Rapsakkata

Näytetään kirjoitukset marraskuulta 2013.

Jari Tervo - kampaus  3

Kävin parturissa tänään. Aikamoinen pöhheikkö oli päässyt kasvamaan. Koska edellisestä käynnistä oli jo useampi kuukausi, niin otin annoksen arjen luksusta alkuun. Eli hiusten pesulla aloitettiin, koska olen hyvän käsityön ja sorminäppäryyden vankkumaton kannattaja.

Sitten siirrytiin hiusten leikkauspaikalle ja parturirouva kysyi kohteliaasti: "Että minkä tyylisesti leikataan?" Olin valmistautunut tällä kertaa tuohon parturikäynnin vakioon ja vastasin: "Jari Tervo - tyyliin." Hilpeän hiljaisuuden vallitessa jatkettiin. Sitten pöhheikön alkuselvitystä tehdessään parturirouva totesti: "Että eiköhän me täältä vielä yksi Jari Tervo - tyyli löydetä."

Johon oli pakko heittää jatkoa: "Ja jos tuo otsatukka olisi jo taaempana ja niskatukka pitemmällä, niin laitettaisiin Juhani Tammiset." Ja kyllä muuten hiukseni ovat taas muutaman viikon tyylikkäät. Pitänee alkaa miettimään jo kesän 2014 käyntiä ja jonkin tv:stä tutun miehenkörilään hiusmallin kokeilua.


Toimitusjohtaja palkkakuopassa  1

Kevan toimitusjohtaja Merja Ailus on hitonmoisessa palkkakuopassa!

Joko Ailuksen palkkaa nostetaan? Tai miesjohtajien palkkaa lasketaan?
Joko Ailuksen palkkaa nostetaan? Tai miesjohtajien palkkaa lasketaan?

Mikä mahtaa olla Pohjoismaiden kollegojen palkkahaitari?

Merja Ailus, Keva, vuosipalkka 261 000 €
Harri Sailas, Ilmarinen, vuosipalkka 612 292 €
Matti Vuoria, Varma, vuosipalkka 757 517 €
Lähde: Nelosen uutiset 20.11.2013

Onkohan Helsingin Sanomat palaamassa vallan vahtikoiraksi? Toivottavasti vertailuun saadaan myös muiden eläkeyhtiöiden toimitusjohtajien vuosipalkat. Työeläkevakuuttajat TELA ry on työeläkevakuuttajien etujärjestö, joka voinee avata aihetta kaikista parhaiten?

Tästä linkistä hyvää HS - alustusta aiheeseen:
- Kevan Ailus ei pärjää palkkakilpailussa 20.11.2013 18:24
- toimittajana Jyri Hänninen
( jotkut HS materiaalit saattavat olla piilotetut maksumuurin taakse)

Euromiljönäärejä tosin eläkejohtajat ovat eläkkeelle päästessään kaikki tyynni. Toiset nopeammin. Toiset hitaammin. Palkkojen suhdetta tehtävien vaativuuteen on mahdotonta näin maallikkona arvioida. Johtajien eläkkeet ovat noilla palkoilla takuuvarmasti muhkeat. Eikä siinä mitään. Kunhan nyt naisjohtajien palkkaukset vedetään samalle tasolle! Tai sitten vain ilmoitetaan reilusti, että miesjohtajien palkoissa on ainiaan ns. kassilisä.

* * * *

Vaan mitä kaikkea, emme vielä tapaus Merja Ailus ja sen koko kuvasta vielä tiedä? No se jää arvailtavaksi.

Yksi mielenkiintoinen haara seurattavaksi on tässä Ylen uutisessa 25.6.2009. Swanljung: Eläkeyhtiöissä ei ole selvitettävää | Yle Uutiset | yle.fi

"Työeläkevakuuttajien kattojärjestön Telan mukaan eläkeyhtiöiden mahdollisia poliittisia kytköksiä ei ole tarpeellista selvittää. Telan toimitusjohtaja Esa Swanljung tyrmää täysin pääministeri Matti Vanhasen keskiviikkoisen lausunnon."

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä tuntuu olevan puheidensa perusteella avoimuuden kannattaja. Itse olen sitä mieltä, että esimerkiksi vakuutus- ja finanssialan suorassa tai välikäsien kautta hoidetussa vaalirahoituksessa piilee vielä paljon valaisemattomia katvealueita. Joten jatkoa seurannee?

Isot sijoitusvarat ja sen myötä kaapattavissa oleva valta kiinnostavat aina. Yksi huhu tuoreeseen Kevagate - tapaukseen liittyen on sellainen, että käynnissä on jonkin sortin valtataistelu. Kokoomus/rkp vetoinen Varma - klusteri (sisältäen Sampo/If/Mandatum/Nordea) ja sdp/keskusta vetoinen Ilmarinen - klusteri (OP-Pohjola/A-vakuutus/Pohjola Pankki Oyj) vastaan Kevan julkishallintoon nojaava koneisto.

* * * *

Vuosi sitten Ryhmäteatterissa pyöri Eduskunta 2 - dokumenttinäytelmä, joka paljasti osan Suomen todellisesta hallintamuodosta ja hallitsijoista. Jokohan aika on, Keva-kohun edetessä kohti omaa kliimaksiaan, kypsä Suomessa vallitsevan todellisuuden avaamiseen?

Perustuslain vastainen ja parlamentaarisen valvonnan ulkopuolella toimiva valtakoneisto esiteltiin lyhyesti Helsingin Sanomien seuraavissa uutisissa:

HS 5.11.2013 – EK kaatoi eläkejohtajien kauppojen julkistamisen
HS 1.11.2013 – Risikko: Enemmän avoimuutta eläkeyhtiöihin
HS 23.10.2013 – Eläkejohtajien omat pörssikaupat jäämässä piiloon

Eli ministerin ex-valtiosihteeri selättää ministerin! Kyseessä lienee niin kutsuttu kahden pallin taktiikka. Joka on viety pisimmälle vakuutus- ja finanssialan toiminnassa. Maan tapaa tämäkin?

* * * *

Perusjutuksi tulee nostaa viimeinkin se, että kenellä Suomessa on todellinen valta? Esimerkiksi lainsäädäntövalta. Eduskunnallahan sitä ei missään merkittävässä asiassa ole.

Pahimmillaan samat henkilöt/organisaatiot pääsevät perustuslain vastaisesti käyttämään lainsäädäntö-, toimeenpano – ja tuomiovaltaa. Hyvin ajoitettuna eri palleilla istuen. Pitkäkestoisesti. Vuosikymmenten ajan.

Sdp:n kansanedustaja Jukka Kärnä nosti kissaa pöydälle ja onneksemme Uusi Suomi - verkkolehti uutisoi yhteiskunnallisesti erittäin merkittävästä asiasta. Kansanedustaja: Ministerin ja ”vanhojen kavereiden” työryhmä oli silmänlumetta - 18.11.2013

* * * *

Mielenkiinnolla odotankin, kuinka innokkaasti sdp ajaa koko kuvan avaamista tuosta kuviosta? Ja seuraavista vastaavan kaltaisista työryhmistä:

1.
Tapaturmavakuutus- ja ammattitautilainsäädännön uudistaminen (lausuntokierroksella - päättyy 8.1.2014)
STM114:00/2009

2.
Vakuutusoikeuden toiminnan kehittäminen (käynnissä)
OM016:00/2008

3.
Vakuutuslääkärijärjestelmän läpinäkyvyyttä parantava työryhmä (käynnissä)
STM091:00/2012


Tapaturma- ja ammattitautilain uudistaminen (TAU)  2

Otsikko ei varmasti ole kiinnostava. Vaan, jos kerron, että kyseinen lakihanke koskee kaikkia työikäisiä suomalaisia, niin joku muukin saattaa minun lisäkseni kiinnostua aiheesta. Valtioneuvoston hankerekisterissä hankkeen tiedot näyttävät tältä, joka ei itsessään paljasta sitä, että kyseessä on miljardien eurojen lakisääteisesti synnytetty liiketoiminta:

Toivottavasti päävastuullinen on vakuutusalan sidonnaisuuksista vapaa?
Toivottavasti päävastuullinen on vakuutusalan sidonnaisuuksista vapaa?

Sitten aiheesta välitettyyn avoimeen avunpyyntöön, jonka lähde on Oikeusturvan ajankuva - yhteisön Facebook:

Oikeutta vakuutetuille ry tiedottaa.

Nyt tarvitaan kaikkien apua.Työtapaturma- ja ammattitautitapauksen kokeneiden huomiot tervetulleita. Tutustukaa alla olevan linkin kautta löytyvään massiiviseen aineistoon (noin 300 sivua) ja levittäkää ystävällisesti tietoa asiasta. Mitä useampi aiheen omakohtaisesti tunteva silmäpari papereita lukee, niin sitä paremmin ongelmakohdat saadaan esiin.

Lausunnoille annettu aika on erittäin lyhyt, koska vuosien ajan käynnissä olleessa valmistelussa ei ole (taaskaan) ollut mukana yhtään vakuutettujen/potilaiden edustajaa. Vaan ei lannistuta.

Etusivu > Vireillä > Lausuntopyynnöt
Sosiaali- ja terveysministeriön lausuntopyynnöt
STM114:2009

"Lausuntopyyntö luonnoksesta hallituksen esitykseksi työtapaturma-ja ammattitautilaiksi ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi sekä esitykseen liittyvästä ammattitautiasetuksesta. Lausuntoaika päättyy 8.1.2014."

Materiaalit ladattavissa osoitteessa:
http://www.stm.fi/vireilla/lausuntopyynnot

Lausuntopyyntö (pdf, 62 kB)
Luonnos: Hallituksen esitys eduskunnalle työtapaturma- ja ammattitautilaiksi ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi (pdf, 1581 kB)
Luonnos: Ammattitautiasetus (pdf, 41 kB) Luonnos: Muistio ammattitautiasetuksesta (pdf, 131 kB)

#politiikka #laki #tapaturma #tapaturmat #ammattitauti #ammattitaudit #Sote #eduskunta #etujärjestöt #Suomi

* * * *

Ja jos aihe ja taustalla olevat lähtötilanteet kiinnostavat Sinua, niin tästä Aurinkokuningatar ja Kukkosen listaan johtavasta ajankuvakatsaus linkistä lisää.

Perusjuttuhan on se, että ensin sosiaali-ja terveysminister Paula Risikon/kokoomus pitää antaa julkisuuteen tieto siitä, tuleeko perustuslakia Suomessa vieläkään noudattaa? Jonka jälkeen on helpompi suhtautua tähänkin hankkeeseen tarkemmin, kun tietää millä niin kutsutulla peruspelikirjalla tapaturma- ja ammattitautilainsäädäntöä sekä miljardien eurojen liiketoimintaa todellisuudessa hoidetaan.

* * * *

12.12.2013 kattava TAU-tietopaketti vs. perustuslaki


Tänä yönä  1

Monesti illan leppoisaan tunnelmaan pääsemisessä; auttaa oikeanlainen musiikki. Letkeästi etenevänä, hyvin sovitettuna ja selkeästi sanat lausuttuina. Pieni tarina isoissa kehyksissä.

Laulaja, lauluntekijä Saku Ryhänen on rakentanut uraansa pikku hiljaa. Uusin kappale Tänä yönä on nyt kuunneltavissa You Tubessa. Ja vautsi, miten saksofoni maalaa äänellään miellyttäviä värinöitä tunteisiin.

Tänä yönä - Saku Ryhänen
Tänä yönä - Saku Ryhänen

Sakun faniryhmä löytyy Facebookissa. Josta löydät lisää maistiaisia Sakun tuotannosta. Eikä tässä ollut vielä kaikki.

Sakun Tänä yönä on mukana Radio Kajauksen tämän viikon Kajaushitti-kilpailussa. Voit äänestää, niin halutessasi, Sakua tai omemmalta tuntuvaa suosikkiasi osoitteessa: http://www.radiokajaus.fi/kajaushitti/

Nyt käynnissä olevassa kisassa on äänestysaikaa perjantaiaamuun kello 9.30 asti. Pienellä panoksellasi voit auttaa näin hyviä, mutta; niin kutsutulle suurelle yleisölle, tuntemattomia tekijöitä pääsemään esiin.

* * * *

Sakusta löytyi Iisalmen Sanomista haastattelu 21.10.2010 - Lämpöä "Vihreältä niemeltä"

Englantikin tuntuu olevan kielenä ja Savo murteena hallinnassa. Joten kappaleita voi syntyä, vaikka kansainvälisille markkinoille Tallinnassa.