Kunnes toisin todistetaan

Syytöksiä kopiokoneesta

Insestisyytöksiä esitetään paljon, vaan todisteita ei. Miksi insestisyytökset kolminkertaistuivat vuosikymmenessä? Onko kyseessä epidemia vai moraalinen paniikki? Vallankäyttöä vai vainoharhaisuutta? Ja miten taataan sekä lapsen että vanhemman oikeusturva?

Vuonna 1999 espoolainen Ari ja hänen vaimonsa erosivat. Lapset jäivät äidille. Isä sai olla lasten kanssa sovittujen tapaamisaikojen mukaisesti. Pian tämän jälkeen asioissa tapahtui yllättävä käänne. Ari tilittää:

“Mulle tuli sosiaaliviranomaiselta puhelu, että nyt mä vien sulta tapaamiset, mä vien lapset, sulle ei jää mitään.”

Asia alkoi syytöksellä oman lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, insestistä. Äiti oli veistellyt syytteet turvakodin johtajan tuella. Tuomiota Arille ei tullut, mutta lapset pidettiin hänestä etäällä. Kolmeen kuukauteen lapset eivät saaneet tavata isäänsä ilman valvontaa ja myöhemmin vain kaksi tuntia joka toinen viikko.

Kun insestisyytteet eivät enää purreet, isä leimattiin väkivaltaiseksi. Myös Arin nuorimman lapsen äiti otti osaa huoltajuuskamppailuun ja syytti miestä väkisinmakaamisesta. Nainen sai tämän johdosta vuonna 2005 tuomion kunnianloukkauksesta.

Isä yritettiin sysätä syytteillä ulos lasten elämästä. Tämä myös tehosi hetken aikaa. Yli kahteen kuukauteen Ari ei saanut tavata lapsiaan ilman valvontaa ja sen jälkeen vain kaksi tuntia joka toinen viikko. Vuotta myöhemmin lastenpsykiatri antoi lausunnon, jonka mukaan isä olisi lapsille parempi huoltaja kuin näiden äiti. Nyt isä on lasten osa-aikainen huoltaja.

1990-luvun alkupuolella Suomen poliisille tehtiin vuosittain noin 300 tutkintapyyntöä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Vuonna 2006 luku oli yli kolminkertainen. Viime vuosina tapauksista noin neljännes on luettu syyksi. Kaikista poliisin tietoon tulevista lapsen hyväksikäytöistä viidenneksessä on kyse isän ja lapsen välisestä insestistä. Sosiaaliviranomaisten mukaan näin on jopa joka toisessa tapauksessa.

Tapausten klassikko: Niko

Arin kokemukset eivät ole millään tapaa poikkeuksellisia. Etenkin avioerotilanteissa on huolestuttavan yleistä lyödä insestikortti pöytään. Isän oikeudet ovat yleensä siinä vaiheessa vähäiset, eikä lapsiakaan kuunnella. Sosiaalitoimi reagoi syytökseen välittömästi ja isä eristetään perheestä.

Aina ei paina edes äidin sana, vaan ainoastaan sosiaalityöntekijän ja lastenpsykiatrin. Näissä tilanteissa lapsi otetaan huostaan ja eristetään molemmista vanhemmista. Tämä saattaa olla äkillinen ja yllättävä toimenpide.

Tapaus Niko on klassikkoesimerkki. Vuonna 1990 Niko leikki päiväkodissa sopimattomia pyllyleikkejä muiden lasten kanssa. Sillä seurauksella, että hänet otettiin huostaan, eikä hän saanut kolmeen vuoteen olla vanhempiensa kanssa ilman ulkopuolista valvontaa. Kolmen ja puolen vuoden lastenkotitaipaleen jälkeen lääninoikeus palautti pojan kotiin.

“Miks just mä oon se poika?” Nikon sanotaan tiukanneen äidiltään myöhemmin.

Syyttäjät ajavat insestisyytteitä läpi henkilökohtaisella palolla, joten puolustuksella on aina tiukka tehtävä edessään. Jos syytetty haluaa pitää huolta oikeusturvastaan, tulee hänen hankkia kunnon lakimies.

Vuonna 2003 erästä pariskuntaa syytettiin tyttärensä hyväksikäytöstä. Tutkinnan aikana se osa todistusaineistosta, joka ei puoltanut syytteitä, hävisi jonnekin. Sperma-analyysiin lähetetyistä vaatteista ei kuulunut mitään. Takavarikoituja valokuva-albumeita, kotivideoita ja tietokonetta ei mainittu raportissa. Vanhemmilla oli onneksi varaa hankkia hyvä lakimies, joka osoitti syytteen farssiksi. Tytär palautettiin vanhemmilleen. Syytteistä vapautettu isä hämmästelee:

“Ei tavallisen duunarin palkalla voi selvitä tuollaisesta prosessista. Kyllä siihen talous kaatuu. Kunnalla on isommat resurssit.”

Tässä tapauksessa oli muutenkin onni matkassa. Nimittäin jos syyte ei mene läpi, tämä ei vielä tarkoita, että lapsi palautettaisiin kotiin. Esimerkiksi eräs pikkutyttö joutui vastoin tahtoaan kiertämään kahdeksan vuotta sijaiskodista toiseen, vaikka rikostuomioistuimet eivät koko tuona aikana löytäneet näyttöä insestistä.

Huostaanotosta voi valittaa hallinto-oikeuteen, mutta prosessi vie vuosia, eikä oikeudessa mielellään puututa lastensuojelun toimintaan. Kyseessä on niin arka aihe, että vastuu halutaan lykätä sosiaalityöntekijöille, vaikkei heillä ole oikeudellista eikä tieteellistä pätevyyttä arvioida tilannetta tasapuolisesti.

Tapaus Leena Muranen

Mielenterveyshoitajana toiminut Leena Muranen on esimerkillinen insestisyytösten tehtailija. Hänet on 2000-luvulla tuomittu kahdeksan kertaa oikeudessa, viimeksi 21.12.2007, kun Toijalan käräjäoikeus langetti hänelle kunnianloukkauksesta yhdeksän kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen.

Murasen tapana on ollut tukea äitejä viimeiseen saakka. Hän on vääristellyt lasten sanomisia ja kirjoittanut lausuntoja ihmisistä, joita ei ole koskaan edes tavannut. Yleisradion tuottaman MOT-ohjelman haastattelussa vuonna 2002 Muraselta tiedusteltiin, miksei hän kuuntele syyttämiään ihmisiä.

“Mä katson, että ensinnäkin aikapula tulee vastaan ja siks toisekseen yleensä seksuaalirikoksen tekijät ovat niin taitavia sanaseppiä... Että miksi mä heittäisin helmiä sioille, sanotaanko näin.”

Kaiken kukkuraksi Muranen on väittänyt, ettei yksikään hänelle esitetty insestiepäily ole koskaan ollut perätön. Tämä on yleinen periaate niiden ihmisten parissa, jotka laittavat paljon rikostutkintoja alulle.

Syytetylle ei anneta tilaisuutta puolustautua edes, jos oikeus kumoaa syytteet. Oikeuden päätös ei vaikuta yleensä mitenkään lapsen huostaanottoon tai tapaamisoikeuksien rajoittamiseen, ennen kuin hallinto-oikeus toisin määrää, jos määrää. Eivätkä syyttelijät koskaan edes tällaisen määräyksen jälkeen pyydä anteeksi.

Nisäkäs ei himoitse jälkeläistään

Sexpon tutkimuspäällikkö Anu Suomela on käynyt läpi pöytäkirjat ja todistusaineistot lukuisista oikeudenkäynneistä, joissa on selvitelty väitteitä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Hän on analysoinut tutkimusmenetelmien tieteellisyyttä ja myös oikeuskäsittelyjen tasapuolisuutta. Huonolta näyttää.

Vai miltä kuulostaa lastenpsykiatri, joka ensin keksi omasta päästään, että lapsi on tunnustanut hyväksikäytön ja sitten kieltäytyi kuuntelemasta lapsen vastalauseita. Kun lapsi tämän vuoksi suuttui, psykiatri katsoi vihastumisen syyksi sen, että hyväksikäyttö on niin vaikea aihe käsitellä.

Niko-tapauksessa lapsen piirrokset pyssyistä ja tikareista todistivat hyväksikäyttöä tapahtuneen. Toisessa tapauksessa lastenkotiin joutunut pikkupoika kosketteli ikävissään pippeliään ja isää alettiin heti epäillä insestistä. Mitä moninaisimmat seikat voidaan lukea oireiksi. Näin siitä huolimatta, että tutkimusten mukaan lapsen kokemaa hyväksikäyttöä ei voida päätellä oireista.

Suomalaisten psykologien ja psykiatrien käyttämät haastattelumenetelmät antavat vääristynyttä tietoa. Virallisia ohjeita noudatetaan vain harvoin. Kysymyksiä jankutetaan ja lasta johdatellaan antamaan myöntäviä vastauksia. Tietoa hyväksikäytöstä saatetaan kerätä esimerkiksi esittämällä nukkeleikin yhteydessä suggestiivisia kysymyksiä, kuten “mihin isi kosketti”.

Pätevät todisteet insestin tapahtumisesta ovat äärimmäisen harvinaisia. Tämä johtuu siitä, ettei insestiä paljoakaan harjoiteta.

“Jos kyseessä on pieni lapsi ja epäiltynä lapsen vanhempi, niin mitä todennäköisimmin rikosta ei ole tapahtunut”, Suomela tiivistää.

Muiden nisäkkäiden tavoin tavallista ihmistä inhottaa seksi omien jälkeläisten kanssa – tai pienten lasten kanssa ylipäätään. Tästä trendistä poikkeaminen on äärimmäisen harvinaista. Miten on mahdollista, että syytteitä sitten esitetään niin paljon?

“Kai syy on jatkuva julkisuus. Seksuaalinen hyväksikäyttö on ollut yhdysvaltalaisissa filmeissä kestoselitys ihmisten ongelmille”, Suomela pohtii.

Kuka lasta suojelee?

Ruotsalainen oikeuspsykologi Lena Hellblom Sjögren on tehnyt Niko-tapauksesta perusteellisen analyysin. Hänen mukaansa viranomaisten toimet vaaransivat lapsen terveen kehityksen. Tutkimusten perusteella vaikuttaa, että näin on tapahtunut monissa vastaavissa tapauksissa.

Perusteettomien insestisyytösten ruokkima noitavaino satuttaa kaikkein eniten lapsia. Siis juuri heitä, joita lastensuojelun, sosiaalitoimen ja lastenpsykiatrian olisi tarkoitus suojella.

Myöskään silloin, kun hyväksikäyttöä on oikeasti tapahtunut, ei aikuisten hysteerinen käyttäytyminen tee lapselle hyvää. Asiantuntijavoimin lapselle opetetaan uhrin rooli. Joidenkin tutkimusten mukaan tämä voi olla jopa vahingollisempaa lapsen henkiselle hyvinvoinnille kuin seksuaalinen hyväksikäyttö.

“Ei me käydä huutelemaan minkään onnettomuuden uhreille sillä tapaa”, Suomela opastaa.

“Ei selitetä, että voi kun sä oot nyt koko elämäsi ajaksi vammautunut ja tästä tulee sulle tosi vaikeeta. Vaan me ollaan apuna ja tukena ja rohkaistaan lasta.”

HUSissa on reagoitu huolestuttavaan kehitykseen ja perustettu erityinen lasten oikeuspsykiatrinen osaamiskeskus. Keskus helpottaa poliisin ja oikeuslaitoksen kuormaa, kun sairaalan puolelta ei tehdä niin paljon turhia tutkintapyyntöjä. Tämä myös parantaa kansalaisten oikeusturvaa. Muualla vastaavaa asiantuntemusta ei ole yhtä paljon. Etenkin Pirkanmaalla tämä näkyy suurena määränä tutkintapyyntöjä.

Ruotsissa pedofilia- ja insestikohun kärki taittui 1990-luvulla, jolloin perusteettomia tuomioita alettiin kumota. Yhdysvalloissa kehitys kääntyi jo aiemmin. Suomi tulee jälkijunassa. Korkein oikeus antoi viime joulukuussa ainutlaatuisen tuomion, jossa hovioikeuden langettama insestituomio syynättiin harvinaisen tarkasti läpi ja havaittiin perusteettomaksi. Vuosia kestäneen oikeuskäsittelyn päätteeksi isä vapautettiin syytteistä.

Oudoimmat todisteet insestin tapahtumisesta

  1. Lapsi puhuu rumia.
  2. Lapsi kastelee sänkynsä.
  3. Lapsi ei pidä valkokastikkeesta.
  4. Lapsi on huostaanoton jälkeen ahdistunut.
  5. Lapsen isä on shakinpelaaja.

Lähde: Anu Suomela: Psykologinen todistelu seksirikoksissa.

Edellinen

699 kommenttia

Geronica

29.2.2008 08:41

On erittäin järkyttävää huomata, kuinka lapsen tapaamisoikeuskiistoissa insestisyytteitä heitellään kuin harakoille. Siitä kärsii moni, eritoten perättömien syytösten kohde, mutta ehkä vielä enemmän täysin viaton lapsi. Täytyy muistaa, että insestisyytökset eivät ole ainoa lähivanhemman tapa yrittää erottaa lasta toisesta vanhemmastaan. Kaikenlainen mustamaalaaminen kukoistaa erilaisten syytösten ja leimaamisen nimessä. Aina kun mukana selvittelemässä on viranomainen, hänen tulisi kuunnella molempia osapuolia tasapuolisesti, eikä koskaan perustaa näkemystään vain toisen kertomaan. Valitettavan harvoin näin kuitenkaan on.

Jokainen lapsi, jonka lähivanhemman voidaan osoittaa perättömien väitteiden avulla yrittäneen erottaa/vieroittaa lasta toisesta vanhemmastaan, tulisi sijoittaa asumaan muualle, kuin tuon kieroutuneen vanhemman luo. Vanhempi, joka luo lapselle vääristyneitä mielikuvia ja käyttää häntä pelinappulana omassa pelissään, EI OLE KELVOLLINEN HUOLTAJA.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

29.2.2008 09:06

Suuret kiitokset Juha Matias Lehtoselle ja City-lehdelle!

Lainaan tähän itseäni toisaalta:

Rakas lapseni, minut haluttiin syrjäyttää elämästäsi v1999. Espoon kaupunki maksoi Espoon Naisten Apu ry:lle 500.000 mk jotta he tekisivät sinulle ja minulle ihmisoikeusrikoksen.

Olit tuolloin niin pieni, saatoit vain miettiä ikäisesi lapsen mielellä tapahtumia ympärilläsi. Et kyennyt ymmärtämään miksi et saanut nähdä ja elää isäsi kanssa kuin vain rajoitetusti, vaikka kuinka halusit minun olevan enemmän läsnä elämässäsi. Minä ymmärsin, mutta käteni oli sidottu väkevillä valheilla. Espoon lastensuojelu riisti lapsuudestasi vuoden, sinusta tehtiin kauppatavaraa Espoon Turvakoti ry:n taloudellisiin tarpeisiin.

Sirkka-Liisa Aaltio käytti sinua häikäilemättä hyväkseen mielenvikaisessa ja asennevammaisessa taistelussaan, hakiessaan hyvitystä omassa elämässään kokemilleen menetyksille ja epäonnistumisille.

Ari Savolainen Espoo

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

JOKU RAJA!

29.2.2008 09:23

Aiheeseen liittyvää historiatietoa vuosien varrelta. Lainauksia MOT ohjelmista,-lehtiartikkeleista,sekä Googlen kertomaa. OSA1.

MOT ohjelma TV1 "Epäilys ja rangaistus Matti Virtanen 4.3.2002. Ohjelma käsittelee lasten huoltajuus- ja tapaamiskiistoja. Niiden yhteydessä esitetään joskus insestisyytöksiä, jotka osoittautuvat myöhemmin aiheettomiksi. Siitä huolimatta syytöksillä voi olla epäilyn kohteelle onnetomat seuraukset: tapaamisia lasten kanssa rajoitetaan, tai ne katkaistan kokonaan. Lue. "käsikirjoitus luettavissa tästä" -"lähdeaineistoa". -"haastateltavat".
http://lotta.yle.fi/motweb.nsf/sivut/ohjelma?opendocument&pageid=ContentDFE85

Iltalehti 21.12.2007. Vankeustuomio perättömästä ilmiannosta.
Liittyy MOT ohjelmaan "Epäilys ja rangaistus".
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200712217014626_uu.shtml

Alibi lehti 3/2006. "Lupasi insestilausunnon 2000 eurolla".
"Uhrien auttajana esiintynyt Leena Muranen sanoo olevansa insestien uhrien auttaja. Kupla on kuitenkin puhkeamassa. Nyt on selvinnyt, että Muranen pakoili oikeutta, hänet vangittiin ja tuotiin poliisin mustallaa maijalla käräjille. Siellä hänet tuomittiin sakkorangaistukseen kunnianloukkauksesta ja petoksesta". (mikko niskasaari)

Googlen hauku " leena muranen ".
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=%22leena+muranen%22&btnG=Google-haku&meta=

Googlen hauku "ritva salunen".
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=%22ritva+salunen%22&btnG=Google-haku&meta=

Helena Molander. Lapsi aikuisten armoilla--
Miten suojata lasta joutumasta lapsiseksin uhriksi? Filosofinen aikakauslehti 4/96-Jukka Varto kirja arvostelu.
http://www.netn.fi/496/netn_496_kirja6.html

Googlen haku - helena molander -.
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=%22helena+molander%22&btnG=Google-haku&meta=

Googlen haku -pedofiili ja isestihysteria-.
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=pedofiili+ja+insestihysteria&btnG=Hae&meta=

Googlen haku "anu suomela" löytyy myös aihetta käsittelevää aineistoa.

http://www.google.fi/search?hl=fi&q=%22anu+suomela%22&btnG=Google-haku&meta=

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kiperä kysymys

29.2.2008 09:54

Mikä psykologinen taka-ajatus on vieroittaa lapsi oikeuksistaan molempiin vanhempiinsa?

Minkälaisen kuvan lapsi saa elämäneväikseen hänestä välittämisestään, jos toinen tai molemmat vanhemmat vieroitetaan lapsen elämästä pois insesti- tai väkivaltasyytöksin, joita ei ole todistettu muuta kuin mutu-tuntumalla? Missä on hienovaraisuus ja toisen kunnioittaminen?
Jos Suomessa on jo 18000 huostalasta, olisi systeemien pyörittäjien aika katsoa peiliin ja ympärilleen. Yhteiskunta on muuttunut tasa-arvoiseksi myös äitien ja isien juopotteluissa, väkivaltaisuuksissa ja huumeidenkäytössä ja siinä #kadotetussa vanhemmuudessa#.

Valtio eli veronmaksajat maksavat kymmeniä miljoonia euroja sijais- ja perhekodeille ym., että tulee ajatuksia suomalaisesta työllistävästä lapsikaupasta. Toivottavasti länsimainen valtiomme ei ole näin alas vajonnut virkamieskunnassaan. Toivoisi avoimempaa vanhempien tukemista noillakin verorahoilla.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

utri0707

29.2.2008 11:10

Hmm tämäkin keskutelu on tarpeen.

Sosiaali tädit ovat yleensä selvästi naisen puolella.

On tapauksia joissa lapsia on oltu ottamassa huostan äidiltä, päihde ongelmien vuoksi, kunnes isä on hakenut huoltajuutta, tämän jälkeen sosiaali tädeiltä löytyy uutta ymmärrystä äidin ongelmiin ja lapset jäävät äidille.

Tai tutkinta pöytä kirjassa lukee että mies uhkasi äitiä banaanilla, joka oikeuden käsittelyssä on yllättäen "eteisessä ollut esine" ;)

Miehen asema nyky-yhteiskunnassa on turvaton, kaikki riidat lapsista päättyvät äidin mielen mukaan, oli parempi huoltaja sitten kumpi vain.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Autolle Varaosia

20.11.2016 16:00

Erittäin hyvä ja laadukas artikkeli näinkin vaikeasta aiheesta. Kiitos paljon kirjoittajalle!

JOKU RAJA!

29.2.2008 11:23

Aiheeseen liittyvää historiatietoa OSA 2.

MOT. Lääkärit tuomareina 19.4.2004. Toim. Matti Virtanen.
"Lasten seksuaalisen hyväksikäytön tutkimusohjeita on uusittu viime vuosina. -Minkälaisiin ongelmiin vanhojen tutkimusmenetelmien käyttö voi johtaa?

Lue: Ohjelman käsikirjoitus luettavissa tästä. (Epäiltyjen ja asiantuntijoiden haastattelut ja tuomiot).

Lue: Lähdeaineistoa.

Lue: Haastateltavat.

Lue: Linkit & muu info.
"Jorvin sairaalassa käytetty traumaterapeuttisia menetelmiä lasten seksuaalisen hyväksikäytön tutkimuksissa". -Lue myös muut linkit & infossa olevat haastatellut.
http://194.252.88.3/motweb.nsf/sivut/ohjelma?opendocument&pageid=Content608DD

Näitä terapia menetelmiä käytettiin sekä "Epäilys ja rangaistus ohjelmassa", että "Lääkärit tuomareina" MOT ohjelmissa.

STM kuntatiedote 9/2003 Lapsen pahoinpitelyn ja seksuaalisen hyväksikäytön epäilyyn liittyvien selvitysten ohjeet ovat muuttuneet.

"Sosiaali- ja terveysministeriön asettama lasten pahoinpitelyn ja seksuaalisen hyväksikäytön selvitystä ohjaava työryhmä on saanut valmiiksi ohjeet, jotka muuttavat aikaisempia menettelytapoja sosiaali- ja terveystoimessa. Ajankohtaiseksi ohjeiden päivittämisen uudella vuosituhannella ovat tehneet rikostutkintalain ja esitutkintalain uusiminen, sekä karttuneet tiedot lasten pahoinpitelyjen ja seksuaalisen hyväksikäytön ilmenemisestä ja selvitysmenetelmistä. -Tutkimuksissa haastattelu tehdään strukturoidulla hastattelurungolla ja videoidaan, jolla voidaan varmistaa, ettei haastattelussa ole käytetty johdattelevia kysymyksiä."....
http://pre20031103.stm.fi/suomi/pao/ktiedote/2003/kt9_03.htm

Googlen haku - lapsen seksuaalisen hyväksikäytön tutkimukset muuttuneet". (Laajempia tutkimusohjeita- Käypä hoito.)
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=%22lapsen+seksuaalisen+hyv%C3%A4ksik%C3%A4yt%C3%B6n+tutkiminen%22&btnG=Hae&meta=

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

homo homina lupus

29.2.2008 11:29

"Aina kun mukana selvittelemässä on viranomainen, hänen tulisi kuunnella molempia osapuolia tasapuolisesti, eikä koskaan perustaa näkemystään vain toisen kertomaan. Valitettavan harvoin näin kuitenkaan on."

95% perättömien syytösten esittäjistä on naisia. 95% sosiaalialan työntekijöistä on naisia. Miehen oikeudet ovat heikoilla kantimilla.

Vielä yleisempää on syyttää miestä väkivallasta. Ystävälläni kävi näin, mutta hänellä oli onni saada puolelleen veljensä, joka on Suomen parhaimpia lakimiehiä ja joka käytti joka ikisen keinon ja todistajan valheiden täydelliseen kumoamiseen ja sai vielä ex-vaimolle tuomion kunnianloukkauksesta. Yhtään todistetta kuten esim. lääkärintodistuksia tms ex-vaimo ei esittänyt. Lopulta ex-vaimokin väitti käytännössä enää kaverini käyttäneen henkistä väkivaltaa, mutta väitti sitten kyllä tämän väkisinmaanneen hänet useasti.

Prosessi kesti yli 2 vuotta ja vaikka ex tuomittiin lopuksi maksamaan kaikki kulutkin, niin ulkopuolinen palkattu asianajaja olisi tuona aikana laskuttanut 50.000-100.000€ johon ei todellakaan olisi ollut varaa tilanteessa jossa ex vaimo sai asua yhteisessä kodissa ja syytön mies maksoi vuokrakaksiota tuon ajan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Lapsiaan kaipaava etäisä

29.2.2008 13:32

On tärkeää, että perättömiä syytöksiä huoltajuusriidoissa tuodaan esiin. Äidit saavat niillä lähtökohtaisesti yliotteen taistelussa lapsen kodista. On väärin, että perättömillä syytöksillä voi saada merkittävää hyötyä. Koulutettu fiksu nainen saattaa eroriidassa muuttua täysin järjettömäksi valehtelijaksi. Olen itse kokenut.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kirje valtakunnan kanslerille

29.2.2008 14:19

Kuinka järjestelmämme lapsen ihmisoikeuksiin ja perheoikeuteen, ihmisoikeussopimuksiin ja lakeihimme liittyen toimii:

Oikeuskanslerille tekemäni Kantelu suomalaisviranomaisten tavasta tehtailla lapseen kohdistuvia ihmisoikeusrikoksia:

http://www.lapsenoikeus.info/

Oikeuskanslerin viraston vastaus:

http://miessakit.forum.emedia.fi/viewtopic.php?t=26&start=1365

www.lapsenoikeus.info
antti heiskala

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hannes Ruokokoski

1.3.2008 12:47

Kiitos City lehdelle.

Olen ihmetellyt kuinka kauan lehdistö vaikenee todellisesta tilanteesta? Nyt City lehti tekee uraa uurtavaa työtä, kun se kertoo sosiaalitoimen pirujen laittomista toimista ja niiden seurauksista.

Norjaan kaapatun lapsen tilanteesta käydään vilkasta keskustelua: http://www.vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?t=2482&postdays=0&postorder=asc&start=0

Kirjoitan ketjussa kriittisen kannanoton lapsiasiavaltuutetun toiminnasta ja siitä, että kokonaisvaltaista lasten tilannetta hän, eikä mikään taho ole koonnut, puhumattakaan, että siitä olisi tehty tarvittavia johtopäätöksiä, mihin toimiin on syytä ryhtyä lasten aseman parantamiseksi.

Lue lisää: http://www.vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?p=16969#16969

Hannes Ruokokoski

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

elsewhere

1.3.2008 16:57

Heh, olenkin ihmetellyt mihin Leena Muranen on kadonnut vauhkoamasta Hesarin nettikeskusteluista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

1.3.2008 19:11

City-lehteä on toimitettu eilen Espoon sosiaaliviraston, lastensuojelun ja eri sairaaloiden henkilökunnalle. Espoon kaupunginjohtaja Marketta Kokkonen, perusturvajohtaja Juha Metso ja sosiaalipalveluiden johtaja Marja-Leena Remes on saanut lehden luettavakseen. Lehti on toimitettu myös lastenpalveluiden päällikölle Merja Nikitinille, sekä Espoon kaupungin potilasasiamiehelle Unto Ahvensalmelle jne.

Olen toimittanut lehden Espoon turvakodin henkilökunnalle, sekä entiselle turvakodin johtajalle Sirkka-Liisa Aaltiolle. Lehti on jaettu myös Espoon turvakodin lähiympäristön asukkaille.

City-Lehden internet versio on toimitettu lähes kaikkiin Suomen ensi- ja turvakoteihin, sekä usealle Suomen kuntien MLL:n jäsen järjestöistä jne.

"Kunnes toisin todistetaan" käännetään Ruotsiksi ja Englanniksi, käännökset tulevat jäämään pysyvästi esille www.vanhemmat.com sivustolle City-lehden artikkelin yhteyteen.

Ari Savolainen

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

2.3.2008 08:31

Espoon naisten apu ry/Espoon turvakoti ry

Sirkka-Liisa Aaltion mielipuolisen asenteellisuuden seurauksena vuoden kaksituhatta alussa, tyttöni, pieni noin kolmevuotias lapseni nukutetaan Jorvin sairaalassa jotta lääkäri voisi suorittaa tutkimuksensa. Lastani ronkittiin vain siksi koska Sirkka-Liisa Aaltio valehteli eritetäplistä lapseni pikkuhousuissa, kyseisiä housuja ei ollut edes olemassa, väite oli hysteerisen ja sairaan ihmisen kuvottava yritys tuhota kahden toisilleen tärkeän ihmisen elämä, lapsen ja isän.

Sirkka-Liisa Altiolla on sairas mielikuvitus, alla hänen omakätinen muistiinpano. Kuva on kopio Espoon turvakoti ry:n muistiinpano päiväkirjasta, muistiinpanossa mainittuja pikkuhousuja ei koskaan löytynyt.

Kuva muistiinpanosta: http://www.vanhemmat.net/jmedia/taplat.jpg

Erään Espoon turvakodin asiakkaan puoliso kertoi aikoinaan, että hänen lapsen äiti olisi kuullut Aaltion ehdottaneen minun lasteni äidille: ”käytä nestesaippuaa…”

Tuo muistiinpano on sairaan ihmisen mielikuvituksen tuotetta, tällaiset ihmiset mellastavat vapaasti Espoon kaupungin lastensuojelussa, kukaan ei piittaa. Aaltio sai potkut, mutta hänen ystävänsä jatkaa edelleenkin lastensuojelussa: Arja Heikkinen, Anne Korvenpää, Marjo Vainio, Juha Hauru, Anneli Jokisalo, Ritva Leminen, Kaisa Ampiala, Marja-Leena Remes, Merja Nikitin jne.

En yleensä kiroile, mutta tätä kaikkea saastaa muistellessa alkaa vituttamaan suunnattomasti kaikki se mitä tämä sairas yhteiskunta on valmis lapselle ja isälle tekemään, jotta saavat heidät erotetuksi toisistaan.

Aina niin moraalinen ja eettinen viranomainen: ei pyydä anteeksi lapselta, ei isältä, ei pahoittele tekemisiään jne. Luulisi lastensuojelun ammattilaisten olevan tuntevia ja ymmärtäviä ihmisiä, vaan eipä taida olla.

Lastensuojelun virassa ei tulisi työskennellä yli neljäkymmentävuotiaita naisia, yksineläjiä, lesboja tai homoja. Ihminen joka tekee päätöksiä eroperheen lasten ja vanhempien yhteiselosta eron jälkeen, tällaisen ihmisen tulee olla itse perheellinen ja alle neljäkymmentävuotias jotta hän kykenisi asettumaan asiakkaansa asemaan ja ymmärtämään hänen tilannetta jne.

Elämässään ja parisuhteissaan epäonnistuneet yksinäiset ja vanhemmat viranomaisnaiset kostavat menetettyä elämäänsä kaikille vastaan käveleville miehille, etupäässä eroperheen isille. Tällaiset ”asennevammaiset” naiset käyttävät lasta lyömäkapulana kostaakseen kaikille miehille omassa elämässä koettuja pettymyksiä ja epäonnistumisia. Hyvä esimerkki tällaisesta ihmisestä on Espoon turvakoti ry:n entinen johtaja Sirkka-Liisa Aaltio, hänen mielestä isällä ei ole mitään virkaa lapsen elämässä.

Sirkka-Liisa Aaltio ei suinkaan ole ainoa lapsi isä suhteen kyykyttäjä joka Espoossa vaikuttaa, esim. Espoon kaupungin perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Marja-Leena Remes toimii kuten Aaltio, on jopa julmempi. Remeksellä on valtaa kyykyttää, mutta myös puuttua epäkohtiin joihin hän ei kuitenkaan puutu.

Erikoisinta koko tässäkin jutussa lienee se, miten Espoon kaupungin perusturvajohtaja Juha Metso toimii, hän suosii ja tukee Naisten Apu Espoossa ry:n toimintaa. Näyttääkin siltä että Metso tukee rikollista toimintaa mielellään, olemalla puuttumatta, esim. Sirkka-Liisa Aaltion tekemiin rikoksiin minulle ja lapsilleni.

Espoon kaupunki on tainnut ostaa Sirkka-Liisa Aaltion hiljaiseksi, olen tästä melko varma. Aaltion hallussa on suuria määriä kyseenalaista materiaalia Espoon lastensuojelun viranomaisten toimista. Mikäli Aaltio avaisi sanaisan arkkunsa, saattaisi tieto edesauttaa hyvin monen viranomaisen siirtymistä varhaiseläkkeelle.

Kuinkahan moni Espoolainen viranomainen on vuosiensaatossa mahtanutkaan katsella läpi sormiensa Aaltion lausuntoja, joita hän on valheellisesti eroperheen isistä esittänyt.

Sosiaaliviranomaisten asennevamma

(KOK) Kimmo Sasi: http://vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?t=1657

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

missä evidence base?

2.3.2008 13:47

Artikkeli oli surkean journalistitaidon osoitus. Sosiaalialan ihminen ei voisi tällaista tekstiä kirjoittaa vaikka raportiksi, sillä kaiken pitää olla todistettavissa oikeudellisesti.

"Kyseessä on niin arka aihe, että vastuu halutaan lykätä sosiaalityöntekijöille, vaikkei heillä ole oikeudellista eikä tieteellistä pätevyyttä arvioida tilannetta tasapuolisesti."

Sosiaalityöntekijän pätevyyden saadakseen pitää opiskella yliopistossa sosiaalityötä. Esimerkiksi sosionomin tutkinto ammattikorkeakoulusta ei pätevöitä tähän (kestää 3,5v). Voisin siis väittää, että heillä jos kellä on tähän tehtävään täsmätutkinto niin tieteellisen kuin oikeudellisen pätevyyden osalta.

Sosiaalityöntekijöillä ei myöskään ole minkäänlaista mahdollisuutta puolustautua medialle, sillä heitä sitoo tiukka vaitiolovelvollisuus. He eivät missään nimessä voi huudella city-lehden kommenttipalstalla yhtään mitään.

Lehdessä esitettiin mielenkiintoinen väite, jonka mukaan insestiä ei tapahdu, sillä seksi oman jälkeläisen kanssa inhottaa ihmistä, joka on nisäkäs. Ihmisen seksuaalikäyttäytyminen poikkeaa muutenkin suuresti muista nisäkkäistä. Vai montakohan apinaa leikkii s/m leikkejä paritellessaan?

Kannattaisi perehtyä aiheeseen, ennen kuin lähtee runoilemaan tarinoita tai ainakin suunnata artikkeli suoraan jollekkin otsikonhimoiselle tabloidille.

Todistettavasti Suomessa tapahtuu niin julmia ja kamalia asioita puolustuskyvyttömille lapsille, että suorastaan oksettaa joutuessaan lukemaan ammattikirjallisuutta.

Rikosoikeuden periaate on muutenkin, että todisteiden pitää olla täysin vedenpitäviä tuomion saadakseen. Rikosoikeutta ohjaa periaate siitä, että ennemmin syyllinen vapautuu, kuin syytön joutuu tuomituksi. Näytön puuttuminen ei todellakaan tarkoita, että syytökse kohde olisi viaton. Insestitapauksissa on todella vaikeaa saada näyttöä. Helpointa se on silloin, kun insesti on ollut todella väkivaltaista ja lapsi toimitetaan vaikka sairaalaan.

Tämän artikkelin kirjoittajalla ei ole ollut kiihkotonta kykyä tasapuolisuuteen eikä varsinkaan tieteellistä pätevyyttä kirjoittaa tällaista tyhjää, yksipuolista artikkelia.

Naispuoliset sosiaalityöntekijät eivät heittele insestisyytöksiä vain siksi, että ovat naisia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

yhisä

2.3.2008 20:57

Edellinen kirjoittaja kirjoittaa:

"Artikkeli on surkea journalistisen taidon osoitus"

"Sosiaalialan ihminen ei voisi tällaista tekstiä kirjoittaa vaikka raportoisi sillä kaiken pitää olla todistettavissa oikeudellisesti".

Juuri tähän näiden asioiden problematiikka kulminoituukin.
Sosiaalilepakon ei tarvitse todistaa yhtään mitään mihinkään.
Riittää, että s-lepakko heittää ilmoille epäilyn jostain, sitä pidetään automaattisesti "totuutena" sen jälkeen.

Ketään ei mukamas kiinnosta, mitä todellisuudessa on tapahtunut.
Epätasapainoisen s-lepakon tarinat sen sijaan uppoavat kuin "veitsi voihin".

yhisä

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Antti Heiskala

3.3.2008 02:19

"Todistettavasti Suomessa tapahtuu niin julmia ja kamalia asioita puolustuskyvyttömille lapsille, että suorastaan oksettaa joutuessaan lukemaan ammattikirjallisuutta."

Niin ja tältä näyttää sitten näiden asioiden suhteen kenttä ja tilastot:

"Den Nya Könsmaktteorin":
http://miessakit.forum.emedia.fi/viewtopic.php?t=2329

Näin taas toimii mm. lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula:

http://miessakit.forum.emedia.fi/viewtopic.php?t=26&postdays=0&postorder=asc&start=1380

Antti Heiskala
www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kiperä kysymys

3.3.2008 09:47

Kannattaisi todellakin perehtyä aiheeseen, kuten "missä evidence base?" sanoo.
Sosiaalitädit voivat kirjoittaa juuri niin kuin heitä huvittaa ja siitä tulee "asiantuntijan" lausunto oli todisteita tai ei.

On totta, että näitä sos.virkailijoiden lausuntoja Hallinto-oikeudet pitävät asiantuntijalausuntoina silmälaput silmillään, kuten Käo:tkin. Kuitenkin näissä "täsmäkoulutetuissa" virkailee hyvinkin epäpäteviä ja kokemattomia että psygologisesti sopimattomia alalle,ehkä itse myös rauhoittavien lääkkeiden käyttäjiä ym. ym. Vastuullisuus kaikkien osapuolien oikeuksien tasapuolisesta huomioonottamisessa on se kuuluisa lapsen etu, joka tällähetkellä "täsmäkoulutetuilla" on jommankumman vanhemman etu. Lasta pitäisi kuunnella avoimmin mielin ei asennoituneesti, jolloin lapsen etu ei täyty.

Kuinka suuri prosentti esim. huostaanotetuista lapsista on myöhemmin rikollisia, mielenterveyspotilaita ja kuinka moni on saanut sen tasapainoisen ja turvatun elämän? Löytyykö tilastoja, jonka mukaan voidaan tarkastella "täsmäkoulutuksen" laillista ja tieteellistä pätevyyttä. Maailma muuttuu ja koulutuksen pitäisi muuttua sen mukana. Myös tasapuolisuuden tähdentäminen on hyvä tarkistaa yhteiskunnan muuttumisen myötä ja tieteellisyys kaipaa toimintatavoissa tarkistamista useammin kuin kerran 20 vuodessa. Hidas muuttuminen ei edistä hyvinvoivien lasten tuottamista kansalaisiksi, jotka myöhemmin rakentavat tästä yhteiskunnasta turvallisen ja edistyneen yhteiskunnan omille lapsilleen.

Puolustuskyvyttömille lapsille tapahtuu Suomessa kuin muualla maailmassa oksettavan pahoja asioita, mutta asennevammaisuudella niitä ei saada loppumaan, vaan todellakin oikeamielisesti tarkastamalla, mikä on se LAPSEN ETU kussakin tapauksessa, ei jommankumman vanhemman etu, joka yleensä suomalaisuudessa kuin muissakin yhteiskunnissa on äitimyytin mukaisesti äidin etu. Nykyaikana tämä ei enää toimi, joten muutosta asennoitumisessa kaivataan ns. täsmäkoulutuksessa sosiaaliviranomaiseksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

3.3.2008 10:32

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Stakes sekä Mannerheimin Lastensuojeluliitto seuraavat tiiviisti aihetta.

Päivitettyä tietoa: http://vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?t=2575

Ari Savolainen

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

JOKU RAJA!

3.3.2008 17:29

TAPAUS ERIC COMET
OSA 1 "Sinun lapsesi eivät ole sinun".
OSA 2 "Ei valitusoikeutta".
OSA 3 "Suomi tuomittiin korvauksiin Eric Cometille".
OSA 4 "Kihlakunnan vouti vei Eric Cometin rahat".

OSA 1.MOT ohjelma "Sinun lapsesi eivät ole sinun" ERIC COMET 9.12.2002. Toimittaja Matti Virtanen.

MOT kertoo tänään tarinan oikeusmurhasta: suomalainen äiti muutti lastensa kanssa Sveitsistä Suomeen, kertomatta aikeistaan miehelleen, lasten isälle. Lapsikaappaus muuttui kuitenkin lailliseksi, kun Helsingin sosiaalivirasto ja nokkelat asianajajat alkoivat ohjaille tapahtumien kulkua.

-Ohjelman käsitirjoitus luettavisa tästä.
-Lähdeaineistoa.
-Haastateltavat.
-Linkit & muu info.

http://194.252.88.3/motweb.nsf/sivut/ohjelma?opendocument&pageid=Content3ED56

OSA 2.Jatkoa edelliseen ohjelmaan. "Ei valitusoikeutta" ERIC COMET. esitetty 15.9.2002.
http://194.252.88.3/motweb.nsf/sivut/ohjelma?opendocument&pageid=ContentAA574

MOT UUTISIA: Suomen valtio joutuu maksamaan ERIC COMETILLE korvauksia.Luettavissa kokonaisuudessaan linkissä.
http://lotta.yle.fi/motweb.nsf/sivut/motuutisia?opendocument&pageid=Content110951CD8DD

OSA 3.Euroopan ihmisoikeustuomioistuin pani 9. toukokuuta 2006 pisteen monimutkaiselle kansainväliselle huoltajuuskiistalle, kun se tuomitsi Suomen ihmisoikeussopimuksen rikkomisesta. Suomi tuomittiin maksamaan suuret korvaukset jutussa loukatulle Eric Cometille, jonka tarinaa MOT on käsitellyt kahdessa ohjelmassaan vuosina 2002 ja 2003.

Ihmisoikeustuomioistuimen mukaan Suomen korkein oikeus loukkasi Cometin oikeutta perhe-elämään, kun se määräsi Cometin lasten huoltajuuden näiden edesmenneen äidin ystävättärelle vuonna 2001. Moitittavaa oli oikeuden mielestä erityisesti se tapa, jolla korkeimman oikeuden päätös syntyi: asianosaisille ei annettu mahdollisuutta tulla kuulluksi oikeudenkäynnissä.

Suomen valtio joutuu maksamaan Cometille kivusta ja särystä 10 000 euroa sekä korvaamaan hänen oikeudenkäyntikulujaan 56 000 eurolla. Tavallisesti ihmisoikeustuomioistuimen määräämät korvaussummat ovat muutamia tuhansia euroja.........

Ihmisoikeustuomioistuimen päätös on luettavissa Finlex-palvelun sivulta suomeksi: http://www.finlex.fi/fi/oikeus/eurooppa/feit/2006/20062711

MOT UUTISIA- Kihlakunnan vouti vei ERIC COMETIN saamat korvaukset. Luettavissa kokonaisuudessaan edellisessä linkissä.

OSA 4.Porvoon kihlakunnanvouti Jarmo Silvander päätti tänä syksynä, että Cometille määrätty 56 000 euron korvaus oikeudenkäyntikuluista on määrättävä ulosottoon mm. Helsingin sosiaaliviraston vaatimuksesta. Virasto perii Cometilta vuosina 2001-2006 kertyneitä elatustukia. Comet oli jättänyt elatusmaksut maksamatta, koska hän ei hyväksynyt lastensa päätymistä äidin ystävättären holhoukseen, ja suostuminen elatusvelvolliseksi olisi tarkoittanut tapahtuneen ihmisoikeusloukkauksen hyväksymistä.

Porvoon voudin päätöksellä Eric Cometille määrättyjä korvauksia maksetaankin nyt myös asianajotoimisto Heikki Salolle, joka oli Cometin vastapuolen avustaja. EIT:n tuomion varsinaiseen vahingonkorvausosuuteen vouti ei halunnut koskea, joten tämä 10 000 euron summa on siirretty Cometin asianajajalle Geneveen.

Oikeusministeriössä valmistellaan parhaillaan lainmuutosta, jolla Ihmisoikeustuomioistuimen määräämät oikeudenkäyntikulujen korvaukset poistettaisiin ulosoton piiristä. Lainmuutoksilla pyritään muutenkin vastaamaan niihin lukuisiin langettaviin tuomioihin, joita Suomi on saanut Strasbourgista viime vuosina.......

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Antti Heiskala

3.3.2008 17:48

"JOKU RAJA!"

Ikävä kyllä tässä "isänmaassa" ei viranomaisilla, eikä valtakunnan korkeimmalla johdolla tunnu olevan minkäänlaista rajaa toimissaan:

Lapsiasiavaltuutetun kotisivuilta luettua:

"Presidentti Tarja Halonen kehottaa kuuntelemaan lapsia"
( kuinka paksuksi tämä vielä meneekään )

____________________________
"sitten lapsella vain on kaksi äitiä"
-- Tarja Halonen

ks. Lasten ystävä.
http://miessakit.forum.emedia.fi/viewtopic.php?t=26&postdays=0&postorder=asc&start=1380

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info
antti.heiskala@lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

3.3.2008 18:10

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Stakes

03 Maa 2008 09:24 am | Turvakotien väärinkäyttö | IP address: 193.167.132.66

gw.stakes.fi 731 841 31.34 MB 03 Mar 2008

Siirtokaistan käytetty määrä

Host name: gw.stakes.fi 193.167.132.66 is from Finland(FI) in region Europe

STAKES on kiinnostunut aiheesta koska siinä paljastuu heidän yhteys rikolliseen toimintaan, tuo yhteys on Sirkka-Liisa Aaltio.

Maahanmuuttajanaisiin kohdistuva väkivalta

Tässä: http://www.vanhemmat.net/jmedia/17-2003.pdf

Stakes on tehnyt tiivistä yhteistyötä ihmisoikeusrikollisen Sirkka-Liisa Aaltion kanssa, tästä on olemassa vahva näyttö. Voimme vain arvailla kuinka moni ulkomaalaistaustainen eroperheen isä on leimattu rikolliseksi ja kyvyttömäski vanhemmaksi Sirkka-Liisa Aaltion toimesta ilman minkäänlaisia perusteita.

Sisäasiainministeriön poliisiosasto on myös tehnyt tiivistä yhteistyötä ihmisoikeusrikollisen Sirkka-Liisa Aaltion kanssa.

MIEHEN SAA LEIMATA HAKKAAJAKSI

Seura-lehti, nro 34/2007: http://vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?t=2039

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

3.3.2008 18:26

Ote Espoon turvakodin raportti kirjasta!

" 16.12.99
Ari s. Toi Lapsensa, puhui taas paljon, käyttäytyi kylläkin asiallisesti.
STT Korvenpäälle jätetty soittopyyntö, asia koskee lapsen ja arin
tiheitä tapaamisia. Voisiko Korvenpää lastensuojelun työntekijänä
tehdä uuden päätöksen koskien tapaamisia, eli harventaa niitä.
Ehdotetaan tulisiko korvenpää tänne meille 21.12 tapaamiseen, johon
lasten äiti ja Sirkka Liisa osallistuisi, Raiskion läsnäolo ei tarpeellinen.Talo maksaa Korvenpään taksimatkat jos suostuu tulemaan. "

Katso kuva: http://www.vanhemmat.com/eroisa/julmaliisa.jpg

Sirkka-Liisa Aaltio haluaa minun ja lapseni laajat tapaamiset jäihin, minulla oli tuolloin vuoroviikottaiset tapaamiset lasteni kanssa Espoon käräjäoikeuden päätöksellä. Millä pirun oikeudella tämä kyykyttäjä sanelee näitä ohjeitaan täällä Espoossa. Eikö ihmiset ja päättäjät huomaa että kyseessä on sairas ihminen, jonka ainoa motiivi olemassaoloonsa on lapsi isä suhteiden raiskaaminen hintaan mihin hyvänsä. Kaksiviikkoa tämän kirjeen jälkeen Sirkka-Liisa Aaltio levitti minusta ja lapsestani sairaan valheen, esitti insestiepäily väitteen jonka tässä palaverissa keksivät.

Lisää: www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Unforgiven23

3.3.2008 18:34

Millaisia seurauksia perättömien väitteiden esittäjille on huoltajuusriidoissa tullut? Onko vääriksi todettuja väitteitä otettu huomioon arvioitaessa henkilön kyvykkyyttä vastuulliseen vanhemmuuteen? Katsovatko viranomaiset tuollaista toimintaa läpi sormiensa ja saako perättömästi syytetty oikeutta vain sitä itse rikosilmoituksella hakien?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

3.3.2008 19:30

"Millaisia seurauksia perättömien väitteiden esittäjille on huoltajuusriidoissa tullut?"

"Onko vääriksi todettuja väitteitä otettu huomioon arvioitaessa henkilön kyvykkyyttä vastuulliseen vanhemmuuteen?"

Tässä artikkelissa esitetyssä tapauksessa äitiä ei syyllistänyt kukaan, sosiaaliviranomaiset tukivat vain pontevammin häntä yksinhuoltajuuteen. Isää huomioitiin edelleenkin asenteellisesti, kykyä vanhemmuuteen vääristeltiin siitä huolimatta vaikka lasten psykiatri todisti isän vanhemmuutta kyvykkäämmäksi kuin äidin jne.

"Katsovatko viranomaiset tuollaista toimintaa läpi sormiensa ja saako perättömästi syytetty oikeutta vain sitä itse rikosilmoituksella hakien?"

Perättömästi syytetty ei saa oikeutta, tutki asiaa poliisi tai jokin muu viranomainen. Ainoa mahdollinen tapa saada oikeutta on tulla julkisuuteen, esittää kaikki mahdollinen asiaan liittyvä materiaali avoimesti.

www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

lubjana

3.3.2008 22:31

Olen tutustunut aiheeseen sivulla olevien linkkien kautta. En voi muuta senoa kuin että en jumalauta olisi voinut uskoa tällaista sontaa tässä (oikeus)valtiossa tapahtuvan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

epäsosiaalinen?

3.3.2008 23:07

Ymmärrän täysin, kuinka helvetin epäoikeudenmukaiselta ja pahalta näistä isistä tuntuu. En ihmettele yhtään, että tälläistä tapahtuu Suomessa. Ei ole mikään yllätys, että useilla sosiaalityöntekijöillä ei ole häivääkään moraalia tai oikeudentajua. Pelataan omaan pussiin, peitellään, halutaan päästä helpommalla ja ties mitä. Lapsen tai vanhemman, oli se sitten isä tai äiti,oikeuksista ei niinkään välitetä.

Ainoa, mikä minua tässä ottaa päähän, on siis itse teksti. Kirjoittaja ei näyttävästi ole perehtynyt aiheeseen ollenkaan. Se, että monia lasten isiä leimataan hyväksikäyttäjiksi syyttä ja käytetään insestikorttia EI VIE POIS SITÄ FAKTAA, että insesiä tapahtuu ja tulee tapahtumaan. Kyllä monet ovat hyvinkin kieroutuneita seksihaluissaan! Ihmettelen, kuinka kirjoittaja röyhkeästi vähättelee faktoja ja melkein kieltää koko insestin. Uskokaa huviksenne, se ei ole sosiaalilepakon keksimä juttu, vaikka juuri SINÄ et sattuisikaan olemaan se kieroutunut paska niin se ei tarkoita että joku toinen ei olisi. Ja kyllä ne on ne oireet, joista voi hyvinkin päätellä (HUOM VAIN PÄÄTELLÄ) insestin tapahtuneen. Sitä varten kuuluisi olla asianmukaiset tutkimukset, eikä sokea syyttely ja sormella osoittaminen. Järki käteen!

Ärsyttää, että näin vakavasta ja tärkeästä aiheesta on annettu todella suppea, yksipuolinen ja selvästi puolueellinen kuva. Tämä ei ole oikeaa journalismia, ei lähellekään. Olen pettynyt, koska pidin Cityä hyvänä ja ammattimaisena lehtenä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

4.3.2008 00:00

Antti Heiskalalle

Esittämäsi tieto Cometin ulosotosta on kiintoisa. Tähän asti aineettomasta loukkauksesta maksettuja EIT:n korvauksia ei ole voitu periä ulosotolla muiden osapuolten kulujen korvaamiseksi. Tosi outoa jos tulkinta nyt oli tällainen.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

4.3.2008 00:24

ljubjanalle

Jos ihminen kuten muutkin imettäväiset olisivat läpi historian syyllistyneet sisäsiittoisuuteen, laji olisi rappeutunut sukupolvien myötä. Meillä ihmisillä sisäsyntyinen tieto (geneettinen), että näin ei tule tehdä koska se on turmiollista lajille.

Tämä tosiasia ei muutu siitä, että iltapäivälehdet myyvät itseään hälyuutisilla, ja myös 'luotettavat' päivälehdet uskovat sisäsiittoisuuden olevan ihan tavallista. Näin ei ole. Kyseessä on median aiheuttama harha.

Asiassa kannattaa perehtyä Westermarckin ja seuraajiensa laajoihin tutkimuksiin ja esim. Westermarck-efektiin = ihminen ei sekaannu jälkeläisiinsä.

Soisi etteivät toimittajat levittäisi epäinfoa ja lietsoisi moraalista paniikkia. Vastaavaa paniikkia lietsottiin Suomessa 1700-luvulla eläimeen sekaantumisessa. 1800-luvulla suuri hitti oli masturbointi, jonka väitettiin kuivattavan aivot. Samaa paranoiaa ovat väitteet perheen sisäisestä hyväksikäytöstä, jonka yleisyyttä media on innolla levittänyt, vaikka faktatutkimus ei tue näitä väitteitä.

Media luo yleisiä uskomuksia, eivätkä lukijat osaa niitä kiistää, koska ei ole tietoa. Harmi tässä on se, että myöskään toimittajilla ei ole tietoa yhtään enempää kuin lukijoillakaan. Kovin harva toimittaja jaksaa ja ehtii perehtyä tieteelliseen tutkimukseen.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

JOKU RAJA!

4.3.2008 02:16

Osallistuin MOT ohjelman "Lääkärit tuomareina" jälkikeskusteluun huhtikuussa 2004, joka kävi välillä erittäin kiihkeänä ja jossa oli mukana käsittääkseni henkilöitä jotka "henkeen ja vereen" tuomitsivat syyttömät syllisiksi, ennen oikeuden päätöstä.- Mieleeni jäi muutamat kommentit tästä keskustelusta.

Kommentti 1.
-"En jaksa kuitenkaan uskoa, että kentällä työtä tehneet "vanhat koirat" oppisisivat istumaan. Muutos tulee sitä kautta, että henkilöt siirtyvät eläkkeelle tai toisiin tehtäviin ja tilalle tulee uusia ihmisiä, joilla ei ole syyllisyyden ennakko-olettamaa. 1900- luvun lopun ja 2000 luvun alun seksuaaliset noitavainot tulevat olemaan oikeuslaitoksen ja käyttäytymistieteiden historiassa todellinen kummajainen".
(Ei näytä noitavainot vieläkään päättyneen -päinvastoin).

Kommentti 2.
"Oikeus nimenomaan perustaa päätöksensä "asiantuntijan" lausuntoon, eli siihen mitä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö virallisesti lausuu. Eihän oikeusistuimella itsellään voi tämän erityisalueen asiantuntemusta olla. Kun asiasta oikeudelle lausuvat "asiantuntijat" eivät hallitse tieteellistä tutkimusmenetelmää ja tieteellisen päättelyn sääntöjä päädytään sellaiseen menettelyyn, joita ohjelman kahdessa esimerkissä tuli julki.

Hyväksikäyttöä tutkitaan meillä edelleen suurimmissa keskussairaloissa terapiatyöhön luoduilla metodeilla joilla ei voida selvittää aineellista totuutta ja joilla ei pitäisi olla mitään näyttöarvoa rikostutkinnassa.
Muuan tapauksessa Terveydenhullon oikeusturvakeskuksen asiantuntija todisti insestin tapahtuneen sillä perusteella, että syytetty oli shakin pelaajien huippua. Näinollen hän osasi kuulemma näytellä syytöntä ja ennakoida pelinsiirrot.

Tuomioistuimet luottavat tälläisiin tutkimusmetodeihin ja "asiantuntijalausuntoihin", koska eivät tietojen ja taitojen puutteen vuoksi osaa panna niiden tieteellistä pätevyyttä kyseenalaisiksi.

On ilmeistä, että "tutkijalla" on ennakko-olettama, jota hän lähtee varmentamaan esitietojen perusteella.
Aineistoa sen suhteen, että hyväksikäyttöä ei olisi taphtunut ei oteta huomioon ja lapsia johdatellaan erittäin räikeällä tavalla.

Uusissa Stakesin ohjeissa opastetaan oikeuspsykologiseen haastatteluun. Tämän taidon omaksuminen vie kuitenkin vielä vuosia.
Moni lapsi voidaan vielä traumatisoida erottamalla hänet vanhemmistaan ja oikeusvaltion periaatteita loukata tuomitsemalla syytön ihminen, tai väärä tekijä vankilaan".

-Näyttäisi siltä, että uusi lastensuojelulaki ja sen toteuttaminen käytännön tasolla tuottaa ongelmia, -Johtuneeko siitä, että "vanhat koirat" eivä halua muuttaa käytäntöjään ja tapojaan, vaan pitävät sitkeästi kiinni "oikeuksistaan", vai onko heidät "ohjelmoitu".

Tapaus Outi Koski herätti laajaa kesksutelua useilla eri foorumeilla. Mieleeni jäi "Susanna" nimimerkillä Ilta Sanomissa kirjoittanut henkilö käyttäen Outi Koskesta ilmaisua Chutzpah.

-Chutzpah (hutspa) on jiddisinkielinen termi, joka tarkoittaa äärimmilleen vietyä ja täysin mistään moraalisäännöistä piittaamatonta röyhkeyttä varsinkin sosiaalisissa tilanteissa. Chutzpah tarkoittaa suunnilleen samaa, kuin "sisu" tai "pokka" negatiivisessä merkityksessä: jollakulla on "sisua" tai "pokkaa" tehdä jotain todella hävytöntä -tällöin se on chutzpah'ia. Ilmiöstä laajemmin Googlen haulla -chutzpah- ja linkissä http://fi/wikipedia.org/wiki/Chutzpah

Anja Hennuniemen pa-syndrooma käsitteistö ei ole ilmeisestikään saanut jalansijaa Suomessa jostain syystä. Olen pohtinut olisiko pa-syndrooman rinnalle nostettava myös ilmiö "Munchausenin oireyhtymä", sillä nämä perättömät väkivalta ja insesti satuilut/epäilyt/ syytökset viittaisisivat siihen suntaan.- Munchausenhan tunnettiin "tarinansepittäjänä" ja siitä myös nimi kyseiseen ilmiöön -Löytyy Googlen haulla - munchausenin oireyhtymä-, tai linkissä http://fi.wikipedia.org/wiki/Munchausenin_syndrooma

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

4.3.2008 07:53

Raha-automaattiyhdistys,

rahoittaa Naisten Apu Espoossa ry:n lapsi isä suhdetta vaurioittavaa politiikkaa.

Asiakirja: http://www.vanhemmat.com/hapea/aalto.jpg

Tässä yksi muistoni monien joukosta Espoon turvakoti ry:n palveluista

Sirkka-Liisa Aaltio huijasi Espoon seurakuntien (Ruune Bliplum) Pappia pitämään yhden lapseni kastajaiset salassa minulta, vuosi oli 1999. Oltiin lasten äidin ja muiden kanssa sovittu kastajaisvalmistelut kaikinpuolin valmiiksi, ja itse kastajaiset pidettäviksi Espoon vanhassa kirkossa. Yllätys oli melkoinen kun sain kuulla että lapseni kastajaiset oli pidetty sovittua päivää aiemmin. Sirkka-Liisa Aaltio oli valmistellut kastajaiset pidettäviksi Espoon turvakodissa isältä piilossa, näin myös käytännössä toimittiin.

Espoon silloinen lastensuojelutyöntekijä (Espoonlahti / nykyään avopalvelu pesä / helsinki) Anne Korvenpää toteutti koko tapahtuman Sirkka-Liisa Aaltion kanssa, motiivi oli saada isä hyppimään tasajalkaa kuin todistaa lasten äidille ja lapsille isän merkitsemättömyyttä lasten elämässä.

Kun tapahtuma selvisi Espoon seurakunnille, he paheksuivat Sirkka-Liisa Aaltion käytöstä erittäin pöyristyttävänä tekona. Tapahtuman jälkeen myös Pappi (Ruune Bliplum) oli erittäin pahoillaan tapahtuneesta ja siitä että häntä oltiin huijattu Espoon turvakodissa. Tapasin Papin myöhemmin ja kävimme hänen kanssaan lapseni ristiäisiä läpi jotta asia ei jäisi minua niin vaivaamaan ja pääsisin kokemastani vääryydestä ylitse. Mielipaha jota Aaltio toimillaan aiheutti, osoittaa myös miten hän halveksuu tätä kirkollista toimitusta (Kastajaiset).

Sirkka-Liisa Aaltio pystyy tekoihin joita on vaikea ymmärtää ja hyväksyä, ainakin silloin kun hän tekee näitä tekojaan lapsenedun nimissä. Mutta varsinaista ihmetystä aiheuttaa se miksi Espoon kaupunki hyysää tätä turjaketta nurkissaan.

Espoon turvakoti ry:n sivuilla mainitaan:

"Hengellinen väkivalta voi ilmetä toisen ihmisen uskonnollisuuden ja uskonnollisten tarpeiden halveksimisena ja pilkkaamisena. Ihmistä voidaan kieltää harjoittamasta omaa uskontoaan tai hänet pakotetaan osallistumaan jonkun muun uskonnon säätelemiin normeihin ja sääntöihin."

Aaltion opit ja näkemykset ei kuitenkaan rajoita häntä itseään.

Todiste: http://www.vanhemmat.com/hapea/ristiaiset.jpg

Sirkka-Liisa Aaltio kerkiää kuukaudessa raiskaamaan isältä
lapsen ristiäiset ja keksimään valheellisen insesti epäilyn.

Ari Savolainen
www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

4.3.2008 08:06

Jorvin Sairaalan lastenpsykiatrisen osaston lastenlääkäri Anne Vartiovaara ansaitsee tunnustusta tekemästään työstä lastenoikeuksien puolesta

Anne Vartiovaara kertoi noin kuusivuotta sitten Espoon Käräjäoikeudessa kahden lapseni edusta tutkimustensa tuloksena tuomari Juha Lehdolle, tuomari ei halunnut ymmärtää kuulemaansa todistelua, myöskään Espoolaiset sosiaaliviranomaiset eivät ymmärtäneet lapsenetua. Puhumattakaan Sirkka-Liisa Aaltiosta joka ei saanut Anne Vartiovaaraa taipumaan suunnittelemiinsa rikoksiin mukaan, aaltio oli kovin pettynyt Anne Vartiovaaran tutkimuksiin, koska niissä paljastui masentunut äiti.

Äidit näyttäisi masentuvan Espoon Turvakodissa Sirkka-Liisa Aaltion opeissa (1p)

Rehellinen - ja tutkittu esitys lapsenedusta:

1p: www.vanhemmat.net/jmedia/1p.mp3

2p: www.vanhemmat.net/jmedia/2p.mp3

3p: www.vanhemmat.net/jmedia/3p.mp3

Lisää: http://vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?t=1893

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

4.3.2008 09:25

Perätön väkisinmakaamisväite toi äidille tuomion

Tässä: http://vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?t=1302

Soitin syyttäjä Heli Saariselle muutamaa viikkoa ennen "Perätön väkisinmakaamisväite toi äidille tuomion" oikeudenkäyntiä, puhelimessa Heli kertoi minulle ettei ihmisistä saa ihan mitä vaan paskaa puhua.

Heli 1: http://www.vanhemmat.net/jmedia/heli01.mp3

Heli 2: http://www.vanhemmat.net/jmedia/heli02.mp3

Syyttäjä Heli Saarinen syyttää tavallisia ihmisiä, mutta vastaaviin rikoksiin syyllistyneet viranomaiset jne, ne hän jättää syyttämättä.

Heli Saarinen antaa Sirkka-Liisa Aaltiolle luvan puhua: "kaikkea paskaa"

Seura-lehti/Mikko Niskasaari: http://vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?t=2039

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hieno tutkimus

4.3.2008 11:20

Kopioin tämän yhdestä keskutelun linkistä! Olen siis väkivaltainen!!!!!
**************

Haastateltava:_______________________________

Pvm:_________________________

Ole hyvä ja täytä lomake sen mukaan, kuinka usein (ex)kumppanisi on käyttänyt sinua kohtaan emotionaalista tai psykologista väkivaltaa viimeisen 12 kuukauden aikana.

0 – ei koskaan
1 – kerran tai kahdesti
2 – useita kertoja
3 – kerran tai kahdesti kuukaudessa
4 – useita kertoja kuukaudessa
5 – kerran tai kahdesti viikossa
6 – useita kertoja viikossa
7 – kerran tai kahdesti päivässä
8 – useita kertoja päivässä
EI – ei sovellu minuun ollenkaan

Kuinka usein kumppanisi on

____ loukannut tai kironnut sinua
____ kritisoinut sinun vaatteitasi tai fyysistä olemustasi
____ murjottanut tai kieltäytynyt puhumasta asioista
____ ollut töykeä/epämiellyttävä ystäviäsi kohtaan
____ huutanut ja raivonnut sinulle
____ vaatinut sinua tilille siitä, miten olet käyttänyt rahaa
____ tehnyt taloudellisia päätöksiä neuvottelematta kanssasi
____ epäillyt ja syyttänyt sinua pettämisestä/toisesta suhteesta
____ koettanut estää tai häirinnyt kontaktejasi ystäviin ja/tai sukulaisiin
____ häirinnyt työtäsi tai opiskeluasi
____ nolannut sinut muiden edessä
____ estänyt sinun auton tai puhelimen käyttöäsi
____ ajanut autoa huolimattomasti/vastuuttomasti pelotellaksesi sinua
____ kritisoinut sinun lasten hoitoasi ja äitiyttäsi
____ uhannut viedä lapset sinulta pois
____ uhannut soittaa sosiaalitoimistoon tai vastaavaan ilmoittaakseen sinusta lasten hyväksikäytön takia
____ häirinnyt nukkumistasi tai ruokailuasi kiusatakseen sinua
____ syyttänyt sinua omasta väkivallan käytöstään
____ uhannut satuttaa itseään tai sinua, jos jätät hänet
____ seurannut sinun tekemisiäsi/menemisiäsi
____ tarkkaillut sinun ajankäyttöäsi ja vaatinut sinua tilille jokaisesta minuutista
____ evännyt/pidättänyt sinulta rahaa
____ uhannut soittaa poliisille sinusta
____ kritisoinut työtäsi kotona (ruoanlaittoa, pyykinpesua, siivousta yms.)

Kuinka usein (ex)kumppanisi on käyttänyt seksuaalista väkivaltaa sinua kohtaan viimeisen 12 kuukauden aikana?

0 – ei koskaan
1 – kerran tai kahdesti
2 – useita kertoja
3 – kerran tai kahdesti kuukaudessa
4 – useita kertoja kuukaudessa
5 – kerran tai kahdesti viikossa
6 – useita kertoja viikossa
7 – kerran tai kahdesti päivässä
8 – useita kertoja päivässä
EI – ei sovellu minuun ollenkaan

Kuinka usein kumppanisi on

____ verrannut sinua seksuaalisesti toisiin naisiin
____ pettänyt sinua/ollut suhteessa
____ uhannut aloittaa suhteen
____ pidättäytynyt hellyydenosoituksista
____ pidättäytynyt seksistä kanssasi
____ ei ole huomioinut tarpeitasi ja halujasi
____ painostanut sinut seksiin
____ satuttanut sinua seksuaalisesti
____ fyysisesti pakottanut sinut seksiin
____ tullut vihaiseksi kun et ole suostunut hänen vaatimuksiinsa seksissä
____ painostanut sinua sellaiseen seksuaaliseen tekoon, jota et olisi itse halunnut
____ painostanut sinua sellaiseen seksuaaliseen tekoon, jonka hän on nähnyt pornografiassa

Kuinka usein kumppanisi on ollut fyysisesti väkivaltainen sinua kohtaan viimeisen 12 kuukauden aikana?

0 – ei koskaan
1 – kerran tai kahdesti
2 – useita kertoja
3 – kerran tai kahdesti kuukaudessa
4 – useita kertoja kuukaudessa
5 – kerran tai kahdesti viikossa
6 – useita kertoja viikossa
7 – kerran tai kahdesti päivässä
8 – useita kertoja päivässä
EI – ei sovellu minuun ollenkaan

Kuinka usein kumppanisi on

____ fyysisesti vahingoittanut lemmikkieläintä
____ heittänyt tai särkenyt jotakin sinun läsnäollessasi
____ tönäissyt esim. pöytää sinun läsnäollessasi
____ heittänyt jotakin sinua kohti
____ työntänyt, tarttunut kiinni tai töninyt sinua
____ läimäyttänyt sinua
____ potkaissut sinua
____ lyönyt sinua nyrkillä
____ lyönyt tai yrittänyt heittää sinua sinua jollakin esineellä
____ kuristanut sinua
____ uhkaillut sinua veitsellä tai aseella
____ käyttänyt veistä tai laukaissut aseen läsnäollessasi
____ hakannut sinut

Millainen vaikutus kumppanisi väkivallalla on ollut sinuun viimeisen 12 kuukauden aikana?

____ Tarvitsit hoitoa saamiisi vammoihin.
____ Et pystynyt hoitamaan normaaleja päivärutiinejasi vammojen takia.
____ Et pystynyt hoitamaan normaaleja päivärutiinejasi väkivallan aiheuttaman ahdingon/uupumuksen/hädän takia.
____ Poliisia tarvittiin paikalle kumppanisi sinuun kohdistaman väkivallan takia.
____ Sinun täytyi lähteä kotoa oman turvallisuutesi takia.
____ Olet saanut tukea naisten (tuki)ryhmästä tai turvakodista yms.

Lähde:
Davies, L., Holmes, M., Lundy, C. & Urquhart. L. (1995). Re-education for abusive men: The effect on the lives of women partners. Health Canada: Family Violence Prevention Division.

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO

PSYKOLOGIAN LAITOS
PSYKOTERAPIAN OPETUS-
JA TUTKIMUSKLINIKKA

Postiosoite: Käyntiosoite: Puhelin: 014-2602 877
PL 35 Mattilanniemi
40351 Jyväskylä C-rakennus
*****

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

4.3.2008 15:16

Sirkka-Liisa Aaltio) valehtelee Etejä-Suomen lääninhallitukselle

Sirkka-Liisa Aaltio on paatunut valehtelija, todistan väitteeni asiakirjoilla joita ovat kirjoittaneet niin poliisi, kuin
itse sosiaaliviranomaiset. Esitän myös nauhoitettuja puhelin keskusteluja Espoon Turvakoti ry:n työntekijöiden kanssa käydyistä keskusteluista, nauhoitteet ja asiakirjat joita esitän todistavat Sirkka-Liisa Aaltion
ihmisoikeusrikolliseksi jolta Espoon Kaupunki ostaa likaisia palveluja lapsenedun- ja oikeuden nimissä.

Asiakirjat ja muut todisteet: http://www.espoonturmakoti.com/sirkka.htm

Ari Savolainen
www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Antti Heiskala

4.3.2008 16:00

Anu Suomelalle

SETAN JA HALOSLAISEN ÄÄRIFEMINISMIN LIITTO

Liittyen mm. tapaus - Eric Cometiin, viranomaisen käytänössä täysin rikollisesta asenteesta ja sen takana olevasta todellisuudesta:

Tässä yksi vaivainen juonne kokonaisuudesta,
viranomaisen vastuu teoistaan ja tekemättä jättämisistään: "Miehiin ja tasa-arvoon liittyvistä kysymyksistä" valtiollisessa "Tasa-arvoyksikössä" ( käykääpä katsomassa "Tasa-arvoyksikön" sukupuolijakauma ) "vastaava" "erikoistutkija" Jouni Varanka, sekä "syyllisyydentunto ja vastuu":

NYT-liite / HELSINGIN SANOMAT kirjoitti:

"Puhumattomuus liittyy Varangan mukaan siihen, että varotaan syyllistämästä miehiä. "Se miesten reaktio, että 'olenko minä muka syyllinen siihen, että naisia on ennen sorrettu', on mielestäni väärä. Syyllisyydentunto - tai vastuu - herättää siihen, että ennen on tehty väärin ja jos minä en puutu asioihin nyt, olen vastuussa siitä, mitä tulevaisuudessa tapahtuu.

http://www.hs.fi/omaelama/artikkeli/Miehet+asialla/NYT2002101149gmn

Miehet asialla
Julkaistu: 11.10.2002 Nyt-liitteessä
Anu Silfverberg
helsingin sanomat

"puhumattomuus" ja "erikoistutkija" Jouni Varanka - "syyllisyydentunto- tai vastuu". Missäs se hänellä nyt on?

Esitän ja vaadin "Tasa-arvoyksikön" "erikoistutkija" Jouni Varangan välitöntä siirtämistä kykyhinsä nähden sopivampiin tehtäviin, sekä hänen virkatoimintansa poliisitutkintaan laittamista. Perusteena hänen vuosikausia jatkunut suoraan virkavelvollisuuksiaan vastaan työskentelemisennsä, täysin välinpitämätön suhtautuminen virkavelvollisuuksiensa noudattamiseen ja sukupuolen tasa-arvoisuuteen, yhtäläisiin ihmisoikeuksiin, sekä virkatoimessa jatketusti harrastettu rikollinen sukupuolen perusteella Syrjiminen.
( Sama koskee kyllä koko meidän ns. "tasa-arvo-elin"-klusteria "tasa-arvo"-valtuutettuineen.)

SETAN JA HALOSLAISEN ÄÄRIFEMINISMIN LIITTO

Tapaus Eric Comet - Jouni Varanka, syyllisyydentunto ja vastuu. Tapaus Eric Comet kertoo kaiken tästä yhteiskunnasta.

Erään kirjoittajan kommentti tilanteesta: "Sitten, kun valtion syrjintäkoneisto oikeasti on täydessä laajuudessa pystytetty, niin ei ole olemassa enään mitään keinoja kansalaisena siihen puuttua. Jos asioihin haluaa kirjoittamalla vaikuttaa, niin se on tehtävä nyt."

Keinot ovat jo vähissä, yhteiskuntamme luisuminen laittomuuksiin monelta osin totaalista, miettikää vaikka vain tapaus Eric Cometia. Näyttää jo kovasti siltä ettei mitään keinoja enää olekaan, muita kuin kirjoittaminen. Järjestelmä kieltäytyy järjestelmällisesti kuuntelemasta, on kieltäytynyt jo vuosikaudet, on "puhumaton", ei kanna "vastuutaan", ei tunne "syyllisyydentuntoa", kieltää toisen puolen todellisuudesta kokonaan ja vääristelee sitä toista ( kuten mm. Jouni Varanka tekee ).

Setan ja Haloslaisen äärifeminismin liitto on ilmeisesti luvannut joillekin joitain heidän pöydältään tippuvia pullanmurusia: Sitten meillä on järjestelmässä "Miehet asialla" - kuten Jouni Varanka ja Arto "Panssarimies" Jokinen, tai järjestelmän sisällä opportunistisesti purjehtiva, mutta hiukan uusia tuulia haistanut "akateeminen" Pasi Malmi, puhumattakaan sellaisista historian romukoppaan jo kovaa kyytiä matkalla olevista "miestutkijoista/-aktivisteista" kuten Markku Soikkeli tai Bert Bjarland.

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info
_________________________________________________________________
"jos minä en puutu asioihin nyt, olen vastuussa siitä, mitä tulevaisuudessa tapahtuu" -- Jouni Varanka

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Antti Heiskala

4.3.2008 16:29

PERHEVÄKIVALLAN VAIETTU PUOLI:

Se mistä on virallisen järjestelmämme tasolla kokonaan vaiettu, ja joka on, sen jälkeen kun olemme asian eri palstoilla esiin nostaneet, koitettu selitellä kaikin mahdollisn tavoin, maton alle takaisin piiloon:

Oikeuspolittinen tutkimuslaitos:

"Ajanjaksolla (1.6.2002 - 31.12.2005 ) surmattiin kaksikymmentäviisi alle 15-vuotiasta lasta, neljätoista poikaa ja yksitoista tyttöä. Heistä viisitoista (60 %) oli joutunut äitinsä ja yhdeksän (36 %)isänsä surmaamaksi, yksi (4 %) sai surmansa Myyrmannin pommi-iskussa."

- eli 3,5 vuoden aikana äiti tappoi lapsensa 15 tapauksessa, isä 9 tapauksessa.

LEX LESBO

"väkivaltaisesta isästä" onkin nyt päästy oikein viralliseen tasa-arvoeroon
_____________________________
"Sitten lapsella vain on kaksi äitiä"
-- setavallan presidentti Tarja Halonen

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Antti Heiskala

4.3.2008 16:36

.

LAPSEEN KOHDISTUVAN VÄKIVALLAN VÄHÄTTELYSTÄ

Säännönmukaisesti äitien/naisten suorittamia lastensurmia vähätellään ja selitellään mm. sillä, että he käyttävät enemmän aikaa lasten kanssa olemiseen.

- Vai niin. Mutta jos aika on ratkaiseva asia tässä kysymyksessä, niin suhteutetaanpas lapsuuden pituus ja aikuisuuden pituus ja vertaillaan lukuja sen jälkeen. Tulokseksi taitaakin tulla se, että perheväkivallan kohdalla yleisin kuolemaan johtanut tapahtuma suhteuttettuna ikäjaksojen pituuteen on äidin suorittama lapsensurma.

Lapsuus: syntymästä - 14 vuotta vanhaksi - ajanjakso siis
= 14 vuotta

Aikuisuus: suomalaisten keskimääräinen elinikä, oletetaan se 78:ksi vuodeksi, josta aikuisuus 78 - 14
= 64 vuotta.

Suhdeluku,joka on otettava kertoimeksi tapahtumien todennäköisyyttä arvioitaessa on siis 14 vuotta / 64 vuotta ( tai siis toisinpäin 64/14 )

eli, aikuisuus ( tällä keskimääräisen eliniän oletuksella ) on 64/14 = 4,57 kertaa pitempi ajanjakso kuin lapsuus.

Eli, jotta aikuisuus ja lapsuus olisivat vaarallisuutensa suhteen samalla viivalla tulisi aikuisten surmia olla 4,57 kertaa se määrä kuin mitä lapsia surmataan.

Yksityiskohtana, kun ( piiloteltuja ) lapsen äidin tekemiä surmia oli tuon yllä olevan tilaston mukaan vuosina 2002 - 2005 keskimäärin 4,29 vuodessa, vastaa se lapsuuden mittaan ( 14v ) ja aikuisuuden mittaan suhteuttettuna (64 v ) ( 4,29 x 4,57 ) 19,6 ikuisiällä tehtyä surmaa, aikajakson mittaan nähden.

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Antti Heiskala

4.3.2008 17:16

.

DAILY MAIL kirjoitti:

Dads DO matter: Why children brought up by BOTH parents are happier and more successful

By JENNY HOPE - More by this author » Last updated at 09:11am on 13th February 2008

Children behave better, learn more and are better adjusted if their father is involved in their lives, a major study shows.

Researchers found that a good relationship between youngsters and fathers had a positive effect that could last for two decades.

In low-income homes, regular contact was also seen to lead to less juvenile crime.

Anna Sarkadi, of Sweden's Uppsala University, where the research was carried out, said: "Our detailed 20-year review shows that overall, children reap positive benefits if they have active and regular engagement with a father figure.

"We found various studies that showed that children who had positively involved father figures were less likely to smoke and get into trouble with the police, achieved better levels of education and developed good friendships with children of both sexes.

"Long-term benefits included women who had better relationships with partners and a greater sense of mental and physical well-being at the age of 33 if they had a good relationship with their father at 16.

"It may seem obvious that what's worked for centuries is good for individuals and society, but that's what we found."

She said the studies showed the value of the father's input as a role model from babyhood to the teenage years.

The review, published in the latest issue of the journal Acta Paediatrica, looked at 24 papers published between 1987 and 2007.

The smallest study focused on 17 infants and the largest covered 8,441 people ranging from premature babies to 33-year-olds.

As well as examining research from Sweden and Israel, the Uppsala team looked at large-scale studies in the U.S. and the UK.

They found that children who lived with both a mother and father figure had fewer behavioural problems than those who lived with their mother only.

Behavioural problems in boys, and psychological problems in girls, were also less frequent. Intelligence, reasoning and language were more advanced in children who had good contact with both parents.

The researchers said it was not clear whether living with a biological father confers an advantage over living with a father figure alone.

"Our review backs up the intuitive assumption that engaged biological fathers or father figures are good for children, especially when the children are socially or economically disadvantaged," added Dr Sarkadi.

"Children who lived with both a mother and father figure had less behavioural problems than those who lived with just their mother.

"However, it is not possible to tell whether this is because the father figure is more involved or whether the mother is able to be a better parent if she has more support."

Norman Wells, of Family and Youth Concern, an independent charity, said the study showed that fathers were not an optional extra.

"Fathers and mothers complement each other and together provide a richness of care within the family that you can't replicate in any other setting," he added.

http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/health/healthmain.html?in_article_id=513962&in_page_id=1774

.......................

Tuollainen tutkimus on täysin "asiaton". Ja kiihkoileva. Odotan jotain rakentavaa ja maltillista, kuten sellaista hyvien asiantuntijoiden tutkimusta jossa todetaan, että isä on lapselle vahingollinen.

_________________
"sitten lapsella vain on kaksi äitiä"
-- Tarja Halonen

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

4.3.2008 17:22

Ensi- ja turvakotien liitto ry

Ensi- ja turvakotien liitto kertoo olevansa valtakunnallinen lastensuojelujärjestö, jonka toiminnan yksi tarkoitus on antaa tukea vaikeissa elämäntilanteissa oleville vanhemmille: ”ehkäistä perhe- ja lähisuhdeväkivaltaa”

Apua perhe- ja lähisuhdeväkivaltaan ympäri vuorokauden

Ensi- ja turvakotien liiton sivuilla kerrotaan kuinka turvakodit: ”vastaanottavat lähisuhteessa väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneita. Useimmat turvakodit ovat avoinna ympäri vuorokauden. Turvakotiin voit soittaa aina kun koet väkivaltaa tai sen uhkaa läheisissä ihmissuhteissa.”

Ensi- ja turvakotien liiton mielestä: ”turvakotien tavoitteena on ehkäistä perheväkivaltaa ja estää siitä johtuvien haittojen syntymistä ja syvenemistä. Turvakodit tarjoavat kriisiapua ja välittömän suojan sekä pitkäjänteistä tukea perheväkivalta tilanteissa eläville.”

Turvakodit vastaanottavat lähisuhteessa väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneita

Ensi- ja turvakotien liiton sivuilla kerrotaan kuinka: ”Turvakodeissa ja niiden avopalveluissa tehtävän työn tavoitteena on väkivaltakierteen katkaiseminen ja sen aiheuttamien kriisien ja muiden ongelmien hoitaminen. Turvakodit ja avopalvelut ovat avoinna perhe- ja lähisuhdeväkivallan kaikille osapuolille: naisille, lapsille ja miehille.”

Ensi- ja turvakotien liiton sivuilla kerrotaan kuinka perheväkivallan piirteet voivat olla moninaisia: ”lyömistä, potkimista, tönimistä, kiusaamista, eristämistä, alistamista, seksuaalista väkivaltaa, pilkkaamista, haukkumista, uhkailemista, räyhäämistä, esineiden ja paikkojen rikkomista ja mustasukkaisuutta tai puoliso saattaa käyttää yksin perheen varat.”

Työskentelytavat

Ensi- ja turvakotien liiton sivuilla kerrotaan kuinka: ”Asiakkailla on mahdollisuus yksilötyöskentelyyn ammattitaitoisen työntekijän kanssa. Tarvittaessa voidaan järjestää myös pari- ja perhetapaamisia, jos ne arvioidaan turvallisiksi. Henkilökunta on tarvittaessa asiakkaan mukana viranomaisneuvotteluissa. Vertaistukiryhmään osallistumalla voi työskennellä samankaltaisia kokemuksia omaavien kanssa.”

Väkivallan voi lopettaa. Hae apua turvakodista!

- Turvakodissa voi asua väliaikaisesti kriisi-tilanteen vaatiman, ajantavallisimmin muutamasta päivästä pariin kuukauteen.

Lähteet osittaisille lainauksille: http://www.ensijaturvakotienliitto.fi/tyomuodot/turvakodit/

Kulissien taakse kätkeytyy sukupuolirasismia

Ensi- ja turvakotien liiton toiminnassa - ja julkisessa esiintymisessä ilmenee sukupuolirasismia, vanhemmat.com tutkiva journalismi löysi selviä puutteita Ensi- ja turvakotien liiton toiminnasta. Toimittajamme soitti Espoon turvakotiin ti 26.6.2007 noin klo: 10:30. Toimittaja/näyttelijä x esiintyi väkivaltaa vaimoltaan pitemmän aikaa vastaanottaneena puolisona. Toimittaja x ei kerinnyt esittää kunnolla koko asiaansa, kun Espoon turvakodin päivystäjä esitti: ”tää turvakoti on meillä naisille ja lapsille, mä en voi tarjota täältä sulle paikkaa”

Eräs Espoon seurakunnilla työskentelevä diakoni kertoi minulle tapaamisellamme, että hän on ollut töissä kyseisessä Espoon turvakodissa. Diakoni jatkoi, hän kertoi että kyseisessä turvakodissa on kaksi mieskiintiö paikkaa mies asiakkaille.

Ensi- ja turvakotien liitto jättää mainitsematta sivuillaan sen, että väkivaltaa parisuhteessa kokeneita miehiä ei turvakotiin oteta, ei ainakaan Espoon Turvakoti ry:ssä vaikka siellä kaksi paikkaa miehille onkin olemassa. Asiasta ei mainita edes Espoon kaupungin internet sivuilla.

Tässä asiassa olisi Espoon poliisille tehtävä tutkintapyyntö, tutkia syyllistyykö Ensi- ja turvakotien liitto sekä Espoon Turvakoti ry sukupuolisyrjintään.

Puhelu Ensi- ja turvakotien liittoon puhuu puolestaan. Henkilö joka siellä minulle vastasi, nauroi ja ivaili tärkeälle asialleni, kesken puhelun hän riensi konsultoimaan jotakuta henkilöä. Tarkkaavainen puhelun kuuntelija huomaa taustalta kuuluvan äänen perusteella, että paikka on kahvila tai jokin vastaava. Mihin ja kenelle tämä asiaani ivallisesti suhtautunut naisihminen riensi konsultoimaan ja mitä, kertomaan oivalluksensa jollekulle kaverilleen siitä kuka hänelle soittaa.

Se että Ensi- ja turvakotien liitossa otetaan näinkin tärkeä huomio vastaan halpamaisen ivallisesti, todistaa koko instituution toiminnan yhtäläiseksi Espoon Naisten Apu ry:n / Espoon Turvakoti ry:n perhe politiikan kanssa.

Puhelu Espoon turvakotiin: http://www.vanhemmat.net/jmedia/26.6.mp3

Puhelu Ensi- ja turvakotien liittoon: http://www.vanhemmat.net/jmedia/liitto.mp3

Kimmo Sasi/Kansallisen kokoomuksen eduskuntaryhmä

Sosiaaliviranomaisilla on asennevamma: http://www.vanhemmat.com/linsa2.htm

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

4.3.2008 17:56

Rikoksentorjuntaneuvosto rahoittaa järjestäytynyttä rikollisuutta

Naisten Apu Espoossa ry: perheväkivalta rikosprosessissa mallin arviointi

Oikeusministeriön rahoitus
25 000 euroa

Vastuutaho
Naisten Apu Espoossa ry

Yhteyshenkilöt
Kaija Heinola (puheenjohtaja)
Sirkka Liisa Aaltio (toiminnanjohtaja)

--------------------------------------

Miehen saa leimata hakkaajaksi

Julkaistu: Seura-lehti, nro 34/2007
Teksti: Mikko Niskasaari

Tässä: http://vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?t=2039

Ari Savolainen

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

4.3.2008 19:39

HELSINGIN SANOMAT/KOTIMAA 25.1.2008

ROOS: Satokomitea tuskin pystyy uudistamaan sosiaalipolitiikkaa

Professori paljastaa blogissaan sosiaalipolitiikan porsaanreikiä

Lue koko juttu: http://www.9article.com/ravistelee

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Äidit luistavat rikosvastuusta

4.3.2008 22:31

Nimimerkki Unforgiven23 kysyi:
"Millaisia seurauksia perättömien väitteiden esittäjille on huoltajuusriidoissa tullut? Onko vääriksi todettuja väitteitä otettu huomioon arvioitaessa henkilön kyvykkyyttä vastuulliseen vanhemmuuteen? Katsovatko viranomaiset tuollaista toimintaa läpi sormiensa ja saako perättömästi syytetty oikeutta vain sitä itse rikosilmoituksella hakien?"

Erittäin hyviä kysymyksiä.

Tilastotietoa ei ole, koska rikokset, myös kunnianloukkaus- ja väärä ilmianto -rikokset tilastoidaan sellaisinaan, ei sen perusteella missä tilanteessa tai millä motiivilla ne on tehty. Näppituntumalta voi esittää joitain arvioita yleislinjoista.

Väärät väitteet otetaan harvoin huomioon, ainakaan valehtelijan vahingoksi. Viranomaiset eivät rikosilmoituksia vääristä ilmiannoista, vaikka varsinkin sosiaaliviranomaiset hyvin sen voisivat tehdä. Rikoksen uhrin on itse tehtävä rikosilmoitus ja näissä jutuissa hän joutuu vielä yleensä aika lailla tuuppimaan poliisia, jotta juttu edes tutkitaan.
Mitään loukkaavaa tekoa ei katsota niin helposti läpi sormiensa, kuin insesti-isäksi tai väkivaltaiseksi isäksi leimaamista. Se on sekä uskomatonta että sietämätöntä, koska tuollaiset syytökset ovat äärimmäisen loukkaavia.

Monet perättömien väitteiden uhrit ovat jo yksin huoltajuusriidan vuoksi niin väsyneitä, etteivät enää jaksa käynnistää rikosprosessia. Onneksi on poikkeuksiakin. Ari Savolainen on tuolla edellä kertonut, kuinka äiti tuomittiin perättömästä väiitteestään.

City-lehdessäkin mainittu ammattihäirikkö Leena Muranen on saanut 8 rikostuomiota valheellisista insesti- ja pedofiliaväitteistään. Näistä valheista 7 liittyi erotilanteeseen ja huoltajuusriitaan. Viimeisimmässä jutussa, jossa Toijalan KäO antoi 21.12.2007 Muraselle 9 kk ehdottoman vankeustuomion, tuomittiin myös äiti väärästä ilmiannosta ( 3 kk ehdollista ja 18 000 euroa korvauksia maksettavaksi). Tässä tapauksessa isä sai jo ennen Murasen ja äidin tuomioita myös lasten huoltajuuden, siis yksinään. On ilmeistä, että asiaan vaikuttivat, muun ohella, äidin pitkin matkaa heittelemät perättömät väitteet. Se juttu sai siis monella tapaa onnellisen lopun.

Toisaalta tapaus Muranen osoittaa, kuinka hirveää toimintaa viranomaiset helposti katsovat läpi sormiensa, erityisesti kun rikollinen väittää toimivansa "lasten edun puolesta". Muranen sai riehua vuosikausia, ennen kuin hänestä tehtyihin rikosilmoituksiin alettiin suhtautua vakavasti. Muranen sai ensimmäisen tuomionsa vasta 2002, vaikka rikosura alkoi jo 1990-luvun puolivälissä. Yhden Murasen tuomitsemiseen johtaneen jutun joutui uhri ajamaan itse, koska Kuopion kihlakunnansyyttäjä Heikki Ylisirniö päätyi uskomattomaan väiitteeseen "ei näyttöä rikoksesta". Tosiasiassa poliisitutkinnassa oli selvinnyt kiistattomasti, että Muranen oli tehnyt isästä ilmoituksia väittäen tämän käyttävän lapsiaan seksuaalisesti hyväkaseen, ja että väitteet olivat täysin valheellisia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sivustakatsoja

4.3.2008 23:43

Ari Savolainen, pidä ristiretkesi omalla foorumillasi. Et edesauta asiaasi (joka on kyllä hyvä), vaan teet itsestäsi pellen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

5.3.2008 08:52

Ensi- ja turvakotien liiton jäsenjärjestön kaapatut lapset ry:n Paha Isä -kirja

Kirjan sarjakuvat ovat aikuisen kuvittamat ja käsikirjoittamat, tämän kirjan tarkoitus on saada lapsi pelkäämään ja ajattelemaan kielteisesti omasta ja muiden isistä. Kirjassa on useita miestä ja isää syvältä leimaavia tarinoita, kaikissa näissä isä esitetään lapselle hirviönä, pahana isänä. Tällaista kirjaa jossa äiti tuotaisiin vastaavasti lapsen silmille, sitä ei Kaapatut lapset ry:n oppimateriaalin joukosta löydy, sellaista ei ole olemassakaan.

Tutkikaa kuvien ja kirjoitusten symboliikkaa huolella, huomaatte pian mihin tarkoitukseen kirja on valmistettu. Kirjan kirjoitusten käsiala selvittää sen, kuka Kaapatut lapset ry:n henkilöstöstä on kirjan kirjoittanut.

Kaapatut lapset ry:n hallituksessa istuu lapsikaappariäiti, yhdistys on tukenut julkisestikin lapsikaappariäitejä, esim. Outi Koskea jne. On varsin hämmentävää, miten yhdistyksessä toimitaan: isä leimataan törkeällä tavalla lapsen mieleen Pahaksi - isäksi joka kaappaa oman tyttärensä.

Kirjassa on kaksi tarinaa: insesti ja lapsikaappari isä

Paha isä -kirja: http://www.9article.com/kuvat

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

5.3.2008 09:01

Faktaa

Love ry niminen juuri perustettu lastesuojeluyhdistys jne, tekee tiivistä yhteistyötä jutussa mainitun turvakodin johtajan Sirkka-Liisa Aaltion kanssa.

Love ry

"Sirkka-Liisa Aaltio on suomalaisen perheväkivaltatyön uranuurtajia, ja Naisten Apu Espoossa ry:n toiminnanjohtaja. Hän jakaa monivuotisia käytännön kokemuksiaan lasten turvaamisesta perheväkivaltatilanteissa sekä tarkastelee uuden lastensuojelulain avaamia mahdollisuuksia lasten suojeluun väkivallalta."

Lisää: http://www.9article.com/images/katariina.htm

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

5.3.2008 10:53

Sivustakatsoja
Eilen 23:43

"Ari Savolainen, pidä ristiretkesi omalla foorumillasi. Et edesauta asiaasi (joka on kyllä hyvä), vaan teet itsestäsi pellen."

Kyse ei ole ristiretkestä, vaan halustani kertoa maamme laillisesta järjestyksestä vastaaville tahoille siitä, miltä tuntuu. Lapseni kasvavat hyvää vauhtia aikuisuuteen, heidänkin on hyvä tietää mitä oikeasti on tapahtunut.

Rakas lapseni, minut haluttiin syrjäyttää elämästäsi v1999. Espoon kaupunki maksoi Espoon Naisten Apu ry:lle 500.000 mk jotta he tekisivät sinulle ja minulle ihmisoikeusrikoksen.

Olit tuolloin niin pieni, saatoit vain miettiä ikäisesi lapsen mielellä tapahtumia ympärilläsi. Et kyennyt ymmärtämään miksi et saanut nähdä ja elää isäsi kanssa kuin vain rajoitetusti, vaikka kuinka halusit minun olevan enemmän läsnä elämässäsi. Minä ymmärsin, mutta käteni oli sidottu väkevillä valheilla. Espoon lastensuojelu riisti lapsuudestasi vuoden, sinusta tehtiin kauppatavaraa Espoon Turvakoti ry:n taloudellisiin tarpeisiin.

Sirkka-Liisa Aaltio käytti sinua häikäilemättä hyväkseen mielenvikaisessa ja asennevammaisessa taistelussaan, hakiessaan hyvitystä omassa elämässään kokemilleen menetyksille ja epäonnistumisille.

Sivustakatsoja, ei kerrota muille että kirjoitat tässä aiheessa myös omalla nimelläsi.

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

5.3.2008 12:59

Etelä-Suomen lääninhallitus on erottanut Espoon turvakoti ry:n entisen johtajan Sirkka-Liisa Aaltion, hänet erotettiin Uudenmaan alueellisen asiantuntijaverkoston jäsenyydestä.

Tiedot: http://www.vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?t=764

Kumarran syvästi Etelä-Suomen lääninhallitukselle, otitte huomioon lapsenedun, kiitos!

Ari Savolainen

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Paha isä-kirja

5.3.2008 15:58

----- Original Message -----
From: Antti Heiskala
To: lapsiasiavaltuutettu@stm.fi ; mariakaisa.aula@stm.fi ; ....................@unicef.fi ; Inka Hetemäki ; ...............@ykliitto.fi ; ..............; niina.laajapuro@amnesty.fi ; .........@amnesty.fi ; matti.virtanen@yle.fi ; presidentti@tpk.fi ; tuija.brax@eduskunta.fi ; matti.vanhanen@eduskunta.fi ; jyrki.katainen@eduskunta.fi ; marja.vuento@pronto.fi ; paivi.hirvela@om.fi ; hannele.valkeeniemi@yle.fi ; johannes.koskinen@eduskunta.fi ; tiina.astola@om.fi ; vappu.taipale@stakes.fi ; sirpa.taskinen@stakes.fi ; tytti.solantaus@stakes.fi ; pentti.kotoaro@unicef.fi ; liisa.hyssala@stm.fi ; oras.tynkkynen@eduskunta.fi ; .........; heikki.sariola@lskl.fi ; hs.kuukausiliite@hs.fi ; hs.paakirjoitus@hs.fi ; .................@eduskunta.fi ; ......................................................... astrid.thors@eduskunta.fi
Sent: Tuesday, December 11, 2007 4:59 PM
Subject: YK:n ihmisoikeuksien päivän ( Human Rights Day ) muistuttamana .... kun asiat nivoutuvat toisiinsa: - Paha isä -kirja - Kaappamme lapset - setavallassa - The Criminal State of Finland - ja Jeesus jossa ei ole palaakaan miestä

11.12.2007
Antti Heiskala
LOL!
www.lapsenoikeus.info
antti.heiskala@lapsenoikeus.info

Muistustus*

YK:n ihmisoikeuksien päivä - Human Rights Day

Hei taas rakkaat ystäväni,

YK:n ihmisoikeuksien päivän ( Human Rights Day ) muistuttamana, tiedustelen teiltä jälleen seuraavaa: Mitä aiotte tehdä lapsen ihmisoikeudet turvaavan ihmisoikeussopimuksen, YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen sisällön esiin tuomiseksi ja kansalaisten tietoisuuteen saattamiseksi? Vai ettekö mitään?

Ja ennen kaikkea tiedustelen Teiltä sitä, mitä aiotte tehdä tuon ihmisoikeussopimustekstin sen suomentamisen yhteydessä tehdyn mitä ilmeisimmin tahallisen väärentämisen suhteen? Vai ettekö mitään?

Muistutan teitä siitä, että velvollisuus tuon Suomessa, mitä ilmeisimmin tarkoituksellisesti, väärennetyn* YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen sisällön esiin tuomisesta on jo sinänsä sisällytetty tuohon samaiseen Suomen valtiota sitovaan ihmisoikeussopimukseen.

"sitten lapsella vain on kaksi äitiä" *
--Tarja Halonen

Alla muutamia tähän asiakokonaisuuteen tiiviisti liittyviä viimeaikaisia kirjoituksiani, sekä lopuksi tätä samaa asiaa koskeva aiempi lapsen perusihmisoikeuksia koskeva teille jo lähettämäni muistutuskirjeeni **, josta käy ilmi mm. tuon YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen väärentäminen, kirje johon siis ilmeisesti kiireiltänne unohditte siihenkään mitenkään millään foorumilla mitenkään vastata.

Pyydänkin teiltä siis jälleen avoimia vastauksia tuohon tämän kirjeeni loppuun liittämääni teille jo aiemmin lähettämääni kirjeeseeni ** ( Valtiojohtomme v ä ä r e n t ä m ä ihmisoikeusopimus ) ystävällisimmin uudelleen, kiireissänne kun saattaa muuten unohtua nuo lapset ja heidän aivan perustavintakin laatua olevat perusihmisoikeutensa aivan kokonaan, tärkeämmän edessä. Kuten tässä maassa näyttää jo kauan sitten käyneen.

ystävällisesti
lapsenoikeusterveisin
antti heiskala

...............

_____________________________________________________________

Kun asiat nivoutuvat toisiinsa:

----- Original Message -----
From: Antti Heiskala
To: lapsiasiavaltuutettu@stm.fi ; mariakaisa.aula@stm.fi ; sinikka.monkare@ray.fi ;........@unicef.fi ............@ykliitto.fi ; ...........@unicef.fi ; niina.laajapuro@amnesty.fi .......; matti.virtanen@yle.fi ; presidentti@tpk.fi ; tuija.brax@eduskunta.fi ; matti.vanhanen@eduskunta.fi ; jyrki.katainen@eduskunta.fi ;@ray.fi
Cc: kaapatut.lapset@kolumbus.fi
Sent: Thursday, October 04, 2007 7:03 PM
Subject: Paha isä -kirja / Kaapatut lapset ry - VIRANOMAISELLE TIEDOKSI

Antti Heiskala
4.10.2007

Paha isä -kirja

ja
kaksi sen tarinaa

Kaapatut lapset ry:n pienille lapsille tarkoitetussa Paha isä -kirjassa on siis ainakin kaksi tarinaa:

Toisessa jäteauton kuljettaja ottaa Frida -nimisen tytön tai naisen kyytiinsä ja tappaa ja hautaa tämän metsään. Tarinan mukaan kukaan ei enää koskaan kuule Fridasta mitään.
Toisessa tarinassa puolestaan isä ottaa tyttärensä autoonsa kyytiin ja vie tämän, ei suunniteltuun paikkaan, vaan metsään...

kuvia kirjasta: ks.
http://vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?t=2107

Jos tuo Paha isä -kirja ei johda Kaappaamme lapset ry:n toiminnan minkäänlaisen tukemisen välittömään lopettamiseen RAY:n / Ensi-ja turvakotien liiton toimesta, sekä heidän toimestaan myös rikosilmoituksen jättämiseen, niin lienee syytä puuttua RAY:n ja Ensi-ja turvakotien liiton toimintaan tarkemmin.

ystävällisesti
antti heiskala
www.lapsenoikeus.info
antti.heiskala@lapsenoikeus.info

Vaan missä nukkui silloin vallan vahtikoira vaiti vallan pikku puudeli

ks.lisää viranomaiselle tiedoksi saattamiani kirjeitä:http://miessakit.forum.emedia.fi/viewtopic.php?t=26&postdays=0&postorder=asc&start=1305

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

5.3.2008 17:42

ESPOON TURVAKOTI RY:N JOHTAJA AHDISTELEE!

Katso kuva: http://www.9article.com/images/bat-ja-robin.jpg

Sirkka-Liisa Aaltio ja ystävänsä jahtasi lapsiani ja minua Kes 06, 2007 autollaan, pysähtyi sitten viereeni. Huomasin ikkunan aukeavan, kuulin Aaltion huomioivan "tuo on se, Ari Savolainen" kaverilleen.

Aaltio lähti rajusti kaasuttaen autoni perään Espoon jänismäentieltä, auto liikehti holtittomasti perässäni Espoon Petakseen, pysähtyi sitten aivan rinnalleni. Vieressä istunut pelottavan näköinen kyykyttäjä katseli lapsiani ja minua oudolla - ja inhottavalla tavalla.

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

5.3.2008 17:48

Heli Raija-Halli Espoon turvakoti ry:n nykyinen johtaja

Monella teistä eroperheen isistä on lämpimät muistot tästäkin mielivaltaisesta kyykyttäjästä. Kuva puhukoon puolestaan, vai texti?

Katso kuva ja kirjoitus: http://www.vanhemmat.com/tilasto/vasenkasi.jpg

Eipä kehtaa lapsi isä suhteen kyykyttäjä kameraan katsoa, saattaisi mielentila paljastua, vaikka kyllähän se on selvää muutenkin.

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

5.3.2008 17:51

Jottei unohdu!!!

Miehen saa leimata hakkaajaksi

Isän leimaaminen aiheetta väkivaltaiseksi ei ole kunnianloukkaus, on Espoon kihlakunnansyyttäjä Heli Saarinen päättänyt. Espoon Turvakodin johtaja väitti toistuvasti isää väkivaltaiseksi, vaikkei hänellä ollut asiasta mitään omia tietoja.

Lisää: http://vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?t=2039

Julkaistu: Seura-lehti, nro 34/2007
Teksti: Mikko Niskasaari

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

5.3.2008 18:59

Tämä sinänsä tarpeellisesta aiheesta alkanut keskustelu näyttää tyrehtyneen siihen, että on kaksi ihmistä, jotka tunkevat uudelleen ja uudelleen samat sanomat kaikille mahdollisille palstoille. Ymmärrän toki näiden isien traumatisoitumisen, mutta samojen tekstien vyöryttäminen kaikkiin mahdollisiin paikkoihin karkottaa aiheesta kiinnostuneet ja lopettaa keskustelun tarpeellisen keskustelun.

Vaikka oma sanoma on maailman tärkein, niin kannattaa hiukka harkita kiinnostaako se kymmeniä kertoja toistettuna jokaisessa aloitetussa keskustelussa, ja meneekö oma sanoma enää perille.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

5.3.2008 19:29

Korkein oikeus antoi joulun alla todella hyvän päätöksen seksuaalisen hyväksikäytön väitteisiin liittyen. On ensimmäinen laatuaan. Poikkeavaa tässä on myös se että TEO:n asiantuntijana toiminut lastenpsykiatri oli ymmärtänyt oikein Stakesin ohjeet hyväksikäytön tutkimiseen, ja noudatti arviossaan tieteellisen tutkimuksen periaatteita. Tätä ei yleensä näe kun psykiatrien lausuntoja lukee. Vihdoinkin siis jotain valoa tähän moraalisen paniikin tsunamiin, joka on tuhonnut maailmalla ja myös Suomessa valtavan määrän lasten ja heidän perheittensä elämää.

Anu Suomela

Diaarinumero:R2006/774 Esittelypäivä:12.9.2007 Antopäivä: 21.12.2007 Taltio: 2887

Isän oli epäilty syyllistyneen 5-vuotiaan poikansa törkeään seksuaaliseen hyväksikäyttöön muun muassa koskettelemalla pojan sukupuolielintä ja tyydyttämällä itseään pojan nähden. Kysymys näytön arvioinnista.

8. Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen ja Pirjo Ojalan lausunnoista ilmenevät puutteet vähentävät X:n yksilötutkimuksen näyttöarvoa syytettä tukevana todisteluna tässä asiassa. Yksilötutkimuksen perusteella tehdyt johtopäätökset ovat perustuneet siihen, mitä X oli haastatteluissa kertonut, sekä X:n tekemiin piirustuksiin. Haastatteluissa esitettyjen kysymysten johdattelevuus käy Korkeimman oikeuden omienkin havaintojen mukaan hyvin ilmi X:n haastatteluista tehdystä videotallenteesta, joka on katsottu myös Korkeimman oikeuden toimittamassa suullisessa käsittelyssä. Videotallenteesta ilmenee myös se, että X ei ollut juurikaan kertonut oma-aloitteisesti asioista vaan oli ainoastaan vastaillut hänelle esitettyihin kysymyksiin. X:n vastaukset olivat olleet lyhyitä ja osin epäselviä. Kysymyksiä oli jouduttu usein toistamaan.

10. Suullisessa käsittelyssä on ilmennyt sekä tutkimuksen suorittaneen lääkärin että muiden todistajien kertomuksista, etteivät todistajatkaan ole tarkemmin pyrkineet selvittämään, minkälaisissa tilanteissa ja millä tavalla X:n kertomat koskettelut olivat tapahtuneet. Se, olivatko koskettelut A:n mainitsemalla tavalla liittyneet tavanomaisiin lapsen hoitotoimenpiteisiin, vai oliko kysymyksessä ollut muunlainen eli sopimaton koskettelu, on siten jäänyt epäselväksi. Siltä osin kuin X oli todistajien mukaan kertonut asioita, jotka eivät kuulu 5-vuotiaan normaaliin kokemuspiiriin, X on voinut saada vaikutteita monella muullakin tavalla kuin joutumalla seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi. Lapsen omaa kertomusta koskeva näyttö jää näin ollen todistusarvoltaan kokonaisuudessaan vähäiseksi.

11. Yksilötutkimuksessa on annettu merkitystä myös X:n tutkimuksen yhteydessä tekemille piirustuksille. Päätelmät, että piirustukset osoittaisivat X:n joutuneen seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi, eivät ole vakuuttavia. Varsin vähäisistä yksityiskohdista on tutkimuksessa pyritty tekemään pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Tutkijoiden epäilyksiä herättäneille yksityiskohdille voi sitä paitsi olla löydettävissä muitakin kuin seksuaaliseen hyväksikäyttöön viittaavia selityksiä. Suullisessa käsittelyssä on muun muassa viitattu X:n harrastamastaan animaatioviihteestä mahdollisesti saamiin visuaalisiin esikuviin.

12. Pientenkin lasten kiinnostusta omiin sukupuolielimiin voidaan yleisesti pitää normaalina, kuten myös sitä, että tällainen kiinnostus voi eri kehitysvaiheissa saada seksuaalisen itsetyydytyksen piirteitä. Kun lapsen lähipiiri suhtautuu asiaan torjuvasti, lapsi voi hämmennystään peittääkseen sanoa hänelle läheisten henkilöiden tekevän samalla tavoin. Lapsen tällaisen käyttäytymisen ei tarvitse vielä merkitä sitä, että hän olisi todella nähnyt jonkun läheisen henkilön tyydyttävän itseään. Mahdollista on, että lapsi on jossakin arkielämän tilanteessa nähnyt isänsä koskettavan sukupuolielintään ilman että kysymys olisi ollut seksuaalisesta teosta. Tässä asiassa mikään seikka ei viittaa siihen, että A olisi harjoittanut nimenomaan itsetyydytystä poikansa nähden.

14. X:n käytöksessä A:ta kohtaan ei ole havaittu mitään poikkeavaa ennen seksuaalista hyväksikäyttöä koskevan tutkimuksen alkamista. X:n ei ole myöskään näytetty nähneen isäänsä koskevia painajaisunia ennen kuin hyväksikäyttöä koskeva tutkimus oli aloitettu.

Johtopäätös
15. Edellä selostetut seikat huomioon ottaen Korkein oikeus on, arvioituaan jutussa esitettyä kirjallista ja suullista näyttöä kokonaisuudessaan, päätynyt siihen, että asiassa ei ole esitetty riittävää näyttöä siitä, että A olisi syyllistynyt X:n seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Tuomiolauselma

Syyte törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä hylätään ja A vapautetaan tuomitusta rangaistuksesta ja kaikesta korvausvelvollisuudesta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Unforgiven23

5.3.2008 20:11

Kiitokset kysymyksiini vastanneelle nimimerkille. Samoin kiitokset Anulle erittäin seikkaperäisistä postauksistasi.

Yhdyn Anun kritiikkiin Aria ja Anttia kohtaan. Olet Ari postannut esimerkiksi "miehen leimaaminen hakkaajaksi" linkin tähän keskusteluun jo kolmesti. Asiasi on tärkeä ja olen paljon rekisteröitymättömänä lukenut foorumiasi. Samoin siellä on paljon asioissa toistoa ja samoja asioita linkitetty ristiin runsaasti. Asiat ovat sinällään tärkeitä, mutta lähdekritiikkiin tottuneen lukijan silmissä se väistämättömästi laskee sanoman painoaarvoa. Ymmärrän omasta kokemuksestani kyllä, että omiin konsepteihin voi näin henkilökohtaisessa asiassa hiukan seota ja aina ei ole kirkkaana mielessä mikä mihinkin aihepiiriin elimellisesti kuuluu, jotta viesti pysyisi selkeänä.

Silti kiitän teitä Ari ja Antti sekä kaikkia muita nettisivujen ylläpitäjiä lämpimästi, että jaksatte asioita tuoda esille ja puolustaa meidän miesten oikeutta lapsiimme. Monta hyvää pointtia olen matkani varrella löytänyt kanssakulkijoideni kokemuksista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

www.lapsenoikeus.info

5.3.2008 20:15

Anu Suomela hyvä,

kirjoitit: "Ymmärrän toki näiden isien traumatisoitumisen"

Mitä ihmeen "traumatisoitumista" muka siihen tarvitaan, että vaatii Suomen valtiota noudattamaan ihmisoikeussopimuksia, että vaatii valtiota lopettamaan niiden tahallisen kiertämisen ja sisällön pimittämisen, jopa väärentämisen? Eikö tuon nyt pitäisi olla itsestäänselvyys. Vaan kun ei ole.

Tämä sinua nyt niin kovin häiritsevä asia on kuitenkin todella yksinkertaisesti ja varsin helpposti ratkaistavissa:

On selvää, että tulen tuomaan esiin näitä valtiomme lapsiväestöönsä kohdistamia ihmisoikeusrikoksia - kaikilla mahdollisilla foorumeilla - aina siihen asti kunnes ne loppuvat. Aina siihen asti kun Suomen valtio alkaa kunnioittaa allekirjoittamiaan ja sitä juridisesti sitovia ihmisoikeussopimuksia, ja korjaa sen minkä on niistä väärentänyt ,tai jättänyt huomiotta. Simple as that. Sillä minun jo sinuakin rasittavista postauksistani päästään.

Tähän mennessä mitään tallaista ei kuitenkaan ole tapahtunut. Ei mitään sinne päinkään. Joten on liian aikaista kuvitella minun lopettavan näiden asioiden esiin tuomisen, rasitti se sinua tai ei. En tule sitä vnyt vaikkapa sinun paimentamana tekemään.En minä tällä kirjoittelulla ole ystäviä hankkimassa.

Mutta Anu hyvä, eikö olekin helppoa ratkaista tämä asia? Vai vaadinko minä sinukin mielestäsi nyt aivan liikaa, kun vaadin että Suomen valtion tulee noudattaa edes lapsen ihmisoikeuksien turvaamiseksi säädettyä ja sitä juridisesti sitovaa ihmisoikeussopimusta, sekä omia lakejaan?

Mitä sinä, Anu, teet saadaksesi Suomen valtion takaisin ruotuun?

antti heiskala

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

www.lapsenoikeus.info

5.3.2008 20:45

PS. Anu Suomelalle

Epäilenpä hyvin vankasti, ettet tunne näitä asioita, kokonaisuutena, lähimainkaan yhtä hyvin kuin minä. Ja juuri siitä syystä sinua onkin aivan turvallista käyttää asiantuntijana tällaisissa jutuissa, siis siitä syystä, ettet ilmeisesti tunne sitä miten tämä vyyhti rakentuu poliittisen koneistomme sisällä, sitä ketkä ovat viime kädessä tapahtuneesta suoraan vastuussa. Sikäli sinä olet sopivan vaaraton, ja ehkä jopa yhdentekevä?

Sitä en suinkaan kiistä, ettetkö hallitsi sitä sektoria mistä yleensä puhut. Se vain ei ole koko kokonaisuus, eikä vielä kerro kovinkaan paljoa siitä mitä asioille tulisi tehdä yhteiskunnan päätöksenteon tasolla.

antti heiskala

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

5.3.2008 21:17

Hyvä Antti Heiskala

Ehkä valitsin sanani huonosti kun käytin käyttäytymistieteilijälle ominaista termiä 'traumatisoitunut'. Tilalle käy paremmin termi 'oikeuksia loukattu'. On selvää, että yhteiskunnan jäsen, jota kohdellaan oikeudettomasti ja syrjivin perustein loukkaantuu. Käyttäytymistieteissä tällainen loukkaus nähdään myös psyykkisen trauman aiheuttamisena. Molemmat termit ovat mielestäni asiallisia, kyse on siitä minkä tieteen näkökulmasta asiaa tarkastellaan.

Löytyy useampi tutkimus, jossa todetaan, että aiheettoman insestisyytteen kohteeksi joutunut kärsii pitkäaikaisesti samanlaisista stressioireista, kuin esim. luonnonkatastrofin uhri (vrt. tsunami).

Puhuttelet minua vaatimalla tekoja, joilla lopettaisin nykyiset oikeudettomat käytännöt. Kovin isoihin saappaisiin minut sijoitat. Olen vienyt näitä tapauksia Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen ja siellä Suomi on tuomittukin, mutta hyväksikäyttöväitteiden suhteen eivät asiat ole vielä juurikaan edistyneet.

Huostaanottojen suhteen sen sijaan on saatu Suomelle useampia tuomioita. Olen ylpeä tapauksesta K & T v. Finland, jossa siinäkin oli väite seksuaalisesta hyväksikäytöstä. En suinkaan ota siitä yksin kunniaa, vaan tiimissä oli huipputason juristeja. Myös tapauksessa R. v. Finland esitettiin hyväksikäyttöväite ja Suomi tuomittiin. Olin siinä asiassa alkuaan mukana ja avustin yleistä oikeusavustaja Tarja Öörniä. Hän ei ikävä kyllä saanut nähdä voittoaan, koska tuhoutui perheineen tsunamissa. Tiedot löytyvät Finlexistä.

Olen toimittanut muutaman kirjan ja kirjoittanut useita kriittisiä artikkeleita. Lisäksi olen kääntänyt lukuisia tieteellisiä artikkeleita, joita olen toimittanut viranomaisille ja apua tarvitseville. Toivon että niillä on ollut vaikutuksia ja ihmiset ovat saaneet apua. Uskon tieteellisen tiedon levittämiseen, ja siksi olen tehnyt käännöksiä, kun suomalaiset eivät kovin hyvin luen englantia.

En pyydä anteeksi tekemisteni vähyyttä asianmukaisen tieteellisen tiedon levittäjänä. Kovin mielelläni saisin Suomen viranomaiset ja oikeuslaitoksen kuriin ja järjestykseen - edes noudattamaan ja tulkitsemaan ihmisoikeussopimuksia EIT:n linjaamalla tavalla.

Työ demokaraattisen ihmisoikeusvaltion toteuttamiseksi on hidasta. Muistakaamme että kehitys alkoi vasta toisen maailmansodan jälkeen, Suomi ratifioi tämän sopimuksen vasta 40 vuotta sen perustamisen jälkeen, kun olimme nöyriä Neuvostoliitolle. Historia ei yhdellä hyppäyksellä muutu, vaan työtä on tehtävä jatkuvasti.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

www.lapsenoikeus.info

5.3.2008 21:34

Kiitos kommentista Anu,

Kirjotit: "Löytyy useampi tutkimus, jossa todetaan, että aiheettoman insestisyytteen kohteeksi joutunut kärsii pitkäaikaisesti samanlaisista stressioireista, kuin esim. luonnonkatastrofin uhri (vrt. tsunami)."

- Tottakai näin on, ihminenhän leimataan tuossa hirviöksi lopuksi iäkseen, Mutta kuinka ollakaan, tässä käyttäytymisteileilijä Suomela arvioi kuitenkin tilanteen heti aluksi väärin(:a]- Ei minua ole koskaan millään tavalla syytetty insestistä.

Jatkoit: "Puhuttelet minua vaatimalla tekoja, joilla lopettaisin nykyiset oikeudettomat käytännöt. Kovin isoihin saappaisiin minut sijoitat. Olen vienyt näitä tapauksia Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen ja siellä Suomi on tuomittukin, mutta hyväksikäyttöväitteiden suhteen eivät asiat ole vielä juurikaan edistyneet."

- Juuri tuosta syystä olen vuosien saatossa päätynyt siihen tulokseen, ettei näitä asioita, laajemminkaan - siis näiden hyväksikäyttötapausten/ väitteiden ulkopuolella, mutta samaan vyyhtiin liittyen - tule tässä maassa muuttamaan mikään muu kuin terävä ja aggressiivinen julkinen kritiikki yhteiskuntamme vastuussa olevia päättäjiä kohtaan. Mitään he eivät ole tähänkään mennessä välittäneet EIT:n tuomioista,kuten mainitsitkin. Ne kun eivät kohdistu heihin h e n k i l ö k o h t a i s e l l a tasolla.

Yksinkertaistettuna reseptini on seuraava: Näiden asioiden vinoutumista vastuussa olevia henkilöitä on kritisoitava julkisesti, kenen tahansa luettavissa olevilla palstoilla, ja nimenomaan henkilökohtaisella tasolla heidän nimensä mainiten, heidät henkilöinä, esim. virkamiehinä, tutkijoina tai poliitikkoina vastuuttaen: Sitten kun naapurikin tietää mitä on tullut tehtyä, sitten saattaa olla mahdollisuus muutokseen. Etenkin politikkoihin tämä on erinomainen resepti, josta on jo hyviä tuloksiakin saatu, mm. Rahkonen, Luhtanen, Meriläinen.

antti heiskala

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hannes Ruokokoski

5.3.2008 21:37

Mitä tulisi tehdä?

Olen miettinyt asiaa: http://isansana.com/keskustelu/YaBB.pl?num=1170001216

Täältä löydät 74 laki- tai kansalaisaloitetta tilanteen parantamiseksi: http://isansana.com/keskustelu/YaBB.pl?board=32

Anu Suomela hyvä.

Missä ovat Sinun parannusesityksesi?

Pane paremmaksi, jos pystyt. Ellet, poimi täältä Sinun mielestäsi kelvolliset ja ryhdy ajamaan niitä eteenpäin.

Ystävällisin terveisin

Hannes Ruokokoski

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

5.3.2008 21:47

Hei Antti Heiskala

Nyt siirrät keskustelun muuhun aiheeseen:

'Epäilenpä hyvin vankasti, ettet tunne näitä asioita, kokonaisuutena, lähimainkaan yhtä hyvin kuin minä. Ja juuri siitä syystä sinua onkin aivan turvallista käyttää asiantuntijana tällaisissa jutuissa, siis siitä syystä, ettet ilmeisesti tunne sitä miten tämä vyyhti rakentuu poliittisen koneistomme sisällä, sitä ketkä ovat viime kädessä tapahtuneesta suoraan vastuussa. Sikäli sinä olet sopivan vaaraton, ja ehkä jopa yhdentekevä?'

En epäile asiantuntemustasi, enkä väitä olevani missään suhteessa parempi asiantuntija poliittisessa järjestelmässä. Tässä keskustelussa kuitenkin fokus oli lasten seksuaalisen hyväksikäytön asiattomat syytökset ja isien erottaminen lapsistaan. Voisitko palata keskustelemaan tästä asiasta?

Anu Suomela

Minulla ei ole mitään tietoa siitä, että kukaan hallinnossa käyttäisi minua mihinkään. En ymmärrä että sellainen olisi koskaan mahdollista. Yhdentekevä voin olla, mutta kirjoitan asioista julkisuuteen, koska pidän välttämättömänä vaikuttaa demokraattisen oikeusvaltion kehittämiseen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

www.lapsenoikeus.info

5.3.2008 22:05

Anu hyvä,

On oleellista nähdä kokonaisuus. Se mistä tässä kaikessa lopultakin on kyse. Mm. se miksi eräät tahot ovat suhtautuneet täysin kritiikittömästi, ja ilmeisen suopeasti, mihin tahansa isiin kohdistuviin syytöksiin ( joita ovat olleet tukemassa ja rakentamssa eritoten käytännössä lesbofeministiset "naistutkimuksen laitokset" ):

Heidän agendallaan on ollut ajaa "Paha-isä" pois perheestä ja kieltää lapselta.
______________________________________
"sitten lapsella vain on kaksi äitiä"
- Tarja Halonen

Ja siinähän he ovatkin jo onnistuneetkin, ihmisoikeussopimuksen väärentämiseenkin mitä ilmeisimmin syyllistyneen "ihmisoikeus- ja tasa-arvopresidenttimme", setavallan presidentti Tarja Halosen itsekeskeisessä suojeluksessa.

Ei esim. tapauset Eric Comet, Outi Koski tai Kerstin Campoy ole mitenkään erotettavissa siitä sairaasta yhteiskunnallisesta ilmapiiristä joka johti lasten kaikkein perustavintakin laatua olevien ihmisoikeuksien kieltämiseen mm. hedelmöityshoitolaissa. ( Ja tämähän siis oli mahdollista vain väärentämällä tuo YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen suomenkielinen versio, joka oheistettiin sitten asiasta päättäville kansanedustajille )

antti heiskala

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

5.3.2008 22:07

Kylläpä minua nyt vaaditaan pölkylle ja laittamaan lainsäädäntö sekä viranomaiskäytäntö kuntoon. Lastensuojelulain uudistuksessa korjasin ministeriön pyynnöstä jokaikisen pykälän. Sain aikaan vain sen, että eduskunnassa muutos tuli siihen, että Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen vaatimus perheen jälleenyhdistämisestä lisättiin lakiin.

Olen kovin pahoillani siitä, että en ole voinut poistaa niitä epäkohtia, joita lainsäädännössämme ja viranomaiskäytännössämme on. Olen tehnyt sen minkä olen voinut, ja jatkan tätä työtä.

Olisi tietenkin ystävällistä, jos samaa asiaa ajavat perehtyisivät ministeriöön lähettämiini lukuisiin asiakirjoihin, joissa olen tehnyt parhaani lainsäädännön muuttamiseksi Ihmisoikeussopimuksia vastaaviksi. Kirjelmäni ovat niin mittavia, etten voi liittää niitä tähän. Jos joku on kiinnostunut perehtymään niihin, niin ne saa esittämällä pyynnön sp:iin anu.suomela@sexpo.fi tai anu.suomela@kaapeli.fi.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

5.3.2008 22:42

Anu, Antti ja Sivustakatsoja, mitä te teitte sen eteen että Sirkka-Liisa Aaltio on joutunut väistymään syrjään Espoon - ja koko muun maan lastensuojelu politiikasta. Tai sen eteen että Etelä-Suomen lääninhallitus erotti Aaltion Uudenmaan alueellisesta asiantuntijaverkostosta, ette mitään.

Olette täällä syömässä valmiissa pöydässä!

Lapseni, minä ja monet muut kaltaisemme olemme uhreja. Ensin meidät kyykytti asennevammaiset sosiaaliviranomaiset ja nyt te otatte irti "imette" kaiken hyödyn jotta teidät nähtäisiin kuka minäkin hyväntekijänä - ja asiantuntijana.

Antti, vaikka olemme olleet useinkin törmäyskurssilla, nostan silti hattua sinnikkyydellesi tällä alalla.

Anu Suomela, eräs pedofiili jonka asioita olet ajanut sai viiden vuoden tuomion: Törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ym. Julkinen esiintymisesi on mielestäni vahvassa ristiriidassa tekemistesi kanssa, kertoisitko tarkemmin.

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Obsevrator.

5.3.2008 22:47

KYSYMYS- ANU SUOMELALLE.

Kuka tänä päivänä kantaa päävastuun lastenuojelusta? -Rahaa ja energiaa näyttää riittävän kaikenlaisiin naisiin kohdistuviin väkivalta ja raiskaustutimuksiin. Daphne projekti on pyörinyt vuodesta 1998 alkaen. Minna Piispan ja Markku Heiskasen UTH tutkimus (1998) on ollut "pyhä raamattu", jota on "lobattu" kaikissa mahdollisissa tiedotusvälineissä. UUsia tutkimuksia tulee liukuhinatahtiin. -Mies ja lasten isä on leimattu "väkivaltaiseksi siaksi", jolla on varmastikin suuri vaikutus sosiaalitoimen ja oikeuslaitoksen ratkaisuihin.

Minna Piispan tutkimuksen 2006 mukaan joka vuosi 15.000 nasita joutuu puolisonsa raiskaamaksi, ja 46.000 naista joutuu kokemaan seksuaalista häirintää. -Poliisin tietoon tapauksia tulee käsittääkseni n. 500, joista n. 150-200 voidaan todistaa tapahtuneksi.

Amnesty on kerännyt nimiä adressiin luovutettavaksi pääministerille. Sekä UTH tutkimuksessa, että adressissa on kätetty tuota maagista lukua 90.000 naista joutuu puolisonsa pahoinpitelmäksi joka vuosi. Samaaan kuoroon on liittynyt oikeusministeri Tuija Brax ja peruspalveluministeri Paula Risikko.

Image lehti 7/2007 teki uuden maailmaennätyksen Heidän mukaan vuonna 2005 joutui nykyisen, tai entisen avio-, tai avopuolison pahoipitelemäksi, tai raiskaamaksi yhteensä 580.000 naista.
Profeministit ja White ribbon hehkuttaa 285.000 naista joutuu vuosittain kumppaninsa pahoinpitelemäksi. -Naisjärjestöt yhtyvät kuoroon.

Linkki Image lehden artikkeliin.- Palstat 1-10.
http://www.image.fi/node/1872?sivu=1

Ihmettelen mistä hatusta nuo luvut on vedetty. Tilastokeskusen perheväkivalta 1997-2005 tutkimuksen mukaan vuonna 1997 poliisin tietoon tuli yhteensä 2423 parisuhdeväkivaltarikosta, joissa naisuhreja oli 2153 ja miesuhreja 270. -Tänä päivänä naisten osuus taitaa olla jo lähes 50%. Löytyy myös Googlen haulla , perheväkivalta 1997-2005 .
http://tilastokeskus.fi/til/polrik/2005/polrik_2005_2006-04-04_tie_001.html

Uusi lastensuojelulaki astui voimaan 1.1.2008.

Käsitykseni mukaan uuden lastensuojelulain sisäänajaminen "takkuilee". Onko kysymyksessä jonkinlainen "sotatila", eri tahojen välillä? -Tälläiseen käsitykseen tulin kuunneltuani filosofian tohtori Sirpa Taskisen videoluennon Terve- sos koulutuspäiviltä - "Luova ja rohkea muutos. -Miten käy lapsen - mikä on lapsen paras? - Valta ja vastuu lastensuojelussa".

Mieleni jäi luennossa Taskisen toteamus, joka oli suurinpiirtein seuraava "Minä en mahda mitään sille, jos sosiaalityöntekijät eivät noudata uutta lakia -Viranomaisten tehtävänä on valvoa, että lakia noudatetaan".
Linkki -Terve sos-2007 Sirpa Taskisen , sekä muiden luentoihin.
http://info.stakes.fi/tervesos/FI/verkkolahetys/to5.htm

Laajemmin koulutustapahtumista linkissä.
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=terve+sos+2007&btnG=Google-haku&meta=

Itse olit jäsenenä "Paaneeli asettuu tukemaan perhetuomioistuimia Dialogi 5/2004.- Mitenkä projekti on edistynyt?

Jostakin lehtiartikkelista jäi mieleeni Johanna Hurtigin väitöstutkimus "Lapsi jää taka-alalle lastensuojelussa". Nyt hänellä on meneillään joku työryhmä joka valmistelee lastensuojeluun liittyvää projektia. -Onko lapsi edelleenkin "näkymätön" ja pelinappula lastensuojelussa?

Johanna Hurtig. Lastensuojelun alkuarviointi- hanke. Hallinnoija Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus.
Hankkeen toteutusajankohta: 3/2007 - 12/2007. Hankkeelle varattu resursointi vuodelle 2007 ja osaksi vuotta 2008. Hanketta on kaavailtu kolmivuotiseksi.

Tässä linkki tuohon mainittuun koulutusohjelmaan.
http://www.koske.jyu.fi/scripts/accessdata.pl?hae=hankkeet&nimike=1219

Minkälainen on sinun näkemyksesi asoiden tilasta. - Onko muutoksia näköpiirissä?. -"Tykistökeskitys" on kovaa, joka ajaa miehet ja lasten isät "poteroihin".- Kauanko "sotatila ja tykistökeskitys" jatkuu?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Unforgiven23

5.3.2008 23:07

Ari, kirjoitit:
"Tai sen eteen että Etelä-Suomen lääninhallitus erotti Aaltion Uudenmaan alueellisesta asiantuntijaverkostosta, ette mitään.
"

Missä lukee, että on erotettu? Ihminen voi jättäytyä pois myös itse. Joskus tuntuu, että vedät liian suoria johtopäätöksiä ja yhdistelet löytämiäsi tietoja turhan luovasti.

En siis halua väittää vastaan onko erotettu, kysyn vain tarkennusta onko sinulla muuta tietoa kuin kaksi julkaistua nimilistaa ja niiden vertailu?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

www.lapsenoikeus.info

5.3.2008 23:25

Ari hyvä,

En minä kyllä ole näiden asioiden tiimoilta mistään mitään "hyötyä" tähän mennessä saanut. En sitten minkäänlaista. En ole masokisti, enkä siis laske saamakseni hyödyksi minua kohtaan esitettyjä, jopa vain vaivoin verhottuja tappouhkauksia sekä jatkuvaa herjausta aivan keksityin "henkilökohtaisuuksin".

Ja toisaalta, en minä kyllä myöskään ole ottamassa minkäänlaista kunniaa nimenomaisesti Aaltion hyvin ansaitsemasta kohtalosta. Kyllä tässä kohdassa nimenomaan sinun työsi on ollut varmaankin aivan keskiössä.

Kai sinä Ari olet jo huomannut, että minä olen keskittynyt enemmänkin näiden asiakokonaisuuksien esiintuomiseen - kuten tässäkin keskustelussa on ollut tarkoitukseni - ja ylimmissä päättävissä asemissa olevien poliitikkojen, näihin asioihin liittyvien tutkijoiden sekä median vastuuttamiseen.

Toimimme pitkälti eri tonteilla, joten mitä sinä nyt huolit aivan turhia,Ari.

antti heiskala

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

6.3.2008 08:44

Unforgiven23: "Missä lukee, että on erotettu?"

Luuletko tosiaan että Etelä-Suomen lääninhallitus tai Espoon kaupunki tiedottaisi internetissä tällaisista asioista julkisesti, ryvettäisi näin auktoriteettinsa ja kyseenalaistaisi moraalisen arvokkuutensa.

Vallassa olevat tahot eivät myönnä valtaa vailla olevien sellaisia saavutuksia, joilla on pakotettu muuttamaan sitä järjestelmää jota he ylläpitävät.

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

6.3.2008 09:20

Hei Observer

Femakoilla näyttää olevan joukkovoimaa etenkin verkostoitumisessa, ovat tunkeneet joka paikkaan. Minua tämä meno kylmää, eikä ole helppoa ennustaa tulevaa. Ehkä tämäkin ilmiö jossain vaiheessa laantuu, mutta milloin. Minusta on idioottimaista kostaa koko nykyiselle miessukukunnalle siitä, että naisen asema on menneinä vuosituhansina ollut huono monessa suhteessa. Eihän miesten asemakaan ole ollut, eikä ole nytkään kehuttava.

Minulla ei ole mitään muistikuvaa, että olisin koskaan elämässäni kannattanut perhetuomioistuimia. Erityistuomioistuimissa on se ikävä vika, että niiden tekemiin ratkaisuihin on turha yrittää saada muutosta ylemmissä oikeusasteissa.

Lastensuojelulain uudistuksessa pidin tärkeänä, että ne siirrettäisiin hallintotuomioistuimilta yleisiin oikeuksiin, vaan niin siinä ei käynyt. Toivon kovasti että hallintotuomioistuimet nyt ottavat työnsä tosissaan ja uudistavat prosessitapansa. Se jää nähtäväksi. Pelottavaa on, että käsittelyajat pidentyvät, eikä varsinaista 2-portaista käsittelyä ole. Eli lasten asema heikkenee entisestään.

Kysyt noista hirmuisista naisten pahoinpitelyluvuista. Juu, kyllä kysymyksen asettelulla saa ihan millaisia lukemia tahansa. Joitain vuosia sitten Honkatukia kyseli kuinka moni nainen on tullut seksuaalisesti ahdistelluksi. Sellaiseksi riitti, että oli esim. saanut vastenmielisen viestin pojalta /mieheltä. Tällaisella mittaustavalla pienenlännät finninaamat varmasti ovat naisenahdistelijoita, mutta eivät punaisella avoautolla ajelevat ridgeforresterit.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Unforgiven23

6.3.2008 13:27

Ari kirjoitti:
"Luuletko tosiaan että Etelä-Suomen lääninhallitus tai Espoon kaupunki tiedottaisi internetissä tällaisista asioista julkisesti, ryvettäisi näin auktoriteettinsa ja kyseenalaistaisi moraalisen arvokkuutensa."

En väittänyt, että tiedottaisi. Esitin vain kritiikkiä tekemiäsi johtopäätöksiä kohtaan, jotka mielestäni eivät aina kestä loogista tarkastelua. Tiedätkö minkä ikäinen henkilö Aaltio on? Oletko ottanut huomioon esimerkiksi eläkkeelle siirtymisen mahdollisuuden?

Lopputulos kuitenkin on, että hän ei ole enää mukana toimissa, joissa olet kertonut hänen syyllistyneen vääryyksiin. Se lienee oleellisinta, mutta silti sallinet minun esittää em. kritiikkini. Sanomasi uskottavuus paranee jos et kärjistä mustavalkoisesti.

Toistan vielä, että ymmärrän hyvin toisinaan syntyvän sokeutumisen omalle asialleen. Itsellenikin sitä on omassa huoltajuusprosessissani käynyt. En siis millään muotoa halua vetää mattoa altasi vaan antaa mietittäväksi parannusehdotuksia, joilla äänesi ehkä kuuluisi laajemmin ja laittaisi useammat huomaamaan esiintuomasi epäkohdat.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

6.3.2008 14:46

Unforgiven23,

minäkään en voi kaikkea kertoa, etenkään tuntemattomille. Internetissä esitetty arkaluontoinen materiaali, on sama kuin antaisi itsensä tarjottimella vastapuolelle.

Mikäli olet seurannut vanhemmat.com sivustoa ja sen foorumin elämää, olet varmaan huomannut että olemme internetin ainoa yhteisö jolla on esittää vakuuttavia intressejä toiminnastamme, myös uskottavaa materiaalia paperilla jne.

Meillä ei vain puhuta, me myös toimimme!

Vakituisia vieraitamme: http://www.vanhemmat.com/Statistiikka.htm

Unforgiven23, kyseleppä lisää uudenmaan alueellisen asiantuntijaverkoston ryhmän puuhamieheltä: jussi.pulli@laaninhallitus.fi

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

cluk

6.3.2008 15:20

No jo on.. Kun luin ensin lehden artikkelin, ajattelin, että kyseessä on taas yksi uusi sosiaalihuollon epäkohta, jolle pitäisi jotain tehdä. Mutta sitten kun luen, kuinka katkeroitunutta ja epätervettä tekstiä näiltä "järjestelmän murjomilta" on tänne tullut, niin alkaa ymmärtää vähän sosiaalihuollon näkökulmaakin... Jos olet samanlaisia mielipiteitä laukonut heillekkin, niin ei ihme jos eivät ole sinua ihan täyspäisenä pitäneet..

Sinänsä kyllä ihan hyvällä asialla olet, lapsille omat vanhemmat ovat ne kaikkein tärkeimmät eikä lapsia pitäisi koskaan erottaa omista vanhemmistaan kuin todella vakavista ja perustelluista syistä. Mutta en juuri usko, että tuonkaltainen haukkumiskampanja juuri asiaa auttaa..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

www.lapsenoikeus.info

6.3.2008 15:55

Arvoisa mimimerkki klang, eiku cluk,

Kertoisitko nyt sitten tarkemmin mitä epätervettä olet löytänyt minun kirjoituksistani, muuta kuin sen miten epäterveesti järjestelmämme toimii lasten oikeuksiin ja perheoikeuteen liittyen, aina valtakunnan ylimmästä johosta alkaen?

kiitos sinulle joi etukäteen
antti heiskala

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

6.3.2008 16:01

cluk,

sinä se varmaan seisoisit hymyssä suin ja selkä suorana kun sosiaalitäti levittää sinusta perättömiä insesti epäily väitteitään, ja siinä samalla ronkkii lapsesi alushousuja etsien sieltä eritteitäsi.

Kuva: www.vanhemmat.net/jmedia/taplat.jpg

Et taida ymmärtää lukemaasi, eipä sen väliäkään. Asiakaan ei sinulle mitenkään kuulu, jos ei oteta huomioon sitä miten rohkea olet: tulet tänne huutelemaan nimimerkin suojista.

Käypä perehtymässä asioihin tarkemmin, palataan sitten asiaan: www.vanhemmat.com

Ari Savolainen

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mikko Niskasaari

6.3.2008 16:43

Antti Heiskala:

"Mitä sinä, Anu, teet saadaksesi Suomen valtion takaisin ruotuun?"

Hei haloo ja järki käteen! Ei kai Anu Suomela ole vastuussa Suomen valtion ihmisoikeusrikkomuksista, sen enempää kuin Antti Heiskala?
Kun ongelmana ovat väärät insestisyytökset ja miesten heikko oikeusturva niiden edessä, en käsitä mitä ideaa on hyökätä erään sellaisen henkilön - Suomelan - kimppuun joka nimenomaan on näistä ongelmista vuosikaudet puhunut ja kirjoittanut.
Ovatko viholliset liian isoja ja pelottavia, kun pitää hyökätä ystävien kimppuun?

City-lehden artikkeli oli erinomainen ja antoi valitettavan todenmukaisen kuvan kotomaamme äidinkasvojen vähemmän kauniista puolesta. Tässä jatkokeskustelussa on paljon hyvää, mutta myös hiukan outoja piirteitä - ymmärrän hyvin, että eräät lukijat, jotka ovat pitäneet itse artikkelista, ovat täällä jatkoilla vähän äimänä.

Vastustaja on se osa virkakoneistoa (kuin myös kansalaisjärjestöjä) joka pyrkii säilyttämään nykytilan.
Vastustaja ei ole se, joka pyrkii muuttamaan nykytilaa oikeudenmukaisemmaksi, vaikka keinot ja retoriikka olisivatkin erilaiset, kuin mitä itse harrastaa.

Mikko Niskasaari
toimittaja

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mikko Niskasaari

6.3.2008 16:44

Antti Heiskala:

"Mitä sinä, Anu, teet saadaksesi Suomen valtion takaisin ruotuun?"

Hei haloo ja järki käteen! Ei kai Anu Suomela ole vastuussa Suomen valtion ihmisoikeusrikkomuksista, sen enempää kuin Antti Heiskala?
Kun ongelmana ovat väärät insestisyytökset ja miesten heikko oikeusturva niiden edessä, en käsitä mitä ideaa on hyökätä erään sellaisen henkilön - Suomelan - kimppuun joka nimenomaan on näistä ongelmista vuosikaudet puhunut ja kirjoittanut.
Ovatko viholliset liian isoja ja pelottavia, kun pitää hyökätä ystävien kimppuun?

City-lehden artikkeli oli erinomainen ja antoi valitettavan todenmukaisen kuvan kotomaamme äidinkasvojen vähemmän kauniista puolesta. Tässä jatkokeskustelussa on paljon hyvää, mutta myös hiukan outoja piirteitä - ymmärrän hyvin, että eräät lukijat, jotka ovat pitäneet itse artikkelista, ovat täällä jatkoilla vähän äimänä.

Vastustaja on se osa virkakoneistoa (kuin myös kansalaisjärjestöjä) joka pyrkii säilyttämään nykytilan.
Vastustaja ei ole se, joka pyrkii muuttamaan nykytilaa oikeudenmukaisemmaksi, vaikka keinot ja retoriikka olisivatkin erilaiset, kuin mitä itse harrastaa.

Mikko Niskasaari
toimittaja

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

www.lapsenoikeus.info

6.3.2008 16:57

Mikko kirjoitit:

"Hei haloo ja järki käteen! Ei kai Anu Suomela ole vastuussa Suomen valtion ihmisoikeusrikkomuksista, sen enempää kuin Antti Heiskala?"

Mikko hyvä. Olenko minä missään mitään tuollaista väittänyt? En ole.

Jatkoit:"Kun ongelmana ovat väärät insestisyytökset ja miesten heikko oikeusturva niiden edessä, en käsitä mitä ideaa on hyökätä erään sellaisen henkilön - Suomelan - kimppuun joka nimenomaan on näistä ongelmista vuosikaudet puhunut ja kirjoittanut. Ovatko viholliset liian isoja ja pelottavia, kun pitää hyökätä ystävien kimppuun?"

- Hyökätä? Miten tämä "hyökkäys" tapahtui?

Pelosta puheen ollen: En pelkää kuin hiukan Helsingin Sanomia ja Isoa Erkkoa. Muut ovat paljon helpompaa riistaa, vaikka kyseessä olisikin Big Game Hunting, jotain josta minä pidän aivan erityisesti!

ystävällisesti,
aina aurinkoisesti
isä :a]
antti heiskala

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mediakriitikko

6.3.2008 18:21

Antti,

Ehkä hiukan kannattaisi kantaa huolta mitä, minne ja miten viestii. Käytetään nyt esimerkkinä vaikkapa tätä postaustasi eräälle foorumille:

http://miessakit.forum.emedia.fi/viewtopic.php?t=26&start=1350

Jos todellakin olet lähettänyt tuollaista meiliä noihin osoitteisiin, haluatko ja uskotko, että sinut otettaisiin vakavasti missään asiassa? Asiansa voi esittää niin monella eri tavalla ja vastaanottajan "kielen" puhuminen auttaa asiansa hoitamisessa. Rivouksien puhujia on torit ja kapakat täynnä. Ei niiden huutamisella saa kuin vahinkoa aikaan asialleen.

Vapaa ja rajoittamaton netti ei näytä käikille sopivan. Vapauteen liittyy aina myös vastuu.

-MK

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

6.3.2008 19:01

Antti Heiskala
Kyllä minä tulkitsin tekstisi niin, että minun tässä olisi pitänyt jotain muuta tehdä kuin mitä olen tähän mennessä tehnyt. Mutta minua saa vapaasti kritisoida. Vastaaminen tällaisiin vaateisiin on kuitenkin aika mahdotonta, kun toimittamani kirjat, artikkelit, EIT:n kanteluasiakirjat ja lainmuutosesitykseni ovat niin mittava työ, etten voi vastata vaatimuksiin esittämällä netissä näitä asiakirjoja.

Mutta lupasin jo, että jos joku tahtoo saada lastensuojelulain kritiikkini, niin lähetän ne pumaskat pyynnöstä anu.suomela@sexpo.fi tai anu.suomela@kaapeli.fi. Yleiskritiikkini lakiesitykseen oli se, että pitää käyttää oikeita termejä mm. huostaanoton sijaan on käytettävä termiä 'lapsen hallinnollinen vapaudenriisto'. Sen termin ymmärtäminen olisi muuttanut koko lain sisällön lapsen turvaamiseksi.

Asiakirjat löytyvät myös lain valmistelusta. Kukaan muu ei ollut niin tarkkaan kuurninut jokaista lakipykälää ja tehnyt kokonaisalalyysiä. Eikä tämä ole ainut laki, jossa olen kutsuttuna kuultavana tehnyt parhaani - ja epäonnistunut. Sen vuoksi pidänkin tärkeänä, että olen 10 vuoden työllä saanut Suomelle useita tuomioita EIT:sta, joko itse vireille panijana tai porukan kanssa työskennellen.

Elämme demokraattisessa yhteiskunnassa, jossa jokaisella on sanan- ja vaikuttamisen vapaus, sekä oikeus valita yksilölliset keinonsa. Minä olen valinnut omani, ja muut saavat valita omansa. Ehkä demokratia rantautuu Suomeen, mutta ei ilman kansalaisten ponnistuksia.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

6.3.2008 19:22

ETELÄ-SUOMEN LÄÄNINHALLITUS

Lääninsosiaalitarkastaja: Kristiina Hehku

Kuva: http://www.vanhemmat.net/jmedia/kasvot/Hehku.jpg

Tämä nainen päättää kanteluni sisällöstä, hän onkin tutustunut siihen jo 16.3.2006 lähtien. Pian tuleekin kuluneeksi kaksi vuotta siitä, kun Kristiina Hehku alkoi asiaa käsittelemään.

Vuoden 2007 maaliskuussa Hehku lupasi minulle puhelimessa: "Jättämäsi kantelu Sirkka-Liisa Aaltiosta jne, valmistuu kesä-heinäkuun 2007 aikana."

Mitään ei ole lupauksista huolimatta kuulunut!

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

www.lapsenoikeus.info

6.3.2008 19:54

Hei Anu,

Melkoista myräkkää pikkuisessa vesilasissa nyt näyttää olevan.

Jos te Mikon kanssa tarkemmin katsotte sitä kuinka tämä keskustelu kehittyi, niin eikös tuo "hyökkäys" tullut aivan toisesta suunnasta? Hyvänä tapanani on vastata sellaiseen asianmukaisesti! Todellisuudessa pidän arvossa työtäsi ja sitä, että uskallat pistää femifasismille hanttiin. Sellainen on oikeaa ihmisoikeustyötä.

Se vaan, että et ehkä ihan ymmärrä sitä mitä minä toiminnallani ajan takaa, tai ennen kaikkea sitä miksi olen nyt valinnut ne toimintatavat jotka ovat käytössäni. Ne on hyvin tehokkaiksi jo osoittautuneet. Huomannet asian jos tutustut tuohon uusia raikkaita kirjoituksiani sisältävään linkkiin, jonka tuo pallohukkainen "mediakriitikko" MK kommenttiinsa liitti.

miessakit.forum.emedia.fi/viewtopic.php?t=26&start=1350

antti heiskal:a]

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

www.lapsenoikeus.info

6.3.2008 20:05

Laitetaan tähän nyt vielä korjattu linkki noihin "Mediakriitikon" esiin nostamiin vaikuttaviin kirjoituksiini, on ne sentään niin hyviä:

http://miessakit.forum.emedia.fi/viewtopic.php?t=26&start=1350

:aI

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

6.3.2008 20:15

Antti Heiskala / Ari Savolainen

Jos teillä on intressiä tutkia miten STM:n vastuullinen virkamies toimii hoitaessaan EIT:een tulleita ihmisoikeusvalituksia, niin alla oleva voi avata silmiä. Kyseinen henkilö on Pia-Liisa Heiliö.

Heiliö siirtyi sittemmin Pelastakaa Lapset ry:n palvelukseen. Ray rahoitti heille ison projektin, jossa tarjotaan kunnille lakiasiainpalveluita. Pela on lihottanut kassaansa nyysimällä pienten kuntien rahat näistä 'palveluista' lasten huostaanotoissa. Kilpailuttamista ei tietenkään ole, kun on luotettava taho.

Nyttemmin Heiliö on palannut STM:ään kun tehtailtiin uusi lastensuojelulaki. Lukekaa ihmiset ja ihmetelkää miksi asiat menevät niin kuin menevät.

Lähettäisin koko kääntämäni tiedoston, mutta täällä maksimi on 5000 merkkiä. Jos jotakuta kiinnostaa, niin lähetän pyydettäessä. Tapaus on siis rivo esimerkki siitä, miten STM:n virkamies manipuloi tilanteen EIT:ssa isän ja lapsen tappioksi.

CASE OF NUUTINEN v. FINLAND
(Application no. 32842/96) Ihmisoikeustuomioistuimen päätös 27.6.2000

Tuomio tuli oikeuskäsittelyn pitkästä kestosta 6 artiklan perusteella. Kyseessä huolto- ja tapaamiskiista, jossa isä ei ole kertaakaan saanut tavata lastaan, joka syntyi -92. Äänin 4-3 tuomiota ei annettu 8. artiklan perusteella. 3:n toista mieltä olleen tuomarin kannanotto on erinomainen.

Tässä se osa, jossa kerrotaan, mitä ministeriö on puuhastellut:

47. 11.12.1996 vanhempi hallitussihteeri P-L.H. sosiaali- ja terveysministeriöstä pyysi Kuopion terveyskeskuksen apulaisylilääkäriltä kopiot valittajan potilasasiakirjoista. Niistä tehtiin ulkoministeriötä varten kooste ministeriön käsityksestä valittajan Ihmisoikeustuomioistuimelle tekemään valitukseen. P-L.H:n mukaan näin saaduista terveyskeskuksen dokumenteista kävi ilmi valittajan mielenterveydestä sellaisia äärimmäisen tärkeitä tietoja, joita tarvittiin hallituksen vastineeseen Ihmisoikeuskomitealle. Pyyntöä perusteltiin vuoden 1982 sosiaalihuoltolain pykälillä 56 ja 58 sekä vuoden 1992 potilaslain pykälän 13 momentilla 3. Pyydettyjen asiakirjojen kopiot lähetettiin myöhemmin ministeriölle.

49. 23.1.1997 allekirjoittamallaan kirjeellä vanhempi hallitussihteeri P-L.H toimitti ulkoministeriölle pyynnön, että H:n avustajalle toimitetaan kopiot valittajan Ihmisoikeuskomitealle tekemästä valituksesta sekä hallituksen siihen antamasta vastauksesta. P-L.H oli esittänyt, että tämä materiaali oli olennaista sekä täytäntöönpanoprosessiin että toisaalta huolto- ja tapaamiskiistaan, jotka valittaja oli juuri aloittanut. P-L.H. totesi viitaten sosiaali- ja terveysministeriön saamaan materiaaliin, että H:lla (äiti) oli hyvät perusteet vaatia alioikeudelta uutta sovittelua ja sosiaalilautakunnalta uutta lausuntoa.

54. Sen lisäksi, että sovittelija oli haastatellut valittajaa ja H:ta (äiti), hän oli kuullut aikaisempaa sovittelijaa samoin kuin vanhempaa hallitussihteeri P-L.H.:tä, H:n äitiä samoin kuin sen perheneuvolan johtajaa, jossa I:n (lapsi) tapaamiset järjestettäisiin. Tukeutuen hallintosihteeri P-L.H:n siihen käsitykseen, että tapaamisten olosuhteet pitää arvioida uudelleen, sovittelija luovutti oikeudelle salassa pidettävän muistion, jonka sosiaali- ja terveysministeriö oli hankkinut, ja jota oikeudella ei aikaisemmin ollut. Kyseiseen muistioon, jonka vanhempi hallitussihteeri P-L.H. oli hankkinut, valmistellessaan hallituksen vastausta Ihmisoikeuskomitealle tehtyyn valitukseen, oli liitetty lukuisia potilasasiakirjoja, joista ilmeni, että valittaja oli usean vuoden ajan kärsinyt mielenterveyden ongelmista. Kun sovittelija oli tuonut tämän esiin, valittaja oli tullut hyvin vihaiseksi ja väittänyt, ettei hänellä ollut sellaisia ongelmia. Tapaamiskiista oli ruvennut käymään hänen hermoilleen ja hänen lääkärinsä oli oikeutetusti huolissaan tästä seikasta, mutta ei mielenterveyden ongelmista. Hän oli kieltäytynyt edes harkitsemasta psykiatrista hoitoa tai terapiaa. Hänen kielenkäyttönsä oli ollut uskomattoman sopimatonta. (1997)

78. 11.11.1999 valittaja kanteli Eduskunnan oikeusasiamiehelle pyytäen kiireellisesti tutkimaan olivatko viranomaiset syyllistyneet virkarikokseen tai yllyttäneet sellaiseen sen perusteella, että sosiaali- ja terveysministeriölle oli toimitettu valittajan potilasasiakirjat Kuopion sosiaali- ja terveyskeskuksesta. Kansallinen laki ei väitteen mukaan salli ministeriön hankkimaan tällaista materiaalia. Tähän materiaaliin sisältyviä tietoja oli käytetty paitsi hallituksen vastaukseen Ihmisoikeuskomitealle myös toimitettu sovittelija R.C:lle sen jälkeen kun vanhempi hallitussihteeri P-L.H oli neuvonut H:ta vaatimaan uuden sovittelukertomuksen. Sovittelija oli toimittanut materiaalin edelleen Helsingin käräjäoikeudelle, joka oli nojautunut siihen 7.4.1997 ja 29.4.1998 tekemissään päätöksissä sillä seuraamuksella, että tapaamisoikeudet täysin kumottiin. Oikeusasiamies ei ole vielä ratkaissut asiaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

www.lapsenoikeus.info

6.3.2008 20:58

Kiitos Anu informaatiosta,

Laita ihmeessä koko paketti tulemaan osoitteeseen: antti.heiskala@lapsenoikeus.info

Mitä enemmän meillä kullakin on informaatiota siitä mitä järjestelmässämme kulissien takana tapahtuu ( ja sitä on jo valtavasti ) sitä enemmän on mahdollista saada näitä asioita oiottua.

Hyvä on kuitenkin aina muistaase, että myös ns. "tavalliselle ihmiselle" ( = äänestäjä ) on näytettävä se miten asiat oikeasti menevät. Aivan liian monet ovat aivan liian sinisilmäisiä tässä maassa. Poliitikko ( siis päättäjä ) kavahtaa vain suosionsa laskemista kansan parissa. Siitä narusta onkin siis hyvä vetää asioita eteenpäin ajettaessa.

antti heiskala

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Obsevrator.

7.3.2008 00:02

Pia Liisa Heiliö oli minulle aivan uusi tuttavuus. -Ilmeisesti hän työskentelee "kulisseissa", koska en ole kuullut hänestä aikaisemmin.- En jaksanut lukea kuin muutaman Googlen antaman otsakkeen. -Ehkäpä joku joka haluaa tutustua hänen henkilöhistoriaan, taustoihin, sidosryhmiin, sponsoreihin, jne. saattaa löytää vastauksia haun tuloksella mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Olen huomannut, että eräillä tahoilla on ollut "siivoustalkoita" jo useampia vuosia ja joskus joutuu etsimään historiatietoa "välimuistista", "samankaltaisia sivuja" hauilla ja huomaa, että nekin on "siivottu" - poissa mielestä, poissa silmistä, poissa julkisuudesta. -Jos jaksaa oikein sitkeästi kelata lävitse muutama sata haun tuottamaa "osumaa", niin "saalis" saattaa olla jopa yllättävän suuri.

Ja jos oikein hyvin "tärppää" saattaa päästä tutustumaan taustoihin ja siihen kuka on "näytelmän käsikirjoittaja, ohjaaja, lavastusmestari, valaistusmestari, säveltäjä, sovittaja, kapellimestari, markkinointisuunnittelija, tiedotusvastaava, rahoittaja (sponsori), jne.

Tämä edellinen oli viittaus valmisteilla olevaan näytelmään "Uusi lastensuojelulaki, lapsen oikeudet, lapsen parhaaksi". - Näytelmän käsikirjoitus perustuu käsittääkseni Raimo Mäkeläm kirjaan "Naamiona terve mieli", sekä Juha Viitalan kirjoihin Inhimillinen eläin, -eläimellinen ihminen", "Vapaasta tahdosta", sekä Desmond Moorrisin kirjoihin.

Odotan mielenkiinnolla "Uusi lastensuojelulaki" näytelmän ensi-iltaa, joka saattaa aikaansaada yhtä voimakkaita kannaottoja, kuin Mannerheim animaatio tänään a-talkin ohjelmassa. Mielenkiintoista on myös katsoa nouseeko yleisö haltioituneena aplodeeraamaan, vai buuaamaan, heittelmään kanamunilla ja tomaateilla näyttelijöitä. -Aika näyttää.

Google tiesi kertoa Pia Liisa Heiliöstä seuraavaa:
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=pia+liisa+heili%C3%B6&btnG=Google-haku&meta=

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

7.3.2008 00:54

Hei Obervattori

Yritä kysyä PeLasta Heiliön roolia, sekä sitä ovatko kunnat koskaan kilpailuttaneet oikeudellisia palveluita ostaessaan. Eivät ole. Et saa vastausta, koska kysymys on taloudellisesti ja Ray:n rahoituksen kannalta äärimmäisen arka.

Pela on hyödyntänyt Heiliön aseman STM:ssä 100 %:lla ja saanut siitä rahoitukset lakimiestoiminnalleen Ray:lta. Tämä vain yksi esimerkki Heiskalan tarkoittamaan hallinnon menettelyyn.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

7.3.2008 08:36

HELSINGIN SANOMAT/KOTIMAA 25.1.2008

ROOS: Satokomitea tuskin pystyy uudistamaan sosiaalipolitiikkaa

HS: Professori paljastaa blogissaan sosiaalipolitiikan porsaanreikiä

Lue koko juttu: http://www.9article.com/ravistelee

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

7.3.2008 08:40

Espoon kaupungin lasten erityispalvelujen päällikkö: Merja Nikitin

Kuva: http://www.vanhemmat.net/jmedia/kasvot/Nikitin.jpg

Tämä nainen on vastuussa Naisten Apu Espoossa ry:n tekemisistä, hän vastaa lastensuojelun ostopalveluista.

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anne Järvinen

7.3.2008 11:56

Kaikki ne ihmiset jotka toimii näin miten esimerkiksi tässäKIN tapauksessa, pitää saada teoistaan vastuuseen. On se ihme, että kaiken maailman mätäpaiseet voivat piiloutua, tehdä mitä haluavat, toimiivat työssään lapsen edun vastaisesti ja puhumaan suorastaan paskaa toisille viranomaisille (jotka vielä uskovat, eikä itse ota selvää asioiden oikeellisuutta)ym.ym. saamatta muuta rangaistusta kuin potkut virastaan. Naamataulu lehtien palstoille, kunnos nolaus ja tuomio päälle. Niin eiköhän (toivottavasti) virkamiehet opi vastaisuudessa toimimaan lain edellyttämällä tavalla.
Ari edistää hyvin asioiden julkisuuteen tuloa ja tekee rautaista työtä sen eteen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

7.3.2008 12:53

Antti Heiskala
Laitoin joitain materiaaleja lähettämääsi sähköpostiin. Toivottavasti ei tukkinut konettasi.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kataisen "sukupuolisilmälasit"

7.3.2008 17:54

STM: "Ministeri Katainen ja ministeri Wallin: Nyt otamme sukupuolisilmälasit käyttöön!"

Katsopa tästä tämänpäiväinen kirjoitukseni Kokoomuksen pullaposkisen puheenjohtaja Kataisen uusimmista toilauksista:

http://miessakit.forum.emedia.fi/viewtopic.php?p=16741#16741

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info
http://www.lapsenoikeus.info/

PS. Kiitos sinulle Anu Postistasi. Kyllä sitä mahtuu.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

7.3.2008 21:11

Tässä muutama tämänpäiväinen aihetta lukenut ja tutkinut vieras:

- Eduskunta www.eduskunta.fi
fwns5.eduskunta.fi 5 156 803.60 KB 07 Mar 2008 - 09:13

- Ulkoasiainministeriö www.formin.fi
nobody.formin.fi 13 167 2.88 MB 07 Mar 2008 - 09:24

- Valtioneuvosto www.vn.fi
ns02.dnsz.vn.fi 21 279 1.53 MB 07 Mar 2008 - 11:11

- Työvoima- ja elinkeinokeskus www.te-keskus.fi
ws62.te-keskus.fi 6 123 789.27 KB 07 Mar 2008 - 11:3

- Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus www.stakes.fi
gw.stakes.fi 2692 2881 113.62 MB 07 Mar 2008 - 12:27

- Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto www.stkl.fi
tutkimus.stkl.fi 1 34 130.81 KB 07 Mar 2008 - 12:39

- Sanoma Osakeyhtiö www.sanoma.fi
s12.sanoma.fi 14 195 1.38 MB 07 Mar 2008 - 15:37

- Turun ensi- ja turvakoti ry www.turunensi-jaturvakotiry.fi
gw-97.turunensi-jaturvakotiry.fi 10 285 1.76 MB 07 Mar 2008 - 15:52

Ari www.vanhemmat.com / www.9article.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Obsevrator.

7.3.2008 22:55

KYSYMYS ANU SUOMELALLE.

Kirjoitit. "Femakoilla näyttää olevan joukkovoimaa, etenkin verkostoitumisessa. -Minua tämä meno kylmää, eikä ole helppoa ennustaa tulevaa".

Henkilökohtaisesti olen pohtinut tuota "joukkovoimaa" ja tullut siihen käsitykseen, että kysymys on kaiketikin paljon laajemmasta "joukkovoimasta", joilla on sama hegemonia ja vallanhalu, koskien ainakin yhteiskunnallista asemaa, sekä niihin myönnettyjä yhteiskunnan veroeuroja, ym tahojen jakamia euroja.

Tässä eräänlainen kooste, jonka perusteella voi luoda katsauksen siihen, mitä "kulisseissa" mahdollisesti tapahtuu.

Uusi Suomi kotimaa 7.2.2008. Seksuaalinen häirintä- tapaus -kaikki vaikenee".

US. Jälkieskustelu. Kirjoitus 8.2.2008 nimimerkillä" kuikkakoponen".

"Feministien kosto? -Onko tissikohussa kyse stadilaisten vihreitten femimistien kosto näille maakuntien mieskansanedustajille, jotka "sattumoisin ovat olleet niitä, jotka ovat suhtautunet nuivan kieltävästi feministien hankkeisiin, kuten hedelmöityshoitoihin lesbopareille ja seksin oston kieltolakiin?"

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/13819-seksuaalinen-hairinta-tapaus-kaikki-vaikenevat

Joissakin keskusteluissa on pohdittu "Elämmekö Tasavallassa- vai Seta vallassa?"- Kun otetaan huomioon kaikki runsaan 10 vuoden aikana tehdyt naisiin kohdistuvan väkivallan, raiskausten seksuaalisen häirinnän "kyselytutkimukset" ja niiden "lanseeraaminen" sopivina ajankohtina- Viittaan Turun Sanomien raiskausuutisen julkaisemiseen kansanedustajaehdokasvaalien aikaan, niin väistämättä herää ajtus, että kysymyksessä saattoi olla tarkoitushakuinen "lobbaus", jolla haluttiin vaikuttaa kansalaisten äänestyskäyttäytymiseen. -"Älä äänestä miessikoja, vaan naisia."

***************************************************************************

A-Talk ohjelman jälkikeskustelusta poimittua.

Mannerheim animaatio ohjelman herättämä kohu nähtiin myös eräänlaisena "lobbauksena", jolla oletettavasti haluttiin vaikuttaa asenneilmastoon seksuaalivähemmistöjä kohtaan.

Selittäviä tekijöitä ja syitä Mannerheim animaation esittämiseen juuri nyt saattaa löytyä ranneliike.net foorumin ja lapakkolaaksofoorumin ja ehkä myös muilta listassa olevien "erityistahojen" foorumeilta.
Ranneliike net. Kansainvälinen homofobian vastainen päivä 17.5.2008. http://ranneliike.net/

Lobbaus Wikipedia.
"Lobbausta on harjoitettu länsimaisen demokratian puitteissa siitä lähtien, kun demokratiasta voidaan puhua.

Lobbauksen strategioita: Lobbaus on poliittiseen päätöksentekoon vaikuttamista siten, että lobattavaa asiaa ajava ryhmä kommunikoi asian kannalta olennaisten ryhmien kanssa. Nämä ryhmät koostuvat poliittisista päätöksentekijöistä ja virkamiehistä, lobbaavan ryhmän kilpailijoista, joukkoviestimien edustajista, kansalaisista sekä lobbaaavan ryhmän kaikista jäsenistä, työntekijöistä jne"........ (Vapaa suomennos).
http://fi.wikipedia.org/wiki/Lobbaus

Mannerheim animaatio-ohjelman esittäminen sijoittuu sopivasti 18.5.2008 järjestettävään "Kansainväliseen homofobian vatsiseen kampanjaan. Aiheesta lisää ranneliike. net etusivulla. http://ranneliike.net/

5000 merkkiä tuli täyteen, jotenka täytyy jatkaa seuraavassa kirjoituksessa "taustavoimista".

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hannes Ruokokoski

7.3.2008 23:05

JP Roos kirjoittaa

"Isoissa kysymyksissä virkamiesten ei tarvitse noudattaa lakia eikä heillä ole pelkoa seuraamuksista."

Mielestäni tähän toteamukseen tiivistyy hänen viestinsä. Hänen toteamansa vastaa samaa, mistä me olemme www.vanhemmat.com - sivuston historian ajan parkuneet.

Ei voi olla niin, että viranomaiset saavat loputtomasti tehdä hirvittäviä laittomuuksia kunniallisia kansalaisia tuhoten ja kyykyttäen.

Asiaan on saatava muutos!

Jokainen laittomasti kansalaista vastaan toiminut viranomainen on saatava teoistaan vastuuseen. Muutoin viranomaiset eivät opi noudattamaan päätöksissään perusoikeuksia ja lakeja.

Siksi kehotan jokaista viranomaisen laittomuuksien uhria haastamaan ko viranomaisen oikeuteen. Vain siten saamme edes jonkun viranomaisen vastuuseen. Vain siten saamme sanan jokaisen rangaistun viranomaisen kohtalosta leviämään kulovalkeana viranomaisten keskuuteen. Vain siten viranomaiset alkavat kiinnostumaan toimiensa lainmukaisuudesta. Nyt on kansalaisten aika nostaa valtakunnallinen haasteryöppy jokaista laittomasti toiminutta viranomaista vastaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

8.3.2008 00:13

(tää on hankala keskustelupalsta, kun ainakaan minä en tiedä miten saisin alkuperäisen tekstin näkyviin, niin että voisin vastata yksilöidysti).

Demokraattisessa yhteiskunnassa jokaisella on oikeus muodostaa verkostoja, ja naiset näyttävät olevan siinä kovin taitavia verrattuna miehiin. Minua todella kylmäsi ruotsalaisfemojen tappouhkaukset, mutta kukapa tällaiseen 'vapaaseen mielenilmaisuun' kajoaisi - ainakaan Ruotsissa.

Fasismia kyllä vahditaan, mutta kansanryhmää vastaan kiihottaminen (miehet) ei näytä herättävän mielenkiintoa, ei myöskään ryhmän loukkaaminen = Susanna Rahkonen vertasi miehiä Korkeasaaren degeneroituneisiin paviaaneihin, jotka naivat sisäsiittoisesti

En tiedä mitä tällaiselle hulluudelle voi oikeasti tehdä, kuka olisi toimija ja missä.

Ihmiskunnan historia näyttää, että toistuvasti retkahdetaan mitä merkillisempiin moraalisiin paniikkeihin.

300-luvulta lähtien masturbointi on ollut tällainen paniikkia aiheuttava tekijä 2000 luvulle asti. 1400-luvulla alkoivat noitavainot, jotka kestivät 300 vuotta. 1400-luvulla meillä alkoi eläimeen sekaantumisen paniikki, joka kesti 400 vuotta (kannattaa lukea Teemu Keskisarjan huikea väitös 'Secoituxesta järjettömäin luondocappalden kanssa, löytyy googlaamalla). 1970-luvulla USA:ssa alkoi lapsen seksuaalisen hyväksikäytön moraalinen paniikki. Se on USA:ssa mennyt ohi, mutta jatkuu Suomessa erittäin ankarana.

Tieteellinen tieto ei näytä kovin hyvin leviävän, eikä rivi-virkamies sitä tunne, saati kansalainen.

En ole tässä tämän viisaampi. Sorry

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

8.3.2008 00:39

Hannes Ruokokoski

En kovasti innostaisi kansalaisia lähtemään prosesseihin viranomaisia vastaan Suomessa. Lasku voi olla tosi kallis. 'Nikon' vanhemmat haastoivat vääryyttä tehneet virkamiehet (virkamiehet esittivät syytökset syksyllä 1990).

Vanhemmat haastoivat virkamiehet 1994. 7 vuoden prosessi päättyi katastrofiin. Vanhemmat määrättiin korvaamaan kaikkien virkamiesten oikeuskulut. Sen verran armollinen Helsingin HO oli, että prosessin alkaessa 15-vuotiasta lasta ei määrätty korvausvelvolliseksi.

Vanhemmat hakeutuivat velkasaneeraukseen. Heillä on nyt 'enää' 4 vuotta maksettavaa, eivätkä menettäneet asuntoaan, joka on heidän ainoa omaisuutensa.

Virkamiehen virheestä on ihan turha tehdä rikosilmoitusta. Ei johda mihinkään, eikä poliisi tutki. Syyttäjää ei saa näihin asioihin mukaan. Ainoa oikeussuojakeino on oma kanne, ja riskit ovat suuret. En suosittele, paitsi jos on 100%;n oikeusapupäätös. Sekään ei pelasta vastapuolen korvauksilta jos häviää juttunsa.

Näin tää ikävä kyllä menee Suomessa. Se joka keksii miten asia hoidettaisiin toisin saa minulta kultamitalin.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Veskuliini

8.3.2008 01:11

Olen seurannut läheltä seuraavaa tapausta, joka on nyt Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen käsiteltävänä. Käräjäoikeus ei löytänyt todisteita hyväksikäytöstä, hovioikeus kumosi käräjäoikeuden päätöksen tuomiten miehen vankilaan, eikä korkein oikeus ottanut tapausta käsittelyyn alempien oikeusasteiden päinvastaisista ratkaisuista, isän oikeusturvaan liittyneistä ongelmista ja ennakkotapauksen puutteesta huolimatta.

Tapaus on seuraava: tuntemani Suomessa asunut afroamerikkalainen mies ajautui avioeroon suomalaisen vaimonsa kanssa mm. sen seurauksena, että vaimo kääntyi voimakkaasti uskoon, mikä aiheutti ongelmia yhteiselossa. Pian eron jälkeen ex-puoliso alkoi vaikeuttaa tyttölapsen tapaamisia isän kanssa ja sitten esti ne kokonaan väittäen mm. miehen käyttävän huumeita. (Hänen kerrottiin sanoneen haluavansa omistaa lapsen Kristukselle.) Mies alkoi oikeusteitse vaatia tapaamisoikeuden voimaan saattamista, ja näin tapahtuikin: käräjäoikeus vahvisti miehen oikeuden tavata lastaan. (Miehen mukaan ex-puoliso oli tämän jälkeen sanonut hänelle osoittavansa, ettei mies sovellu vanhemmaksi ja että tyttö tulisi vihaamaan häntä ja kaikkia miehiä lopun ikäänsä.)

Tämän jälkeen mies pystyi tapaamaan lastaan muutaman kerran, kunnes äiti eräänä päivänä kuljetti lapsen Tampereelta (jossa hän asui) henkilöautollaan Rovaniemelle tuntemansa lääkärin tutkittavaksi. Lapsi oli kuulemma sanonut jotain hyväksikäyttöön viittaavaa. Paikallinen lääkäri ei tutkinut lasta fyysisesti eikä kuullut isää, mutta lähetti lapsen jatkotutkimuksiin ja suoraan leimasi lähetteessään isän, "tumman amerikkalaisen", seksuaalirikolliseksi.

Kolmevuotias lapsi tutkittiin sitten somaattisesti Tampereella, mutta mitään rikokseen viittaavaa ei ilmennyt. Muunlaiset tutkimukset kuitenkin jatkuivat. Äiti oli tyypillisesti läsnä tutkimuksissa. Isälle sen sijaan järjestyi vain yksi tapaaminen yhden lääkärin kanssa, eikä luvattua osallistumistilaisuutta tutkimuksiin koskaan toteutettu. Lasta hoitaneet psykiatrit katsoivat mm., että änkyttäminen, tiheä käsien pesu, lapsen silmäongelmat, selinmakuulle heittäytyminen jne. viittasivat seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Isälle ei lukuisista pyynnöistä ja asianajajansakin vaatimuksista huolimatta toimitettu lapsen hoitokertomusta ennen kuin käräjäoikeus nimenomaisesti määräsi tämän tehtäväksi vähän ennen ensimmäistä oikeuskäsittelyä.

Oikeudessa puolustus osoitti, että vähintään toinen isän lapsista edellisestä avioliitosta oli ollut isän luona niiden muutaman viikonlopun aikana, jolloin tyttö oli ollut isän huostassa ja jolloin hyväksikäytön olisi täytynyt tapahtua. Ainakin jompikumpi pojista oli ollut kioskireissuja lukuun ottamatta kotona koko sen ajan, jolloin tyttö oli viikonloppuina isän kanssa. Myöskään samassa talossa seitsemänä päivänä viikossa työskennelleet kaupungin sosiaalityöntekijät tai kylässä käyneet miehen tuttavat eivät olleet huomanneet lapsessa tai isän ja lapsen suhteessa mitään erikoista.

Oikeudessa kävi ilmi, että ex-vaimo oli syyttänyt/kertonut lapsen syyttäneen myös isän kahta ulkomaalaista ystävää ja edellistä (niin ikään suomalaista) vaimoa tyttölapsen hyväksikäytöstä. Myös miehen kahden pojan väitettiin tehneen "pahoja asioita" tytölle. Nämä syytteet hylättiin.

Käräjäoikeus katsoi, ettei mitään vakavasti otettavaa näyttöä hyväksikäytöstä ole, ettei tutkinta ollut oikeudenmukainen isän kannalta, ja ettei väitetty akti - anaaliyhdyntä tuolloin alle kolmivuotiaaseen lapseen - olisi ollut edes fyysisesti mahdollinen ilman, että tätä olisi kukaan huomannut tai ettei se olisi vakavasti vahingoittanut lasta. Nopeasti tämän jälkeen pidetyssä hovioikeuskäsittelyssä tuomio kumottiin ja isä tuomittiin 3,5 vuodeksi vankilaan. Ehkä siksi, että anaaliyhdyntä alle kolmevuotiaaseen lapseen oli epäuskottavaa, hovioikeuden tuomiolauselmaan oli lisätty muotoilu "...tai jollain muulla tavoin".

Asia on siis nyt EU:n ihmisoikeustuomioistuimen käsittelyssä ja mies jatkaa taisteluaan lapsensa näkemisestä Yhdysvalloista käsin.

Olen lukenut suuren määrän ko. tapaukseen liittyviä asiakirjoja, katsonut lapsen videoituja tutkimuksia, jne. Olen myös tuntenut miehen pitkään. Itselleni, hänen aiemmalle vaimolleen ja monelle muulle on selvää, että näissä syytteissä oli kyse vain häiriintyneen entisen (=viimeisen) vaimon yrityksestä saada lapsi kokonaan itselleen. Myös alun perin lyöty leima, tutkijoiden ennakko-odotukset, rotuennakkoluulot ja rasistiset asenteet näyttävät vaikuttaneen.

On kohtalon ivaa, että mies kertoi avioituneensa naisen kanssa pitkälti velvollisuuden tunnosta: mies oli joutunut liikenneonnettomuuteen kuljettaessaan naista autolla, minkä seurauksena nainen oli joutunut pyörätuoliin. Mies avioitui naisen kanssa osittain hyvittääkseen tapahtuneen. Naisen uskoontulo puolestaan seurasi onnettomuutta. Mies on aina ollut hyvin toisista huolehtiva henkilö. Nykyään hänellä on USA:ssa merkittävä asema kalifornialaisessa ihmisoikeusjärjestössä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Rasittava ketju

8.3.2008 11:56

Hei.

Anu, jos olisin sinä, en vastaisi edes näiden Antin ja Arin viestiketjuihin. Jotenkin jannut eivät taida elää fanaattissutensa kanssa ihan enää tässä maailmassa. Fanaattisuudessa ja eritoten Arin jutuissa voisin verrata herroja jopa tunnettuun pedofiiliin Antti Puustiseen, tosin sillä erolla että ilmeisesti nämä kirjottajat Antti ja Ari eivät pedofiilejä ole. Arin tapauksessa on todellakin tainnut tämä prosessi sekottaa pään, ja tekisi huomattavasti parempaa työtä itselleen ja muille vastaavan tilanteen "uhreille", jos esittäisi asiat johdonmukaisesti ja selkeästi ilman massapostituksia ja mielettömiä linkityksiä.

Antti puolestaan tuntuu hyökkäävän omiansa vastaan, syyttää sinua siitä että et ole tarpeeksi tehnyt, vaikka parhaasi oletkin.

Kiios sinulle Anu asiantuntevista lausunnoistasi, teet oikeaa työtä Suomen miesten puolesta.

Viestiketjua on todella rasittavaa lukea, sillä (ihan vain arvioni) 80 % viesteistä on näiden kahden sankarin postaamia, ja en voi kumpaakaan ottaa enää vakavasti.

-Nainen miesten puolesta-

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

8.3.2008 13:21

Mainoskatko!

Kansainvälinen vetoomus jätettäväksi Suomen hallitukselle ja presidentille vaatimuksella ryhtyä välittömiin toimiin parantaa eronneiden suomalaisten ja ulkomaalaisten isien ja heidän lasten oikeusasemaa maassamme. Vetoomus on tarkoitettu herättelemään muita valtioita ottamaan kantaa isien kokemaan syrjintään lasten huolto ja muissa asioissa maassamme.

Tässä: www.9article.com

tässä: www.vanhemmat.com

Ari Savolainen

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

www.lapsenoikeus.info

8.3.2008 13:59

Arvoisa " -Nainen miesten puolesta- ", ( juuh...)

Niin, kertoisitko sitten, vaikkapa yhtä rasittavsti kuin mitä minä kirjoitan, sen millä tavoin sinä oletkaan toiminut "miesten puolesta"?

hahahahah!
ah!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi