Silly Salad

Saattaa herättää suuttumusta, ehkä hämmennystä, jopa hymyä tai mahdollisesti kaikkea samaan aikaan.

Näytetään kirjoitukset joulukuulta 2018.

Jos mulla ois toinen  2

Mä haluun sut. Ja sut. Ja sut kans. Miksi monisuhteisuus on edelleen tabu?

Olen aina pohtinut, että mikä mussa on oikein vikana. Niin ovat kaiketi sukulaisenikin. Ystävätkin. Aina vieraillessani kysellään, onko kiikarissa ketään kiinnostavaa. No on joo, montakin. Saatan tosiaan olla ihastunut moneen eri mieheen samaan aikaan. Suuria tunteita voi olla suuntaan jos toiseenkin. En siis ole tavanomainen nainen, joka rakastuessaan huomaa vain yhden ihmisen olemassaolon.
Nuorempana tämä aiheutti paljon päänvaivaa, sillä valitettavasti keskenkasvuisena asian vuoksi tuli valehdeltua paljon. Syystä, että monen eri ihmisen samanaikainen tapailu koettiin, ja koetaan, kevytkenkäisenä. Lisäksi sitä yritti kovasti asettaa itsensä siihen länsimaisen kulttuurin muovaamaan muottiin, jossa parisuhde on vain kahden kauppa.

Polyamoria asettuu vastakkain kulttuurin yleisen normijärjestelmän kanssa, jonka mukaisesti kaikkien oletetaan haluavan ja lopulta päätyvän kahdenväliseen, suljettuun parisuhteeseen. Kahden rakastavaisen välinen parisuhde on yhteiskunnassa ihanne ja normi. Tämänkaltaisessa parisuhdeajattelussa parisuhteen ulkopuolinen rakastuminen ja seksuaalisuus ovat paheksuttuja ja kiellettyjä.

Toden totta. En ole kovin montaa poikaystävää raahannut joulupöytäämme. En ole seurustelijatyyppiä. Osin siksi, että tiedostan "ongelmani". Osin siksi, että muut tiedostavat sen myös. Pitkään olenkin vakuutellut itselleni tämän johtuvan halustani olla yksin. Viime aikoina olen kuitenkin tullut siihen lopputulokseen, että en ehkä haluakaan olla yksin. Enkä edes kaksin vaan vaikka kolmisin.
Alan olla liian vanha irtosuhteisiin, mutta ajatus sitoutumisesta yhteen ainoaan ihmiseen kauhistuttaa. Pettäminen ei ole enää vaihtoehto. Kaipaan kuitenkin läheisyyttä, ja olen kyllästynyt tutustumaan jatkuvasti uusiin ihmisiin siksi, että miehet eivät hyväksy monisuhteisuutta. Valitettavasti siis tapailemani miehet ovat sellaisia alfauroksia, että jo pelkkä vihjailu avoimesta suhteesta saa kyseiset kundit takajaloilleen. Mikä taas kertoo siitä huvittavasta kaksinaismoralismista, jonka mukaan (yleistäen) miehet saavat juoksennella vapaana, mutta naisen tulisi olla uskollinen. Tässä mulla on siis melkoinen dilemma. Olen kuitenkin mielummin yksin, kuin epärehellisessä parisuhteessa, jossa jatkaisin toisten tapailua salaa.

Mielestäni ihmistä ei ole tarkoitettu yksiavioiseksi. Parittelemaanhan tänne on tultu! Järjetön omistushalu pilaa lukemattomia parisuhteita. Eikö parisuhteen tulisi olla myös vapautta?

Monen ensireaktio on se, että en vain ole löytänyt vielä Sitä Oikeaa. Sitten kun Hän tulee vastaan niin unohdan kaikki muut. Paitsi että olen. Montakin. Olen ollut rakastunut tai syvästi ihastunut 4 kertaa elämäni aikana. Näistä kaksi tapahtui samaan aikaan.

Mitä haluaisin muille sanoa; on ihan ok rakastua moneen ihmiseen samaan aikaan. Välittäminen jostakin ei poissulje mahdollisuutta välittää yhtä paljon jostakin toisesta. Eikä toisesta välittäminen ole pois keneltäkään muulta. Monisuhteisuus tosin perustuu rehellisyyteen, joten sen on oltava kaikkien osapuolten tiedossa. Muutenhan se on vain pettämistä.

Tällainen kummajainen musta on nyt sitten kasvanut. Jonkunhan se on tämäkin rooli hoidettava!