Olarin Panimo – Espoolaista laatua pullotettuna

Espoolaiskaverusten idea kaupallisesta panimosta jalostui harrastuspohjan päälle.

Kuva: Olarin panimo / Facebook

Oletko jo törmännyt Alkon hyllyillä koreileviin Area 21 -oluisiin? Jos vastauksesi on kyllä, olet nähnyt ensimmäiset Espoosta ponnistavat pullo-oluet Alkon valikoimassa. Olarin Panimo on viime vuonna perustettu pienpanimo, jonka oluet ovat saavuttaneet jalansijan pääkaupunkiseudulla. Oluiden nimi, Area 21, yhdistyy suoraan Olarin alueen postinumeroon.

Pintahiivaoluihin keskittyvä panimo valmistaa käsityöoluita, joissa humalasekoituksia on käytetty rutkasti. Panimon esikoinen, Area 21 IPA, on 6,3 prosenttinen, voimakkaasti viidellä lajikkeella humaloitu, hedelmäinen Indian Pale Ale. Meripihkanruskean värisen oluen mallaspuolelta löytyy niin ohramallasta kuin Helsingin Myllyn valmistamaa luomakaurahiutaletta. Oluen makua kuvaillaan karamelliseksi, pihkaiseksi ja katkeraksi.

Ensimmäistä luomusta seurasi nopeasti Area 21 Pale Ale, joka on edeltäjäänsä hieman kevyempi, 5,2 prosenttinen raikkaan sakeinen juoma. Hedelmäisen maun Pale Aleen tuo reseptissä esiintyvät Citra ja Cascade humalalajit. Väriltään viljankeltainen panimotuote tuli asiakkaiden käden ulottuville joulukuussa 2015.

Panimon taival sai alkunsa kolmen ystävyksen Niko Isotalon, Topias Wahlbeckin ja Ville Leinon voimien yhdistämisestä. Kaverusten panimolaitoksen tuotantokapasiteetti on tällä hetkellä noin 80 000 litraa vuodessa.

"Panimomestarimme Ville on tehnyt oluita ja siidereitä harrastuspohjalta reilusti yli 10 vuotta, mutta itse kaupallinen ajatus panimoomme syntyi viime talvena tennismailaa jännittäessä ja oluita juodessa", Isotalo kertoo Olarin Panimon synnystä.

Vakiotuotannossa on kolme Area 21 -tuotetta, joiden ohella panimo valmistaa vaihtuvia tuotteita. Näiden lisäksi panimo on toimittanut erikoiseriä ravintoloille ja tapahtumiin.

Vasta vuoden ikäisen mallasjuomalaitoksen menestyksestä kertoo sen laaja ravintola jakelu pääkaupunkiseudulla ja suomalaisten panimoiden ykköstila suositussa untappd-sovelluksessa, jossa kuluttajat voivat itse arvioida oluiden laatuja. Olarilaisia juomia suositellaan nautittavaksi sellaisenaan tai grilliruuan kanssa.

"IPA sopii parhaiten rasvaisten grilliruokien tai pizzan kanssa", Isotalo suosittelee.

Lue ja tutustu muihin suomalaispanimoihin: Suomalaiset pienpanimot rynnivät joukolla stadilaisiin hanoihin

Tutustu Olarin Panimon tuotteisiin osana Finnish Craft Beer Revolutionia. Olarin Panimo esittäytyy William K. Sellossa 28.9.–1.10.

2 kommenttia

Oluiden nauttija

23.9.2016 19:36

Käsittämättömän virheellinen juttu panimosta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Oluiden nauttija

28.9.2016 10:42

Nähtävästi juttua on muutettu. Hyvä niin.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi