Laitilan Wirvoitusjuomatehdas – Ylivoimainen Laitila

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas on suomalainen menestystarina.

Kuva: Laitilan juomat / Facebook

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas on suomalaisille tuttu, pitkäikäinen panimo. Se sai alkunsa vuona 1995, kun perustajat ryhtyivät valmistamaan vanhan ajan limonaadeja Laitilassa, tiloissa, joissa oli aiemmin sijainnut Fazerin munanporaamo. Jo alusta asti on Laitilan toiminta-ajatuksena ollut laadullisesti ja mielikuvallisesi ylivoimaisten juomien valmistaminen.

Vuonna 1997 Laitila sai valikoimaansa myös Oiva-siiderin, ja oluen paneminen aloitettiin vuosituhannen kynnyksellä vuonna 1999 meijerilaitteilla, jotka löydettiin romulavalta. Vuosien aikana Laitila on kasvanut maamme neljänneksi suurimmaksi panimoksi, jonka oluet (ja muut juomaherkut) valmistetaan itse kyhättyjen laitteiden sijaan suuressa, modernissa tuotantolaitoksessa - mutta edelleen perinteisillä valmistustavoilla.

Knoppitietona kerrottakoon, että Laitilan gluteeniton täysmallasolut Kukko on vahinko. Monet kilpailijat olivat tuhlanneet valtavasti rahaa tuotekehittelyyn keliaakikoille sopivan oluen tuottamiseksi, ja Laitila tietämättään valmisti sellaista koko ajan.

Lue ja tutustu muihin suomalaispanimoihin: Suomalaiset pienpanimot rynnivät joukolla stadilaisiin hanoihin

Tutustu Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan tuotteisiin osana Finnish Craft Beer Revolutionia. Laitila esittäytyy pub Joutsenessa 28.9.–1.10.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi