Härkis ja Nyhtis saivat rinnalleen sirkoilla höystetyn kilpailijan Sirkkiksen

Jauhelihan tavoin käytettävää Sirkkistä saatavilla nyt Prismoista.

Tästä päivästä lähtien Härkis ja Nyhtis saavat kaupan hyllyillä seurakseen Sirkkiksen. Turkulaisen Entis Oy:n hyönteisperäistä jauhelihan korviketta voi ostaa nyt Prismoista.

Hyönteiskokki Topi Kairenius kirjoittaa blogissaan Sirkkiksestä seuraavasti:

“Kun sekaaneja höynäytetään ekologisempien ruokien pariin, yhden ominaisuuden täytyy jyrätä yli muiden – koostumuksen. Lähtökohtaisesti kasviperäiset ”lihankorvikkeet” ovat hyvin neutraaleja maultaan, jopa mauttomia. Maustamisella tämä puute korjataan näppärästi. Mukavaa suutuntua sen sijaan ei kotikonstein heti korjata, etenkin kun kyseessä on tuote, jonka tulee olla äärimmäisen helposti käytettävä. Sirkkiksen tekstuuri on saatu joustavaksi ja siitä löytyy purtavaa.”

Sirkkistä käytetään jauhelihan tapaan lämmittämällä ja maustamalla pannulla. 250 gramman paketti grillimaustettua Sirkkistä maksaa Prismassa 4,79 euroa. Se pitää sisällään vettä, rypsiöljyä, kaurajauhoa, ohratärkkelystä, herneproteiinia (11 %), soijaproteiini-isolaattia (11 %), jauhetta trooppisista kotisirkoista (4 %) sekä mausteita ja suolaa.

Sirkkojen päätyminen jauhelihan korvikkeeksi lisää hyönteisruoan käyttötarkoituksia aiemmista sovelluksista. Niihin ovat kuuluneet muun muassa sirkkaleipä, sirkkasmoothiet, suklaasirkat, sirkkapatukat, sirkkagranola ja paahdetut sirkat.

Vaimomatskuu-blogi tarjoaa herkullisen Sirkkis-reseptin perunanachojen kera ja Hyönteiskokki neuvoo täytettyjen Sirkkis-paprikoiden pariin.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi