Rapsakkata

Näytetään kirjoitukset huhtikuulta 2016.

Journalismia joukkorahoituksella  1

Ei pöllömpi ajatus. Onnistuessaan tuo otsikon yhdistelmä tuo luettavaksi aiheita, joita valtamediat eivät jostain syystä halua käsitellä. Tai ennätä paneutua riittävän syvällisesti.

Ehdotettu aihe 6.4.2016 - Vakuutuslääketiede
Ehdotettu aihe 6.4.2016 - Vakuutuslääketiede

Laittakaa tuosta kuvan aihe ehdotuksesta kommentteja ja kannustusta osoitteessa:
http://rapport.fi/rapport/juttuehdotus.php?aid=225513

Näin toimimalla aihe-ehdotus saattaa edetä toteutukseen.

Edellinen tätä aihetta käsitellyt juttu taitaa olla vuodelta 1999? Yleltä tuli tuolloin ulos MOT-ohjelmassa ””Vakuutuslääketiede – lääkärietiikan aivotärähdys?” - jakso. Yksi tuossa jaksossa esiintyneistä henkilöistä on tällä hetkellä vakuutusalan ylin virkamies. Outi Antila. Jonka ympärillä vellova eturistiriitakohu ei tunnu laantuvan.

Media-alalta hyvä tarina. Totta vai tarua?

Toimittaja saa tutkia kaikkea ja kirjoittaa kaikista aiheista. Eri asia on sitten se, julkaistaanko aiheesta tehtyä juttua. Ja jos julkaistaan, niin "riittääkö" kyseiselle toimittajalle sen jälkeen Suomessa media-alan töitä?

* * * *

Tiesitkö jo tämän? Vakuutuslääketiede liittyy muun muassa seuraaviin viime aikaisiin uutisiin:

MTV Uutiset 27.3.2016 – ”Kommentti: Vakuutusyhtiö kohtelee Konginkankaassa vammautuneita järkyttävästi – mielivalta raivostuttaa”
- katso myös saman sarjan kaikki aiemmat uutiset
> ko. linkit löytyvät tämän uutisen lopusta
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kommentti-vakuutusyhtion-kohtelu-jarkyttaa-konginkankaassa-vammautuneita-mielivalta-raivostuttaa/5809578

Yle Uutiset 6.4.2016 – ”Aivovammat vahvistetaan vuosien päästä käräjillä – neurologit syyttävät toisiaan vääristä diagnooseista”
- katso myös saman sarjan kaikki aiemmat uutiset
> ko. linkit löytyvät tämän uutisen lopusta
http://yle.fi/uutiset/aivovammat_vahvistetaan_vuosien_paasta_karajilla__neurologit_syyttavat_toisiaan_vaarista_diagnooseista/8791857

MTV Uutiset 8.4.2016 – ”Vakuutussotkun keskiössä ollut suomalaisnainen menehtyi Meksikossa” – "Äidin voimat eivät enää riittäneet"
- katso myös saman sarjan kaikki aiemmat uutiset
> ko. linkit löytyvät tämän uutisen lopusta
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/vakuutussotkun-keskiossa-ollut-suomalaisnainen-menehtyi-meksikossa-aidin-voimat-eivat-enaa-riittaneet/5834276

Tosin vakuutuslääketiedettä niissä ei jostain syystä mainittu. Kylläkin kyseisen tieteen harjoittajia ja vaalijoita.

Keskeisin termi lääketieteellisiä seikkoja sisältävissä korvausasioissa on vakuutuslääketieteellinen arvio.

* * * *

Sitten vielä kaupallinen tiedote:

Mikä on Rapport?
Rapport on journalismin joukkorahoitustyökalu, joka tarjoaa laadukasta sisältöä rakastavalle yleisölle ja toimittajille uuden mahdollisuuden kohdata.

Lukijat valitsevat rahoittamansa juttuideat ja samalla tekijät, joita he haluavat tukea ostamalla journalistista sisältöä. Toimittajat aloittavat työnsä vasta, kun juttuideoiden rahoitus on varmistunut. Jos juttuidea ei toteudu, rahat palautetaan.

Rapport voitti vuonna 2015 Liikenne- ja viestintäministeriön Mediainnovaatiokilpailun.

www.rapport.fi
Twitter: @RapportFI