Foodiet!

Oli synkkä perjantai-ilta tänä pirun kosteana talvena. Duuniviikko ohi, huikoi. Halusimme syödä hyvin. Siis Korkeavuorenkadulle Meccaan. Sisällä kaasutakka loimusi ja boheemi pikkutakkijengi seurusteli kotoisasti. Katse saliin ja kaulaliinaa löysemmälle. Hovi astelee paikalle ja – rikkoo lumouksen: ”Valitettavasti meillä on täyttä. Jos odotatte tunnin...” Eipä hätää, tien toiselle puolelle Gastoneen: ”Valitettavasti meillä on täyttä...” VAU, vihdoinkin, me ajattelimme. Kaupunki syö, ja se syö hyvin, mutta me emme, ainakaan tänä iltana. Ainakaan Korkeavuorenkadulla.

Kuin varkain kaupunkiin on syntynyt pienoinen gourmet-sukupolvi, enkä nyt herra paratkoon tarkoita itseäni. Puhun tästä demo-mecca-chezdominique-ilmiöstä, tositekijöistä ja tosiasiakkaista sen takana. Kaupungin tasokkaimpia ravintoloita eivät elätä enää vatsakatarrinsa kanssa kamppailevat vuorineuvokset. Asialla ovat yhä useammin nuoret aikuiset, joita ei määritä mukava tulotaso vaan intohimo ruokanautintoihin. Nämä foodiet käyttävät suhteettoman osan tuloistaan hyvään syömiseen. Heille muutama huippuateria saattaa maksaa Kanarian pakettimatkan verran, mutta maistuu paremmalta ja muistuu pidempään.

Tässä lehdessä julkaistaan Cityn ravintolaäänestyksen kuumat tulokset. Lukijoiden ääni on lahjomaton ja ennakoimaton niin kuin aina. Mukana on nyt ensimmäistä kertaa myös yli 30 ravintola-alan ammattilaisen ja vaikuttajan mielipide.

Hyviä ja parempia ravintoloita sivulta 16 alkaen.

2 kommenttia

Troigros

22.1.2005 04:24

Wow, Helsinki Food Revelution!! Siis loistavaa jos toimittaja on tätä mieltä ja ilmeisesti tätä linjaa stadissa eletetään. Lontoosta stadin ravintola touhu näyttää surkealta mutta nyt viime kuukausina siihen on tullut kipinää. Mukavaa tulla takaisin. Tuhlatkaa ihmiset rahaa hyvään ruokaan älkääkä dokatako niin massiivisesti!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

abelainen

31.1.2005 02:25

Täällä münchenissä tilanne on sama. Minne ikinä haluaakaan, hyvään raflaan, leffan originaalikieliseen näytökseen, näyttelyyn alkupäivinä, ihan-minne-vain, niin vastaus on kättä nenään kun ei ole julkkis.

Täällä on aivan perkeleesti vanhaa rahaa ynnä it-hypettäjiä ja paikat ovat täynnä kokoajan. Parkkipaikan voi saada isosta hallista (to-su) illalla jos tuuri käy.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi