Rapsakkata

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on vakuutusoikeus.
Seuraava

Hymyn vakuutuslääkärilista  1

Kesäkuun Hymyssä, 6/2012, on pitkästä aikaa merkittävää yhteiskunnallista asiaa. Laajasti taustoitettuna. Kahden aukeaman verran. Edellisen kerran Hymy raportoi aiheesta laajaasti noin kuusi (6) vuotta sitten.

Jos aihe kiinnostaa, niin lehti kannattaa ostaa. Ja tutustumisen jälkeen tämän tiedon edelleen levittämisestä itse kunkin omissa verkostoissa on vain hyötyä. Saattaapa käydä vielä niin, että Suomi alkaa viimeinkin noudattamaan perustuslain velvoitteita omia kansalaisiaan kohtaan. Kiitokset siis.

Sosiaali-ja terveysministeri Risikon haastattelu ja vakuutusyhtiöiden antamat vastaukset Hymy - lehden kysymyksiin vakuutuslääkäreistä ovat jo legendaarinen osa suomalaisen hämäämisen, peittelyn ja salailun perimää. Vakuutuslääkäreiden puhemiehen vakuutusylilääkäri Seppo Kettusen sanomisia ollenkaan unohtamatta.

"Hymy tutki - Katso vakuutuslääkärilista!" Toimittaja Esa Pesonen.

Monelle saattaa tulla yllätyksenä, että vakuutuslääkärit käyttävät erittäin merkittävää julkista valtaa yksityisesti omistetuissa työeläke- ja vahinkovakuutusyhtiöissä.

Lisäksi vakuutuslääkäreille on pedattu lainsäädännössä erikoisasema suhteessa hoitaviin lääkäreihin ja vakuutettuihin. Niin toimissaan yhtiöissä kuin vakuutusoikeudellisessa erityistuomioistuinjärjestelmässä. Joka toimii suljetusti ja kirjallisesti.

Tässä mahdollisesti pari Hymy - lehden vakuutuslääkärilista - reportaasia lisää taustoittavaa linkkiä:

keskiviikko, syyskuu 19, 2007
Miksi vakuutuslääkärijärjestelmä Suomessa ei vieläkään toimi?
http://ajankuva.blogspot.fi/2007/09/miksi-vakuutuslkrijrjestelm-suomessa-ei.html

Siis yksittäisen potilaan ihmisoikeuksien ja oikeusturvan kannalta.

Viime kirjoituksessamme kerroimme erittäin merkittävästä korkeimman oikeuden ennakkopäätöksestä, josta ei ole julkisuudessa käyty minkäänlaista keskustelua.

Ei edes ammattiliittojen taholta. Puolueista pukahtamattakaan. Arvoituksellisen arvojohtajan roolin omineesta presidentistämme vihjaisemattakaan.

Laajalti politiikan toimijoiden keskuudessa viljellyt muodikkaat termit "oikeudenmukaisuus" ja "sosiaalinen oikeudenmukaisuus" vaatisivat mielestämme pikaiset tarkentavat merkitykset niiden sisällöstä.

keskiviikko, heinäkuu 04, 2007
Yhteenvetoa nelikantaisesta lainsäädäntömallista
http://ajankuva.blogspot.fi/2007/07/yhteenvetoa-nelikantaisesta.html

Kritiikin lisäksi esitämme lopuksi tyylillemme uskollisina myös konkreettisia parannusehdotuksia lainsäädäntöön.

Parannusehdotukset ovat, poliittisen tahdon löytyessä, nopeasti toteutettavissa.


Seuraava