Haamushoppaaja iskee

Ostoskelua valvoo muukin kuin myymäläetsivä

Haamushoppaaja joutuu palauttamaan ostamansa tuotteet takaisin kauppaan.
Haamushoppaaja joutuu palauttamaan ostamansa tuotteet takaisin kauppaan.
Maistuisiko työskentely ruoka- ja juomapalkalla? Haluaisitko palkkaa shoppailusta? Mystery shopperille eli palvelulaaduntarkkailijalle tämä on arkipäivää.

Palvelujen laatua tarkkailevan yrityksen, Palvelu Plussan, rekisterissä on 5 500 kulukorvauksilla ravintolailtaa viettävää mystery shoppaajaa ympäri Suomen.Heidät värvätään netissä, lehti-ilmoituksilla ja puskaradion avulla. Kuulostaa mainiolta puuhalta! Sitten huonot uutiset: firman laskuun ei kuitenkaan pääse bilettämään koko yötä. Tavallisimmin kuittia vastaan kustannetaan yksi mieluinen ruoka ja juoma, ja sama kaverille.

"Palkkana siitä, että haamuasiakas raportoi saamastaan palvelusta. Loppuilta menee testaajan omaan piikkiin", muistuttaa Palvelu Plussan toimitusjohtaja Jukka Rastas.

Palvelu Plussan asiakkaina on ravintolaketjuja, jotka haluavat taata tismalleen samanlaisen käynnin paikkakunnasta ja toimipisteestä riippumatta. Lisäksi testiasiakkaina on paikkoja, jotka vaativat tarkkaa laatua, kuten Grand Casino Helsinki.

TNS-gallupin haamushoppaajat taas työskentelevät keikkaluontoisesti tuntipalkalla ja kilometrikorvauksella. He asioivat ennalta määrätyissä palvelupaikoissa: ravintoloissa, liikkeissä ja pankeissa tarkkaillen palvelua sekä itse myymälää, tiskiltä takaseinään. Tulokset kirjataan tarkasti tutkijoiden ja liikkeen esimiesten pohdittavaksi. Niiden pohjalta kehitetään palvelua, viihtyvyyttä sekä koulutusta henkilökunnalle.

Kaupoissa kiertelevät haamuasiakkaat yrittävät käyttäytyä kuin ihan tavalliset asiakkaat. He tarkkailevat, etteivät myyjät kihise keskenään ja tsekkaavat yleisen fiiliksen. He myös kuulostelevat, että palvelun päätteeksi huikataan pirteästi hyvät päivänjatkot.

Himoshoppaajan unelmaduuni haamuasiointi ei kuitenkaan ole. Ostetut tuotteet kun palautetaan kauppaan tutkimuksen päätyttyä.

Usein myös henkilökunta on tietoinen mystery shoppaajan mahdollisesta vierailusta. Homman juju on siinä, ettei henkilökunta osaa arvata, kuka on testaaja.

"Testaajat ovat eri-ikäisiä perussuomalaisia, parikymppisistä eläke-ikäisiin", Rastas kertoo.

Ja koskaan ei tiedä, milloin liikkeen ovesta hiipii sisään haamuasiakas.

www.palveluplus.fi

www.gallup.fi

2 kommenttia

tuulispää

12.5.2006 19:13

aargh tulisipa meillekin! Haukkuisin firman, pomot, palkat ja näyttäisin miten huono työmoraali meillä on 5minuutissa!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

pimpsu

13.5.2006 18:35

kyllä.. ja jos itse pääsis tollaseks haamu shoppaajaksi, niin kyllä kohtelisin myyjiä samalla tavalla miten asiakkaat kohtelevat meitä myyjiä HELVETTI SOIKOON!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi