Tampereelle rakennetaan pitkäaikaistyöttömien voimin huippuluokan skeittihalli

Hiedanrannan halli tulee olemaan 400 neliötä täynnä betonia.

Pirkanmaan Kaarikoirat Oy on aloittanut Builders Jam -projektin Tampereen Hiedanrannassa ja luvassa on 400 neliöinen huippuluokan härveleillä varustettu sisäskeittihalli Kenneli DIY.

Kiinnostavan projektista tekee reippaan kokonsa lisäksi se, että sen raksaamisessa työllistetään yli tusina pitkäaikaistyötöntä. Suomen Rullalautaliiton ja Pirkanmaan Te-toimiston mahdollistamasta työkokeilusta tuli Rullalauta.fin uutisen mukaan menestys, kun työkokeilusta kiinnostui 34 ihmistä. Osan työkokeiluun osallistuneista odotetaan työllistyvän heti kun halli on valmis. Projektille toivotaan jatkoa uudessa kohteessa.

Sitä ennen riittää kuitenkin duunia, sillä 70 kuution betonimäärästä yhtään ei ole valettu. Hankkeen mahdollistajiin ja oman tietotaitonsa jakajiin kuuluu Suomen parhaita skeittipaikkarakentajia ja hommaa tehdään skeittipiireille tutulla yhteisöllisyydellä, jossa DIY tarkoittaa itse asiassa yhdessä tekemistä. Ja betonia sen olla pitää.

“Tässä on ainutlaatuinen projekti siinä mielessä, että tehdään kokonaan betoninen sisähalli. Ja tarpeeks iso. Suomen mittakaavassa tällaisia ei oo ollut ja tälle on hirveä tarve. Suomessa skeittauksen taso on tosi korkee ja tällaisia haastavampia ratoja tarvitaan”, Suomen Rullalautaliiton puheenjohtaja Anssi Paukkunen sanoo hallin alkumetreistä kertovassa dokumentissa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi