Maalatut sähkökaapit tuovat iloa – tsekkaa kuvat kaupungin väriläiskistä!

Sähkökaappeja on maalattu yhteistyössä sähköyhtiöiden kanssa jo useammassa kaupungissa.

Sähkökaapit ovat kiinteä osa kaupunkikuvaa. Kaupunkilaiset ovat huomanneet, kuinka viime vuosina yhä useampi sähkökaappi on saanut väriä pintaansa.

Helsingissä on noin 7500 sähkönjakokaappia, joista osa on maalattu katukuvan kaunistamiseksi. Kaappeja maalataan myös rumien tagien ehkäisemiseksi.

Kokonaisuudessan maalattujen kaappien määrää on vaikea arvioida, sillä koko ajan uusia sähkökaappeja maalataan ja Helsingissä Helenin ylläpitämä kartta päivittyy niiden mukana. Sähkökaappimaalauksia on tehty monen eri tahon toimesta monissa eri tapahtumissa vuosien varrella.

Helsinginkadun ympäristöön, Arabianrantaan ja Runeberginkadun ympäristöön on syntynyt keskittymiä, missä on paljon maalattuja kaappeja samalla alueella.

Kaapit maalataan yleensä hyvin ympäristöön sopivaksi ja teokset mukautetaan myös ympäristön tyyliin ja värimaailmaan. Moni maalattu kaappi kuuluu samaan sarjaan toisen kaapin kanssa eli läheiset kaapit saattavat itse asiassa olla osa samaa taideteosta.

Helsingissä tehdään aktiivisesti muitakin katukuvaa parantavia taideteoksia, kuten muraaleja ja graffiteja.

Sähkökaappitaidetta tehdään muuallakin kuin Helsingissä, sillä vastaavia projekteja on toteutettu ainakin Tampereella, Vantaalla, Turussa, Espoossa ja Jyväskylässä.

Jutun kirjoittaja ja kuvaaja on Cityn TET-harjoittelija.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi