Prinssi Jusuf sohaisi ampiaispesään

Kolme nuorta viihdetaiteilijaa poseeraamassa muistomerkin luona on toisille liian raju juttu.

Kuva: Prinssi Jusuf / Facebook

Viihdetaiteilija Prinssi Jusuf “antoi kuvan puhua puolestaan” Facebookissa. Viime viikolla postatussa kuvassa hän ja kaksi kaveriaan, Seksikäs-Suklaa ja Hana, poseeraavat muistomerkin edessä jossain päin Suomea. Muistomerkissä lukee “Isänmaan puolesta”. Varsinainen teos muodostuu kommenttiketjuun syntyneestä sekamelskasta.

Rami Niemenmaan kommentti: “Mitään muuta ku narunjatkoks vetää tommoset neekerit! loukkaa aika pahasti veteraaneja. :(“ on kerännyt 18 tykkäystä. Kuvan miehiä myös kehotetaan raiskaamaan vähemmän ja menemään töihin. Prinssi Jusufin taide kiinnostaa yllättävän monia isäm maan ystäviä, jotka ovat varmoja siitä, että veteraanien kuviteltu yhteinen mielipide pitää kuvaa loukkaavana.

Kuva on kuin itsensätoteuttava uutinen, jossa tuodaan esiin, miten elinvoimaista rasismi on tämän päivän nettikeskustelussa, vaikka Facebookin sensuuri estääkin pitkässä juoksussa törkeimmän tavaran pinnalle jäämisen. Seasta löytyy onneksi paljon myös niitä, jotka näkevät kuvan arvon.

“Tänne voi tulla näköjään lukemaan jos luulee, ettei Suomessa ole rasismia. Aivan järkyttävää, että ihmiset kirjoittavat tällaista”, kirjoittaa Salla Lintonen.

“Pojat osas sohasta just oikeaseen kohtaan ihmisten tunteissa. Kolme miestä on kuvassa. Samanlaisia kuvia on varmaan sadoilla muillakin suomalaisilla. Haluaisin jonkin loogisen perusteen siihen miksi tämä kuva olisi jotenkin loukkaava!?”, kysyy Paavo Vertanen, saamatta perusteltua vastausta.

Totta kai kuva on provokaatio. Se on otettu tarkkaan harkitulla paikalla ja sen postaamisen on tiedetty aiheuttavan reaktion. Se on yksinkertainen ja hauska tapa kysyä vaikea kysymys siitä, kenelle suomalaisuus ja Suomen puolustaminen kuuluu ja kuka saa olla ylpeä itsenäisestä Suomesta. Kenen isänmaasta on kyse?

Musta Barbaari ja Jusuf kertoivat oman julkisen uransa alussa Citylle olevansa "rikkomassa mustaa jäätä". Ideana on huumorin keinoin hälventää ennakkoluuloja ja osoittaa, että maahanmuuttajat ovat hauskaa porukkaa, jotka osaavat nauraa myös itselleen. Barbaarin ja Jusufin porukoista löytyy myös muita hauskuuttajia. Heistä yksi on Seksikäs-Suklaa, joka osui toisten nauru-, toisten kipuhermoon viime viikolla postatussa videossa, jolla maalaillaan kuvaa vuoden 2035 Suomesta, missä perussuomalaiset häviävät vaalit.

 

 

Seuraava

141 kommenttia

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi