Kettula

Päiväkirjassa mietitään niitä näitä maan ja taivaan välillä.

Näytetään kirjoitukset joulukuulta 2021.

Pakkaset paukkuvat - mitä tehdä kylmänä talvipäivänä?

Talvi alkaa olla parhaimmillaan ja pakkaset paukkuvat. Lunta on maassa ja itse kukin on jo kaivanut villasukat komerosta varpaita lämmittämään. Vaikka ulkona on pimeä ja lunta sataa, sinun ei tarvitse tylsistyä kotosalla. Kylmänä talvipäivänä voi nimittäin harrastaa vaikka mitä niin sisällä kuin ulkonakin. Voit lähteä ulos urheilemaan tai voit nauttia oman olohuoneen lämmöstä ja silti keksiä rattoisaa tekemistä yksin tai kavereiden kanssa.

Mitä tehdä kylmänä talvipäivänä?
Mitä tehdä kylmänä talvipäivänä?

Tässä artikkelissa katsomme, miten pimeästä talvipäivästä voi nauttia.

Nauti oman kodin lämmöstä

Kun ulkona on kylmä ja pakkanen kiristyy, monet haluavat viettää aikaa sisätiloissa. Onneksi kotosallakin on paljon tekemistä eikä sinun tarvitse kerrospukeutua pakkasia varten. Kotona voi viettää aikaa itsekseen tai kavereiden kanssa.

Etsi uusi kirja luettavaksi

Mikäpä olisikaan parempi tapa viettää kylmää ja lumista talvipäivää kuin uppoutua hyvän kirjan pariin? Voit etsiä esimerkiksi e-kirjoja luettavaksi, käydä lainaamassa uuden kirjan kirjastosta tai penkoa omaa kirjahyllyä ja lukea suosikkikirjojasi. Kirjojen lukeminen voi rentouttaa ja saatat jopa löytää uuden suosikkikirjasi.

Pelaa pelejä netissä

Pelien pelaaminen netissä tai esimerkiksi pelikonsolilla on hyvä tapa viettää aikaa. Esimerkiksi monet esports pelit, kuten Call of Duty ja League of Legends ovat tulleet suosituksi viime vuosina pelaajien keskuudessa. Pelaajat voivat pelata näitä pelejä osana tiimiä, mikä voi tehdä pelikokemuksesta jännittävämmän. Myös PlayStation pelit ja Xboxilla pelattavat pelit ovat suosittuja pelaajien keskuudessa.

Myös erilaiset oikealla rahalla pelattavat pelit ovat viihdyttäviä ja niiden parissa saattaa vierähtää hetki jos toinenkin. Esimerkiksi lukemalla kasinon arvostelut voit löytää itsellesi sopivan sivuston, jolla aloittaa rahapelien pelaaminen ilmaiseksi tai oikealla rahalla.

Katsele elokuvia yksin tai kavereiden kanssa

Tänä päivänä monet eri striimauspalvelut tarjoavat sadoittain elokuvia ja tv-sarjoja katsottavaksi. Esimerkiksi palvelut, kuten HBO Nordic, Netflix, Hulu, Amazon Prime, Disney+ ja muut tarjoavat loputtomasti katsottavaa. Voit nauttia suosikkileffojen katselemisesta suoraan oman kodin lämmöstä joko yksin tai kavereiden kanssa. Laita popcornit tulille ja pidä leffamaratooni kotosalla.

Ole tehokas - siivoa ja kokkaa

Kylmänä talvipäivänä voit tietysti myös olla tehokas ja tehdä kotona vaikka suursiivouksen. Siivoa kaikki oman kodin nurkat, tuuleta, tamppaa matot ja pyyhi pölyt. Samalla istumalla voit myös kokata ja valmistaa ruoat itsellesi vaikka seuraavaksi kolmeksi päiväksi. Ruksi tehtävälistaltasi yli kaikki ne tehtävät, joita et tavallisena kiireisenä arkipäivänä saa tehtyä.

Harrasta liikuntaa ulkosalla

Kun jalassa on paksut villasukat ja pipo on päässä, ulkona kelpaa harrastaa, vaikka olisikin kylmä. Suomalaisille ulkona liikkuminen on tuttua huttua eivätkä monet hätkähdä kylmästä.

Hiihtäminen ja luistelu sopiva jokaiselle

Hiihtäminen ja luistelu onnistuvat melkein missä tahansa. Hiihtämään pääsee niin metsässä kuin laduilla ja monet urheilukentät jäädytetään kylminä päivinä luistelemista varten. Muista vain pukeutua lämpimästi ennen kuin suuntaat ulos urheilemaan.

Avantouinti heille, jotka eivät pelkää kylmää

Jos et pelkää kylmää ja etsit jotain haastavampaa, kokeile avantouintia. Avantouinnilla on monia hyviä terveysvaikutuksia: se voi esimerkiksi parantaa vastustuskykyä ja auttaa vähentämään tulehdusta lihaksissa. Avantouinti ei ole heikkohermoisille! Muista laittaa sauna päälle, jotta pääset avantouinnin jälkeen lämmittelemään saunan lauteille.

Sauvakävely piristää

Jos haluat nauttia hieman lempeämmästä liikunnasta, kokeile sauvakävelyä. Tehokas kävelylenkki raikkaassa ulkoilmassa yksin tai kaveriporukalla voi olla erinomainen idea kylmän talvipäivän ratoksi. Sauvakävely polttaa kaloreita ja parantaa verenkiertoa. Koko kroppasi liikkuu, kun saat myös selän ja hartiat liikkeelle sauvojen avulla.