Ääni keittiöstä: Ilkka Isotalo – Ravintola C

Kun isommat sisarukset leikkivät keskenään, Ilkka Isotalo jauhoi äitinsä kanssa sianruhoa käsikäyttöisellä lihamyllyllä.

Ilkka Isotalo vietti paljon aikaa keittiössä jo lapsena.
Ilkka Isotalo vietti paljon aikaa keittiössä jo lapsena. Kuva: Ravintola C

Ääni keittiöstä -juttusarjassa tutustumme yhteistyökumppanimme TableOnlinen ravintoloiden henkilökuntaan.

Tamperelaisen Ravintola C:n keittiömestari Ilkka Isotalo on ollut ruoan kanssa tekemisissä pienestä pitäen. Perheen kuopuksena hän jäi usein äidin helmoihin, kun isommat sisarukset leikkivät keskenään.

“Ruoanvalmistus oli tuolloin iso osa arkipäivää ja siinä olin usein mukana, joten olen osin kasvanut keittiössä”, hän kertoo.

Lapsuuteen liittyy paljon ruokamuistoja, kuten puolikas possu, josta valmistettiin ruokaa useammaksi kuukaudeksi.

“Itse sain jauhaa käsin pyöritettävällä lihamyllyllä useita kiloja sikaa tuona päivänä.”

Parhaana makuelämyksenä mieleen on jäänyt tukholmalaisessa ravintola Esperantossa nautittu annos luuydintä, porsaannahkanuudelia, lihalientä ja kaviaaria, joka oli “järjetön makupommi”.

Mikä on suosikkiraaka-aineesi?

Juuriselleri. Makea, aromaattinen, syvä maku, joka toimii erinomaisesti kaikissa ruokalajeissa. Erittäin monikäyttöinen.

Mitä valmistaisit siitä?

Niin paljon on jo siitä valmistettu, mutta yksi parhaista on juurisellerijäätelö ja lakritsi sen kaverina.

Kuvaile ruokafilosofiaasi?

Kotimaisia, paikallisia, pientuottajien raaka-aineita, mielellään hyvin yksinkertaisesti tarjolla.

Onko ravintolallanne jokin omaleimainen piirre tai erikoisuus?

Vähitellen pyritään siihen, että kaikki olisi mahdollisimman läheltä. Ruoka, juoma, vaatteet, kalusteet, astiat. Käsityötä arvostaen.

Mitkä ovat ravintolanne vahvuusalueet?

Suurimpana vahvuutena on sitoutunut ja oppimishaluinen henkilökunta, joka jaksaa kehittää itseään eteenpäin myös vähäisellä vapaa-ajallaan.

Millaisista ravintoloista itse pidät?

Tykkään käydä ravintoloissa, joissa on ajatusta takana. Selkeästi joku vahvempi voima, joka haluaa luoda jotain mielenkiintoista. Sen ei tarvitse olla uutta ja kokeilevaa, vaan intohimoista tekemistä omasta mielenkiinnosta. Sellaisissa, joissa vieraat otetaan vastaan ihmisenä eikä asiakkaana.

Mitkä ominaisuudet tekevät ravintolasta hyvän? (yleisellä tasolla)

Hyvä henki henkilökunnan kesken, ammattitaito ja maistuvat tarjoilut. Sellainen paikka, jossa kaikilla on hyvä olla, niin asiakkailla kuin henkilökunnalla.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi