4 x syksyn puhutuimmat taproomit - nämä panimobaarit avasivat ovensa koronasta huolimatta

Panimoiden taproomit eli panimobaarit ovat tulleet jäädäkseen. Tänä syksynä niitä on avautunut jälleen lisää ympäri Suomen.

Kuva: Pyynikin Brewery

Pienpanimobuumi on raivannut tietään Suomessa jo useamman vuoden ajan, mutta viime aikoina pinnalle ovat nousseet panimoiden yhteyteen avatut taproomit eli panimobaarit. Taproomeissa juoman tie panimosta asiakkaan lasiin on tehty mahdollisimman lyhyeksi, eli toisin sanoen tuoreempaa juomaa saa hakea.

Tänä syksynä Suomeen on saatu useampiakin uusia taproomeja, jotka tarjoilevat laatuojuomien lisäksi myös herkullista ruokaa.

Ruosniemi Brewery Helsinki Shop & Taproom

 • Mikä: Porilainen pienpanimo
 • Missä: Kaivopihalla Helsingissä
 • Mitä: Kaikkia Ruosniemen tuotteita

Kuva: Ruosniemi

Joulukuun puolivälissä Kaivopihan uudistuneeseen kauppakeskukseen taproomin avaa vuonna 2011 perustettu pienpanimo Ruosniemi Brewery. Ruosniemi Brewery Helsinki Shop & Taproomin toiminta-ajatuksena on tuoda kaikki Ruosniemen tuotteet, uutuudet ja harvinaisuudet joko paikan päällä nautittavaksi tai kaupasta mukaan ostettavaksi.

“Valikoima tulee koostumaan ensi alkuun panimon omista oluista ja lonkeroista, mutta jatkossa tuodaan esille Satakunnan muidenkin pienpanimoiden ja -tuottajien kirjoa. Esimerkiksi meidän Tyrnilonkeroa maistamalla pääsee maakuntamatkalle omalla kotisohvalla”, panimon toimitusjohtaja ja perustaja Juho-Matti Karpale kertoo.

Taproomin puolella on 50 asiakaspaikkaa ja kaupan puolelta löytyvät oluet löytyvät kylmäkaapeista ja sesongin mukaisista lahjapakkauksista.

Pyynikin Taproom

 • Mikä: Tamperelainen pienpanimo
 • Missä: Eteläesplanadilla Helsingissä
 • Mitä: Panimon juomia aina oluista gineihin

Kuva: Pyynikin Brewery

Aivan lähipäivinä taproomin Eteläesplanadille avaava Pyynikin Brewing Company tulee tarjoamaan asiakkailleen laajan kattauksen oluita, panimon tislaamon tuotteita sekä erikoiseriä, joita ei muualta saa.

“Pyynikin Taproom on helppo ja keskeinen paikka, jonne voi piipahtaa vaikkapa etätyöpäivän jälkeen perinteisille afterworkeille nauttimaan laatuoluista ja rehdin ronskista ruoasta”, Pyynikin Brewing Companyn perustaja Tuomas Pere kuvailee.

Tarjolle tulee laadukasta pubiruokaa niin pieneen kuin isompaankin nälkään aina oluen kyljessä nautittavista tapaksista runsaampiin ruoka-annoksiin.

LUE LISÄÄ: Arvostettu olutbrändi avaa ravintolan Helsinkiin - luotto tulevaan on kova: Vastaavantyyppistä paikkaa saa hakea!

Hiisi Taproom ja Bottleshop

 • Mikä: Jyväskyläläinen käsityöläispanimo
 • Missä: Jyväskylän Lutakossa
 • Mitä: Olutta ja laadukasta ruokaa

Hiisin taproom sijaitsee Tanssisali Lutakon alakerrassa.
Hiisin taproom sijaitsee Tanssisali Lutakon alakerrassa. Kuva: Hiisi

Marraskuun viimeisenä perjantaina jyväskyläläinen Hiisi avasi oman taproominsa kotikaupunkinsa Lutakkoon. Tnssisali Lutakon alakerrassa toimivassa taproomissa voi nauttia Hiisin omien oluiden lisäksi myös muiden kotimaisten ja ulkomaisten pientuottajien juomia. Taproomin yhteydessä toimivasta olutmyymälästä voi ostaa juomia myös kotiin.

“Ravintolan avaamisella haluamme muistuttaa ihmisiä elämästä poikkeustilanteen jälkeen, ja toisaalta kantaa kortemme kekoon että tämä legendaarinen, punatiilinen kulttuurin pyhättö toimii Jyväskylässä jatkossakin vireänä, panimo Hiiden Mikko Mäkelä kertoo.

Oluiden siemailun lisäksi uudessa tulokkaassa voit nauttia laadukasta ruokaa aina sienirisotosta kotimaiseen haukeen ja sormisyötäviin. Keskiviikosta 2.12 alkaen 80 asiakaspaikkaisessa taproomissa on tarjolla lounasta, ja paikassa on mahdollisuus järjestää myös erilaisia yksityistilaisuuksia, kuten tastingeja, olut- ja ruokamenuja yhdisteleviä illallisia.

Fat Lizard Taproom

 • Mikä: Espoolainen pienpanimo
 • Missä: Otaniemessä Espoossa
 • Mitä: Omia oluita, jenkkiviskejä ja muita tarkoin valikoituja juomia

Kuva: Fat Lizard

Espoolaisen Fat Lizardin omien oluiden lisäksi taproomista löytyy tarkoin valikoitu kattaus viinejä, siidereitä, muiden panimoiden oluita sekä kasvava kokoelma jenkkiviskejä ja -bourboneja. Valikoimaa siis löytyy, joten paikan päälle kannattaa lähteä, vaikka olut ei kuuluisikaan suosikkijuomiesi joukkoon. Taproomista saa juomien lisäksi myös pientä syötävää.

Taproomin yhteydessä toimii myös olutkauppa, josta saat ostettua oluita kotiin ennen iltayhdeksää. Myynnissä on myös panimon oheistuotteita, kuten paitoja, laukkuja ja sukkia. Uutuutena on kassi Fat Lizardin omia raaka-aineita, joiden avulla voit leipoa kotona herkullista pizzaa tai leipää oluiden kyytipojaksi.

“Aivan hyvä paikka, kokeile vaikka itse”, Taproomin arvosteluissa ylistetään.

LUE LISÄÄ MUISTA TAPROOMEISTA:
Uusi ravintola Sori Taproom & Eatery aukeaa
Olarin Panimo Taproomissa räppi soi ja hanoissa virtaa Taakibörsta – Espoon katu-uskottavin panimo avasi oman baarin Otaniemeen
 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi