MDPV-Blues

Viisi vuotta sitten MDPV:tä, tuttavallisesti aakkosia, tavattiin ensimmäistä kertaa Suomessa. Yksittäinen kokeilu. Jotkut alan tyypit kun kuulemma haluavat kokeilla kaikkea, väittävät jotain asiasta tietävät.

Paljonhan lääkestatuksella vielä toistaiseksi surffaavasta MDPV:stä ei tiedetä. Eivät edes ne, jotka asioista jotain tietävät. Iltapäivälehdet kutsuvat sitä seksihuumeeksi, kansanedustaja uskoo MDPV:n aiheuttavan Suomessa vuosikymmenen kovimman huumekesän, poliisi kertoo, että kamaa saa jo Rovaniemenkin markkinoilta.

Pienet rangaistukset ja niiden takaama halpa hinta. Siinä historiallisen nopean leviämisen syy, kirjoittaa tässä lehdessä Nuorisotutkimusverkoston dosentti Mikko Salasuo. Käyttäjäkokemuksista suosio ei ainakaan johdu: aine saa poikkeuksellisen paljon tuotereklamaatiota jopa huumefoorumeilla. Silti MDPV on korvannut markkinoilla pirin, joka on käyttäjän näkökulmasta lähes puolet kalliimpaa.

Muuten. Salasuon MDPV-raportti on sinänsä ainutlaatuista kamaa, että sosiaali- ja terveysministeriön huumetyöryhmä on jo ennakkoon pyytänyt sitä käyttöönsä.

Hyvää kesää! Be careful out there!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi