Etsintäkuulutus

  • WilleWau

Yllättäen tämä kansalaisaloite 2837 saattaa laittaa suomalaisen kansanvallan pärisemään ja demokratian kilkkaamaan. Kuin aikanaan porakoneet ja moskat ikuisena pidetyllä Berliinin muurilla.

Allekirjoituksia  57 574 per 16.3.2018 kello 9.40
Allekirjoituksia 57 574 per 16.3.2018 kello 9.40

Tässä neljä etsintäkuulutuskysymystä pohdintaasi:
1. Miksi tutkivat/hoitavat lääkärit ja vakuutuslääkärit on voitu asettaa perustuslain (PL 6 § Yhdenvertaisuus > Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.) vastaisesti ja pitkäkestoisesti eriarvoiseen asemaan?

2. Keitä perustuslain asiantuntijoita työtapaturmalain 41 d pykälän valmistelussa kuultiin ja mistä nuo lausunnot löytyvät?

3. Kuinka moneen muuhun lakiin ja miten toimien; on viety sama puliveivaus?

4. Mihin lakiin perustuen samat henkilöt ja organisaatiot voivat olla käyttämässä; miljardien eurojen liiketoimintalueilla, lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovaltaa?

Eli, jos Sinulla on näistä asioista tietoa, niin vinkkaa tämän postauksen kommentteihin tai laita suoraa palautetta kansalaisaloitteen tekijöille.

Eikä tuossa vielä kaikki.

Samalla on hyvä luoda pohjaa myös jatkokeskusteluille sekä tarvittaville korjaustoimille lainsäädäntöön. Perustuslain mukaisia korvaustoimia unohtamatta (PL 88 § > Yksityisen laillinen saatava valtiolta).

Joten tässä ison kuvan katsausta kansalaisaloitteen 2837 tiimoilta. Kysehän ei ole vain yhden lakipykälän korjaamisesta:

"Kansalaisaloite 2837"
Julkaistu maaliskuu 12, 2018
by Suomi 2017 - Suomi 2025?

"Takavuosina yhden lainsäädäntöhankkeen taustamuistiossa kerrottiin, että kaikki esitetyt muutokset ovat varmasti perusteluja. Mutta on syytä muistaa, että niiden yhteisvaikutuksen tulee olla kustannusneutraali. Eli kaikki säilyy ennallaan, koska esitetyt muutokset aiheuttavat vakuutusyhtiöille kuluja. On sama kuin niiden muhkea kokonaisvoittoprosentti pienenee."

- - -

”SISÄLLYSLUETTELO
Kansalaisaloitteen tekijä ja syy aloitteelle
50 000 allekirjoittajan alaraja rikkoontuu
Kansalaisaloitteen vaiheista tähän mennessä
Tapaturmalain 41 d syntyhistoriasta 2004
Muut samansisältöiset pykälät myös korjaukseen
Vakuutusalan jäädytysyritys julkistettiin
Vakuutuslakimiehet ja vakuutuslääketiede”

Lue lisää Suomi 2017-blogista:
https://suomi2017.wordpress.com/2018/03/12/kansalaisaloite-2837/

Eikä tuossa kaikki.

Helsingin Sanomat 9.3.2018 "Sosiaali- ja terveysministeri Mattila perustaa hankkeen kehittämään parjattua vakuutuslääkäri­järjestelmää – tarkoituksena lisätä avoimuutta ja kansalaisten luottamusta".

Joten josko; perustamisvaiheessa olevaan, uuteen vakuutuslääkärijärjestelmää kehittävään neuvottelukuntaan mukaan kutsuttujen; Lääkäriliiton, Sosten, Potilasliiton, Invalidiliiton ja Potilasasiamiesten verkostot; voisivat myös laittaa jäsenilleen vinkin, että tämä kansalaisaloite kannattaa kaikkien jäsenien allekirjoittaa ja vinkata eteenpäin.

Joten ajatelkaapa, kaiken edellä kerrotun ja linkatun materiaalin lukemisen jälkeen, entäs jos myös tapaturmalain 41 d lakipykälän hyväksyneet yrittäjien (Suomen Yrittäjät) ja työmarkkinajärjestöjen työntekijäpuolen keskusjärjestöt (AKAVA, SAK, STTK) laittaisivat kaikille jäsenjärjestöilleen tiedotteen, että tämä kansalaisaloite 2837 kannattaa kaikkien heidän jäseniensä allekirjoittaa.

Eikä tuossa vielä kaikki.

Ratkaisevaa asioiden korjaamiselle on pitkäkestoinen julkisuus. Ja myös se, että saako kokoomuksen kansanedustaja Hjallis Harkimo tukea ulostuloilleen muiden puolueiden kansanedustajista? Vai painostetaanko myös hänet hiljaiseksi?

Joten tuota Latvalan Pertin tekemän kansalaisaloitteen allekirjoittamista ja muille vinkkaamista kannattaa jatkaa. Mitä enemmän nimiä; sitä kovempi painostusarvo päättäjiin päin.

Laitetaan #äänityökyvyttömälle kuulumaan yhdessä toimien. Vaikka monesta muusta asiasta oltaisiinkin täysin eri mieltä.

Kirjoitettaessa soi Rammstein

3 kommenttia

WilleWau

10.4.2018 16:27

Kansalaisaloite vakuutuslääkäreistä tullaan luovuttamaan eduskunnalle 18.4.2018. Tästä Nico Ojalan bloggauksesta lisää.

"Copy paste ja muita yrityksiä."
Jälleen kerran, kuten niin monesti ennenkin eläkeyhtiö päätti ottaa kantaa vakuutuslääkärijärjestelmän hyödyllisyyteen ja siihen puhtoiseen toimintamalliin mitä nuo eedenin puutarhan lääkärinvalan vannoneet keijukaiset harrastavat.

Tällä kertaa työvuorossa ja puolustuslinjan etuvartiossa oli työeläkeyhtiö Varman ylilääkäri Jukka Kivekäs. Ainoa harmi mikä näissä puolustuspuheenvuoroissa on se selvä leikkaa liimaa kirjoitustyyli, samat fraasit toistuvat kerta kerran jälkeen.

Se mikä minua on jo useasti ihmetettänyt on tuo eläkeyhtiöiden väite, että mikäli kansalaisaloite menee läpi niin hoitava lääkäri saa tehdä työkyvyttömyyspäätöksen. Miksi ja mistä tällaista jargonia tulee ja kuka sitä tuottaa? Olen erittäin hyvin tutustunut tähän kansalaisaloitteeseen ja ainoa mitä siinä vaaditaan on se, että vakuutu- ja eläkeyhtiön vakuutuslääkärin pitää noudattaa terveydenhuollon ammattihenkilöstöstä annettua lakia.

Kuten sinäkin Jukka Kivekäs tiedät niin ennen kuin hoitava lääkäri voi edes kirjoittaa työkyvyttömyyslausunnon on vammautunut tai sairastunut käynyt läpi moniammatillisen kuntoutusprosessin ja mahdollisesti ollut eläkeyhtiön järjestämässä työkokeilussa. Ei tämä kaava muuttuisi mihinkään vaikka kansalaisaloite menisi läpi, ainoa mikä muuttuu on tuo, että satusedät ja tädit joutuisivat pysymään totuudessa kirjoittaessaan lääketieteellisiä lausuntoja vammautuneesta tai sairastuneesta.

Toki Jukka Kivekään kirjoituksessa oli jotain uutta ja varteenotetettavia ehdotuksia kuten ehdotus siitä, että potilasjärjestöjen lehdissä tai vastaavissa kuten potilaan lääkärilehti ja Kelan elämässä verkkojulkaisussa alettaisiin julkaisemaan sattumanvaraisesti ja nimettömästi niin hylättyyn kuin hyväksyyn päätökseen johtaneita tapausselosteita.

Myös muutoksenhakulautakunnat voisivat yleisellä tasolla kuvata toimintaansa ja ratkaisulinjojaan julkisuudessa.

Nämä ovat ihan hyviä ehdotuksia, mutta ei poista silti tarvetta muuttaa vakuutuslääkärijärjestelmää ja sen johdosta olenkin myös yksi niistä henkilöistä joka käy 18.4.2018 luovuttamassa kansalaisaloitteen eduskunnan puhemies Paula Risikolle. Olen myös sopinut tapaamisen Jari Ronkaisen kanssa ja tarkoituksena on keskustella vakuutuslääkärijärjestelmästä ja vammautuneiden tilanteesta."

Lue lisää Iltalehti blogit osoitteessa:
https://blogit.iltalehti.fi/nico-ojala/2018/04/08/niilla-on-alyvamma/

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

WilleWau

15.12.2018 09:01

Ainakaan vielä eduskunta ei ole antanut kansalaisaloitteelle rukkasia.

Jo julkisuudessa olleiden tietojen lisäksi kannattaa huomioida, että miksi potilasta/vakuutettua tutkivat/hoitavat lääkärit on voitu asettaa vakuutuslääkäreiden kanssa perustuslain (PL 6) yhdenvertaisuuspykälän suhteen eriarvoiseen asemaan.

Tuosta kaikesta lisää tässä ison kuvan katsauksessa:

"KAA 4/2018 vp vakuutuslääkärit ja tapaturmalaki"
Julkaistu elokuu 31, 2018
by Suomi 2017 - Suomi 2025?

Kansalaisaloite 2837 vakuutuslääkäreitä ja tapaturmalakia koskien on saanut eduskunnan käsittelyyn uuden asiakirjatunnuksen:

”KAA 4/2018 vp Vakuutus- ja eläkelaitosten lääkäreiltä poistettava mielivaltainen oikeus kumota potilasta hoitavan lääkärin lausuntoja. Tapaturmavakuutuslain 41 d § muuttaminen siten että tuo mielivaltaisuus poistuu.”

Kävi tämän kansalaisaloitteen eduskuntakäsittelyssä miten tahansa, niin tässä Suomi 2017 artikkelissa saattaa olla yhden tai useamman uuden kansalaisaloitteen siemen. Kysehän ei ole vain yhden lakipykälän sisällön korjaamisesta. Siitä tässä bloggauksessa; muutamin esimerkkitapauksin tarkemmin. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä.

- -

On tärkeää muistaa tämä seuraava, koska kyse on miljardien eurojen liiketoiminta-alueesta, joka perustuu julkisen vallan käyttöön valtaosin yksityisesti omistetuissa vakuutus- ja eläkeyhtiöissä.

Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa, sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata.

SISÄLLYSLUETTELO
Kolme avainkysymystä vallasta
Kenen käskystä tapaturmalain muutos toteutettiin?
Ohi hallitusohjelman ja kaikessa hiljaisuudessa
Sote-uudistus ja vakuutusyhtiöiden ekosysteemit
Vakuutuslääkärien ylivallasta
Vakuutusyhtiöiden ylivallasta
Tapaturmalaki 41d ja sen jälkeiset samanlaiset lainkohdat
> Tässä kohtaa iso HUOM!
Hylkäävien korvauspäätösten perusteleminen
Lisätietoa isosta kuvasta

KOLME AVAINKYSYMYSTÄ VALLASTA
1. Kenellä on todellinen valta sosiaalivakuutuksissa?
2. Mihin lakiin tai sopimukseen perustuen?
3. Miten samat henkilöt ja organisaatiot voivat olla käyttämässä, niin sanotusti tuoleja vaihtaen, lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovaltaa?

Tässä vuoden 2016 kuvakoosteessa yksi suurimmista vallankäyttäjistä kaikilla vallan kolmijako-opin mukaisilla alueilla; lakisääteisten vakuutusten ja sosiaaliturvan piirissä eli Elinkeinoelämän keskusliiton iso johtaja Mikko Nyyssölä kertoi, että kaikki on nyt kunnossa vakuutuslääkäriasioiden suhteen. Joten rutinat ja kitinät pois!

Lue lisää Suomi 2017 - blogista:
https://suomi2017.wordpress.com/2018/08/31/kaa-4-2018-vp-vakuutuslaakarit-ja-tapaturmalaki/

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:28

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus