Kävin Ranskassa

  • tero39

Kävin pyörähtämässä kesällä Ranskassa, Lyonissa. Ruoka oli ok, ei niin hyvää kuin mainostetaan, ja viini maistui. Viini Ranskassa on kyllä todella hyvää ja myös edullista. Sitä myös saa joka paikasta toisin kuin Suomesta.

Lentäminen oli taas tosin erittäin tuskallista. Edes takaisin lennot myöhässä ja vaihdot jouduttiin suorittamaan todella kiireellä. Lufthansalla viime aikoina tuntuu koneet olevan jatkuvasti myöhässä.

Lyon on Ranskan kulinaristikehto ja sopiikin hyvin ruokamatkustajalle. Omaan tyyliin kyllä ruoka alkaa olemaan hieman outdated. Perinteinen ranskalainen ruoka ei jaksa säväyttää ollenkaan. Ei ollenkaan. Suomessa, etenkin Helsinginssä, on paljon freesejä smart casual paikkoja jotka eivät ole hinnoilla pilattuja. Ranskassa, tai ainakaan Lyonissa, niitä ei ole monta. Ranskassa myös ihmiset ovat täysin oma lukunsa. Mahdollisesti jos Ranskaa puhuu, saattavat olla ystävällisiä. En tiedä kuin en puhu. Mutta kyllä olen kuullut pahaa myös muidenkin ystävieni korvista, ranskaa vielä sujuvasti puhuvien.

Kaupunkilomat
Kaupunkilomat, mitä tätäkin matka oli, on kyllä ihan parhaita. Toki majoituksen hinta on aina hieman kovempi verrattuna rantalomakohteisiin. Onneksi Air BnB mistä löytää välillä aina hyviä tarjouksia. Sieltä majoituksen olen monesti hankkinut ja on toimivat. Voin kyllä suositella varauksetta.

Kirjoitettaessa soi Rokki

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus