Olisiko sinusta aikuiskaveriksi nuorelle? Tarvetta ainakin on

Helsingin kaupungin aikuiskaveritoiminnassa lapset ja nuoret jonottavat itselleen ystävää.

Kuva: E-LEET / Fotolia

Voisi tehdä jotain hyvää. Sellainen ajatus pyörii yhä useamman kaupunkilaisen mielessä. Näin myös Lapko-bändistä ja valokuvaajana tutun Ville Maljan kohdalla. Malja kertoo Helsingin kaupungin artikkelissa ratkaisustaan ryhtyä aikuiskaveriksi nuorelle.

“Taide- ja musiikkihommat kääntyvät helposti itseen päin ja aloin miettiä, mitä konkreettista voisin tehdä muille”, Malja kertoo.

Hän toimii aikuiskaverina 13-vuotiaalle nuorelle. Toiveissa oli, ettei tuettava olisi liian nuori, koska Maljalla ei ole omaa jälkikasvua ja vanhemman kaverin kanssa toimiminen olisi luontevampaa. Hän tapaa kaveriaan parin viikon välein, käy pelaamassa sulkapalloa, trampoliinipuistossa tai lenkillä. Syömässä ja juttelemassa.

Aikuiskaveriksi pääsee, kun ottaa yhteyttä Helsingin kaupungin lasten ja nuorten tukihenkilötoiminnan koordinaattoriin, käy haastattelussa ja suorittaa kuuden tapaamiskerran tukihenkilökurssin. Tukihenkilötoiminta on vapaaehtoistyötä, jota organisoivat kaksi kaupungin työntekijää. Vapaaehtoisia toiminnassa on mukana 240 ja vuosittain palvelu yhdistää noin 70 tukihenkilöä ja lasta. Lapsia ja nuoria jonottaa jatkuvasti aikuista ystävää itselleen. Erityisesti miehiä toivotaan mukaan.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi