UPEA18 tuo taas muraalien värit ympäri Suomen suuria seiniä – optista illuusiota Salossa, fotorealismia Espoossa, surrealismia Kotkassa ja moniulotteisuutta Iisalmella

Yhteensä 19 teosta, 12 kaupunkia ja kovatasoinen kansainvälinen jengi taiteilijoita.

How & Nosm saivat teoksensa valmiiksi Iisalmella.
How & Nosm saivat teoksensa valmiiksi Iisalmella. Kuva: Tommi Korpihalla / Upeart

UPEA-taidefestivaali vastaa suomalaisten muraalinnälkään 12 kaupungissa korkeatasoisen ja kansainvälisen taiteilijakatraan ja yhteensä 19 muraalin voimin.

Helsingissä isot seinät saavat väriä tasaiseen tahtiin, kuten Itä-Pasilan harmauden poistamisesta vastuun ottanut Helsinki Urban Art -projekti ja sen uusin, Helsingin korkein muraali, osoittavat. Upeartin teokset tuovat väriä myös maakuntiin ja niistä vastaavien taiteilijoiden tyylikirjoon mahtuu monenlaista ilmaisua. Tässä lista valmistuneista ja suunnitteilla olevista teoksista.

Iisalmi

Kuva: Tommi Korpihalla / Upeart

Vaikuttavista ja moniulotteisista muraaleistaan sekä synkronoidusta työskentelystä tunnettu How & Nosm aloittivat maalaustyön Iisalmessa elokuun lopussa ja pääsivät Upeartin ensimmäisten joukossa maaliin. Etelä-Amerikan, Euroopan, Aasian ja Yhdysvaltojen kaupunkien lisäksi How & Nosm'n värikylläisen teoksen voi löytää nyt myös Iisalmen katukuvasta.

Satamakatu 9, Iisalmi

Espoo

Kuva: Iiro Rautiainen

Matinkylässä fotorealismin kärkinimi Case Maclaim maalasi 7-kerroksisen asuintalon julkisivuun näyttävän muraalin.

Pyyntitie 2, Espoo

Salo

Kuva: Sami Nurmi / Upeart

Kaupungin maamerkkinä tunnettu, keskustassa sijaitseva siilorakennus saa näyttävän taidekuorrutuksen. Italialaisen Fabio Petanin teos ulottuu rakennuksen kolmelle julkisivulle ja maalaus mukailee Fabio Petanin teoksille ominaista kasviteemaa, jossa on havaittavissa yhdistelmä abstraktia ja esittävää tyyliä. 

Mariankatu 12, Salo

Kemi

Kuva: Jarno Vuorinen

Arvostettu espanjalainen Kenor maalaa muraalin Kemin ydinkeskustassa sijaitsevan Prima-talon seinään. Pitkän linjan taiteilijan teokset tunnetaan vahvasta värimaailmastaan ja leikkisistä abstrakteista muodoistaan. Taiteilija imee itseensä inspiraatiota teknomusiikista.

Valtakatu 7-9, Kemi

Oulu

Kuva: Hannu Uusitalo / Upeart

Eteerisistä teoksista, uskomattomistä väreistä ja pysäytetyistä hahmoista maailmankuuluksi tullut Andrew Hem taiteili eteeristä taidetta paraatipaikalle Ouluun.

Kainuuntie 1, Oulu

Salo

Kuva: Sami Nurmi / Upeart

Kolmiulotteisista töistään tunnettu Leon Keer muodosti optisen illuusion poliisiaseman julkisivuun

Salo, Kirkkokatu 1

 

Tulossa...

Kotka

Kymenlaaksonkadulle asuinkerrostalon julkisivuun maalaava Waone toteuttaa surrealistisia, fantasiamaailmaa kuvaavia seinämaalauksia. Itseoppineen taiteilijan tyyli on uniikkia ja tunnistettavaa. Pitkän linjan taiteilijan tarkalla maalausjäljellä toteutettuja teoksia voi ihailla muun muassa Intiassa, Meksikossa ja Yhdysvalloissa.

Kymenlaaksonkatu 12, Kotka

Helsinki

Eero Lampinen toteuttaa Vaasankadulle asukkaiden kanssa yhteistyössä suunniteltu muraalihankkeen. Lampisen visuaalinen kuvasto kulkee soljuvasti mytologiasta nykyaikaan. Taiteilija kuvaa melankolisia hahmoja arjen maagisessa rinnakkaistodellisuudessa. Vaasankadun uniikki teos on visuaalinen kertomus yhdestä Helsingin legendaarisimmista kaduista.

Vaasankatu 19, Helsinki

Seinäjoki

Italialainen Gummy Gue aloittaa keskiviikkona maalaamaan näyttävää muraalia Seinäjoen keskustassa. Gue on tunnettu abstraktista maalaustyylistään. Muraali toteutetaan kahdeksankerroksisen kerrostalon päätyseinään osoitteessa

Luomanranta 7, Seinäjoki

Tampere

Tampereen Tesoman kaupunginosassa toteutetaan ennennäkemätön taideteos, kun sarjakuvataiteilija Pertti Jarlan Fingerpori ikuistetaan muraaliteokseksi asuinkerrostalojen julkisivuihin. Teoksen arvioidaan valmistuvan kahdessa viikossa. Fingerpori ikuistuu muraaliksi Tampereen Ristikukkulalla.

Kohmankaari 2-6, Tampere

 

Upeart tuo uudet muraalit syksyn aikana myös Jyväskylään, Hyvinkäälle ja Joensuuhun.

1 kommentti

Iisalmelainen

11.9.2018 16:32

Iisalmessa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi