Lauantaina Edis Tatli ottaa askeleen kohti maailmanmestaruutta

”Tän kaverin mä aion pakottaa keskeyttämään”, sanoo Tatli.

Suomalaisen nyrkkeilyn kiinnostavin nimi tällä hetkellä on WBA-liiton Inter-Continental mestari Edis Tatli. Tatli puolustaa mestaruuttaan lauantaina Espoossa Young Lions Boxing Nightissa, kun vastaan asettuu entinen kaksinkertainen maailmanmestari Mzonke Fana. Lauantain ilta on suurin suomalainen nyrkkeilyilta pitkiin aikoihin ja Tatlin matsin lisäksi tarjolla on kasa muitakin äärettömän kiinnostavia otteluita, muun muassa Eva Wahlströmin paluuottelu pitkän tauon jälkeen ja kiinnostavan uudemman nimen, Niklas "Drummerboy" Räsäsen toinen ammattilaisottelu.


Lue Eva Wahlströmin haastattelu
Lue Niklas Räsäsen haastattelu ja blogi

Prince Edis Tatli on siitä erikoinen suomalainen urheilija, ettei hän pelkää puhua suoraan tai asettaa tavoitteita mahdollisimman korkealle. Jokaisen 21:sta ammattilaisottelusta voittaneella Tatlilla alkaa tosin olla jo syytäkin itsevarmuuteensa. Ennen ottelua on käyty asiaankuuluvaa suukopua vastustajan kanssa. Ottelun tiedotustilaisuudessa Tatli ilmoitti tyrmäävänsä kaverin alun pehmityksen jälkeen. Samaa käytiin läpi Cityn haastattelussa.

”Suunsoitto kuuluu asiaan. Nää äijät on, miten mä sen sanoisin, kaikki erilaisia. Viimeksikin, kun vastustaja aloitti suunsoiton, se tippui ottelun lopussa, mutten pystynyt ihan keskeyttämään sitä. Tän kaverin mä aion pakottaa keskeyttämään.”

Isoista puheista huolimatta vastustajaa kunnioitetaan. Tatli kutsui Fanaa ”eläväksi legendaksi”. Sellaisen päänahka auttaa matkalla MM-titteliotteluun.

”Kaveri on kuitenkin kaksinkertainen maailmanmestari. Katsoin yhden matsin ja näyttäisi olevan hyökkäävä, muttei hirveän päällekäyvä. Tykkää jabitella ja odotella, vähän niin kuin minäkin.”

Tatlin ei ole tarkoitus jäädä ottelussa yhden kortin varaan.

”Jo parin vuoden ajan olen koittanut rakentaa a, b, ja c -vaihtoehtoja otteluun. Jos ensimmäinen taktiikka ei lähde lentoon, voi vaihtaa toiseen.”

Kova treenaaminen loppuu reilua viikkoa ennen ottelua ja keskitytään käyttämään päätä.

”Lyödään rennosti pistareita ja jutellaan samalla valmentajan kanssa taktiikasta. Säkkiäkin lyödään rennommin ja pidetään enemmän vaatetta päällä, jotta hiki lähtee helpommin.”

Edis haluaa olla paras. Jos sinne haluaa päästä, pitää olla entisiä maailmanmestareita vahvempi. Maailmanmestaruuden aikatauluksi Tatli ilmoitti ensi vuoden, mutta ensiksi pitäisi päihittää Fana, joka ei ollut tyrmäyspuheista moksiskaan.

”Tuollaisen ennustuksen antaminen on helppoa, mutta sen toteuttaminen on vaikeampaa.”


Young Lions Boxing Night, Espoon Barona-areenalla lauantaina 7. joulukuuta 2013.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi