Ällä pyrkii eroon demoneistaan

Mico Martesuo tekee räppiä ja yrittää samalla päästä eroon syvään juurtuneista haitallisista toimintamalleista.

“Lähdin maailmalle lapsen mielellä rakentamaan aikuisen elämää”, kuvailee räppäri Ällänä hiphopkansan tietoisuuteen noussut Mico Martesuo tilannetta, jossa hän 13-vuotiaana lähti kotoaan tapeltuaan isänsä kanssa.

“Se löi mua, mä löin sitä ja se sano, että painu vittuun täältä. Annoin pienelle systerille iltapalan, laitoin sen nukkumaan ja pakkasin repun. Oli marraskuu, lunta ja helvetin kylmä. Lähdin himasta enkä mennyt ikinä takas.”

Martesuo marssi SPR:n turvakodille, joka tarjosi hänelle katon pään päälle. Miehenalun sahattua kuukausia Herttoniemen ensihuoltolaitoksen ja SPR:n välillä hänelle löytyi paikka Muhoksen perhekodista Pohjois-Pohjanmaalta.

Ällän äiti jätti kaksi lastaan, silloin viisivuotiaan Micon ja hänen yksivuotiaan siskonsa, alkoholi- ja huumekoukun takia. Lapset päätyivät isälleen ja sieltä Micon tie jatkui eteenpäin perhekotiin.

Räppi tuli kuvioihin varhain. Se oli Fintelligenssin ensimmäisen levyn ja Tupacilta ja muilta jenkkistaroilta opitun toistamista omassa ympäristössä.

“Perhekodilla räpättiin aina karaokevehkeiden kanssa Taakibörstän päälle ja dissattiin lestadiolaisia omistajia.”

Viisi vuotta sitten Martesuo alkoi tehdä omaa musaa aktiivisesti. Omille frendeille, ilmaiseksi nettiin ja periaatteella, ‘käykää kuuntelemassa, mutta älkää kertoko kenellekään’. Viime vuonna yhä useampi kuitenkin pääsi kuulemaan. Ällä oli osa D.S.G-nimistä “vankilaräppi”-ryhmää, joka pääsi vierailemaan niin Ylen aamu-tv:ssä, A2 Tuomio-illassa kuin Bassoradiollakin. “Rötösräppäreiden” yhteenliittymän taival jäi lyhyeksi ja Ällä jatkoi musahommia aisaparinsa Taiston kanssa. Musiikin saralla vuosi huipentui joulukuussa julkaistuun ensimmäiseen soololevyyn, Selfmade I:een.

“Eilen kirjoitin biisin, missä sanoin, että mentiin niin helvetin kovaa, ettei ehtinyt pysähtyä ympärilleen kattoon. Oon lukenut ja katsonut dokumentteja esimerkiksi Rauli Baddingistä ja Bob Dylanista ja niistä huomaa, miten nopeasti päihteet tulevat keikkaelämään. Me kierrettiin viime vuosi Suomea ja ajettiin ihan jäätäviä kilometrejä. Päihteet teki sen, että jaksoi painaa. Tai kuvitteli jaksavansa, mutta kyllä sen tietää, että jossain vaiheessa tulee stoppi.”

Siinä, missä monelle artistille päihteet tulevat mukaan tähteyden sivutuotteena, olivat ne Ällän ratkaisupaletissa jo valmiiksi.

“Ne oli aiemminkin mukana, mutta olin silloin joutunut tekemään pakon edessä rahaa, ajautunut rikoskierteisiin ja ylipäätänsä huonoihin piireihin ja siellä sitä on totta kai tarjolla. Urheilin koko ikäni 19-vuotiaaksi asti. Pelasin futista alle 16-vuotiaiden maajoukkueessa ja painin SM-tasolla. Oon aina tykännyt selvästä päästä. Viime vuonna se hävis ekaa kertaa.”

Ällä kuvailee viime vuotta maratonin viimeiseksi sataseksi, joka piti vetää täysillä. Se tarkoitti sekoilua amfetamiinin ja kokaiinin voimalla niin pahasti, että suhteet lähimmäisiin joutuivat koetukselle. Julkiset biiffit räppäreiden kanssa olivat vain kohua pinnalla ja taustalla vaivasi syvemmät sotkut sekä oman perheen että läheisten kavereiden kanssa. Näissä tunnelmissa syntyi Selfmade I.

“Joulukuussa julkaistusta levystä on tullut palautetta, että olipa gangsta levy. Oon aina halunnut tehdä levyn siitä, mitä täällä oikein tapahtuu ja nyt sain tuottaa sen, mutta jengi on lokeroinut sen joksikin ‘siwanryöstöräpiksi’. Mä vaan halusin saada kadun kylmimmän puolen esitettyä vähän nätimmin.”

Kadun kylmin puoli ei ole vieras Martesuolle, joka on nähnyt ja kokenut väkivaltaa lähietäisyydeltä. Häntä on puukotettu naamaan, kaulaan, päähän, käteen ja jalkaan. Yhden suurimmista tragedioistaan hän kohtasi viime keväänä, kun hänen “veljekseen” nimittämä läheinen serkku tapettiin Vuosaaressa raa’asti viiltämällä puukolla kaula auki. Nyt 25-vuotias Martesuo oli jo parikymppisenä puolitoista vuotta kokaiinikoukussa ja diilasi tuolloin kamaa Helsingin yöelämässä.

“Levy kertoi kuluvasta viidestä vuodesta, mikä oli aika synkkää aikaa. Olin juuri kiinniotettuna kaikista rikoksistani. Menin itse poliisiasemalle, kävin kuulustelut ja ne kaikki lyötiin samaan oikeusjuttuun. Sain kuustoista kuukautta ehdollista ja kaks vuotta koeaikaa, jonka aikana en saa tehdä mitään. Jos palan pienestäkin jutusta, se on heti kovaa.”

Martesuon tiliin kirjattiin pari huumausainerikosta ja hallussapitoa, ryöstö ja pahoinpitely, joka oli tapahtunut, kun Ällä oli omien sanojensa mukaan hakenut rahat velalliselta kustantaakseen läheisen serkkunsa hautajaiset.

“Olin silloin sellaisissa tunnetiloissa, että oli pakko saada rahaa, että saa uurnan ostettua. Oli ihan oikein, että jäin siitä kiinni.”

Poliisiasemalle marssiminen oli oma tietoinen valinta, jolla oli seurauksensa.

“Huoltajuuden menettäminen kahteen lapseen oli kova paikka. Tiesin, että jos tulee lähtö putkaan, niin eksälle ei tarjota enää vaihtoehtoa. Sen pitää hakea yksinhuoltajuutta, jos mulla on tällainen rikostausta. Ei ole tervettä, että lapset saa olla tekemisissä tällaisen ihmisen kanssa, joka on epäterve. Hän teki ihan oikein.”

Ällä kasvattaa amerikanpittbullterriereitä. Hänen ensimmäiset pentueensa ovat juuri syntyneet.
Ällä kasvattaa amerikanpittbullterriereitä. Hänen ensimmäiset pentueensa ovat juuri syntyneet.

Ajatus elämänmuutoksesta oli vienyt Ällän tasaamaan tilinsä oikeuslaitoksen kanssa. Viisi päivää putkassa vahvistivat ajatusta.

“Luin putkassa kirjan Isät katsovat poikiaan, jossa sanottiin, että ‘jos lapsille ei rakenna tulevaisuutta, niillä ei ole tulevaisuutta’. Mä mietin, että miksi mä olen päätynyt itse sellaiselle yksinäiselle tielle. Jos mulla olis ollut vanhemmat luomassa elämän perustaa, niin ehkä mulla olis ollutkin erilainen perusta. Nyt haluan antaa mun lapsille terveen ympäristön perustaksi. Toivon, että he kävis koulut ja lähtis elämään yhteiskunnan sääntöjen mukaan. Tälle puolelle ei oo mitään asiaa. Ei mitään asiaa.”

Ällän Selfmade I:stä on helppo syyttää rikollisen elämäntavan ihannoinnista. Samoista syistä kritisoitiin 1990-luvun alussa jenkkiläistä gangstaräppiä. Biisit kertovat, joskin ihannoiden, todellisesta rikollisesta alakulttuurista, joka määrittää omat sääntönsä ja arvonsa. Valitettavasti tuo alakulttuuri ei katoa mihinkään sillä, että siitä ei puhuta.

Haastatteluhetkellä 12 viikkoa ilman kovempia huumeita olleella ja pilven poltosta eroon pyristelevällä Ällällä on toinen ääni kellossa. On aika hankkiutua katujen säännöistä ja arvojärjestyksestä eroon ja löytää “normaalin” yhteiskunnan ja perhe-elämän arvot. Helppoa se ei ole, sillä tavallisuudessa on paljon opeteltavaa.

“Se on se iso muutos, mikä on ollut mun viime vuoden päätös ja tulos. Ensin se iskostui ajatustapoihin ja nyt yritän saada sen ihan tapoihin. Nyt kehitetään vaihtoehtoiset rutiinit negatiivisille jutuille. Säilytetään kaikki hyvä, se musa ja ihmiset, mutta yritetään purkaa negatiivinen ulos tulevalle levylle.”

“Haluan kertoa, että olen itse mogannut. Huumeiden käytön lopettaminen on oman päätöksen takana. Pitää tajuta, että jos lähdet ite kävelemään ja kaverit jää, niin totta kai ne huutelee sulle, koska ne on vieläkin paikallaan ja sä oot liikkunut eteenpäin. Oon parille kaverille sanonut, että lopeta huuteleminen ja lähdetään kävelemään yhdessä pois. Mut ei sieltä oo kukaan valmis lähtemään. Ihan ite sieltä joutuu tulemaan veke.”

33 kommenttia

räppikäppi

1.3.2016 16:18

voi vittu mikä bronxi larppaaja :D kuulapyssyt ja pitbullit.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ketakiinnostaa

1.3.2016 21:36

pikku kokoomuspojat haluis vaan lisaa lippatukkia

Keksijotainparempaa

18.6.2017 07:49

Voi vittu mikä räppikäppi :D

Anonyymi

13.4.2019 13:15

Toinen on kokennu tomost paskaa kolmetoista vuotiaan ja tommosii komentei sä vaa laitelet

Noyy

1.3.2016 20:19

No byhyy.... Joka toisen tarina idästä

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kossi3000

1.3.2016 20:50

Mulki vihaajii mut mä rakastan niit <3 #kosflow

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Nnmmr

1.3.2016 20:59

Nii i jotkut ne pystyy myöntää jos elämässä mogaa toiset taas ei ku ne ei pysty olemaa ees itellee rehelline mite pohjalla o ällä you are man

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ARVOSTANN

1.3.2016 21:02

Ennen pidin pellenä mukamas kovana räppärinä ,tän jutun jälkeen nään tän kaverin ihan eri valossa!puhuu huumeista ym. täyttä faktaa ne täyttää monen huonon itseluottamuksen ja vauhti päissään kaikki on niin vitun kovia mut totuus on että huumeet on mielenheikkoutta sillonsä oot oikeesti kova jätkä jos pystyt kääntämään kelkan ja pyrkii elämään päihteetöntä elämää ja tuomaan sen esille miehen tavoin..se ei tee susta kovaa että vedät alakertaaja yläkertaa ja pullistelet kaikille ja esitätniin vitun kovaa vaikka todellisuudessas oot täysnolla ja kohta huomaat et oot ihan yksin kaiken paskan keskellä..respectmico toivon et pystyt kulkee paremmal polulla!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

luodista päähän

1.3.2016 21:04

Voi vittu mikä nyyhkytarina

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

raps

1.3.2016 21:22

vaatii aika hemmetisti pokkaa avautua tällaisista asioista, koska ne frendit ja muut entiset kuviot on edelleen olemassa hyvinki lähellä. tsemiä kaikkeen ällälle, oot taitava tekeen musaa ja elämälle löytyy sen ja perheen kautta tarkotusta vaikka huumekuvioista joku lovi elämään jäiskin

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

R.e.a.l

1.3.2016 22:32

Respect!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Naamalukko

1.3.2016 23:21

Ei uskois että kaveri on paininut SM-tasolla kun kattoo Turpakeikan taltiointia. Alle 9-vuotiaiden SM kutonen? Voimia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Henkka68

2.3.2016 10:28

Aina ei voi voittaa.. Varsinkin jos on paineita esim omasta elämästä jne ja yrittää vaan voittaa siinä helposti tippuu. Ja jos joskus on urheilu taustaa varmasti taidot rappeutuu pitkän ajan jälkeen

En itekään kehtaa

1.3.2016 23:46

Oon digannu ällän räpistä koska vaikka se onkin elämänkoulua, se on kuitenkin hyvin kirjotettua. Ei moni kehtaa tuota avata näin, ällälle tsempi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tyyni muttei puhdas

1.3.2016 23:49

ei mitää uutta, ei mitää erikoista.. Miks meitä pitäis kiinnostaa just tän jantterin "raju tilitys, karu kohtalo"? Koska muutama youtube-video ja alaikästen pumppaama Spotify-hype?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jynttä

2.3.2016 00:23

paska jäbä

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

et oo tappaja

2.3.2016 08:19

Julkisuus, nyyhky säälipisteitä.. Soita seiskaan nii saat kalja rahat.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Händi

2.3.2016 08:32

Respect! Stay strong!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hahajoo

2.3.2016 09:08

tuksu

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

!!!

2.3.2016 10:26

Ehkä tän kaiken tarkotus on vaan kertoa että vaikka tapahtuis mitä sieltä
Voi päästä pois ja että voi silti esim just tehdä musiikkia. Just tässä hän kertoo kuinka haluaa kertoa muille ja musiikin avulla parantaa ehkä itseään ja ehkäpä muita

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Demooni666

2.3.2016 21:19

Velkanen rotta nyhkyttää!! Hoitas soppansa kuntoon niin ku mies eikä marjanpoimia

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Totuussattuu

3.3.2016 09:20

Alkaa vissii jäbää jännittää kun pitää ruveta "kasvattaa" pitbulleja.. Eiköhän se raha tuu ihan muualta kun koiranpennuista, ainakin kun jtn musavideoita silmäillyt niin aika kalliita prätkiä sun muita kiesejä filmillä näkyy, huumehia ja aseita/väkivaltaa unohtamatta.. Ei mee mulle läpi tää tän jäbän "jeesustelu".. Ei sieltä Muhoksen lastenkodista mitään yht.kunnan tukipilareita tule täysi-ikäsenä takasin siviili elämää, aika taputeltu on tulevaisuus..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Fuck You

16.6.2017 21:47

Tyyppi yhteiskunnan tukipilari täällä poraa :D Mee vittu himaas nyyhkyttää
:D

Jaana korpela75

3.3.2016 22:16

Aina löytyy ihmisiä ketkä vihaa, mutta jokainen on erilainen! Tekee omat päätökset ja elää omaa elämäänsä ei kukaan maksa omia velkoja toisten mielipiteillä.. Surullista että yhteiskunta on niin ilkeitä ja kauhean vihaavat vahvat mielipiteet, miksi juuri tämän ihmisen tarina pitäisi kiinosta? Ei kaikki kiinosta joten ei varmasti tarvitse lukea eikä tarvitse kiinostaa ,tämä on niille ketä kiinostaa, jos lehti haluaa tehdä juttuja asioista mikä lehteä kiinostaa ja suuria määriä ihmisiä kuitenkin.. Ei tämä ole ensimmäinen ihminen kenestä tehty haastattelu. Juttu ..
Tuntuu jos on vähänkin poikkeavan näköinen .tai jotain vastaavaa pinnallista tai ei.. Niin ihmiset heti tuomitsemassa.. Mutta kuka sinä olet tuomitsemaan ketään...meidän ihmisten pitäisi katsoa peiliin.. Ja mennä
Itseemme... Me elämme täällä kerran ja näinkö haluamme sen menevän.. -.- /:

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Onpoint

3.3.2016 22:17

Hyvää musaa hän tekee.. Sitä ei voi kieltää

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

wasabifrog

2.9.2016 10:01

Ihme arvostelijoita, varmaan suurinosa kommentoijista on kermaperse jonneja joilla ei ole ollu samanlaista taustaa, Ällästä tuli oma nuoruusmieleen ja omat töppäilyt. Toivottavasti tulevaisuus on valoisa :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Perheellinen isä

20.10.2016 09:32

Mikä vittu teit dissaajii vaivaa? Te ette ees tunne Micoa se sentää myöntää omat virheensä ja on muutenki tosi mukava ja asiallinen mies. Yllätyin siitä että ÄLLÄ oikeesti välittää sen kuuntelijoista ja on kiinnostunu niitten elämästä eikä vaa ignoraa niiku monet julkisuuden henkilöt tekis. Se on muuttunu mies eikä sil oo missää vaihees noussu kusi päähän. Eikä linna tee siit pahaa ihmist ihan tavallinen se on niinku me kaikki muutki vaikkakin verrattuna siihen että tapaisin jonku mun kaverin tai sen nii sydän hakkaa iha eri taval koska se on huikee fiilis ku näin sen ihan kasvokkain niinku sovittii tapaaminen tilattuani ällä rotsin Micolta. Yleensä se on niin että sen takii dissataa ku itel menee paskasti nii saa jotai lohtuu mut koittakaa keksii jotai tekemist. Ällä on huikee esimerkki ihmisestä joka pystyy ottaa itteensä niskasta kii ja uudellee rakentaa elämäänsä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sooop

17.2.2017 22:47

Minäköjän vuonna ällä lähteny muhokselta ku ite asun täällä

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Peach man

4.5.2017 23:34

Ällä anna elämä Jeesukselle
Ja samat sanat kaikille arvostelijoille tulkaa uskoon ja ottakaa pelastus vastaan eli Jeesus sydämmeen ja kaduille sit kertomaan muillekkin kuinka sen rauhan voi löytää siitä se vasta mies mitataa Bless You

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Da_real_MVP

29.6.2017 13:59

Hyi helkkari. Vastenmielistä toi heikkojen rekrytoiminen teidän kulttiin. Herää siitä psykoosistas, sä voit löytää sen sisäisen "jeesuksen" uskomatta tohon huuhaahan. Älä tuu mulle kadulle urputtaa mitää jeesus juttuja, ihan kuvottavaa toimintaa. Kaikki kultit on pahasta.

Vihaajatvittuun

15.11.2017 22:21

Arvostan jäbän musaa ja rohkeutta! Heitterit kaikki uskoo jokaiseen juoruun mitä kadulla kuulee eikä selvitä faktoja! Keep doing this!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ile jkl

9.6.2018 03:13

Ite oon jutellu micon kans pari kertaa ja pakko sanoo että hyvä äijä ja kaikki noista o totta jos äimäätte sitä...mut miettikää mistä puhutte jos ette ees tiiä asiasta mitää

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Gabriel.

1.7.2019 20:28

Voi hyvänen aika nämä kommentit täällä.... Voin lyödä vetoa, ettei yksikään teistä näppäin sotureista sanoisi mitään face to face Ällälle. Stop hiding behind your keypad.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi