Espoossa hehkutettu Fat Lizard rantautuu keskustaan Kaivopihan remontin myötä

Uudistetusta Kaivopihasta toivotaan herättävän keskustaa eloon.

Fat Lizardin keittiössä valmistuu mm. herkullista pizzaa.
Fat Lizardin keittiössä valmistuu mm. herkullista pizzaa. Kuva: Fat Lizard / Facebook

Espoon Otaniemessä asiakkaansa hurmannut ravintola Fat Lizard laajentaa Helsingin keskustaan Kaivopihalle. Uusi Fat Lizard avaa osana uudistettua Kaivopihaa, jonka suunnitelmista Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistama, kiinteistö- ja finanssisijoituksiin keskittynyt Ylva kertoo.

Ylvan tavoitteena on kehittää Kaivopihasta Helsingin keskustaan “uutta vetovoimakohdetta”.

”Halusimme tapahtumien keskipisteeseen ja Helsingissä tuskin on olemassa keskeisempää paikkaa ravintolalle kuin Kaivopiha, joten nappiin meni. Olemme innoissamme siitä, että Helsingin keskustaan saadaan täysin uusi ravintola. Tuomme Kaivopihalle mukanamme kulmakuntien särmää ja pilkettä, ronskia, rehellistä ja kursailematonta ruokaa ja juomaa”, toteaa Fat Lizardin Andy Solomon.

Solomon on lähiöravintoloiden menestyskonseptien rakentaja, sillä hän on myös Herttoniemen Treffipubin taustalla. Seuraavaksi nähdään, miten "kulmakuntien särmä" toimii ytimessä.

Mittavat remontit Kaivopihalla alkavat ensi vuoden alussa. Fat Lizardin kanssa ensimmäisiin vuokralaisiin kuuluvat Kanresta ja Ruohonjuuri.

Laskelmien mukaan Kaivopihan läpi kulkee päivittäin 15 000 ihmistä. Heille ja muillekin olisi nyt tarkoitus antaa enemmän syytä pysähtyä.

”Aleksanterinkatu on maan vilkkain ostoskatu, mutta Euroopankin mittakaavassa kärkipäätä. Hankkeemme myötä käännämme tämän kadun vilkkaamman pään Kaivopihan sydämeen, jossa tulevaisuudessa sijaitsee myös kaupungin ykköshotelli. Olen äärimmäisen tyytyväinen, että saamme käynnistää hankkeen näin hyvin arvoihimme sopivien vuokralaisten kanssa ”, kommentoi kiinteistöjohtaja Ville Vaarala.

Uuden Kaivopihan havainnekuva.
Uuden Kaivopihan havainnekuva. Kuva: Ylva

Suunnitelma on hyvä. Kaupungin keskeisin paikka ansaitsee keskeisiä ja kiinnostavia toimijoita. Ydinkeskustan elinvoima on toimivan kaupungin näkökulmasta tärkeää, vaikka kehitys vie kaupunkia yhä enemmän sisätiloihin valtaviin uusiin ostoskeskuksiin.

Keskeinen paikka näyttää toimivan ostoskeskustenkin suhteen. Triplan ja Redin välisessä kilpailussa Tripla näyttää vetävän alusta asti enemmän jengiä, vaikka tarjonnaltaan keskukset ovat hyvin samankaltaisia. Siinä, missä Redi joutuu vielä odottamaan lähistölle asuntojen muodossa rakentuvaa asiakaspotentiaalia, sijaitsee Tripla jo valmiiksi risteyskohdassa, josta kulkee päivittäin isoja massoja ihmisiä ohi.

Työt Kaivopihalla ja Vanhan ylioppilastalon pohjakerroksissa käynnistyvät tammikuussa 2020 ja jatkuvat vuoden lopulle. Ensimmäiset tilat avataan kaupunkilaisille toukokuussa 2020. Remontin aikana Kolmen Sepän käytävä sekä jalankulkuyhteys Q-Parkiin ovat kiinni. Kulku Kaivopihalta Citykäytävään ja Mannerheimintielle pysyy ennallaan.

2 kommenttia

ggreg

31.10.2019 22:29

Great, i like it!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

SweetCandy

31.10.2019 22:31

Super

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi