Omenapuun lehdet

Postauksia ja pohdintaa rahasta, kaupunkilaiselämästä, ja kaikesta mikä mieleen juolahtaa.

Näytetään kirjoitukset elokuulta 2018.

Hellettä piisaa, ja rahaa palaa

Kylläpä on hullu kesä. En muista tällaista lämpöä koko elämäni ajan. Ja pakko sanoa, että vaikka eihän sitä saisi myöntää näin suomalaisena, mutta nautin näistä helteistä kyllä ihan valtavasti.

Jotenkin tuntuu että energiaa riittää ihan erilailla, kun aurinkoa riittää, ja ei tarvitse palella ollenkaan. Yöt ovat toki hieman uuvuttavia, ja hikoilu 24/7 ei ole niin hurmaavaa, mutta silti mieliala on jotenkin harvinaisen korkealla. Ja mikä parasta, ne harvat kerrat kun sataa ja ukkostaa, niin olen myös jotenkin äärettömän onnellinen siitä, kun ilma tuoksuu hyvälle, ilmaan tulee hieman vaihtelua.

Mutta kyllä nämä säät tuntuu näkyvän taloudessa, rahaa menee ihan eri tavalla kuin tavallisena kesänä. Olen joutunut jopa harkitsemaan korotonta lainaa, mutta vielä olen malttanut mieleni ja niukistellut joistain muista talouden osa-alueista. Normaalina kesänä kun pääsee melko helpolla, eikä tarvitse miettiä koko ajan miten viilentyä. Olen sortunut ostamaan uuden tuulettimen, melkein uuden kerraston kesävaatetta, valmiita jääpaloja (ja mielestäni ne olivat ennen maailman tyhmin keksintö), ihan tuhottamasti jäätelöä ja valmissalaatteja. Sillä vaikka tunnen oloni energiseksi, niin kokkaus kuumassa keittiössä ei innosta kyllä tipan vertaa.

Erityisesti nuo jääpalat hävettää, koska maksan periaatteessa pussitetusta hanavedestä. Mutta on se jotenkin ihan tuhottoman kätevää kun ei tarvitse 10 jääpalamuottia pitää pakastimessa koko ajan jotta olisi varmasti jääpaloja valmiina koko ajan.

Mutta onneksi näin hyvillä säillä ei tarvitse viihdykkeisiin tuhlata rahaa. Kävelyt, rantareissut, piknikit ja muuten vain oleskelu pihalla on melko halpaa ajanviettoa (tosin aurinkorasvaa menee kyllä reippaasti), ja ne kohottavat mielialaa ja kuntoa mukavasti.

Kaikenkaikkiaan olen todella iloinen. Vaikka mielen takana on pieni huoli siitä että tämä on vain alkua tulevien vuosien helleaalloille, niin nautin silti tästä kesästä täysillä, sillä syksy lähenee lähenemistään.