kansalais – tai potilasjärjestöjen edustajaa. Toimintamalli lienee ollut käytössä jo DDR:ssä?

- - - - -

Seuraavat tiedot löytyivät hieman onnekkaasti lähteestä: http://www.om.fi/23367.htm

Henkilövahinkoasiain neuvottelukunta

Valtioneuvosto asettaman henkilövahinkoasiain neuvottelukunnan tehtävänä on yhtenäistää henkilövahinkojen ja kärsimyksen korvaamista koskevaa korvaus- ja oikeuskäytäntöä.

Neuvottelukunta seuraa korvaus- ja oikeuskäytännön kehitystä tuomioistuimissa ja eri korvausjärjestelmissä. Se voi antaa suosituksia kivusta ja särystä sekä muusta tilapäisestä haitasta, pysyvästä haitasta sekä kärsimyksestä suoritettavien korvausten määristä.

Neuvottelukunta voi myös tehdä aloitteita henkilöön kohdistuvien vahinkojen korvaamista koskevissa kysymyksissä.

Neuvottelukunnan perustaminen on osa tämän vuoden alusta voimaan tullutta henkilövahinkojen korvausuudistusta, jonka yhtenä keskeisenä tavoitteena on yhdenvertaistaa vahinkoa kärsineiden kohtelua.

Neuvottelukunta toimii oikeusministeriön yhteydessä. Uuden neuvottelukunnan ensimmäinen toimikausi on 15.3.2006–31.12.2010.

Henkilövahinkoasiain neuvottelukunnan kokoonpano:

Puheenjohtaja:
hovioikeuden presidentti Mikko Könkkölä

Jäsenet:
hovioikeudenneuvos Pirkko Mikkola
käräjätuomari Ulla Lahtinen
vakuutusoikeustuomari Aija Peltola
liikennevahinkolautakunnan puheenjohtaja Kyösti Vihermaa
potilasvahinkolautakunnan puheenjohtaja Juhani Kaivola.

Neuvottelukunnan pääsihteerinä toimii Jarkko Männistö.


Onko digilehti ympäristöystävällinen?  1

Vastausta en tiedä siihen, jos verrataan paperilehteen.

Jatkossa on hyvä juttu, kun ainakin seuraavat toiminnot ovat digilehden käytön ja lukemiseen suhteen mahdollisia:

1. Toki ensin pitää olla käytössä iso taulu - tv tai 26" litteä tietokonenäyttö.

2. Lehteä voi lukea modernilla kauko-ohjaimella sohvalta teksti-tv:n tavoin.

3. Sisällön voi valita pelkästään tekstillä tai sitten kuvin. Mainoksilla tai ilman.

4. Rajaus toiminnolla valittu juttu skaalautuu automaattisesti ruudun kokoiseksi.

5. Rajattu juttu mahdollista taltioida kovalevylle omaan arkistoon.

6. Arkistoon leikattu juttu sisältää automaattisesti jutun hakutiedot, joita voi itse täydentää lisähakusanoilla.

7. Käyttäjä valitsee vain haluamansa arkistokansion ja avot.

9. Sähköisesti tallennettuun jutun taustalle taltioituu automaattisesti digilehden päivämäärällä varustettu vesileima, joka toimii lähdeviitteenä.

10. Ostettu digilehti käyttäjän käytettävissä suorasaantimuistissa viikon ajan, jonka jälkeen ostettuun lehteen sisältyvät arkisto-oikeudet säilyvät ostajan käytettävissä.

Tekijänoikeudet?

Nythän artikkeleja skannaillaan, leikataan ja liimataan paperiversiona omiin arkistoihin.

Sähkönkulutus verrattuna paperilehteen?

Ei hajuakaan, vaikka asuin sellutehtaan vieressä.

Toteutuuko?

Mielestäni mahdollista jo nyt. Uutta softaa toki tarvitaan. Yleistyy 5-10 vuoden sisällä.


Hiljainen vallankumous kiihtymässä äänekkäämmäksi?  1

Eilisessä Hesarissa haastateltiin 60 vuotta täyttänyttä historioitsija Lauri Haatajaa. Hänen haastattelussaan ”Historioitsija luottaa kossuun” nousi esille todellinen helmi.

Tuo helmi koskee menneillään olevaa ovelaa lenkkiä Alpo Rusi, Supo, Stasi, Rosenholz - aineisto:

- Ensin Alpo Rusista. Haataja sanoo, että keskustelu suomalaisia Stasi - kontakteja sisältävistä niin sanotuista Rosenholtz - tiedoista on ollut harhautusten ja hämmennysten soppa.

- Siihen ovat osallistuneet "ne jotka tietävät, ne jotka luulevat tietävänsä, ne jotka pelkäävät ja ne, joilla on syytä pelätä".

- Varsinainen pommi on se, onko asiasta tarkoitushakuisesti levitetty väärää tietoa yhden ihmisen tai puolueen kaatamiseksi tai puolustamiseksi, Haataja painottaa.

Hänen mielestään aineisto pitää avata ja tavallistenkin ihmisten pitää saada tietää, mitä siinä on. Mikään muu ei enää riitä.

Puheet siitä, että arkistot avattaisiin tutkijoille, ovat yksi harhautus lisää.

Itse hän ei ole papereita nähnyt, mutta on kuitenkin "erittäin hyvin informoitu". Nimet hän pystyi päättelemään helposti.

- On sekä epäiltyjen että syyttömien kannalta oikein, että juorut loppuvat ja epäillyt rikokset tuodaan oikeuskäsittelyyn. Nyt yksi valtio, joka jo kuopattiin, sitoo koko Supon porukan. Eikö sen pitäisi keskittyä nykyhommiin?

- Eduskunnan tehtävä on puhkaista tämä paise, Haataja sanoo.

Haataja väittää, että Suomessa on tapahtumassa hiljainen vallankumous eikä sitä edes huomata.

Stasi - kohu nakertaa ihmisten luottamusta järjestelmään.”

- - - -

Sain vinkin lukea jossain vaiheessa Kimmo Rentolan kirjan ”Vallankumouksen aave” – Vasemmisto, Beljakov ja Kekkonen 1970.

Tuon saamani vinkin perusteella ko. kirjasta löytyy tähän edellä mainittuun kohuun liittyvää tarkkaa taustoitusta. Yritän saada kirjan käsiini jossain vaiheessa.

- - - -

Netistä tekee välillä mielenkiintoisia löytöjä. Hain eilen lisätietoja hakusanalla ”vakuutuslakimies” ja törmäsin taas kerran 80-90 lukujen pankkikriisin ratkaisuun liittyvään Koiviston konklaaviin. HS – keskusteluketjussa – Saako tällä foorumilla kertoa totuuden?

”Presidentti Tarja Halonen on ryhtynyt 30.7.2002 - Mauno Koiviston pyynnöstä - salaamaan Koiviston Presidentin Linnassa 6.5.1992 järjestämän oikeuspoliittisen seminaarin asiakirjoja.”

Keskusteluketjussa on 83 viestiä ja niin kuin aina tämäntyyppisissä ketjuissa; osa sinne laitetuista linkeistä on jostain syystä lakannut toimimasta.

Vaan tämän seuraavan edelleen toimivan linkin kautta aiheesta pääsee nopeasti kärryille:
http://www.satanen.com/index.php?k=yleista&sivu=show&id=461

- - - -

Jotenkin tuntuu tällä hetkellä, että Suomen maassa on jotain pahasti pielessä. Toki onhan täällä paljon hyvääkin.

Miksi kaiken hyvän keskellä salataan sellaista, missä ei ole nk. virallisen Suomen mielestä mitään salattavaa?

Uudella eduskunnalla on heti syksyn alkajaisiksi näytön paikka. Ensimmäinen ja viimeinen.


Allhaikunen  1

Even Al Gore knows.

The existing companies must sell more and more to keep this global system going on.

What`s the solution to find limits for mother nature tolerate the pollution?

And does even Al know where the hell has father nature gone?

- - - -

Chorus:

“Because we are the children, we`re the world....etc.”


Kerran kuussa - SE  1

Mielenkiinnolla odotan, että kuka avaruuslentojen suurmaista ilmoittaa ensimmäisenä, että nyt SE on tehty todistetusti kuussa.

Toki on varmaa, että SE pitää toistaa erilaisten arvojen mittaustulosten vertailukelpoisuuden vuoksi myös maassa.

Sen jälkeen avaramieliset astronautit voivat todeta seksielämän tahdistaan: "Kerran kuussa ja toisen kerran maassa."

Takuuvarmaa on ainakin SE, että mikäli tuosta tapahtumasta otetaan videotallenne, niin SE lipsahtaa nettiin nopeammin kuin SE kuussa sisään.

- - - - -

20.8. klo 8,54 päivitys:

SE = kalakukko tai sitten jotain muuta maukasta.


500 prosentin hinnannousu matkapuheluihin?  4

Nyt kun Elisakin on ajanut vakioasiakkailleen 4,9 sentin aloitusmaksun kännykkäpuheluihin, niin miksi pitäisi jättää puheluiden lopetuskin ilmaiseksi?

Ikään kuin jätettäisiin ilmassa oleva raha laskuttamatta.

Ehdotankin, että 1.1.2008 alkaen Telia - Sonera ja Elisa näyttäisivät muulle maailmalle mallia, miten pelkillä puheluilla tehdään edelleen rahaa.

Kaikista alle 5 minuutin puheluista veloitetaan 5 senttiä ja johan on taas velkarahalla Elisassa kovaa omistuspeliä pelaaville islantilaisille sijoittajille virtaavaa osinkorahaa kassassa.

Mikä olikaan tuon 490 prosentin, anteeksi, 4,9 sentin aloitusmaksun alkuperäinen tarkoitus Elisan mukaan?

”Hintamuutoksella haluamme varmistaa Elisan matkapuhelinverkon ja sen palveluiden kehittymisen myös tulevaisuudessa.”

* * * * *

Päivittelyä - lisätty 19.8. kello 15,59

Yritin viime viikolla soittaa useita kertoja Elisan asiakaspalveluun.

Joka kerta onnistuin saamaan vastauksen miesautomaatilta, että jonotusaika on yli 20 minuuttia!

Jos tuo kehitys jatkuu, niin ensi vuonna miesautomaatti varmaankin vastaa, että jonotusaika on yli 30 minuuttia.

Edellinen