6 x viikonloppuvinkit Tampereelle

Mansesteri - tuo monipuolisen puuhan työläiskaupunki.

Kuva: eunikas / Fotolia

Suunnitteletko viikonloppulomaa Suomen Mansesteriin? Tampereella kannattaa kävellä Hämeensiltaa, piipahtaa Pispalassa ja kieppua Särkänniemessä, mutta muutakin puuhaa löytyy. Kokeile seuraavalla Manse-reissullasi vaikkapa näitä neuvoja:

Lounasta: Zeytuun

Lähi-idän makuja tarjoileva kasvisravintola Zeytuun on kaiken saamansa suitsutuksen arvoinen. Ruoat ovat monipuolisia, maut raikkaita ja tuoreita, eikä palvelussa ole moitteen sijaa. Lihaton lista ei häiritse vannoutuneintakaan lihan ystävää, varsinkaan kun hinnat ovat näin maltilliset.
Ravintola Zeytuun, Tuomiokirkonkatu 21. 

Erikoispuuha: Room Escape

Paniikkihuonepakoilua voi nykyisin harrastaa lähes missä hyvänsä Suomen kaupungissa, eikä Tampere ole poikkeus. Kolmesta erilaisesta huoneesta voi valita omalle porukalleen sopivan tunnin mittaisen pakoleikin. Erityishuomiona mainittakoon, että Room Escape Tampere sijaitsee 1920-luvulla rakennetussa talossa, jonka rappukäytävässä kannattaa pitää silmät auki: seinä- ja kattomaalaukset ovat vertaansa vailla.
Room Escape Tampere, Aleksis kiven katu 20 A.

Kahvila: Pyymäen Oma

Sastamalassa sijaitsevan Pyymäen leipomon kahvilaa Tampereen keskustassa ei ole turhaan tituleerattu kaupungin parhaaksi kahvilaksi. Herkullisten kakkujen, pullien ja leivosten lisäksi kahvilassa tarjoillaan myös lounasta. Parasta on, että paikalla on anniskeluoikeudet, joten sinne voi poiketa myös lasilliselle.
Pyymäen Oma, Tuomiokirkonkatu 30. 

Shopping: Kirppikset

Tampereen kirpputorit ovat poikkeuksellisen hyviä. Tsekkaa ainakin valtava Radiokirppis, Bonuskirppis ja Kyttälän Kirppis. Muista, että Mansessa harrastetaan myös torikauppaa, etenkin viikonloppuisin. Radiokirppiksen kyljestä löytyy Laukontori, Bonuskirppiksen lähistöltä Tammelantori. Torikauppojen lomassa voit ostaa paikalliseen tyyliin Tapolan kojusta välipalaksi pätkän mustaa ja pienen maidon. 

Brunssi: Suomalainen klubi

Suomalaisen Klubin shoppailubrunssi ei ehkä ole lähtökohtaisesti trendikkäimmästä päästä, mutta sen herkut vievät kielen mennessään. Jos odotat pekonia ja munakokkelia, älä mene tänne. Jos sen sijaan arvostat erilaisia kaloja, ranskalaisia piiraita ja runsasta jälkkäripöytää, on tämä brunssi kuin sinulle tehty. Lauantaisin kello 10.30-15.00. Hinta 20 euroa.
Suomalainen Klubi, Puutarhakatu 13.

Pakollinen nähtävyys-, kulttuuri- ja ulkoilupaikka: Pyynikin näkötorni

Pyynikin näkötorni tarjoaa monipuolisen tamperelaisen viikonloppukokemuksen. Reipas kävely tornille käy ulkoilusta, näkötornin kahvilasta saa perinneleivoksia eli kaupungin parhaita munkkeja, ja tornin laelta saa kattavan kuvan Tampereen maisemallisesta maantieteestä. Popkulttuurisena nippelitietona kerrottakoon, että Kummelin legendaarinen Tonnin seteli -sketsi on kuvattu Pyynikin näkötornin kahvilassa.
Pyynikin näkötornin Kahvila, Näkötornintie 20. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi