Olarin Panimo Taproomissa räppi soi ja hanoissa virtaa Taakibörsta – Espoon katu-uskottavin panimo avasi oman baarin Otaniemeen

Olarin Panimo haluaa olla kuin “vähän kusenhajuinen alikulkutunneli, jossa räppi soi ja kaikilla on mukavaa ja rentoo”.

Mic Check -hanoissa testaillaan Olarin Panimon tuoreimpia uutuusjuomia.
Mic Check -hanoissa testaillaan Olarin Panimon tuoreimpia uutuusjuomia. Kuva: Olarin Panimo

Espoolainen Olarin Panimo on kasvanut olarilaisen Ville Leinon autotallista pikku hiljaa ammattimaisesti toimivaksi pienpanimoksi, jonka laitteistoista virtaa jo noin 120 000 litraa laatumärkää vuodessa.

Ammattimaisuudestaan huolimatta panimon imago on kaikkea muuta kuin kirkkaina solisevia tunturipuroja ja suomalaista peltomaisemaa. Olarin Panimo on lähiöstä lähtöisin, ja sen annetaan näkyä kaikessa tekemisessä aina graffitityylisiä etikettejä myöten.

“Mietittiin Villen kanssa sitä, että millainen kuva me halutaan meidän yrityksestä antaa ja todettiin, että tämmöinen Suomen puhdas luonto, kirkkaana virtaavat tunturipurot ja peltomaisemat on niin nähty. Me halutaan olla mieluummin sellainen olarilainen ehkä vähän kusenhajuinen alikulkutunneli, jossa on graffiteja, räppi soi ja kaikilla on mukavaa ja rentoo”, Olarin Panimon myynti- ja markkinointityyppi Hanna Montonen kertoo.

MC Taakibörstalle ja Jeijjolle & Nupille nimikkobisset

Panimo on tehnyt luontevaa yhteistyötä samoilta huudeilta ponnistaneiden MC Taakibörstan ja olariräppiduo Jeijjon & Nupin kanssa.

MC Taakibörstan mangopyreellä maustettu nimikko-IPA lanseerattiin vuonna 2016, Jeijjolle & Nupille omistettu “helposti dokattava keikkabisse” Hunsvotti saatiin myyntiin viime vuonna.

Otaniemessä toimivan panimon yhteyteen avattiin helmikuun alussa oma baari, joka on samalla Espoon ensimmäinen panimobaari. Kymmenestä hanasta kaksi on omistettu naapurissa toimivan Fat Lizardin juomille, loput on varattu Olarin Panimon omalle tuotannolle.

“Hanavalikoima vaihtelee usein. Koitamme saada myyntiin kaikkea mahdollisimman tuoretta ja vaihtelevaa aina tummista oluista kevyisiin pilsnereihin asti. Löytyy vähän kaikille kaikkea”, Montonen sanoo.

Pulloja myös mukaan

Vaihtuvan hanavalikoiman lisäksi baarissa on luonnollisesti tarjolla myös Olarin Panimon pullo-oluita, joita saa ostaa kaupan puolelta myös mukaan. Koska olutpuoti sijaitsee panimon yhteydessä, sieltä saa ostaa myös vahvoja oluita kotiin aina 12 tilavuusprosenttiin asti.

Kaupan puolelta saa ostaa pulloja myös mukaan.
Kaupan puolelta saa ostaa pulloja myös mukaan. Kuva: Olarin Panimo

Jo tutumpien Ipojen ja Apojen lisäksi Olarin Panimon repertuaarista löytyy myös varsin suosittuja Imperial Stoutteja sekä uudempana lanseerauksena Olarin ensimmäinen hapanolut: mustaherukoilla maustettu Berliner Weisse. Saatavilla on myös kehuttua Hepilus humali DDH Pale Alea sekä monille vielä tuntemattomampaa maltaisen pähkinäistä Märzeniä.

Olarin Panimo Taproom kauppoineen on auki ainakin toistaiseksi vain perjantaisin ja lauantaisin – kauppa iltayhdeksään ja baari puoleenyöhön asti.

Lue myös: Olarin panimo – Espoolaista laatua pullotettuna

Olarin Panimo Taproom, Metallimiehenkuja 8 A

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi