Rapsakkata

Näytetään kirjoitukset huhtikuulta 2012.

Kaiken takana vaalirahoitus?  1

Keskustalle pukkaa kesän myötä uutta puheenjohtajaa. Toivottavasti saamme tietää ennakkoon avoimesti uuden puheenjohtajan vaalirahoittajat. Näin turhilta uusilta skandaaleilta olisi katkaistu menestymisen mahdollisuudet heti alkuun.

Puheenjohtajan tehtävät jättävän Kiviniemen Marin vuoden 2007 eduskuntavaalien vaalirahoittajat taisivat jäädä lopullisesti pimentoon, vaikka tiedotusvälineet yrittivät niitä sitkeästi selvittää.

Tuolloin voimassa ollut laki ehdokkaan vaalirahoituksen ilmoittamisesta sallii edelleen vaalirahoittajien nimeämisen. Takautuvasti, ilman sanktioita ja eurorajoja.

Suosiksi puheenjohtajakisaan on esitetty myös nuoremman polven edustajia ja se on hyvä. Vain naissukupuolen ehdokas kisasta vielä puuttuu.

Toivoni mukaan yhdeksi keskustan piirijohtajien suosikeista noussut Puumalan Tuomo on valmis kertomaan vaalirahoittajansa avoimesti. Myös vuoden 2011 eduskuntavaalien osalta.

Kansanedustaja Tuomo Puumalan/kesk vaalirahoittajat 2007:
https://twitter.com/Vaaliliitto/status/195793481132806144/photo/1/large

Vaalirahoittajat avoimesti kertomalla poistuu pienikin epäilys siitä, että taustalla on mitään Nuorisosäätiöön tahikka Raha-automaattiyhdistykseen liittyviä epäselvyyksiä.

Näin toimien yksi keskustan puheenjohtajakisan voittajasuosikeista näyttäisi kaikille muille keskustan, vaaleilla valituille, edustajille mallia vaalirahoituksen avoimuudesta.Pääministerin kyselytunti 2012  1

Näistä kohta avautuvista aiheista olisi hyvä saada paikkansa pitävä katsaus. Vai onko vain perussuomalaisten, keskustan ja rkp:n edustajille varattu takuuvarman ja pitkäkestoisen mediaruoskinnan paikka?

Ensin putkahti tämä juttu sähköpostiini.

Onko Jyrki Katainen rehellinen asiakirjaväärentäjä?
http://jyrkikatainenvalhe.blogspot.com/2012/03/onko-jyrki-katainen-rehellinen.html

Noh, vaikutti tekstinä suomalaisen perus poliitikon perus työharjoittelulta.

Juttu olisi varmaan omalta osaltani jäänyt siihen, mutta nyt kuvioon on ilmestynyt lisätietoa ja aidoilta vaikuttavia asiakirjoja.

KRP:n esitutkintapöytäkirjat ja Katainen Jyrki
http://jyrkikatainenvalhe.blogspot.com/2012/04/krpn-esitutkintapoytakirjat-ja-katainen.html

Nyt olisikin Suomen riippumattomalle medialle näytönpaikka:

a. onko tapaus totta? miten pitkään asia on ollut median tiedossa?
b. ovatko hallituspuolueiden edustajat olleet tiedotetut asiasta?
c. voiko ko. henkilö toimia enää pääministerinä ja Suomen suurimman puolueen puheenjohtajana?
d. onko taustalla kilpailevan puolueen ajojahti? minkä puolueen? miksi?


Älyvalokuva ja aurakevät  2

Tänään on Otavan julkaisemana tullut markkinoille Björn Wahlroosin itsensä kirjoittamaksi väitetty kirja.

Kirjan nimi on uutistietojen mukaan "Markkinat ja demokratia - Loppu enemmistön tyrannialle".

Suomen suurin sanomalehti HS antoi kirjalle 2/3 sivun kokoisen puffin 15.4.2012 sunnuntai numerossaan. Puffi oli otsikoitu "Voittajia ja häviäjiä".

"Björn Wahlroosin kirja Markkinat ja demokratia - Loppu enemmistön tyrannialle ilmestyy maanantaina Otavan kustantamana. Julkaisemme siitä yhden luvun. Kauppatieteiden tohtori Wahlroos on Sammon, Nordea pankin ja UPM:n hallitusten puheenjohtaja."

Isolla Björnin kuvalla varustettuna ja ilman toimittajan nimeä julkaistu juttu on ainakin minun mielestäni selkeä kirjan puffi.

Itse tulen kirjan varmasti syksyn tullen lukemaan. Kunhan se ilmestyy kirjastojen valikoimiin.

Syksyyn mennessä olemme varmasti jo kuulleet sen, että onko kirja todellakin Björnin itsensä kirjoittama ja joko Björn on valmis käsittelemään omaa lähimenneisyyttään. Rehellisesti, luotettavasti ja avoimesti omalta kannaltaan katsottuna. Myös muiden SYP:in aikaisten kollegojen, virkamiesten ja laillisuusvalvojien kanssa?

Älyvalokuva ja Björn Wahlroosin kirja
Älyvalokuva ja Björn Wahlroosin kirja "Markkinat ja demokratia - Loppu enemmistön tyrannialle"

Eikä tässä kaikki.

Sunnuntainen HS megapuffi ko. kirjasta päättyy näihin sanoihin:
Arvio Björn Wahlroosin kirjasta julkaistaan HS:n kulttuurisivuilla tiistaina.

Mielenkiintoista onkin seurata, mihin kirja sisällöllään tällä kertaa iskee ja mitä taas jättää kokonaan käsittelemättä?


Suomen rahamaailman historiaa  1

En tiedä onko kouluissa nykyisin, miten tarkkaa katsausta Suomen finanssimaailman lähihistoriaan? Viralliseen taikka todelliseen.

Näistä nettimaailmassa vilistäneistä linkeistä saa mielestäni mielenkiintoista näkökulmaa pankkimaailman asioihin 1990-luvun Suomessa:

#Nordea historiaa osa 1/2 | SYP1-SYP2, Unitas
https://twitter.com/Vaaliliitto/status/187428968146804736

#Nordea historiaa osa 2/2 | SYP1-SYP2, Unitas
https://twitter.com/Vaaliliitto/status/187424911692808192

Ja eikös se SYPin jälkeen tullut Merita ja sitten nykyinen Nordea, jonka suurin omistaja taitaa olla nykyisin taas vakuutuskonserni Sampo.

Sammon johdon avainpaikoilla on taas henkilöitä, jotka olivat Björn Wahlroosin luotettuja jo SYPissä. Siis jos olen pysynyt aiheessa kärryillä.

Olisikin mielenkiintoista saada tietää, mikä käsitys Wahlroosin Björnilla ja hänen luotetuillaan on kyseisistä 1990-luvun tapahtumista.

Ja kuinka monta monimiljonääriä heistä tuli ajan myötä myös euroissa laskettuna? Ja kuinka monta juristia tällaisen kuvio pyöräytys vaatii ja keitä he oikein ovat?


Kaiken takana on vaalirahoitus  1

Keskustan puheenjohtajakisa saattaa käynnistää vaalirahoittajien esille saamisprosessin. Siis sellaisen, jonka jälkeen tiedämme esimerkiksi hallituksen ministereiden ja eduskunnan puhemiesten vaalirahoittajat avoimesti.

Vuonna 2009 toimittajat Taneli Heikka ja Katja Boxberg kirjoittivat kirjan, jonka pohjalta moni odotti ihmettä tapahtuvaksi. Avointa ja läpinäkyvää Suomea tulevaksi. Edes hallinnon osalta.

~ Lumedemokratia ~
~ Lumedemokratia ~

Yllättävän vähän Heikan ja Boxbergin esille nostama kokonaisuus on kiinnostanut virallista mediaa. Tai sitten toimittajat on pantu ylhäältä päin ymmärtämään soveliaisuuden rajat, jolla oma työpaikka varmuudella säilyy.

Vaan eihän sitä koskaan tiedä, mitä saattaa tapahtua ennen kuin tämä alla oleva sosiaalisen median (SM) artikkeli täyttää vuoden.

Uuden hallituksen ministereiden vaalirahoittajat 2011?
Julkaistu kesäkuu 1, 2011
http://suomi2017.wordpress.com/2011/06/01/uuden-hallituksen-ministereiden-vaalirahoittajat-2011/

Mikäli saamani tiedot pitävät paikkansa, niin ainakin kokoomuksen ministeri Jyri Häkämies on julkistanut kaikki vaalirahoittajansa.

Olisivatko seuraavina esimerkkijonossa eduskunnan puhemiehet?