Jussi Halla-aho

Vaarallinen vai väärinymmärretty?

Jussi Halla-aho on kolmen lapsen isä.
Jussi Halla-aho on kolmen lapsen isä.

Kuka pelkää valkoista miestä? Jussi Halla-aho kuumentaa tunteita sekä rasistien että puunhalaajien leirissä. Tutkintapyyntöjä sinkoilee ja poliisi käy läpi satoja sivuja blogitekstiä löytääkseen syyn tuomita Halla-aho kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. Istuuko edessäni uusnatsiliikkeen aivot vai harmiton muinaiskirkkoslaavin tutkijanörtti, jolla sattuu olemaan terävä kieli?

Täällä Maria Pettersson, Jussi Halla-ahon kellari.

Terve Jussi! Susta on erittäin epäkorrektia tykätä.

"Mun vihaaminen on tällä hetkellä poliittisesti erittäin korrektia. Uskon kuitenkin, että mua vihaavat lähinnä media ja ne ihmiset, jotka ovat saanet musta tiedotusvälineiden takia väärän kuvan. Saan jonkin verran tappouhkauksia. Maahanmuuttoasiat ovat sellaisia, jotka sammuttavat järjen ihmisten päästä. Kurjinta on, kun perhettä uhkaillaan tai kun saan tappouhkauksia sen perusteella, mitä lehdet ovat väittäneet mun sanovan."

Olet myös rakastettu. Vieraskirjassasi sulla on laaja, innokas seuraajajoukko.

"Mun mielestä on ikävää, että mua fanitetaan. Maahanmuuttoasian henkilöityminen on vastenmielistä, mä en ole halunnut tulla henkilönä esille. Saan valtavasti postia, toistasataa mailia päivässä. Suurin osa palautteesta on positiivista. Myönteistä palautetta tulee myös maahanmuuttajilta, he jopa ostavat kannatus-t-paitojani."

Omat blogikirjoituksesi ovat radikaaleja, mutta kieliasultaan salonkikelpoisia. Vieraskirjassasi puolestaan mellastavat paitsi järkevät keskustelijat, myös uusnatsit ja neekeriä hokevat urpot. Karkottaako maltillisia äänestäjiä se, että äänekkäin kannattajakuntasi koostuu rasistiääliöistä?

"Blogillani on 8000 lukijaa päivässä. Ääliöitä on lopulta aika vähän. Toki minuun assosioituvien ihmisten tyhmäily vaikuttaa myös minuun. Mutta mitä asialle voi tehdä? Internetiä ei voi sulkea."

Jos olisit musta feministinainen ja puhuisit maahanmuutosta samalla tavalla kuin nyt, olisit virkistävä ja rohkea islamin kritisoija ja Suomen Ayaan Hirsi Ali.

"Olennaista ei ole, mitä sanotaan, vaan kuka sanoo. Jos olisin musta feministi, kimppuuni olisi vaikeampi käydä alkeellisilla metodeilla kuten ’kritiikkisi johtuu siitä, että olet rasisti ja katkera mies ja homo.’ Toisaalta Ayaan Hirsi Ali on saanut Hollannissa turpaansa vähintään yhtä paljon kuin minä Suomessa."

Milloin sait poliittisen herätyksen?

"Menin 2000-luvun alussa mesoamaan Suomen Sisun keskustelupalstalle siitä, että he ovat tyhmiä rasisteja. Kävi ilmi, että heidän mielipiteensä olivat parempia kuin omani. Jos minä olin niin oikeassa rasismiväitteineni, miksi vastapuolen ei tarvitse kiroilla ja sillä on esittää todisteita? Keskustelin itseäni älykkäämpien kanssa, pyysin anteeksi käytöstäni ja aloin ajatella uudella tavalla maahanmuuttoasioista. Ennen Perussuomalaisia olen äänestänyt monia puolueita, esimerkiksi vihreiden Osmo Soininvaaraa."

Niin, ne vihreät.

"Vihervasemmisto on alkanut herätellä maahanmuuttopoliittista keskustelua ja Vihreä lanka onkin nykyään suosikkilukemistoani. Olen sanonut paljon ajattelematonta ja typerää, mutta kimppuuni käydään siksi, ettei vihreiden stalinistisiipi uskalla käydä oikeisiin asioihin käsiksi. Vihreissä on myös fiksua porukkaa, mutta monien selkäydinrefleksi on hokea, että maahanmuutto on rikkaus ja voimavara ja päläpälä. En nyt mainitse kuka hokee, koska olen oppinut, että vihreitä naispoliitikkoja on epäviisasta mainita nimeltä."

Olihan se inhottavasti sanottu Rosa Meriläisestä.

"Kadun joitakin sanomisiani. On typerää mennä sanomaan mitään rumaa yksittäisistä ihmisistä, ainakaan nimeltä. Teksti, jossa hän esiintyi, oli olemassa puoli vuorokautta ennen kuin poistin sen. Sivuillani päivystetään 24/7/365 ja sieltä otetaan kaikki talteen. Olisin voinut jopa pyytää jopa anteeksi, mutta asiasta nousseen kohun myötä peräytyminen muuttui mahdottomaksi, koska se tulkitaan antautumiseksi laajemmassa mielessä."

Oletko sä siis änkyrä?

"Mulla on sellainen luonne, että prässäys sementoi mut poterooni. Bloginkin perustin piruuttani. Olin töissä yliopistolla, kun yksi molopää toimittaja keksi ottaa yhteyttä mun esimieheen ja tiedustella, miten yliopistossa työskentelevällä henkilöllä voi olla sellaisia mielipiteitä. Ajattelin, että siellä oli joku yksittäinen tärähtänyt toimittaja ja pidin itsestään selvänä, että professori, esimieheni, on puolellani, mutta hän ottikin tämän yhteydenoton vakavasti. Provosoidun kirjoittamaan lisää ja radikaalimpaan sävyyn. Yliopiston vihervasemmistolaisessa kuplassa, jossa Kokoomus on äärioikeistoa, se ei käynyt päinsä. Oli inhottavaa, että ihmiset, jotka olin tuntenut vuosikausia, lakkasivat tervehtimästä. Mut demonisoitiin mielipiteideni takia."

Kerro niistä mielipiteistä. Miksi sua pidetään natsina?

"Natsiksi syyttäminen on selkäydinrefleksi ihmisiltä, jotka suhtautuvat kritiikittömästi ja ideologisesti maahanmuuttoon.

He haluavat Suomeen maahanmuuttajia, koska kaipaavat lisää väriä, eksotiikkaa ja kaukaisia kulttuureja suomalaiseen katukuvaan. En vastusta työperäistä maahanmuuttoa. Valitettavasti lisäväriä saadaan humanitaarisesta maahanmuutosta, jolla on Suomelle raskaat yhteiskunnalliset seuraukset."

Humanitaarista maahanmuuttoa kannattavat haluavat siis ensisijaisesti lisää erivärisiä ihmisiä Suomeen? Voisiko kyseessä olla se, että yksi pohjoismaisen kulttuurin mahtavimpia asioita on se, että heikompia ja huonossa asemassa olevia pitää puolustaa?

"Niin pitääkin. Humanitaarinen maahanmuutto on kuitenkin tehoton tapa vähentää maailman kärsimystä. Suomi käyttää vuodessa 100 miljoonaa euroa siihen, että kuljetamme parituhatta onnellisinta tänne pohjolaan, jossa yksilön ekologinen jalanjälki on paljon suurempi, ruokkiminen ja asuttaminen kalliimpaa kuin lähtömaassa. Kyse ei silloin ole maailman hädän vähentämisestä, vaan oman omantuntomme rauhoittamisesta. Rahat pitäisi sijoittaa pakolaisleirien olojen parantamiseen."

Jos annamme rahaa kohdemaahan, emme voi edistää sellaisten tapojen, joita länsimainen arvomaailmamme ei voi hyväksyä, kitkemistä. Tyttöjen silpominen jatkuu.

"Onko suomalaisilla ylipäätään velvollisuus ratkaista ongelmia, joita eivät ole olleet aiheuttamassa? Valtion ei tulisi automaattisesti antaa kehitysapua. Ihmiset voisivat halutessaan maksaa ylimääräistä veroa, joka käytetään kehitysapuun."

Suomen ja suomalaisten toiminta ulkomailla tukee maailman kurjuutta. Ostamme elintarvikkeita kolmansista maista, vaikka työntekijöiden olojen tiedetään olevan surkeat. Yritykset käyttävät alihankkijoita, joiden tehtaissa maksetaan naurettavaa palkkaa, työolosuhteet ovat kurjat tai niissä käytetään lapsityövoimaa. Tulisiko Suomen kiinnittää enemmän huomiota siihen, kuinka toimimme ulkomailla?

"Jos suomalaiset eivät osta ulkomaisen riistoteollisuuden tuotteita, ulkomainen riistoteollisuus pistää työntekijänsä pihalle. Täällä on helppo jeesustella sillä, että pikkulapset tekevät lenkkareita Intiassa, mutta jos me emme osteta niitä lenkkareita, mitä ne pikkulapset sitten tekee? Heillä ei sen jälkeen ole yhtään mitään."

Kuka on tervetullut Suomeen?

"Kuka tahansa saa tulla tänne töihin, mutta toistaiseksi kolmansista maista tullaan tänne töihin vain harvoin. Emme voi todistaa, että kolmansien maiden muslimialueilta saapuvat ovat valmiita kunnioittamaan länsimaisia arvoja. Rajalla voi sanoa, että jees, demokrasi veri guud, mutta ei se merkitse mitään. Osittain integraatio-ongelmat pohjaavat siihen, miten ihmiset otetaan täällä vastaan. Valitettavan usein aika huonosti."

Mielestäsi pakolaiset, jotka väittävät tulleensa kidutetuiksi, eivät välttämättä puhu totta. Ihmisellä, joka pakenee henkensä edestä, on harvoin mukanaan arkistointimappi, johon on yksiselitteisesti, yksityiskohtaisesti ja puolueettomasti dokumentoitu häneen kohdistunut kidutus. Miten todistetaan, että on aidosti apua tarvitseva?

"En tiedä, miten se voidaan todistaa. En oletusarvoisesti kiistä kaikkia kidutuskokemuksia, mutta maahanmuuttajan sana ei voi olla ainoa todiste kidutuksesta. Suomi on sitoutunut tarjoamaan turvaa ihmisille, joita vainotaan poliittisista tai uskonnollisista syistä. Geneven sopimuksen mukaan esimerkiksi nälänhätää tai sotaa pakoon lähteviä ei katsota pakolaisiksi. Maailma on täynnä kurjuutta, muutama liberaalisen maahanmuuttopolitiikan maa Euroopassa ei pysty ottamaan vastaan kaikkia nälänhädästä kärsiviä. Voimme tuhota sillä Euroopan, mutta emme merkittävästi vähentää maailman kärsimystä."

Onko Suomi tuhoutumassa?

"Jossain vaiheessa Suomessa väistämättä posahtaa pommi. Kolmannen maailman islamilaisista maista saapuvat maahanmuuttajat radikalisoituvat, takertuvat islamin taantumuksellisimpiin muotoihin ja pyrkivät eristäytymään kaikkialla maailmassa.

Ihmiset, jotka kotimaissaan olivat maltillisia, alkavat yhtäkkiä pukea Suomessa naisiaan säkkeihin. Netistä löytyy pätkiä ja videokuvaa Somaliasta ajalta ennen sisällissotaa. Ei siellä kukaan mitään huntuja pitänyt.

Tuudittaudumme ajatukseen, että maahanmuuttajat pysyvät aina vaarattomana, pienenä vähemmistönä. Ennen pitkää täällä ajaudutaan veriseen konfliktiin."

Mikä innostaisi Suomen muslimit, jotka toistaiseksi ovat olleet kaikkea muuta kuin radikaaleja, veriseen konfliktiin valtaväestön kanssa?

"Emme tiedä, mitä Suomen moskeijoissa saarnataan. Ei ole yritetty selvittää, millaisia asioita suomalaisissa muslimiyhteisöissä hyväksytään ja mihin rohkaistaan.

Se, mitä islamin korkeat oppineet ja vaikutusvaltaiset imaamit kertovat kuulijakunnalleen, vaikuttaa ihmisiin. Englannin, Ruotsin ja Saksan moskeijoissa imaamit saarnaavat pyhää sotaa ja toteavat muun muassa, että naiset provosoivat raiskaukseen ulkonäöllään ja pukeutumisellaan."

Olet akateeminen perussuomalainen ja maahanmuuttokriittinen humanistinen tohtori. Oletko outolintu?

"Mulla ei ole mitään putkimiehiä eikä tohtoreita vastaan. Haluan kuulua molempiin porukoihin, mutta ongelmia syntyy molemmissa leireissä. Toisille olen kermaperse. Toiset eivät voi ymmärtää että ihminen on voinut käydä lukion ja silti suhtautua varauksellisesti maahanmuuttoon."

Lukio meinasi jäädä sultakin käymättä. Opiskelu ei nuorta Jussia kiinnostanut?

"Opiskeluinto lopahti yläasteen toisella puoliskolla. Tuli huonoa seuraa ja syöksykierre, arvosanat putosivat. Tajusin, etten ole amisihminen, lukioon oli päästävä. Kymppiluokalla sain hommasta uudelleen kiinni. En ole ikinä ollut tyyppi, joka vetelee kymppejä kaikista aineista. Kirjoitin ällät englannista ja äidinkielestä, ceet ruotsista ja reaalista."

Ensi vuonna istut kaupunginvaltuustossa ja asetut ehdolle seuraavissa eduskuntavaaleissa. Seuraa pikakysely muista kuin maahanmuuttoon liittyvistä poliittisista kysymyksistä.

Oikeisto vai vasemmisto?

"Jaottelu on Suomessa aikansa elänyt. Jos täytyy valita, olen oikealla."

Homojen oikeudet?

"Homojen oikeuksista, samoin kuin maahanmuuttoasioista, ei voi keskustella leimaantumatta suvaitsemattomaksi. Parisuhde on yksityisasia, mutta adoptioasiassa äänestäisin vastaan. Ei pidä laillistaa tilannetta, jossa lapsella ei ole toista vanhempaa ja toista taas kaksi kappaletta."

Työttömyys?

"Pitäisi alentaa työllistämisen kynnystä. Silloin työsuhdeturva ei välttämättä olisi niin hyvä kuin nykyään. Esimerkiksi USA:ssa työntekijästä pääsee nopeasti eroon, mutta se tarkoittaa sitä, että työnantaja uskaltaa palkata työvoimaa."

Maanpuolustus?

"Kävin sivarin poliittisena protestina. Syy on niin typerä, etten mielelläni puhu siitä. Suomen puolustusvoimien tulevaisuutta pohdittaessa ei voi luottaa siihen, että hyvät ajat jatkuvat loputtomasti. Nykyinen järjestelmä on säilytettävä pääpiirteissään."

Ruoan alv:n alentaminen?

"Nyt multa on varmaan jäänyt lehti lukematta... En osaa kommentoida."

Liitetiedosto

Vaimo Hilla Halla-aho
“Jussi kosi Lahnuksen Shellillä sanoilla ‘Tuleeko Hilla Jussille vaimoksi?’ Tapasimme yliopistolla. Pian sain sähköpostilla kutsun Gladiaattori-elokuvaan. Jussi lähetti minulle romanttisia latinankielisiä tekstiviestejä. Hänen poliittiset näkemyksensä kävivät pian selville. Alussa niissä oli nielemistä, mutta totuin ja lopulta omatkin mielipiteeni muuttuivat. Yksikään ihmissuhde ei ole katkennut siksi, että olen Jussin kanssa naimisissa.”

Jussin paras ystävä
“Ystävystyimme yliopistossa. Vaikka Jussi aloitti opinnot vuotta minua myöhemmin, hän ehti toimia opettajanani. Jussi oli yliopistossa hullu tiedemies, älykäs ja tieteelle omistautunut, tiesi uskomattoman paljon asioita ja uppoutui intohimoisesti opiskeluun. Jussin saattoi löytää kirjastosta lähes mihin kellonaikaan tahansa lukemasta ja kirjoittamasta loputtomia paperipinoja. Jussi osasi myös bilettää, joskaan homma ei lähtenyt lapasesta.

Nykyään tapaamme muutaman kerran vuodessa. Käymme kahvilla, kaljalla ja Suomen Sisun keskiviikkokerhoissa Annankadun William K:ssa. Keskustelemme maahanmuuttoasioista, kielitieteestä ja Jussin lapsista.

Jussi on lojaali, uskollinen ja luotettava ystävä, joka venyy läheistensä vuoksi vaikka mihin. Opiskeluaikaan hän valvoi kanssani yökaudet ja auttoi venäjän käännösharjoituksissa, vaikka olisi kipeästi tarvinnut unta. Toisaalta hän oli jo yliopistossa äkkiväärä änkyrä, joka hankki yhden lauseen töksäytyksellä viisi vihamiestä.

Olen iloinen, että Jussi nimesi minut parhaaksi ystäväkseen. En voi esiintyä nimelläni, sillä työpiireissäni Jussi on valtakunnanperkele. Jos joku kysyy, kerron kyllä tuntevani Jussin, mutta jos kävisi ilmi, että minulla on tällaisia bestiksiä, saisin etsiä muita hommia.”

Tuleva työtoveri kaupunginvaltuustossa Johanna Sumuvuori
“En ole tavannut Jussi Halla-ahoa, vaan mielikuvani hänestä on muodostunut nettikirjoittelun ja lehtijuttujen perusteella. Mielikuva ei ole positiivinen, mutta kohtaan hänet avoimin mielin ja odotan rakentavaa yhteistyötä. Olen kuullut hänen kommentoivan vain maahanmuuttoasioita, joissa mielipiteemme eroavat jyrkästi. Toivottavasti hänellä on muutakin sanottavaa.”

Slaavilaisen filologian professori, entinen esimies Jouko Lindstedt
“Halla-aho toimi Slavistiikan ja baltologian laitoksella tutkijana ja tuntiopettajana. Saimme hänen kirjoitustensa takia runsaasti yhteydenottoja sekä laitoksen sisältä että ulkopuolisilta. Hänen poliittisten kantojensa vuoksi välimme kiristyivät. Minut oli määrätty hänen väitöstilaisuutensa kustokseksi. Pyysin ensin, ettei minua kutsuttaisi karonkkaan, ja luovuin lopulta kokonaan kustoksen toimesta. En huomannut, että henkilökunta olisi käyttäytynyt häntä kohtaan epäasiallisesti.

Halla-ahon ammattitaitoa ei ole kyseenalaistettu. Väitöskirja sai hyvän arvosanan ja muinaiskirkkoslaavin opiskelijat olivat tyytyväisiä opetukseen.”

“En pidä halla-aholaisten kampanjoinnista maahanmuuttajia vastaan raiskauksilla pelottelemalla.”
“(--) enkä pidä aiheellisena myöskään sitä, jos Vihreät naiset tekevät rikosilmoituksen hänen kirjoituksestaan.”

Osmo Soininvaaran blogi 17. ja 15.11.08

Vuoden 2008 pakolaiskiintiö 750 henkilöä.

Pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden vastaanottotoiminnan kulut 60 739 000 euroa.
Valtion talousarvio 2008

http://www.halla-aho.com/scripta

Lisää Jussin ajatuksia hänen City.fi:n blogissaan.

Seuraava

130 kommenttia

kotkanpesä

29.1.2009 10:35

Nähtävästi meidän joukoissamme on myös neuroottisia sensuroijia. Miksi emme voi olla ylpeästi rasisteja?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Teemu R.

29.1.2009 14:13

Lopetahan jo se väsynyt trollailu. :D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kotkanpesä

29.1.2009 15:32

Lopeta sinä se omien selkäänpuukottaminen, oletkohan itse joku vasemmistonuori, joka yrittää rovosoida??!! Minulla on yhtäläinen oikeus sanoa mielipiteeni mamuista yms. En varmaan työttömänä duunarina sovi PS:n hienostelevaan imagokamppanjaan vaan kaikkien on noudatettava orjallisesti hyshyslinjaa!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hiihaaahoo

8.4.2009 02:45

Täytyy myöntää, että aluksi minun kuvani jussista oli kellarissa asustava rasisti perkele, mutta sitten tutuistuin( kahdesti ensimmäinen tutustuminen oli "SINÄ OLET VÄÄRÄSSÄ OLET RASISTI" lasien kanssa lukemista) kaverin mielipiteisiin ja ennen kaikkea tarkistelin faktoja ja tein hiukan omaakin ajatustyötä on pakko tunnustaa, että halla aho on tehnyt suomelle palveluksen avaamalla keskustelun tästä aiheesta.

p.s niin ja olen vasemmistonuori joten jättäkääpäs meidän käyttö vertauksissa poes jookosta?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jussuf Allah-Oha

29.5.2009 18:20

Halla-Aho suhtautuu maahanmuuttoon kriittisesti ja väittää, että ei ole rasisti. Mutta mistä johtuu, että kritiikin kohteena on vain Afrikkalaiset ja Islamilaiset? Kuitenkin suurin osa MAAHANMUUTTAJISTA on Venäläisiä ja Virolaisia?HÄnen saitillaan listataan "Mamujen" ja "Mokujen" tekemiä rikoksia, mutta suurin MAMU-ryhmä Venäläiset ja Virolaiset ( jotka tekevät myös rikoksia) ovat kritiikin ulkopuolella? Mistä moinen valitseva kriittisyys?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tosiasioita

17.6.2009 13:00

Jussufille: Mainitsemasi ryhmät ovat useimmiten turvapaikanhakijoita. Virolaiset ja venäläiset ovat maahanmuuttajia, ei turvapaikanhakijoita. Kyse on siitä että toiselle ryhmälle kustannetaan KAIKKI ja käsittely maksaa Cityn kirjoituksessa mainitut 60 miljoonaa euroa.

Suomalaisilla on oikeus keskustella nimenomaan väärinkäytöksistä ja ongelmien kustannuksista ilman että leimataan rasistiksi.

Virolaisilla ja Venäläisillä ei ole myöskään vaatimuksia kulttuurin suhteen. Suomessahan jotkut islamilaiset vaatii, että pitää saada mennä naimisiin alaikäisen kanssa, kristillisiä perinteitä ei saisi olla suomalaisissa kouluissa ja uima-altaalla äiti ei saanut olla bikinit päällä.

Islamilaiset eivät halua integroitua. Minun puolestani kaikki ovat tervetulleita, kunhan kunnioittavat Suomen lakeja ja minun ei tarvitse maksaa heidän asumisestaan mitään.

Tervetuloa TÖIHIN kaikenväriset ja myös islamilaiset. Tottaka pakolaisia pitää ottaa, mutta systeemin hyväksikäyttäjiä en hyväksy.

Työnnä se rasistikortti ahteriisi. Olet itse suvaitsematon tai idiootti.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

bellaB

26.7.2009 19:29

Mielestäni Halla-Aho on oikeassa ja kaukonäköinen. Kristityt eivät tee enää lapsia ja muslimit taas tekevät. Heidän osuutensa Euroopassa lisääntyy prosentuaalisesti ilman maahanmuuttoakin.
Islam on ongelmallinen uskonto, koska siinä on väkivaltaan kehoittava lähetyskäsky. Islamista ei ole myöskään helppo erota, jos ei pidä sen ajatuksista, koska se on voimakkaan sosiaalisen kontrollin omaava uskonto.
Jos jaluamme säilyttää Euroopassa kulttuurimme, minusta muslimien lukumäärää tulee vähentää, moskeijoiden rakentamista ei tule tukea - ja väitän jopa, että musleja tulisi palauttaa kotimaihinsa.
Öljy loppuu arabimaista melko pian. Siitä tämä terrorismi johtuu: kehittymättömistä ja köyhistä yhteiskunnista, jossa ei rakenneta yhteiskuntaa koulutuksen avulla, joka toisi taloudellista etua maille. Paetaan islamiin kulttuurin ongelmia. Kuvittelevatko muslimit, että he voivat tulla sitten tänne rikkaaseen Eurooppaan mellastamaan, kun omista maista ei enää löydy ravintoa? Mielestäni olisi syytä miettiä 300-400-vuoden päähän tätä kehitystä, eikä vain 20-vuoden aikavälillä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

bellaB

26.7.2009 20:07

www.hs.fi/kuvat/iso_webkuva/1135233947201.jpeg

Nämä numerot kannattaa myös suhteuttaa ulkomaalaisten osuuteen koko väestöstä. Jos 5% väestöstä on ulkomaalaisia ja raiskauksista pääkaupungissa 50% on heidän osuutensa, niin onhan se valtava määrä.

www.guardian.co.uk/world/2003/apr/05/france.gender

Olen itsekin ollut Pariisissa au pairina ja pari kertaa vierailin tämmöisessä Pariisin kauhulähiössä, jossa 80% väestöstä on muslimeja. Yksi ystävällisen tuntuinen nuori poika, jonka kanssa vaihdoin pari sanaa junassa, kun lipuntarkastaja tuli, tarttui junasta poistuttuamme yhtäkkiä käsivarteeni ja lähti raahaamaan kohti pusikkoa. Onneksi hänellä oli iso painava urheilukassi ja sain väännettyä käteni irti ja juoksin karkuun. Läheltä liippasi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

peruspena

12.8.2009 10:20

Olen samaa mieltä Bella B:n kanssa. Muslimeita tulee vähentää ja paljon.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Lähiökundi

14.8.2009 00:51

Olen lueskellut Halla-ahon kirjoituksia mielenkiinnolla. Hän on selvästi terävöittänyt otettaan ja rimanalitukset ovat jääneet historiaan. En ole hänen fanittajansa, vaikkakin hänen mielipiteissään on paljon hyvääkin.
Prosenttiluvuilla jeesustelu saa näyttämään asian kuin asian juuri niin ongelmaiselta kuin haluaa. Jos paikkakunnalla 100.000 asukkaasta 10% on mutuja ja alueen raikauksista 50 % on ulkomaalaisten tekemiä niin sen informaatinen viesti on yhtä tyhjän kanssa. Sen sijaan kun kerrottaisiin, että alueen 100 raiskauksesta 50 kpl on mutujen tekemiä ja niistäkin osan tekee yksi ja sama veijari, vaikkapa niin laskettuna, että totaalisia raiskaajia olisi 30 kpl niin 30 hlöä 100 000 asukkaasta on aika vähän. Tämä on syy miksi moinen jeesustelu ei minuun uppoa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Afroarabialainen kulttuurianti

27.8.2009 02:02

"Jos paikkakunnalla 100.000 asukkaasta 10% on mutuja ja alueen raikauksista 50 % on ulkomaalaisten tekemiä niin sen informaatinen viesti on yhtä tyhjän kanssa. Sen sijaan kun kerrottaisiin, että alueen 100 raiskauksesta 50 kpl on mutujen tekemiä ja niistäkin osan tekee yksi ja sama veijari, vaikkapa niin laskettuna, että totaalisia raiskaajia olisi 30 kpl niin 30 hlöä 100 000 asukkaasta on aika vähän."
0 mutua = 0 mutujen tekemää raiskausta - esimerkkilukujesi perusteella siis 50 naista, joita ei raiskattaisi. Ne 30 pitää myös suhteuttaa mutujen määrään eikä paikkakunnan koko asukasmäärään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

starathustra

27.8.2009 19:52

Neekerit vaarantavat sananvapauden

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Buranasta

28.8.2009 00:32

Miten neekerit mielestäsi vaarantavat sananvapauden?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

snapshot

18.10.2009 11:42

Halla-Aho on Risto Rytiin verrattava uhri. Vielä saavat Halla-Ahon vankilaan laittaneet itse istua vankilassa ja Suomi saa Viipurin takaisin, kunhan saamme armeijan määrärahat nousuun. Ensi eduskuntavaaleissa PS pääpuolueeksi ja seuraavissa presidentin vaaleissa Soini presidentiksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jaana K347

14.12.2009 17:20

Pari hyvää linkkiä asian tiimoilta:
MTV3 45min kysyy miksi vakavista rikoksista tuomittuja ulkomaalaisia ei saada karkotettua maasta
http://www.youtube.com/watch?v=GwogfoXnbYY

YLE RadioPeilin ohjelma Saksan maahanmuuttajanuorukaisten syrjäytymisestä (ja sama kehitys on menosss Suomessakin)
http://www.youtube.com/watch?v=XNDvoa2ABNQ

YLE: Supon päällikkö: Maahanmuuttajien kotouttamisessa etsikkoaika
"TV1:n Ykkösaamussa haastatellun Salmen mukaan Suomella on vielä kolmesta viiteen vuotta kestävä etsikkoaika, jolloin maahanmuuttoon liittyvät asiat ovat hoidettavissa.
s maahanmuuttajien kotouttaminen epäonnistuu, Salmi pelkää, että se heijastuu ongelmina yleiseen järjestykseen ja turvallisuuteen.

- Silloin on huoli siitä, että tämä joukko syrjäytyisi. Osa maahamuuttajista saattaa syrjäytyä, kokea itsensä ahdistetuksi ja ahdistuneeksi, uhatuksi. Ja silloin se saattaa tietysti heijastua pahimmassa tapauksessa tietynlaisena yleisen järjestyksen ja turvallisuuden tai jopa vakavampanakin toimintana Suomen alueella, Salmi sanoi.
Tilanteen kärjistyminen voisi Salmen mukaan teoriassa johtaa myös siihen, että syrjääntyneet värväytyisivät kansainvälisen terrorismin palvelukseen"

Ja mitäpä kertoo Somaliliiton pj samssa haastattelussa

"Maahanmuuttjajärjestön käsitys on samankaltainen: toisen sukupolven radikalisoituminen ei ole vielä yltänyt Suomeen.

- Siitä on yksittäisiä tapauksia, mutta joukkona ja ryhmänä radikalisoitumista ei ole vielä tapahtunut, sanoo Somaliliiton puheenjohtaja Said Aden. "

Siis ei vielä...mutta on 100%:lla varmuudella tulossa Suomeenkin.

Suojelupoliisin (Supo) ylipäällikkö Ilkka Salmi ja Maahanmuuttoviraston ylijohtaja Jorma Vuorio kirjoittivat Helsingin Sanomien Sunnuntaidebatissa (7.6.2009) kotoutumisen epäonnistumisen luovan maaperää maahanmuuttajien radikalisoitumiselle ja terrorismille.

"On olemassa vahvoja viitteitä siitä, että eri muslimimaiden konflikteihin osallistuvia ryhmiä ja verkostoja tuetaan Suomesta käsin. Maahanmuuttajien radikalisoitumisriskiä lisää heidän uudessa kotimaassaan kokemansa juurettomuus. Sitä taas ruokkivat kotouttamisen ongelmat. Toisen sukupolven maahanmuuttajien on usein vaikea samaistua vanhempiensa kulttuuriin ja kotimaahan." kirjoittavat Salmi ja Vuorio. Supo kertoo viranomaisten seuraavan mahdollisia terrorismin tukiverkostoja.

Helsingin Sanomat uutisoi (13.3.2009) Suojelupoliisin käyttävän entistä enemmän resursseja terrorismin torjuntaan. Eniten Supoa kiinnostaa ääri-islamilainen terrorismi. Vuonna 2008 Supo käytti terrorismin torjuntaan 31 prosenttia budjetistaan ja vuonna 2007 28 prosenttia. Supon resurssit ovat kasvaneet viime vuosina tasaisesti. Vuonna 2001 Supon budjetti oli hieman alle 11 miljoonaa euroa ja 2007 budjetti oli hieman alle 14 miljoonaan euroa. Tänä vuonna Supo käyttää rahaa 16 miljoonaa euroa. Myös henkilöstön määrä on lisääntynyt. Vuosikymmenen vaihteessa Supon palveluksessa työskenteli vajaat 190 ihmistä, nykyisin heitä on 220.

Kotoutumisen ja radikalisoitumisen ongelmia kolmansista maista tulevien turvapaikanhakijoiden osalta ei ole ratkaistu vielä missään Euroopan maassa, joten Salmen ja Vuorion pelko ei ole tuulesta temmattua. Salmen ja Vuorion mukaan kotouttamisen epäonnistumisen seurauksena voi olla rasismin lisääntyminen ja toisilleen vihamielisten ryhmittymien määrän kasvu Suomessa. Tämä on mielestäni huolestuttavaa ja ikävää, mutta hyvin loogista.

P.S Ihmettelen kuinka ateistiksi (+ vihervasemmisto) itseään kutsuvat ja järjestäytynyt ryhmittymä ovat vahvasti hyökänneet kaikkea kristinuskoon viittavaa vastaan niin koulujen kuin päiväkotien osalta, eivät tunnu häiriintyvän yhtään vastaavasti islamin uskontoon viittaviin merkkeihin kuten juuri pukeutumiseen ja minareetteihin?

Onko näiden ateistien (+ vihevasemmiston) kohteena vain kristinusko ja sen pienimmätkin merkit mutta islam saa olla kaiken arvostelun ja kritiinkin ulkopuolella?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

red puta

25.12.2009 18:56

Jussi Halla-Aho,oletko ehka tietoinen etta tama niinkutsuttu islamin uskonto on saanut psykolokisen sisaltonsa niinkutsutuilta juutalaisilta.Silla kaikkihan jotka ovat lukeneet vanhantestamentin lapi,tietavat etta tama verikosto ja muukin,kuten kaikki jotka eivat usko heidan jumalaansa ja nainollen totele heita,taytyy tuhota.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kummastellen

27.3.2010 19:29

Olen ollut jo 80-luvulta asti ihan sitä mieltä, että hyvin erilaisista kulttuureista ei pitäisi ihmisiä raijata toiselle puolelle maailmaa. Pakolaiset pitäisi sijoittaa naapurimaihin ja antaa tukea pakolaisleireihin. YK-sotilaat vartioimaan, että apu menee perille. Ei muslimit sopeudu länsimaihin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

JaguarLady37

22.4.2011 10:32

Jussi, sä olet rautaa ! Tee hyvää työtä eduskunnassa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

aina-ilonasi

22.4.2011 12:57

Jussi on ihan liekeissä "Neekeri pusu" naminamista kertoo Aina Ilona Pyllykirjassa http://www.pyllykirja.fi/2011/

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

eiralainen

23.4.2011 01:36

On tainnut kansa valinnut kansanedustajaksi ujon ihmisen, joka on vain tottunut kirjoittamaan pienessä huoneessaan nettikirjoituksia kun muu perhe on nukahtanut. Haluan nähdä kun tämä ihminen sanoo sanottavansa eduskunnassa tai kun kohtaa valtiovieraita ulkomailta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Vastuu

26.4.2011 11:11

Kuka sitten ottaa vastuun, jos islamilaiset alkavat riehua Suomessa?
Veikkaan, että jokainen näistä vihreiden mamuhalaajista pesee kätensä koko casesta, jos kadut täyttyvät väkivallasta.

Mielestäni henkilöiden, jotka ovat asian junailleet siihen pisteeseen pitäisi saada kunnon rangaistus. Linnaan joka iikka!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ingatar

27.4.2011 07:03

Jussi ja "neekeri pusu" tuhkimotarina Aina Ilonan kertomana Pyllykirjassa http://www.pyllykirja.fi/2011/

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Scorpio_82

27.4.2011 23:26

Paljon hyviä ajatuksia. Olen täysin samaa mieltä, että ihmiset jaksavat jeesustella kehitysmaiden oloista ynnämuusta, mutta kyllä kelpaa hyvin kun niitä lenkkareita saa halvalla, ja banaaneita ym. - Veikkaan että nousisi aika itku, kun ne peruslenkkarit tehtäisiinkin Savossa ja hinta pomppaisi 150e, ja banaanit maksais 40e/kg.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

KumiOmppu

4.10.2011 12:04

Oho, Suomessa on media joka suhtautuuu puolueettomasti ja neutraalisti Halla-Ahoon ja toimittaja joka kohtelee Halla-Ahoa henkilönä ja pitää mahdolliset ennakkoluulot ja mutut poissa asiasta.

Hienao City Lehti!! HS ja muut valtamediat saisivat ottaa oppia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MrHeat

16.6.2012 01:50

Kirjoituksen lopun "faktanurkasta" on unohtunut oleellisin, paljonko on tullut vuosittain turvapaikanhakijoita ja perheenyhdistämisiä. Pakolaiskiintiö on hyttysenpaska meressä mainitsemiini humanitäärisiin maahanmuuttajaryhmiin verrattaessa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Katainentuhoaa

16.6.2012 08:28

Korkein oikeus on väärässä. Kansan rivit muistavat tämän oikeusmurhan ikuisesti ja tulee vielä vallankumous. PerusS voittaa vaalit ja saamme sinivalkoisen värisuoran maamme johtoon. Jussi on poliittinen marttyyri.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

PPPPlokaaja

16.6.2012 09:43

heh, taas kovin samantyylisiä kommentteja kuin kaikissa persujutuissa, mahtaako joku ihan organisoida näitä kehuja :D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ei_mamutus

16.6.2012 19:08

Katainentuhoaa nimi merkki on sala juoni

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Lukekaa_se_blogikirjoitus

18.6.2012 03:10

"Korkein oikeus on väärässä."
Tai sen tuomarit on tavalla tai toisella painostettu älyttömään päätökseensä. On vaikea uskoa, että korkeakoulutetuilla ihmisillä (tuomarit) tosiaan olisi niin vajavainen luetunymmärtäminen.

Halla-aho totesi maksavansa sakot. (Ja on jo alemman oikeusasteen päätöksen jälkeen suurimmaksi osaksi maksanutkin. Nyt summa nousi siitä 70 euroa.) Hän on myös muuttanut blogikirjoituksensa päätöksen mukaiseksi. http://www.halla-aho.com/scripta/muutama_taky_illmanin_mikalle.html

Islam opettaa, että profeetta Muhammad nussi viisikymppisenä 9-vuotiasta ja että Muhammadin elämä on kaikkine yksityiskohtineen esikuva kaikille muslimeille. Nämä ovat faktoja. Niiden julkinen toteaminen ei voi eikä saa olla rikollista. Jos se on rikollista, sensuurin pitäisi iskeä myös Koraaniin ja haditheihin, joissa ne samat asiat kerrotaan.

Valtakunnansyyttäjä ei edes ottanut käsittelyyn Kaleva-lehden väitelausetta erään Suomen kansanryhmän väitetyistä kulttuurisista ja geneettisistä erityispiirteistä, vaikka "kiihottaminen kansanryhmää vastaan" on yleisen syytteen alainen rikos. Vastaava väitelause toisesta kansanryhmästä johti syytteen nostamiseen. Laki ei tunne eroa sille, onko kyseessä vähemmistökansanryhmä (kuten esim. miehet...). Jos asiasta syytetään yhtä henkilöä, pitää siitä syyttää kaikkia muitakin samoin tehneitä.

"Kansan rivit muistavat tämän oikeusmurhan ikuisesti ja tulee vielä vallankumous. PerusS voittaa vaalit"
Ei tarvita vallankumousta, vaan vaaleihin asti kestävä muisti. Halla-ahoa eduskuntavaaleissa äänestäneet olivat kyllä lukeneet alkuperäisen blogikirjoituksen (vuodelta 2008) ja seuranneet asian oikeuskäsittelyä. Äänestyskäyttäytymisestä päätellen he ymmärsivät hyvin, että kyseessä on nimenomaan kokeilu koskien sananvapautta ja poliittista kulttuuria Suomessa.

"ja saamme sinivalkoisen värisuoran maamme johtoon."
Muunvärisiä suoriahan siellä on jo nähtykin. Ja niiden aikaansaannoksia koettu.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi