Rapsakkata

Näytetään kirjoitukset toukokuulta 2012.

Helsingin Sanomat kaikille  4

Helsingin Sanomat lähdössä viimeinkin massiiviseen ilmaisjakeluun. Kaikille ja kaikissa jakelukanavissa. Uskomaton juttu. Ainakin toteutuessaan.

Mikäli taas uskoo Helsingin Sanomien olevan; tällä muunnellulla HS mainoksen kiertueellaan; rehellisellä mielellä liikkeellä, niin asiakaskunnan toiveet saattavat viimeinkin toteutua. Ei ehkä kaikkein villeimmät, mutta helposti toteutettavat. Ilmaisjakelu on yksi nopeimmista.

Helsingin Sanomat ilmaisjakeluun ja lataukseen - kaikissa jakelukanavissa
Helsingin Sanomat ilmaisjakeluun ja lataukseen - kaikissa jakelukanavissa

Tämä netissä leviävä juttu on mielestäni hauskasti esitetty ja osuvasti perusteltu toive. Vaikka ensialkuun pääkaupunkiseudulla toteutettuna.

Nouseeko ilmaisjakelun kautta saataville tuleva Helsingin Sanomat uutisvälineenä vielä kaikkien suomalaisten huulille?

Vai onko Helsingin Sanomienkin kohdalla mahdollista; hiljalleen tapahtuva kutistuminen; vanhan kuppikunnan pelikirjaa noudattavaksi ja ylihinnoitelluksi paikallispelaajaksi? Silmät ja korvat kiinni ympärillä tapahtuville muutoksille, mutta eteenpäin mennään. Rouhien suu auki satasta.

Koko mediakenttähän taitaa olla nyt Suomessakin melkoisessa turbulenssissa. Keskeisiä kysymyksiä ovat ainakin:

1. Voivatko uutisrobotit korvata toimittajia?
2. Ollaanko toimittajan ja lehtikuvaajan työstä enää valmiita maksamaan palkkaa? Vai ostetaanko sisältö jatkossa bulkkeina ulkoa?
3. Miten toimien ja kuinka nopeasti sama uutinen saadaan useampaan jakelukanavaan yhden työpanoksen hinnalla?

Jolloin Helsingin Sanomissakin joudutaan miettimään, minkälaisiin asioihin panostetaan ja voidaanko niistä pyytää enää erillistä maksua?

Mainoseurot tuskin Suomessa hirveästi lisääntyvät, mutta suuren luokan mainostajat hakevat entistä tarkemmin mainosvälineitä massoille.

Miksi panostaa paperilla ilmestyvään lehteen, jos siitä luetaan kulutusvoimaisimpien kohderyhmien toimesta vain sarjakuvat ja urheilu-uutiset?

Toinen mahdollisuus on tietysti pudottaa reilusti mainostilan hintoja. Myös Helsingin Sanomissa. Jos kerran aktiiviset lukijat kaikkoavat muiden tietolähteiden ekosysteemien piiriin?


City-lehdelle megaskuuppi  12

Mielenkiintoinen uutinen. Napattu Sanomalan uutisvirrasta.

[b[Occupy-leirille lähtö Musiikkitalon nurkalta[/b]
Vartti - Töölö - 27.4.2012
http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/occupy-leirille_lahto_musiikkitalon_nurkalta/

Torstaiaamuun (3.5.) kello 9 mennessä paikan pitää oleman tyhjä.

Vaikka kyseessä on käsittääkseni maailman pitkäkestoisin Occupy-leiri. Siis sellaisen, joka on ollut paikallaan yhtäjaksoisesti ilman häätöjä.

Aiheuttiko Manskulle ja eduskuntatalolle näkyvä julistus häädön? Vapaasti sanottuna - Suomen EU-jäsenyydestä järjestettävä kansanäänestys.

.... ketä kaikkia leirin taustalta löytyy ja ovatko he jo luovuttamssa? Siinä olisi City-lehdelle ison skuupin paikka.

Vai saako poliisi nimettömän virka-apupyynnön vuosien 2009 ja 2010 tapaan? http://www.youtube.com/user/wwwoikeusturvainfo?ob=0