AutoJerry.fi

AutoJerry.fi -palvelussa voit vertailla ja kilpailuttaa yli 1000 suomalaista autokorjaamoa.

Näytetään kirjoitukset heinäkuulta 2016.

TOP3 tärkeintä autohuolto-toimenpidettä

Auton huolto voi olla hankalasti ymmärrettävä kokonaisuus. Jos omistat jo hieman vanhemman auton, on tärkeä pitää tärkeimmät huoltokohteet kunnossa.

1. Öljynvaihto

Öljyn ja suodattimen olisi tärkeä tehdä kerran vuodessa tai 10 000 - 30 000 kilometrin välein riippuen öljylaadusta ja autosi huolto-ohjelmasta. 10-15 tkm on hyvä nyrkkisääntö, jolla autosi moottori pysyy voideltuna ja kunnossa. Huomaa, että suodatin tulee vaihtaa aina samalla.

2. Jakohihnan vaihto

Useissa autoissa on edelleen käytössä jakohihna, joka tulee vaihtaa n. 50 000 - 160 000 kilometrin välein riippuen mallista ja huoltokirjassa mainistusta huolto-ohjelmasta. Jos jakohihna katkeaa, on edessä mitä todennököisimmin tuhansien eurojen moottoriremontti.

3. Muiden nesteiden vaihto (ilmastointi, vaihteisto, jarruneste, jäähdytysneste)

Ilmastoinnista haihtuu n. 100-200 grammaa kylmäainetta vuodessa. Lisäksi ilmastoinnin kompressorista kuluu öljyä, joten tee ilmastointihuolto vähintään 2 vuoden välein.

Huolehdi varsinkin automaattivaihteistolla varustetussa autossa, että vaihteistoöljy on vaihdettu ainakin huolto-ohjelman mukaan. Muuten edessä voi olla koko vaihdelaatikon uusiminen.

Jarrunesteet kannattaa vaihtaa jarrutustehon ylläpitämiseksi parin vuoden välein.

Jäähdytysnesteen osalta on tärkeä huolehtia pakkaskestävyydestä ja siksi sekin olisi hyvä vaihtaa säännöllisesti.

Huoltotarpeita tulossa?
Auton huolto edullisesti AutoJerrystä!
Etsi huoltohintoja.