Rapsakkata

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on kokonaisäänestysprosentti.

Eurovaalit 2014 - Kaikki puolueet alle 10 prosentin kannatuksessa!  1

Luvuillahan meitä tänä päivänä hallitaan ja ohjaillaan.

Lukuja voi tarkastella ja avata monella tapaa.
Lukuja voi tarkastella ja avata monella tapaa.

Isojenkin puolueiden todellinen kannatus äänioikeutettujen parissa; saattaa näyttää rauhoittavan kohtuulliselta.

Vaalien lopputulokset pitäisikin mielestäni ilmoittaa myös suhteutettuna äänioikeutettujen määrään. Samoin kuin kunkin vaalin gallupit; suhteutettuna edellisen vaalikerran toteutuneeseen äänestysaktiivisuuteen.

Vaikkei nuokaan luvut koko kuvaa kerro, niin kertonevat paremmin todellista kannatusta. Puolueiden maksavina jäseninä taitaa olla vain noin kolme (3) prosenttia suomalaisista. Mutta sitä ei taideta vaalien yhteydessä suuremmin mainostaa?


Presidentinvaalit 2018  1

Mielenkiinnolla odotan seuraavia presidentinvaaleja ja niiden toista kierrosta. Nythän kokonaisäänestysprosentti jäi toisella kierroksella 66 prosenttiin. Vaikkakin tiedotusvälineet kertoivat sen olleen 68,9%.

Itse veikkaan vuoden 2018 presidentivaalien toisen kierroksen kokonaisäänestysprosentin jäävän 55,4 prosenttiin!

Trendi on ollut nimittäin laskeva vuoden 1994 jälkeen.

No lukujen esitystapoja tuntuu olevan vaalitulosten esittämisessä hyvin monta. Tässä yksi niistä. Savolaisittain se on varsin lyhyt.

Artikkelin lopusta löytyy myös numeroiden nakertajille linkkaus, mistä todelliset vaalitulokset löytyvät.

Pitäisiköhän oikeusministeriön ulkoistaa vaalien äänestystulospalveluiden esillelaitto verottajalle? Vai riittääkö meille, että vaalitulokset presidentinvaaleista esitetään "sinne päin" - tarkkuudella?

Presidentinvaalit 2012 – Kolmas vaihtoehto toteutui
http://suomi2017.wordpress.com/2012/03/04/presidentinvaalit-2012-kolmas-vaihtoehto-toteutui/

Posted on maaliskuu 4, 2012

Nukkuvien puolue iski taas. Kotimaisten yli 30 prosentin (vahvistettu) ja ulkosuomalaisten yli 55 prosentin (vahvistamaton) osuus äänistä ropisi, presidentinvaalien toisella kierroksella, nukkuvien puolueelle. Miten vuonna 2018?

Parasta on kuitenkin mielestäni se, että yhteisten asioiden hoitamista on tullut seuramaan paljon uusia suomalaisia. Eri kanteilta asioita lähestyen; valtapolitiikan saloista tullaan saamaan irti uutta tietoa.