Unelmien leposija Tampereelle

  • Anita

Tampereella unelmien leposijoille on havaintojeni mukaan tarvetta. Vietin nimittäin muutaman yön Tampereella hostelli Uimahallin majassa kolme kesää taaksepäin. Hostelli nimessä oli imartelua, kyse oli hotellista, jossa kokolattiamatot olivat muuttuneet vihreistä ruskeiksi. Nykyään sitäkään ei enää ole. Tampereella on jäljellä enää yksi, NMKY:n omistama, Sofiaksi nimetty halvempi luukku. (Jonka perustaja oli muuten muinoin aktiivisesti mukana myös Tampereen raittiushotellin perustamisessa.)

Näitä, ja viimeisiä öitäni Tampereella Scandicissa, Cumuluksessa ja Ompussa pohdiskellessani kuulin huutooni vastauksen. Huhtikuussa avataan Dream hostel, johon on kuulemma otettu mallia maailman makuupaikoista. Varovaisen innostuksen vallassa soitin hostellin perustajalle, Villelle. Ja jep, innostus konseptiin on saatu hyvistä oivalluksista maailmalta, mm. Sydneystä ja San Franciscosta. On perus 24/7 respa, w-lan, dormi vain tytöille, joka on tietysti koristeltu juuri naisten makuun (ja jossa on oma suihku sekä vessa ”naisten erityistarpeita huomioiden”) plus sijainti keskustassa ja alkaen hinnat 18 eetä yö.

Silti seuraavat kaksi sykähdyttivät eniten:
1) Huoneissa esillä nuorten taiteilijoiden töitä mm. katutaidetta ja tietokonegrafiikkaa. Neljän hengen huoneissa sängyt ovat toisella laidalla ja spotilla valaistut teokset toisella laidalla.
2) Sänkyjen edessä verhot plus lukulamput, jokaiselle asujalle oma lukollinen säilytyslaatikko.

Maassa maan tavalla. Pietarissa vieraillessani kävin hostellissa, jossa jokainen huone oli maalattu eriväriseksi. Kahdelle eri sukupuolta olevalle reissaajalle ne esiteltiin seuraavasti: ”Jos haluatte private discussion roomin, menkää vaaleanpunaiseen, muussa tapauksessa ottakaa vihreä tai sininen”. Viime vierailullani hostelliin kaikki seinät oli maalattu valkoiseksi.

Tee muuten omat johtopäätöksesi Tampereen versiosta: http://dreamhostel.fi/ ja jaathan myös ajatuksesi tänne. Kuvia hostellin tämänhetkisestä tilanteesta on Facebookissa:
http://fi-fi.facebook.com/pages/Dream-Hostel/126872138244

Dream hostel, Åkerlundinkatu 2, 58 sänkypaikkaa, avataan 1.4.2010.

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi