Suomalainen viina voitti kultaa kansainvälisessä kisassa

Kaksi kultamitalia ja yhden hopean voittanut vuosikertaviina on todellista lähituotantoa.

Suomi mainittu! Suomalainen viina sai ansaittua tunnustusta syyskuisessa Global Vodka Masters 2016 -kilpailussa Lontoossa. Viina voitti jopa kaksi kultamitalia ja yhden hopean erilaisten vodkien kategorioissa.

Kyseessä on vuosikertaviina Mestaritislaajan No 1, joka tehtiin yhden tilan yhden sadon viljasta. Se on 35-prosenttinen juoma, jota voidaan todella kutsua lähiviinaksi.

Juoman valmistuksessa käytetty ohra on viljelty Ketelän sukutilalla Könnin kylässä Ilmajoella ja korjattu syksyllä 2015. Ohran viljelijä Pasi Ketelä on kolmannen polven isäntä kotitilallaan, ja hän voi ylpeydellä sanoa, että hänen tilansa on tuottanut kaiken ohran Mestaritislaajan No 1:n ensimmäiseen vuosikertaan: kokonaiset 180 tonnia. Juomassa Ketelä kokee saaneensa mahdollisuuden tarjota kuluttajille harvinaista, täydellä sydämellä tuotettua laatua.

Mestaritislaajan No 1 voitti kultaa Premium-vodkien ja eurooppalaisten vodkien kategorioissa, ja hopea tuli Vodka based Spirit Drink -kategoriassa. Global Vodka Masters on sokkokilpailu, jossa juomia arvioidaan sekä ulkonäön että maun perusteella sokkona suhteessa toisiinsa. Mestaritislaajan No 1 sai osakseen muun muassa seuraavanlaisia kuvailuja: "erittäin tasapainoinen" ja "siinä on ihastuttavan raikas, kevyt rapeus".

Mestaritislaajan No 1 on valmistettu Altian Koskenkorvan tehtaalla tislaamomestari Arttu Kiven hellässä huomassa. Jo miltei 20 vuotta Altialla työskennelleen Kiven mukaan laadukkaan juoman tärkein tekijä on raaka-aine, jonka helliminen ja hoivaaminen on prosessissa olennaisinta. Mestaritislaajan No 1:ssä erityistä onkin juuri paikallisen viljelijän kotitilalta tullut ohra.

Onnea mestariviinalle!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi