tero39

Blogiini kirjoittelen omia ajatuksiani liittyen ruokaan ja matkustamiseen sekä elämiseen yleensä.

Näytetään kirjoitukset huhtikuulta 2020.

Valmistalo tulille

Tänään tuli sitten työmaalta ilmoitus että kaikki on valmista alkamaan. Oma pitkäaikainen unelma on siis tosi. Omakotitalo itselle. Mikään erikoinen mökki ei ole kyseessä mutta kuitenkin neliöitä on itselle ja perheelle riittävästi. Talon pitäisi valmistua jo loppuvuodesta. Olettaen että rakentaminen etenee aikataulun mukaan. Vastaava työnjohtaja on ainakin luottavaisin mielen ja sanoo, että tälläisen ns. perustalon rakentaminen pitäisi hoitua melkolailla ilman mitään se kummempia ongelmia. Toivottavasta vastaava työnjohtaja on oikeassa. Mihinkään yllätyksiin ei nimittäin olisi juurikaan varaa. Sen verran tiukalle on laskettu lainat.

Talopaketti omatalolta
Melkoisen pitkän tutkinnan jälkeen päädyimme ostamaan talon Omatalolta. Heidän valikoima miellytti meitä ja myös meidän budjettia. Omatalon taloa oli myös mahdollista muunnella sellaiseksi kuin me sen halusimme melko helposti. Mitään suurempaa muutosta emme kuitenkaan päättäneet tehdä. Pikkuasioita siellä täällä mutta hyvin pitkälti sillä peruspohjalla.

Vaikeat ajat
Tämänhetkinen tilanne toki aiheuttaa hieman harmaita hiuksia mutta olemme vaimon kanssa melko luottavaisin mielin hankkeessa mukana. Emme juuri itse osallistu rakentamiseen vaan olemme palkanneet ammattilaiset hoitamaan työnsä. Ainakin rakentaminen onnistuu tällä hetkellä ihan normaalisti. Myös oma työtilanteemme näyttää ainakin toistaiseksi vakaalta. Taloa ei myöskään ole rakennettu kokonaan velkarahalla mikä sekin on tietenkin hyvä asia. Nähtäväksi toki jää meneekö kaikki niinkuin strömsössä vai tuleeko matkaan mutkia. Tänne olisi tarkoitus hieman lisää projektista laittaa sitä mukaan kuin siitä on jotain kerrottavaa. Katsotaan miten homma lähtee käyntiin.