Rapsakkata

Näytetään kirjoitukset heinäkuulta 2008.

Suomen ihmisoikeustilanteesta  1

Suomen ihmisoikeustilanteesta on liikkeellä kahdenlaisia versioita. Virallisia ja todellisia. Niiden välinen ero kasvaa koko ajan.

Siksi erilaisista aihepiiriin liittyvistä organisaatioista, kuten Suomen ihmisoikeusliitosta ja Suomen YK-liitosta olisi hyvä saada kunnon läpivalaisu. Miten toiminta rahoitetaan ja miten puolueet jakavat avainhenkilöiden mandaatit keskenään? Tämän jälkeen olisi helpompi arvioida ihmisoikeusasioista kiinnostuneen yksittäisen kansalaisen niiden toimintaan liittyviä kummallisuuksia.

Esimerkkinä kummallisuuksista voi nostaa esiin sen päälinja, että ko. organisaatiot löytävät ja nostavat esiin vain niitä ihmisoikeuksien sekä oikeusturvan loukkauksia, joista muutkin maatkin maat saavat nuhteluita.

Suomalainen kahden lääkärin loukku ei kuulu siten kummankaan organisaation virallisille listoille.

Kunnallisvaalien 2008 yhdeksi pääteemaksi ollaan nostamassa kunnallisverotusta. Se on todella hyvä valinta, koska siihen kytkeytyvät samalla 400 000 kahden lääkärin loukussa olevan potilaan ihmiskohtalot.

"Suomalainen kahden lääkärin loukku - kaavio"

Lakisääteisen vakuutusjärjestelmän todellinen toimintamallihan perustuu 1900 - luvun itäeurooppalaiseen yhteiskuntamalli – ihanteeseen. Valtio ja vakuutusyhtiöt ovat sen mukaan aina oikeassa. Hylkäävät päätökset voidaan antaa ilman tosiasiallisia ja lääketieteellisiä perusteluita. Kirjallinen tuomioistuinkäsittely on vain nukketeatteria.

Ihmeelliseltä tuntuu, että systemaattiset ihmisoikeuksien sekä oikeusturvan loukkaukset tuntuvat tässä kohtaa sopivan SDP:n lisäksi, keskustalle, kokoomukselle, RKP:lle ja vihreille. Ilman ainoatakaan puolueen johtoon kuuluvan henkilön soraääntä.

Vasemmistoliitto, kristilliset ja perussuomalaisetkin ovat myös jostain ihmeen syystä tämän aihepiirin suhteen täysin mykkiä. Varsinkin johtohahmojensa puheissa.

~ Päättäjät piiloutuivat potilailta ~
~ Päättäjät piiloutuivat potilailta ~

Suomen ihmisoikeustilanteesta puhuttaessa jää edelleen kokonaan huomioimatta, että 400 000 kahden lääkärin loukkuun kiinni jääneen potilaan karmaisevat kohtalot eivät tunnu kiinnostavan poliittisen eliittimme johtoa.

Kunnallisvaalit 2008 lähestyvät ja tämä aihepiiri liittyy vaaleihin erittäin tiivisti, koska hylkäävät päätökset Kelalta, työeläke-, vahinkovakuutus ja liikennevakuutusyhtiöltä saaneet potilaat valuvat aina viimein kunnan sosiaalitoimen pitkäaikaisasiakkaaksi.

Vakuutusalan korjatessa lakisääteisistä vakuutuksista muhkeat voitot ja veronmaksajien maksaessa viime kädessä lakisääteisen vakuutusturvan korvaukset; sosiaalitoimen kasvaneissa kustannuksissa.

Se taas näkyy vääjäämättä jokaisen kuntalaisen verotuksessa.

Hitaan syöksykierteen malli
Hitaan syöksykierteen malli

- - - - - -

Suomen todellisesta ihmisoikeustilanteesta löytyy monipuolista lisätietoa esimerkiksi osoitteessa:

http://www.promerit.net/

- - - - - -

Toivottavasti avoin keskustelu Suomen ihmisoikeustilanteesta käynnistyy viimeistään syksyn tullen eri kanteilta katsottuna.

Myös EU-komission vinkkelistä tarkasteltuna.


Citykanit rulettaa  1

Maailmassa on ja tapahtuu koko ajan monia ihmeellisiä asioita.

Vaan eilen illalla tuli nähtyä näky, joka herätti vääjäämätöntä hilpeyttä.

Naapurin vattu- ja karviaispuskissa kävi kuhina, jotka paljastuivat pääkaupunkiseuduilla kuhinan lailla lisääntyviksi citykaneiksi.

Neljän kanin ryhmä herkutteli näppärästi tassuillaan ja vartaloillaan kurottaen makoisiin marjoihin.

Sen verran aiheuttamaani ääntä pelästyivät, että vetäytyivät syvemmällle marjapuskiin. Ja jatkoivat herkutteluaan.

Tiesivät kehvelit nähtävästi, että naapurin aidan yli en pysty tulemaan.


Vakuutussodan uusin uhri  1

Viime yönä piippasi puhelimeni mielenkiintoisen viestin tuoden.

Jääkiekon SM-liiga joukkueiden ja OP-Pohjola-ryhmän välinen vakuutussota jatkuu entistä kovemmilla kierroksilla.

Aikaisemmin IS Veikkaaja on kirjoittanut muun muassa ex-Pelicans maalivahti Markus Helasen ja ex-HJK kapteenin Timo Marjamaan vakuutustaisteluista.

- - - - -

Joten jos aihepiiri kiinnostaa, niin uusimman IS Veikkaajan juttuun kannattaa tutustua ja laittaa sanaa liikkeelle.

Koska asialla on erittäin suurta yhteiskunnallista merkitystä, niin tuon tämän asian myös kuvakoostemuodossa esille.

Vakuutussodan uusin uhri
Vakuutussodan uusin uhri

Kyse on ammattiurheilijoidenkin kohdalla lakisääteisestä ja siten pakollisesta tapaturmavakuutuksesta.

- - - - -

Aihepiiristä löytyy netistä jo paljon taustatietoa. Tässä niistä yksi.

Painajainen pahenee – Arkadianmäki vaikenee
http://www.oikeusturva.info/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl?num=1201684141


Alaston piilokamera  1

Pitkästä aikaa tuli nähtyä toimivaa digi-telkkaria.

Venäläisiä en yhtään henkilökohtaisesti tunne, joten olen tiedotusvälineiden antaman kuvan varassa. Eilen ennakkoluulojen suomut tipahtivat kerralla alas.

Alaston piilokamera taisi tulla jollain kanava jimiltä ja ohjelmasisältö repi antinsa 80 prosenttisesti naisista. Tissin vilautusta ja paljaan pyllyn pujautusta yllättävissä tilanteissa. Kaduilla, liikkeissä ja uimarannoilla.

Ovatko venäläiset näin suvaitsevia ja hauskoja ihan oikeasti? Jututhan olivat ihan naurettavia. Pinnaa riitti ihmeen paljon alastoman piilokameran pilan kohteeksi joutuneillakin.


Onks koolla välii  1

Kaveriltani saamaani vinkin perusteella tulin lukeneeksi Mika Vornasen otsikon nimisen kirja.

Hauska paketti kaiken kaikkiaan. Ja voin suositella lämpimästi Juha Vuorisen ja Arto Salmisen kirjojen ystäville.

- - - -

Tämän tyyppistä ajankuvaa on hienoa ja mukavaa lukea. Hauskaa, mutta niin pirullisen osuvaa. Väliin kipeästikin. Ainakin miehisen rajattomaan itseluottamukseen peilautuen.

"Onks koolla välii" - kirjan lopussa olleen vinkin perusteella laitoin kirjaston varausjärjestelmän kautta vetämään varauksen "HD-miehen seikkailut" - nimisestä kirjasta. Kirjoittajana Riku Immonen.

Onko jo tuttu joillekin Teistä?


Tsaarin ajassa ja Kafkan hengessä  1

HE 62/2004, HE 47/2005, HE 12/2006 ja HE 91/2006 ovat lakeina jo voimassa ja vaikuttavat kaikkien työikäisten suomalaisten kohtaloihin jatkossa.

Nimeltään kauhunpaketti on suomalainen kahden lääkärin loukku. Se poisti viimeiset esteet vakuutusyhtiöiden ylivertaisesta asemassa suhteessa yksittäiseen vakuutettuun.

Kaaviomuodossa suomalainen kahden lääkärin loukku menee näin:

Vakuutusalan menestyksen HE-kaava
Vakuutusalan menestyksen HE-kaava

Voimaan tulleet lait ovat yhteisvaikutuksiltaan selkeästi Suomen perustuslain ja Euroopan ihmisoikeussopimuksen vastaisia.

Eduskunnan perustuslaki-, laki- sekä sosiaali- ja terveysvaliokunta saattoivat ne siitä huolimatta voimaan.

Tarkoituksena päättäjillä lienee tässäkin tapauksessa katsoa jaksaako joku tehdä valitukset asioista ja taistella 15 vuotta elämästään korporaatioiden ylivaltaa vastaan eurooppaoikeuden eri instansseissa.

- - - - - -

Vakuutuslääketieteen erityispätevyydellä ei ole mitään lakiin perustuvaa pohjaa.

Se on vain kansallinen, yhdistys-/ammattiliittotasoinen erityispätevyys, jonka saadakseen Suomen lääkäriliittoon kuuluvan lääkärijäsenen pitää pystyä toimimaan todistettavasti vakuutusyhtiön hyväksi.

Koska vakuutuslääkärit ovat organisoitu taitavasti yksityisen yhdistyksen taakse, niin laillisuusvalvojilla ei ole mitään keinovalikoimaa puuttua vakuutuslääkäreiden toimintaan.

- - - - - -

Stop skandaaleille 2008
Stop skandaaleille 2008

Oheisella mallilla olisi hyvä todentaa lainsäädäntötyössä suuresti vaikuttavien virkamiesten ja etujärjestöjen puoluesidonnaisuudet.

Miten eduskunnan perustuslaki-, laki- sekä sosiaali- ja terveysvaliokunta jakaantuvat virkamiesten poliittisen sidonnaisuuden mukaan?

Miten oikeus-, sosiaali – ja terveys-, sisä-, valtiovarain- sekä työ- ja elinkeinoministeriön virkamiehet jakaantuvat poliittisen sidonnaisuuden mukaan?

Ketkä puolueet ovat vallassa Työeläkevakuuttajissa (TELA ry), Tapaturmavakuutuslaitosten liitossa (TVL) ja Finanssialan Keskusliitossa?

Työntekijäpuolen keskusjärjestöissä: SAK, STTK, AKAVA, MTK?

Entäs sitten Elinkeinoelämän Keskusliitossa (EK)?

- - - - - -

Miksikä juuri nämä tahot esimerkkinä?

Tämän jälkeen esiin olisi rapsuteltu vaalirahoituksen selvittämisen seuraava kerros näkyviin ja edellä kuvatun kaltaiset lainsäädäntöpaketit avautuisivat entistä paremmin asiasta kiinnostuneille.

Esimerkiksi suomalainen kahden lääkärin loukku on valmisteltu hyvin pitkälle nelikantaisesti. Nelikantahan on kolmikanta + rahoitus-/vakuutusala. Eduskunnalle on varattu nelikantaisen lainsäädäntötyön jälkeen pelkkä kumileimasimen rooli.

Potilaiden ihmisoikeuksilla ja oikeusturvan toteutumisella ei ole tässä lakisääteisten vakuutusten toimintakuviossa enää mitään sijaa.

- - - - - -

Toki kunnallisvaalien lähestyessä samantyyppinen toimintaprofiilien kartoitus on tärkeää tehdä joka kunnan ja kaupungin virkamies ja - naiskunnassa.