Helsingin uudet terassit 2018: Kylmiä juomia maalla, merellä ja kattojen yllä

Listasimme huikean terassikesän kunniaksi vuoden 2018 uudet terassit Helsingissä.

Más Rooftop Barista aukeaa näkymät Helsingin kattojen ylle.
Más Rooftop Barista aukeaa näkymät Helsingin kattojen ylle.

Helsinkiin on ilmestynyt kesän aikana upeita uusia terasseja niin maalle, meren äärelle kuin kattotasanteillekin. Listasimme uskomattomien terassikelien kunniaksi kesän uudet terassitulokkaat.

Lasipalatsin Laituri

Lasipalatsin uudella 284-paikkaisella terassilla on anniskeluoikeudet aamuneljään asti joka päivä, ja aukioloajat joustavat väkimäärän ja sään mukaan.

Lasipalatsin Laiturille voi piipahtaa drinkille tai nauttimaan Café Lasipalatsin ruokatarjonnasta. Arkisin tarjoillaan kotiruokalounasta, iltaisin herkutellaan salaateilla sekä leipurimestarin suolaisilla ja makeilla leivonnaisilla. Myös viikonloppubrunssin voi nauttia terassilla.

Lue lisää: Uusittu Lasipalatsin terassi avataan perjantaina 

Dekki Helsinki

Dekki Helsinki sijaitsee yhdellä kaupungin keskeisimmistä paikoista Lasipalatsin aukiolla, jonne aurinko paistaa aamusta iltaa. Kylmien juomien lisäksi tarjolla on burgereita ja ribsejä sekä monenlaista naposteltavaa pienempään nälkään.

Lue lisää: MBarin paikalle uusi upea terassi - Dekin grillistä nousee myös burgereita ja ribsejä 

Hampton Bay

Hietalahdenrannan Hampton Baylla on yli 400 terassipaikkaa kolmella eri terassilla. Ravintolan ruokalistan on suunnitellut Harri Syrjänen.

Ruokaterassin lisäksi asiakkaita palvelee Sun deck -kattoterassi sekä Lonkerolaituri, jolta käsin voi seurata ohi lipuvaa laivaliikennettä. Myös Hampton Bayhin pääsee rantautumaan omalla veneellä.

Hietalahden kasvavaa terassitarjontaa täydentävät myös uudet ravintolalaivat Verna ja M/S Louisiana.

Lue lisää: Hietalahteen nousee jättimäinen rantaterassi - keittiöstä vastaa Harri Syrjänen 

Kauppatorin laituri

Kauppatorin vanhan parkkipaikan tilalle pystytetyllä yli 280-paikkaisella terassilla on tarjolla myös pientä purtavaa, mutta painotus on juomapuolessa. Turistien suosimalla alueella kotimaiset juomat ovat hyvin edustettuina. Cocktaillistalta löytyy esimerkiksi laaja valikoima Kyrö Distilleryn gin toniceja kotimaisilla marjoilla höystettynä.

Sijainti vilkkaan Kauppatorin kupeessa on ihanteellinen: Aurinko paistaa terassille koko päivän ja merellinen Helsinki tarjoaa hulppeat näkymät. Kauppatorin laiturille pääsee rantautumaan myös omalla veneellä.

Lue lisää: Kauppatorille yli 280-paikkainen terassi - Erottajan aurinkoterassi väistyy remontin tieltä 

Scandic Más

150-paikkainen kattoterassi Más Rooftop Bar sijaitsee Narinkkatorilla Scandic Simonkentän kahdeksannessa kerroksessa, ja sieltä voi ihailla kaupunkia kolmeen ilmansuuntaan. Töölönlahdelta Rautatientorille ja Tuomiokirkolle sekä Ullanlinnan kattojen ylle avautuvia maisemia voi katsella myös isolla kaukoputkella sekä kiikareilla, joita voi lainata baaritiskiltä.

Más Rooftop Barissa näkyvät alakerran Ravintola Másista tutut espanjalaisvaikutteet, ja tarjolla on muun muassa espanjalaisia viinejä, oluita sekä pirskahtelevaa cavaa.

Lue lisää: Más Rooftop Bar nousee Helsingin korkeimpien kattoterassien joukkoon 

Stockmann Rooftop

Viime kesänä avattu Stockmann Roof by Teatteri laajeni tänä kesänä tavaratalon 10. kerrokseen, josta avautuu komeat näkymät Esplanadin puiston ja Erottajan kattojen ylle. Aiemmin Stockmannin 8. ja 9. kerroksissa toiminut terassi sai kymppikerrokseen myös oman baarin sekä DJ-pisteen.

Lue lisää: Stockan kattoterassi laajenee - terassipaikkoja jo kolmessa tasossa

Lisää terasseja sekä kesäisiä juomatarjouksia löydät Cityn Terassioppaasta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi