Pop-koti

Mistä on muusikon koti tehty?

Olohuone

Lordi

Lordin olohuoneesta löytyy Kiss-flipperi.
Lordin olohuoneesta löytyy Kiss-flipperi.
"Vuodelta 1978 oleva Kiss-flipperi on koristanut olohuonettani jo kymmenen vuotta. Se pelastettiin rovaniemeläisestä autotallista pressun alta pölyttymästä. Kotini perähuone on täynnä Kiss-keräilykamaa, flipperi on ainoa Kiss-tavara olohuoneessa."

Hanna Pakarinen

"Asun vanhassa talossa, ja remontin ja parin seinän repimisen jälkeen jäi muutama täysipuinen kaapinovi ylimääräiseksi. Maalasin sellaisen valkoiseksi ja laitoin takorautajalat. Se on nyt ihana ja persoonallinen tv-taso."

Scandinavian Music Groupin Joel Melasniemi

"Tärkein, ja keulimisen arvoisin, sisustuselementti kodissani on joka ikkunasta tulviva auringonvalo, jota vieraat yleensä kommentoivat mieluummin kuin mitään matkamuistoja tai käkikelloja."

DJ Proteus

"Suurin osa 10 000 vinyylilevystäni on lattiasta kattoon täytettävässä vanhassa Lundia-hyllykössä. Loput on pinottu lattialle kasoihin ja pienemmille Lundia-hyllytasoille. Vinyyli- ja cd-soittimet, mikseri ja vahvistin ovat pöydänkorkuisella Lundia-tasolla.

Keittiö

Lemonatorin Lasse Kurki

"Vanhojen esineiden ystävänä mutteripannun ulkonäkö miellyttää minua. Täytän sen aamulla vedellä ja espressolla, asetan pannun liedelle ja odotan. Kummallista, kuinka kotimme uudesta tulokkaasta, joka löytyi Anttilan hyllyltä, tuli heti niin hyvä ystävä."

Bialetti Moka Express, 24,90 e.

Kwanin Mariko

Mariko on nikkaroinut Bombay Sapphire -pulloista mosaiikkiseinän.
Mariko on nikkaroinut Bombay Sapphire -pulloista mosaiikkiseinän.
"Olen tehnyt keittiöni kaapeista lähtien itse. Parasta on kuitenkin ehkä Bombay Sapphire ja Full Moon -pulloista tehty kauniin sininen mosaiikkiseinä. Sai purkaa parit aggressiot pulloja hajottaessa."

Makuuhuone

Kotiteollisuuden Jouni Hynynen

"Lueskelen mustalla divaanillani öisin kirjoja ja kirjoittelen. Se on siis lähinnä työpaikka, mutta mieluinen sellainen. Ostin sen vuosi sitten ja paikka taisi olla Vepsäläinen. Aarteeksi se muodostuu, jos joskus saisin emäntäni siihen makailemaan alasti. Nainen on nimittäin tärkein elementti sisustuksessa. En oikein muuta käyttöä ole niille keksinytkään."

Kemopetrolin Laura Närhi

"Rakkain tavarani on vuosia vanha, tuttavaperheeltä peritty Artekin kaunis, valkoinen kirjoituspöytä. Sen äärellä kuuntelen musiikkia, surffailen netissä ja teen mitä milloinkin. Naarmuista ja piintyneestä liasta huolimatta se on hieno!"

Apulannan Sipe Santapukki

"Sisustukseni aarre on sadan vuoden ikäinen kaakelitakka. Se on paitsi hienon näköinen, myös välttämätön. 1800-luvulla rakennetut kivitalot eivät ole parhaita lämmöneristyskyvyltään, kun suomalainen talvi piiskaa naamaan."

Kylpyhuone

Kwanin Mariko

"Kylppärin superjuttu on ystäväni roudaama Che Guevaran siluettinaama, joka hohtaa pimeässä."

Eteinen

Kemopetrolin Laura Närhi

"Eteisen kruunu on kitaristimme, Markon, lahjoittama kehystetty valokuva seitsemän vuoden takaiselta keikaltamme Saunabarista. Muistorikas esine on kulkenut muuttojeni mukana eteisestä toiseen."

Sisustushomolla on asiaa

  Sillä Silmällä -sarjan Mikon sisustusvinkit pienellä rahalla.
  Sillä Silmällä -sarjan Mikon sisustusvinkit pienellä rahalla.
 1. Luo tunnelmaa pieniwattisilla lampuilla mieluummin kuin yhdellä superkirkkaalla valaisimella.
 2. Järjestä suosikkilevyjesi kannet ihasteltavaksi seinälle. Kiinnitä seinään puurima, johon asettelet levykotelot näytille. Toimii sekä LP- että CD-levyjen kansitaiteen esittelemiseen.
 3. Maailman halvin sisustusvinkki on siivous. Kamojen läpikäyminen on ajankohtaista erityisesti nyt keväällä.
 4. Painata kapalevylle suurennoksia makeimmista mustavalkovalokuvistasi. Kevyet ja edulliset levyt on helppo ripustaa persoonallisiksi tauluiksi seinälle.
 5. Voit painattaa myös tekstiilille. Painattamalla tyynyihin pärstänsä kuvan saa varmasti omannäköisen sohvan.
 6. Maalaamalla rohkeasti edes yksi seinä räväkän väriseksi koti saa ilmettä. Murretut, lämpimät sävyt ovat turvallisia ja toimivat aina.
 7. Kaunista – ja usein kallista – tapettia raaskii hankkia pari metriä. Voit askarrella siitä kotiisi yksityiskohdan seinään sängynpäädyksi tai vaikka lakata lattialautoihin kuvioita kiinni.
 8. Kattolamppua ei tarvitse asettaa keskelle huonetta. Muuta kotisi lookia helposti persoonallisilla pikku valaisimilla erilaisissa paikoissa – lattialla, katossa, pöydillä.
 9. Yhdistä muodoilla tai väreillä. Kerää keittiöön saman muotoisia, erivärisiä astioita tai hae kierrätyskeskuksesta miltei ilmaisia tuoleja, jotka maalaat yhtenäisen värisiksi. Saat niistä kivan ruokailuryhmän.
 10. Jos haet jotain tiettyä, vinkkaa se kierrätyskeskuksen väelle. He voivat ottaa sinuun yhteyttä, kun himoitsemaasi tuotetta luovutetaan heille.

1 kommentti

desthea

21.4.2006 14:40

Voi ei Proteus, ei Lundiaa.. =(

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi