6 + 1 kesän mielenkiintoisimmat ravintolauutuudet Helsingissä

Helsinkiin on saatu viime kuukausina joukko uusia ravintoloita. Kokosimme käymisen arvoiset paikat yhteen.

Listasimme yhteen kevään ja kesän aikana avautuneet ravintolauutuudet, jotka erottuvat edukseen erittäin maukkailla ruoillaan.

Mukana on myös yksi syksyllä ovensa avaava ravintola, jonka kovat lupaukset saavat odottamaan lisää.

Kuusi kokeilemisen arvoista uutuutta

Ego

  • Mikä: Kortteliravintola
  • Missä: Korkeavuorenkatu 27
  • Mitä: Klassikoita ja inspiraation tuloksia

Ravintola Ego avasi ovensa entisen Juuren tilalle.
Ravintola Ego avasi ovensa entisen Juuren tilalle. Kuva: Ego

Yksi kesän mielenkiintoisimmista uutuuksista on heinäkuussa ovensa avannut kortteliravintola Ego, joka mainostaa itseään mutkattomana viihtymispaikkana kaikille hyvän ruoan, juoman, seuran ja tarinoiden ystäville. Olo Groupin ravintoloitsija Pekka Terävän luotsaamassa ravintolassa nautitaan hyvällä fiiliksellä valmistettuja, klassikoihin nojaavia annoksia.

Klassikkolistan lisäksi ravintolassa on tarjolla usein, jopa päivittäin, vaihtuva sesonkilista. Tarjolla on siis aina sekä tuttuja että yllättäviä makuja. Keittöstä vastaa Vuoden Kokki -tittelilläkin palkittu Kalle Tanner.

Upeassa rakennuksessa sijaitsevan ravintolasalin lisäksi Egosta löytyy myös baari, viinikellari ja ryhmille sopiva kellariravintola.
 

Pizzeria Cibo Italiano

  • Mikä: Napolilainen pizzeria
  • Missä: Lönnrotinkatu 41
  • Mitä: Pizzoja ja muita italialaisia herkkuja

Napolilaista pizzaa saa nyt Lönnrotinkadulta.
Napolilaista pizzaa saa nyt Lönnrotinkadulta. Kuva: Cibo

Aivan Hietalahden torin kupeesta saa nyt napolilaista pizzaa, kun Pizzeria Cibo Italiano avasi ovensa nälkäisille asiakkaille elokuun alussa. Paikka on todellinen pizzanystävän unelma, sillä listalta löytyy runsaasti vaihtoehtoja niin perinteisten, valkoisten kuin vegaanipizzojen ystäville.

Pizzojen lisäksi ravintolassa voi nauttia italialaisesta illallisesta pitkän kaavan mukaan, sillä tarjolla on myös antipastoja, pastoja ja ihania jälkiruokia.
 

Brasserie Grand

  • Mikä: Hotellin ravintola
  • Missä: Vilhonkatu 13
  • Mitä: Klassista ruokaa modernilla otteella

Brasserie Grandista on upeat näkymät Helsingin keskustaan.
Brasserie Grandista on upeat näkymät Helsingin keskustaan. Kuva: Laura Matilainen

Helsingin rautatieasemalle keväällä avautunut Grand Hotel Helsinki on erinomainen kohde paitsi yöpyjille, myös hyvää ruokaa etsiville. Hotellin ravintola, Brasserie Grand, tarjoilee asiakkailleen ranskalaisen keittiön inspiroimia, nykypäivään päivitettyjä makuelämyksiä.  Keittiöpäällikkö Ali Suvialan loihtimissa annoksissa laadukkaat raaka-aineet ja vankka ammattitaito kohtaavat upealla tavalla.

Halutessaan iltaa voi jatkaa Bar G:ssä, jonka herkulliset drinkit ja minimartinit ovat myös maistamisen arvoisia.
 

Purtava

  • Mikä: Burgeriravintola
  • Missä: Elielinaukio 3
  • Mitä: Pienpanimo-oluita ja gourmet pikaruokaa

Purtava tarjoilee astetta parempaa pikaruokaa.
Purtava tarjoilee astetta parempaa pikaruokaa. Kuva: Purtava

Toukokuun lopulla rautatieasemalle entisen Namaskaarin tiloihin avautunut Purtava keskittyy tarjonnassaan premium-burgereihin, grillattuihin juurileipiin, klassikkopiirakoihin ja vitriinituotteisiin - siis astetta parempaan fast foodiin. Ravintolan taustalta löytyy ravintoloitsija Tapio Mäkelä, jonka moni tuntee lasipalatsissa toimineen MBarin perustajana.

Herkullisten ruoka-annosten lisäksi Purtavasta löytyy myös laaja olutvalikoima, jonka antimia voit nauttia vaikkapa ravintolan 130-paikkaisella terassilla.


Junk y Vegan

  • Mikä: Vegaaniravintola
  • Missä: Tekla Hultinin Aukio 1
  • Mitä: Vegaanista mättöruokaa

Junk y Veganissa voi herkutella myös tacoilla.
Junk y Veganissa voi herkutella myös tacoilla. Kuva: Junk y Vegan

Toukokuussa Sanomataloon auennut Junk y Vegan on yksi tämän vuoden puhutuimmista ravintolauutuuksista - eikä suotta! Ravintola tuo tarjolle vegaaniruokaa muodossa, joka maistuu aivan kaikille ruokavaliosta riippumatta; burgereita, tacoja, pirtelöitä…

Lue lisää ravintolasta TableOnlinen blogista.

BBQ Royale & Café Royale

  • Mikä: Uniikki ravintolakokonaisuus
  • Missä: Helsingin Stockmannin katutaso
  • Mitä: Jenkkiherkkuja ja pariisilaiskahviloiden tuotteita

BBQ Royalen taustalla on huippukokki "Micke" Björklund.
BBQ Royalen taustalla on huippukokki "Micke" Björklund. Kuva: BBQ Royale

Helsingin keskusta sai toukokuussa uuden kovan ravintolavahvistuksen, kun huippukokki Michael Björklund avasi ravintolakokonaisuuden Stockmannin katutasoon.

Kokonaisuus pitää sisällään tuoreuteen, korkeaan laatuun ja huolella suunniteltuihin makuyhdistelmiin perustuvan BBQ Royalen sekä pariisilaiskahviloista inspiraationsa saaneen Café Royalen.

LUE LISÄÄ: Suosikkikokki Micke Björklund avaa Helsinkiin ravintolan, jollaista hän on itse kaivannut: Tällainen kokonaisuus avautuu Stockmannin katutasoon
 

Tulossa pian:

Olivia

  • Mikä: Italialainen ravintola
  • Missä: Helsingin päärautatieasema
  • Mitä: Pizzaa ja pastaa

Ketjuravintola Olivia haluaa tarjota palan Italiaa Suomesta käsin.
Ketjuravintola Olivia haluaa tarjota palan Italiaa Suomesta käsin. Kuva: Olivia

Syksyllä päärautatieaseman lippuhalliin on avautumassa vuonna 2006 perustetun norjalaisen Olivia-ravintolaketjun italialainen ravintola. Ketjulla on tällä hetkellä kymmenen ravintolaa eri puolilla Norjaa ja kaksi Ruotsissa.

Italialaisiin ruokiin erikoistunut ravintolaketju lupaa tarjota asiakkailleen “parasta pizzaa Italian ulkopuolella”. Se, pitävätkö kovat lupaukset paikkansa, jää nähtäväksi.

 

LUE MYÖS: Vuoden 2020 kiinnostavimmat uutuudet: 13 x käymisen arvoista ravintolaa, kahvilaa ja baaria

 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi