
Kun Helsingin ikonisen tornin kupoliin avattiin cocktailbaari vuosi sitten, ihmiset lähes villiintyivät. Moni oli utelias näkemään, millainen paikka piiloutui historiallisen rakennuksen huipulle, jonne ei muuten ole ollut asiaa.
Vaikka avajaisista on nyt vuosi, alkuinnostus ei ole hiipunut - päinvastoin!
Kupolista on muodostunut oleellinen osa Helsingin ravintolatarjontaa, ja sinne suuntaavat kerta toisensa jälkeen niin paikalliset kuin turistit. Niin hyvän juoman ystävät kuin ravintola-alan asiantuntijat. Tai pöytävarauspalvelu väki, kuten meidän TableOnlinen viisihenkinen tiimimme.

Aivan erityisen paikan Kupolista tekee se, että tämä cocktailbaari onnistuu hurmaamaan jo ennen, kuin paikkaan on päästy edes sisään. Henkilökohtainen vastaanotto hissiaulassa saa tunteen siitä, että nyt ollaan erityisen äärellä. Ja että jokainen vieras todella on tervetullut ja huomioitu.
“Tilanne on kuin suoraan Bond-leffasta! Korvanappi korvassa oleva henkilö toivottaa tervetulleeksi ja päästää sisään. Hetkeksi tulee olo, että nyt ollaan VIP-listalla.”
Baari itsessään on rakennettu vanhan voimalan lanterniin, ja sen 360 asteen panoraamanäkymät tarjoavat ehkä Helsingin upeimmat kattomaisemat. Vaikka pöytävarauksesi ei olisikaan ikkunoiden äärellä, et silti joudu pettymään.

Vain muutama porrasaskel ylöspäin, ja pääset ihastelemaan Helsinkiä aivan uudesta näkökulmasta. Etenkin näin syksyn pimenevät illat tarjoavat Kupolin kävijöille maagisia hetkiä.
“Tilana Kupoli on intiimi, mutta seurueen kanssa pystyy hyvin keskittymään omaan seuraan ilman häiriötä muista asiakkaista. Erityinen plussa on yläkerran terassi, josta avautuu upea 360 asteen näkymä Helsingin ylle.”
Vaikka moni saattaakin tulla Kupoliin ensimmäistä kertaa silkasta uteliaisuudesta, tähän paikkaan tulee kyllä palattua uudestaan ja uudestaan niin tunnelman, palvelun kuin tietenkin taidokkaiden juomien vuoksi.

Ja paikkaa suositellaan helposti myös ystäville, sillä pitäähän Helsingin paras cocktailbaari nyt kokea itse!
“Kun Kupoli avautui ajattelin, että tulen käymään tässä paikassa vain kerran, mutta nyt olen ollut täällä jo kolme kertaa. Ja se kertoo varmaan kaiken oleellisen.”
Kupolin cocktail-lista elää sesonkien mukaan, ja pohjoisen luonnon maut näkyvät rohkeasti juomissa. Pääsimme testaamaan vastikään lanseeratun, vuodenaikaan vahvasti nojaavan syysmenun tarjontaa.

Ja koska baarin syntymäpäivät ovat paraikaa käynnissä, syysmenun lisäksi nautitaan myös asiakkaiden suosikkeja vuoden varrelta. Tällä kertaa menua täydentämään oli nostettu kevään listan helmi, muun muassa vehnäorasta ja basilikaa sisältävä Wheatgrass Sour, joka hurmasi myös meidät sekä upealla värillään että raikkaalla maullaan.
Tai itse asiassa aika moni juoma aiheutti samanlaisen, melkein aplodien arvoisen vastaanoton.
“Teki mieli maistaa useampia (ja niin teimme) mutta jos pitää valita, Rooted Pmpkn oli ehdoton lemppari!

Plussaa Kupoli sai meiltä myös visuaalisesti kauniista menusta ja siitä, että jokaisen juoman kohdalle oli merkitty, kuinka paljon promilleja mikäkin cocktaili sisältää. Olisiko tänään se päivä, kun mieli tekee vähän tiukempaa settiä vai menisikö mieluummin kevyellä ja raikkaalla versiolla?
Kehut eivät lopu tähän, sillä Kupolissa kaikki juomat saa halutessaan myös mocktaileina, ja nyt ei puhuta mistään mehuista. Bar Manager Timo Siitonen tunnetaan nimittäin mocktail-kulttuurin uranuurtajana, ja näitä alkoholittomia juomia nauttiessa ei edes huomaa, että promillet puuttuvat.

Koska juomat on hiottu huippuunsa, niitä ei todellakaan vain tyrkätä prikalla eteen, vaan tässä paikassa henkilökohtainen palvelu jatkuu pöytiin. Menu käydään huolella läpi, ja jokainen juoma esitellään yksityiskohtaisesti. Kupolissa ei siis jää epäselväksi, että juomien jokainen raaka-aine, jääpala ja tarjoilulasi on tarkkaan mietitty.
“Asiantunteva palvelu viimeisteli kokemuksen tavalla, joka todella houkuttelee palaamaan.”
Vaikka moni seurueestamme oli joko itse käynyt tai kuullut paikasta kavereilta, Kupoli ei ole ilmiö vain pääkaupunkiseudulla, vaan se on jo herättänyt huomiota myös kansainvälisesti. Yksi esimerkki tästä oli heinäkuussa järjestetty Bar takeover -yhteistyö arvostetun tukholmalaisen, maailman parhaiden cocktailbaarien joukkoon nostetun Röda Husetin kanssa.

Nyt et varmaan tarvitse enää lisää perusteluja. Seuraava askel on kokea Kupoli itse. Eli jos etsit aivan erityistä deittipaikkaa, tyylikästä illanviettokohdetta ystävien kanssa tai unohtumatonta kokemusta upeiden juomien äärellä, Kupoli tarjoaa siihen enemmän kuin täydelliset puitteet.
Yhtä pientä vikaa lukuunottamatta.
“Tässä baarissa ainoa ongelma oli se, että teki mieli tilata koko lista kerralla.”
Varauksen Kupoliin teet tietenkin TableOnlinesta.
Elina, Liana, Laura, Late & Jani / TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Kirjoitettaessa soi Adele - Skyfall







