Espoolla pitkä lista valituksia Länsimetroa operoivalle HSL:lle

Espoon kaupunginhallituksen konsernijaostolla oli sanottavaa Länsimetrosta. Eikä se ollut positiivista.

Kuva: Antti T. Nissinen / Flickr.com

Espoon kaupunginhallituksen konsernijaostolla oli maanantain kokouksessaan paljon asiaa HSL:n suuntaan Länsimetroa koskien. Hesari kertoo, kuinka kaupunginhallituksen konsernijaosto laati HSL:lle listan vaatimistaan parannuksista.

Valitusten lista on pitkä ja aiheellinen. Matka-ajat ovat kasvaneet kohtuuttomasti liian monella. Matinkylän terminaali on tukossa ruuhkien takia. Myöhäisliikenteessä on parantamisen varaa. Vaihdot toimivat huonosti ja yhteyksiä on katkennut tai hankaloitunut. Luotettavuudessa on puitteita, sillä linjoja on jäänyt ajamatta ja aikataulut ovat venyneet. Sisäinen liikenne ja poikittaisliikenne eivät toimi ja matka-ajat ovat kohtuuttomia monin paikoin. Kertalipun 1 tunnin ja 20 minuutin matka-aika ei enää riitä yhteen matkaan monilla yhteyksillä. Reittioppaassa on puitteita. Poikkeusliikenteen tiedottamisessa on puutteita ja poikkeusliikenteen käynnistämisen vasteaika on liian pitkä.

Espoolla oli tarjota tilanteeseen myös parannusehdotuksia.

Konsernijaosto ehdotti suorempia ja nopeampia liityntälinjojen reitityksiä. Matinkylän ruuhkiin ehdotettiin, että kaikki junat liikennöisivät sinne, ainakin ruuhka-aikaan. Myöhäisliikennöinnissä pitäisi löytyä ratkaisu, jolla poistuu pitkä tauko viimeisen metron ja ensimmäisen yöbussin välillä. Samalla pitäisi varmistaa, että kaikki mahtuvat yöbusseihin. Samalla Espoosta huomautettiin, että esimerkiksi Lukioiden saavutettavuuteen pitäisi kiinnittää myös huomiota, jotta palvelun saatavuus varmistetaan kaikille.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi