Rapsakkata

Näytetään kirjoitukset kesäkuulta 2017.

Kiinalainen juttu  1

Uutistietojen mukaan pääministeri Juha Sipilä (kesk.) vierailee Kiinassa 25.–30. kesäkuuta. Pääministerin tuoma arvokkuus vauhdittaa neuvotteluja Kiinassa, kun Suomen pääministeri Juha Sipilä tapaa Kiinan pääministerin – valtuuskunnan tavoitteina kymmenet sopimukset. Lähteenä edelliselle Suomenmaa/STT - Heta Hassinen - 25.6.2017.

Toivotaan parasta onnea ja menestystä kauppojen etenemiselle sopimuksiin asti. Ilman jälkikäteen ilmeneviä skandaalin tyttösiä tai poikasia.

Samaan aikaan Suomessa. Vireillä on hieman kiinalaiselta vaikuttava juttu.

Ratkaistuksi luultu hallituskriisi jatkaa porisemistaan. Selvittelyt siitä, puhuivatko kaikki totta, jatkuvat. Nyt julkisuuteen kaivetaan ja kaivataan oikeusministeriön muistiota, johon pääministeri Sipilä viittasi eduskunnassa
19.6.2017.

Toivoa sopii, että muistio on julkinen asiakirja.
Toivoa sopii, että muistio on julkinen asiakirja.

Tietopyynnön edistymistä voi seurata tästä Suomi 2017 verkoston Twitter-linkistä.

Eikä tuossa kaikki.

Laita SInäkin äänesi vaikuttamaan; Kansan Gallupissa!
Laita SInäkin äänesi vaikuttamaan; Kansan Gallupissa!

Kansan Gallup ja sitä taustoittava tietopaketti löytyvät tästä Suomi 2017 - blogin Pääministerin asema - artikkelista.

Eikä tuossa vielä kaikki.

Eduskunnan nettisivulta lötyy paljon hyvää tietoa viime viikkojen tapahtumista. Kuten 19.6.2017 eduskunnassa käyty keskustelu, koskien pääministeri Sipilän II hallituksen nauttimasta luottamuksesta eduskunnan taholta.

Tässä eduskunnan suorassa linkissä pääministeri Sipilän puheenvuoro, jonka yhteydessä hän paljastaa muistion olemassaolon.

HUOM!
MIkäli asiakirjan linkki on katkennut, niin tee uusi haku asiakirjan tunnuksella, joko on:

Pöytäkirjan asiakohta PTK 72 2017 vp
Täysistunto
Maanantai 19.6.2017 klo 12.02—17.04


Isojen poikien puolue  1

Vaikka politiikka ei kiinnostaisi, niin viimeisen viikon sisäiset tapahtumat suomalaisessa politiikassa ovat olleet uskomattomia. Kuka sitten taustalla askelmerkkejä kirjoitteleekin, niin tapahtumien käänteet ovat olleet suurelle yleisölle arvaamattomia.

Tätähän se politiikka on parhaimmillaan. Ainakin kotikatsomoissa.
Tätähän se politiikka on parhaimmillaan. Ainakin kotikatsomoissa.

Lähiajat paljastavat, mitkä ovat uudet käänteet, kun eri etujärjestö- ja puolueleireissä on pystytty analysoimaan viime viikkojen ja kuukausien tapahtumat.

Mielenkiintoista on nyt kuulla se, että miten ja millä argumenteilla perussuomalaisista lohjennut Uusi Vaihtoehto - eduskuntaryhmä profiloi itsensä pienen ihmisen ja isänmaan asialla olevaksi puolueeksi?

Uuden hallitustrion mukaan SOS-hallituksesta on nyt tullut SOT-hallitus. Uutistietojen mukaan tulossa on melkoista tykitystä. Kiinnostuneiden kannattaa lukea hallitusohjelmaa. Esimerkiksi hallituksen EU-linjausta sivuilta 32 ja 33.

Vaikka hallitusohjelman kieli on väliin kryptistä, niin ihan oikeasti monet pientä ihmistä kafkamaisesti koskevat asiat puuttuvat tästä(kin) hallitusohjelmasta.

Moni vielä äänestämässä käynyt; uhkaa jäädä pysyvämmin nukkuvien puolueeseen.

Joten kaikille puolueille on tarjolla ainakin noin 500 000 vapaana läikehtivän äänestäjän potti. Siitä hiukan seuraavassa:

Uusivanhavaihtoehto (UVV)
Julkaistu kesäkuu 14, 2017

"Aavistamatta Jyväskylässä pidetyn perussuomalaisten 2017 puoluekokouksen jälkiseurauksia. Myös tietämättä, että pääministeri Juha Sipilä/kesk. ja valtiovarainministeri Petteri Orpo nostavat 12.6.2017 suomalaisen politiikan teossa puolueiden arvot ja arvopohjan tärkeimmäksi hallituspolitiikan teon perustaksi. Mitään vihiä ei ollut myöskään sitä, että tiistai-iltana 13.6.2017 perussuomalaiset ovat jakautuneet kahteen osaan, jossa nuoremmat jäävät perussuomalaisiin ja oppositioon. Ja vähän varttuneemmat siirtyvät Uusi Vaihtoehto (UV)-nimiseen eduskuntaryhmään ja ministerinä toimivat kansanedustajat säilyttävät paikkansa hallituksessa.

Lähetin kohta seuraavan sähköpostin, ennen perussuomalaisten puoluekokousta 2017, noin muutamalle sadalle tiedossani olevalle perussuomalaisen puolueen toiminnassa mukana olevalle.

Toiveenani se, että perussuomalaiset tulisivat oikeusvaltio-teeman puolustamisella voimakkaammin esiin. Hyvin tietämistään ja oppositiossa esillä pitämistään epäkohdista sekä perustuslain vastaisuuksista, koskien lakisääteisiä vakuutuksia ja ja sosiaaliturvaa sekä perustuslain takaamia ihmisoikeuksia"

Lue lisää Suomi 2017 -blogista:
https://suomi2017.wordpress.com/2017/06/14/uusivanhavaihtoehto-uvv/


Komissaari Jyrki Katainen  2

Myös EU-komission yhtenä varapuheenjohtajana toimiva Jyrki Katainen on yllätysten mies. Nyt hän on ottanut voimakkaasti kantaa Suomen EU, euro eli EMU ja Nato kansanäänestysten puolesta! Jostain syystä suomalainen uutiskynnys ei ylittynyt.

Komissaari Kataisen ulostulot 23.3.2017 veroparatiiseista ja kansanäänestyksistä Suomessa.
Komissaari Kataisen ulostulot 23.3.2017 veroparatiiseista ja kansanäänestyksistä Suomessa.

Kun saman suuntaista ovat ehdottaneet perussuomalaisten puheenjohtajaksi ehdolla olevat Sampo Terho ja Jussi Halla-aho, niin maailmankirjat ovat tuntuneet menevän Suomessa sekaisin! Vastuutonta populisimia populisteilta.

Mielestäni on vain hyvä, että erilaisia ehdotuksia tulee julkisuuteen ja niitä seurataan sekä analysoidaan.

Myönteinen yllätys on, että tiukkana federalistina tunnettu ja myös Suomen EU-komissaari Jyrki Katainen kokoomuksesta; on myötämielinen kansanäänestyksille Suomessa. Vaikkapa Euroopan unionia, euroa eli EMUA ja Natoa koskien!

Tästä postauksesta kohteliaimmin ja varmistuksena lisää:

Euroopan unioni 60-vuotta
Julkaistu kesäkuu 3, 2017

HUOM!
”Mihin veroparatiiseja tarvitaan?” – kysymys jäi odottamaan komissaari Kataisen vastausta.

YLEISÖKYSYMYS JA VASTAUS EU-KANSANÄÄNESTYKSESTÄ
Iltasanomat toimittaja Hanna Vesalan kysymys, koskien perussuomalaisten uuden puheenjohtajan myötä puuhailtavasta EU-kansanäänestyksestä, aikajanalla 42:27 – 42:44:

Komissaari Kataisen vastaus aikajanalla 45:10 – 47:40.

Iltasanomat toimittaja Hanna Vesalan kysymys, koskien perussuomalaisten uuden puheenjohtajan myötä puuhailtavasta EU-kansanäänestyksestä. Aikajanalla 42:27 – 42:44:

Eurooppanuorten puheenjohtaja Tuomas Tikkanen:
”.. ja vielä yksi kysymys. Siitä edestä.”

Iltasanomat, toimittaja Hanna Vesala:
”Vesalan Hanna Iltasanomista. Tuota. Minä olisin kysynyt sitä, että kuinka vastuullisena toimintana pidät sitä, että jos perussuomalaiset uuden puheenjohtajansa johdolla ryhtyvät kesän jälkeen, ihan tosissaan puuhaamaan Suomen EU-kansanäänestystä?”

Komissaari Kataisen vastaus aikajanalla 45:10 – 47:40.
Kommissaari Jyrki Katainen:
”Tästä perussuomalaisten, mahdollisesta kansanäänestyksestä. Mä haluaisin sanoa suoraan sen, että meillä ei ole mahdollisuus komission jäsenillä kommentoida kansallisia, poliittisia puolueita tai heidän ajatuksiaan.

Minä voisin sanoa noin yleisellä tasolla kansanäänestyksistä."

Lue lisää Suomi 2017 blogista:
Linkki