Siri puhuu pian suomea

Seuraava iOS-päivitys tuo mukanaan herkkuja - myös suomea puhuvan Sirin.

Kuva: Kaspars Grinvalds / Fotolia

Applen iOS-käyttöjärjestelmän versio 9.3 tulee päivitettäväksi laitteisiin tänä keväänä. Uudessa päivityksessä on - kuten aina - paljon parannuksia entiseen, ja muutamia kiinnostavia uutuuksia.

Uuden version myötä Terveys-sovelluksella voi esimerkiksi seurata entistä tarkemmin käyttäjän urheilusuorituksia ja Muistiinpanot-sovelluksen käyttö monipuolistuu sormenjälki-lukitustoiminnoilla ja paremmilla merkintöjen järjestämismahdollisuuksilla. Uusi sovellus Night Shift säästää käyttäjän silmiä hellemmillä valoilla ja väreillä ilta- ja yöaikaan parempien yöunien toivossa. iPadien koulukäyttöä on parannettu ja tehostettu.

Kiinnostavinta uudessa päivityksessä on suomalaisille kuitenkin se, että Siri on opetellut puhumaan pohjoista kieltämme. Siri on Applen puheohjattu "henkilökohtainen assistentti", jonka avulla voi tehdä Google- tai karttahakuja tai vaikkapa soittaa äidille. Nähtäväksi jää, kuinka monipuolista ja nokkelaa Sirin suomi on, ja ymmärtääkö se esimerkiksi murteita tai slangia. Toivottavasti sen kanssa voi hassutella tai jopa beatboxata. Ehkä mekin saamme pian omia, hauskoja blogeja hassuja höpöttelevästä Siristä. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi