Arnisio fileto, 22,8e
- Liha: Grillattua minttumarinoitua lampaan ulkofileetä
- Kastike: Minttu-vinaigrettekastike
- Lisukkeet: Kasvispaistos kalamata-oliiveilla, lohkoperunoita
Ensivaikutelma ei ole kummoinen, totean tehdessäni pöytävarausta Töölönkadulle auenneeseen El Grecoon. Puolityly palveluasenne harmittaa hieman, mutta yritän pyyhkiä sen mielestäni astellessani kohti Helsingin kreikkalaisskenen uusinta tulokasta.
Ravintola on keskiviikkoillaksi yllättävän täysi, joten varaus osoittautuu tarpeelliseksi. Välimeren keittiön hienoin keksintö on tarjota monta pientä asiaa kerralla, oli nimi tapas, meze tai mikä muu tahansa. Listan houkuttelevin annos oli siis alkupalalajitelma Pikilia El Greco (22,50 e), joka sisältää tsatsikia, munakoisosalaattia, rapusalaattia, tonnikalasalaattia, tulista juustosalaattia, oliiveja, erilaisia juustoja, viininlehtikääryleitä, kesäkurpitsapyöryköita, tursasta punaviinissä sekä feta-pinaatti- ja juustopiirakkaa. Vaikka hinta on alkupalaksi melko kova, on annos myös todella runsas. Valitettavasti setti on kuitenkin epätasalaatuinen; tzatziki ja tonnikalasalaatti ovat oikeasti hyvin tehtyjä, mutta viininlehtikääryleet muistuttavat epäilyttävästi säilykekamaa, ja piirakat maistuvat pakastetaikinalta.
Vaikka pääruuan lampaanliha vaikuttaa karkkiväreillä värjätyltä, on marinointi hyvin onnistunut. Minttuvinaigrette onkin annoksen onnistunein osa. Oliiviöljyssä uivat lohkoperunat ovat muuten oivia, joskin suola on päässyt kokonaan unohtumaan. Loppufiilis ravintolasta on melko teollinen.
Plussat
- tulinen juustosalaatti
- minttu-vinaigrette
- kikkailematon ruokalista
- kohtuuhintainen
- kreikkalainen kahvi
Miinukset
- hinta-laatusuhde
- hotellimainen tunnelma
- ruuan teollinen tuntu
- sieluttomuus
- mutainen kahvi