Rockin rahasammot vm. 2009

  • Juhani Sirén

U2, tienestit viime vuonna liki 109 miljoonaa dollaria. Bruce Springsteen 59 miljoonaa ja Madonna 47 miljoonaa dollaria.

Billboard on listannut viime vuoden 40 eniten paalua tahkonnutta bändiä ja artistia. Kun top3-lista näkyy yllä, niin eipä se kovin yllätä.

Kolmen kärjessä ihmetyttää lähinnä se, että vielä Forbesin kesäkuussa julkaisemalla vastaavalla listalla Madonna komeili kärjessä 110 miltsin tuloillaan. Mutta muistettakoon, että F-lista on laskettu kesäkuusta 2008 kesäkuuhun 2009.

Toki täytyy kummastella vanhusten voimaa tälläkin listalla. Pomo on syntynyt jo 1940-luvun ja Madonna 1950-luvun lopulla. Myös U2:n poikasilla lähestyy mittari viittäkymppiä. Kun pistetään sekaan vielä lähes satavuotiaat AC/DC:n äijät (4.), kovasti keski-ikäistymistään peittelevä Metallica (10.), lähes raamatulliseen ikään ennättänyt Fleetwood Mac (11.), ikivanha Elton John (14.), harmaantunut Billy Joel (23.) ja jo 1950-luvulla yliopisto-opintonsa aloittanut Bob Dylan (38.), niin vaikka loput listalla olisivat syntyneet vuoden -95 jälkeen, silti keski-ikä liippaisi lähelle kolmeakymppiä.

Mutta jos pärjäävät vanhukset listalla, niin pärjäävät mimmitkin. Naisista kymmenen kärkeen on ahtautunut Madonnan lisäksi myös Britney Spears (5.) ja Pink (6.). Joku voisi napista naisten aliedustuksesta, mutta itse asiassa naisartistit päihittävät listalla miesartistit. Kun kymmenen kärjessä on viisi bändiä, niin Brucen lisäksi miesartisteista on kärkikymmenikköön ylettynyt vain countrystara Kenny Chesney. Yhteensä naisartisteja löytyy top40-listalta peräti yhdeksän – tai kymmenen, riippuu siitä kumpaan sukupuoleen Cherin (35.) lokeroi.

Ja jos pitää yllätyksiä poimia, niin edesmennyt Michael Jackson on listalla vasta sijalla 20. Korkeammalle on päätynyt jopa hollantilainen viulisti Andre Rieu (18.). Tämä kaveri myi viime vuonna vaivaiset 59 000 levyä, mutta veti keikoilleen liki puoli miljoonaa katsojaa ja livautti lompakkoonsa siinä samalla 19,5 miljoonaa dollaria.

Kuka väittää, ettei viulunsoittelu kannata?

Billboardin lista löytyy täältä:

http://www.billboard.com/#/news/2010-money-makers-list-1004071338.story

Kirjoitettaessa soi Prince (tai se symboli): Endorphinmachine

1 kommentti

Anonyymi

1.3.2010 23:23

Viulunsoittelijoita taitaa olla aika vähän tolla listalla.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi